Прогноза за цените на Litecoin – струва ли си да инвестирате?

The криптовалута пазар е преживял различни възходи и падения през последната година. Докато всички говорят за криптовалути, все още има много въпроси, на които да отговорите.

Объркани ли сте, ако трябва да инвестирате в Litecoin? Не съм сигурен дали цената ще се покачи или намали?

Е, ето добрата новина: на всички ваши въпроси ще отговоря в това ръководство. Ще разгледам основите на Litecoin и ще споделя с вас нашите любими прогнози за цените на Litecoin. Трудно е да се предскаже точното бъдеще на Litecoin, но ние можем да ви помогнем да направите по-добър избор.

Litecoin е 8-мата по големина криптовалута с пазарна капитализация от повече от 9 милиарда долара. И така, какво точно прави Litecoin толкова популярен?

An бивш служител на Google, Чарли Лий, създаде Litecoin в 2011 г.. Точно като Биткойн, Litecoin също е цифрова валута. Той е изграден върху същото блокчейн като Bitcoin и може да се използва за извършване на плащания. Най-голямото предимство, което Litecoin предлага пред Bitcoin е скорост. Всъщност Litecoin се нарича „Lite” монета, защото е така почти четири пъти по-бързо от биткойн.

Преди да влезем в нашата прогноза за цените на Litecoin, нека първо обясним разликите между биткойн и лайткойн.

Прогноза на цените на Litecoin: Litecoin VS Bitcoin

Litecoin е много подобно към биткойн. Точно като Биткойн е така изграден върху същия код. Мислете за това като за актуализация на операционната система, която получавате на вашия смартфон. Точно както има за цел актуализацията подобрете някои от проблемите с вашия смартфон, Litecoin се стреми да отстранете някои от проблемите с биткойн.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Друга ключова разлика е общия брой монети, които съществуват. Подобно на това как предлагането на злато в света е ограничено, предлагането на криптовалутни монети също е ограничено. Само максимум 21 милиона биткойни могат да бъдат създадени. Максималният брой Litecoins е 85 милиона.

Прогноза на цените на Litecoin: Litecoins.

За да извършите плащане с помощта на криптовалута, от вас се изисква плати такса за транзакция. Тази такса е много по-висока, когато транзакциите се изпращат с помощта на Bitcoin, вместо с Litecoin. Това означава, че не е само по-бързо да извършвате плащания с помощта на Litecoin, но също така е много по-евтино. Това е една от причините, поради които много прогнози за цените на Litecoin са по-склонни да бъдат положителен.

В случай че нашата редовна валута, федералните банки могат да печатат нови банкноти, за да увеличат предлагането на валута. Не така стоят нещата с криптовалутата, тъй като няма правителство, което може да „отпечата“ повече монети.

Знаете ли, че новите монети трябва да бъдат „добивани“, за да бъдат използвани? Отново, точно като златото!

Всичко, което трябва да знаете, е, че добивът е процесът, в който хората използват компютри, за да открият нови Litecoin, Биткойн, и други монети. За да копаете биткойн (или други криптовалути), имате нужда а суперспециализиран и мощен компютър, за разлика от нормалните компютри, които намирате в магазините за търговия на дребно.


Можете обаче да копаете Litecoin с нормален компютър, само като добавите няколко графични процесори (GPU). Така че, ако решите, че искате да притежавате Litecoin, но не искате да го купувате на борса, може да помислите за неговото копаене.

Прогноза на цените на Litecoin: Биткойни.

Поради тази причина, Litecoin е достъпен за повече хора от Bitcoin. Ето защо Litecoin често се нарича сребро на криптовалутата, а Bitcoin се нарича злато.

Разликите между технологията на двете монети оказват голямо влияние върху цените им. След като вече знаете как технологията на Litecoin се различава от технологията на Bitcoin, ще ви бъде по-лесно да разберете нашата прогноза за цените на Litecoin.

Историческата ценова тенденция на Litecoin

Litecoin е една от най-добре представящите се криптовалути през 2018 г. Ако сте купили Litecoin в началото на 2017 г., когато цената му е била $ 4,50, бихте направили печалба от почти 8000% до края на годината! Това е почти 80 пъти вашата инвестиция.

Така че, ако сте инвестирали 500 долара през януари 2017 г. бихте спечелили почти 45 000 долара когато цената на Litecoin достигна най-високата точка през декември 2017 г..

Можеш да видиш историческата ценова тенденция на Litecoin в таблицата по-долу. Няма съмнение, че Litecoin е показал огромен растеж преди няколко години, което го прави една от първите десет криптовалути по процентно нарастване.

Прогноза на цените на Litecoin: График на цените на Litecoin.

Друго важно нещо, което трябва да знаете, преди да влезем в нашата проекция на Litecoin, е това Litecoin има голям обем на търговия. Това означава, че все повече хора продават и купуват Litecoin на пазара на криптовалути. Litecoin е четвърти по обем на търговията, веднага след Ethereum.

Прогнози за цените на Litecoin

Няма съмнение, че пазарът на криптовалути се движи много бърз, правя го много трудно за инвеститорите да решат как да изберат най-добрите инвестиционни опции.

В тази ситуация е най-добре да направете си проучване да ви помогне да разберете какви са текущите пазарни тенденции. Всъщност винаги трябва да се свържете с финансов експерт, преди да правите някакви големи инвестиции.

Изброените по-долу са най-добрите прогнози за Litecoin, което можете да използвате като отправна точка в своето изследване, за да ви помогне да разберете по-добре пазара.

Предсказване на Litecoin с помощта на технически анализ

Първо, нека да обясним техническия анализ, така че да имате ясно разбиране за основата на това предсказание.

The технически анализ разглежда само фактите от миналите и настоящите ценови тенденции и тенденциите в обема на търговията. Той не разглежда неща като колко добра е технологията зад криптовалутата, и така нататък.

Технически анализатори пуснете данните чрез математически функции, за да излезете с прогнози за цените. Това, което е добре за нас, е, че не е нужно да се тревожим за математическата част, тъй като има много анализатори, които извършват анализа и го споделят в интернет.

Walletinvestor.com, уебсайт, който извършва технически анализ, е направил 1-годишна прогноза за цените на Litecoin около 127 долара. Те прогнозират, че Litecoin може да не е най-добрата инвестиция в дългосрочен план.

Предсказване на цените на Litecoin: анализ на технически данни.

Друг уебсайт за технически анализ вярва, че ако Litecoin премине границата от 250 долара, това ще бъде отправна точка за по-нататъшно покачване на цените. Техните прогнози за Litecoin, в краткосрочен план, са определени на $ 300.

Да, знам какво мислите – това е толкова огромен ценови диапазон за предвиждане, нали?

Е, това, което можем да отнемем от този анализ е, че цената на Litecoin, както и другите криптовалути, може да се промени много през следващите години. Вижте, не е напълно безполезно!

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Прогноза за цените на Litecoin въз основа на цената на Bitcoin

Има много предсказания, които казват Растежът на Litecoin ще бъде по-висок от този на Bitcoin. Никой наистина не знае какво ще се случи, но ето няколко добри причини защо има такива прогнози.

  • Litecoin показа по-добър растеж от Bitcoin още през 2018 г .;
  • Litecoin подобри технологията, която Bitcoin използва (не забравяйте, че е 4 пъти по-бърза!);
  • В момента Litecoin показва добро възстановяване.

Според oracletime.com, предимствата на Litecoin пред Bitcoin ще заинтересуват много нови инвеститори. Техните прогнози за Litecoin за края на 2020 г. са $ 1000, но имаше и прогнози, че може дори да нарасне до $ 2000!

Имаше още една проекция от investingpr.com които очакваха цената на Litecoin да достигне до $ 1000 още през 2018 г. Те очакват, че повече инвеститори ще започнат да инвестират в Litecoin, докато търсят възможности, различни от Bitcoin, и да намалят риска си.

Въпреки че тези прогнози бяха наистина вълнуващи, това не се случи. През януари 2021 г. Litecoin струваше около 175 долара. Това далеч не е $ 1000, но никога няма да разберете какво носи бъдещето.

Прогноза на цените на Litecoin: Биткойн диаграми.

Как биткойните често се сравняват със златото, а лайткойните често се сравняват със среброто … какво правим със златото в реалния живот? Съхранявайте го. По подобен начин ще се използва биткойн съхраняване на стойност, докато Litecoin ще се използва за сделка.

Да, вярно е Litecoin има предимства пред Bitcoin. Вярно е обаче, че Litecoin може да загуби някои от предимствата си, свързани с добива и разходите.

Така че, доколкото прогнозата за цените на Litecoin по-горе може да ви накара да искате да инвестирате, първо трябва да разгледате другите фактори, преди да вземете решение.

Прогноза за Litecoin от експерти (като Джон Макафи)

Може би се питате кой е Джон Макафи? Дори ако сте малко сериозни относно инвестициите в криптовалути, е време да разпознаете името. Джон Макафи е голям инвеститор в крипто и много активен промоутър на криптовалути. Неговите прогнози за цените могат да окажат реално влияние върху цените на криптовалутите.

И така, какви са възгледите му за бъдещето на Litecoin?

Джон Макафи вярва, че Litecoin не е нараснал толкова, колкото би трябвало. Той каза това Litecoin може да се повиши точно толкова, ако не и повече, отколкото биткойн. Ако вярваме, че прогнозата на Джон Макафи за биткойн е вярна, тогава кой ще каже, че греши за Litecoin.

Прогноза на цените на лайткойн: човек, който мисли.

Джордж Тунг, анализатор на криптовалути, каза думата си за прогнозата на цените на Litecoin. Той каза, че цената на Litecoin ще се повиши до 1500 долара през 2018 г.. Той не е сам, тъй като има много експерти и анализатори, които вярват, че цената на Litecoin ще продължи да расте през 2018 г. Въпреки това, както виждаме сега, цената на Litecoin е намаляла значително до края на 2018 г. Добрата новина е, че в момента (юни 2021 г.) цената на Litecoin бавно се увеличава.

До колко обаче може да се повиши? Е, предполагам Само времето ще покаже. Но поне сега знаете какво правят експертите.

Една от причините, поради която мнозина вярват, че Litecoin ще се представи добре тази година, е заради завръщането на Чарли Лий, основателят на Litecoin. Той напусна Litecoin и реши да се присъедини Coinbase, но съвсем наскоро отново стана активен член на екипа на Litecoin.

Чарли Лий заяви, че 2021 г. ще бъде добра година за Litecoin. Той обаче отказа да даде прогнозната си цена на криптовалутата.

Прогноза за цените на Litecoin от перспектива на Уолстрийт

Криптовалутите започнаха да привличат внимание от Уол Стрийт търговци и инвеститори, също. Точно като нас, те не можеха да се спрат да се интересуват от криптовалути.

Уолстрийт има много опит, когато става въпрос за инвестиции в акции и други активи. Това означава, че те трябва да имат добра представа какво е и кое не е добра инвестиция.

Кели, главата наBK Capital Management (LLC) е търговец на Уолстрийт, чиято работа е да следи пазара на криптовалути. BK Capital Management е компания, чийто фокус е да инвестира в криптовалути. Кели даде Litecoin прогноза от $ 87- $ 107 за следващите 12 месеца, така че може да не е най-добрата инвестиция в момента. Според същия източник обаче. цената на Litecoin може да достигне $ 347,8 до края на 2024 година.

Прогноза на цените на Litecoin: инвеститори от Уолстрийт.

Кели е положително настроена към Litecoin поради предимствата, които има пред Bitcoin. Той смята, че по-бързите транзакции и ниските такси правят Litecoin привлекателна опция за инвестиция за всеки.

Опитайте да мислите за Litecoin като iPhone X и Bitcoin като iPhone 8. Единствената разлика е, че iPhone X е по-евтин в този случай.

Прогноза за цените на Litecoin за 2021 г.

Ако планирате да инвестирате в Litecoin в дългосрочен план, тогава е добра идея да разгледате прогнозите за цените за 2021 г..

Longforecast.com е уебсайт, специализиран в предоставянето на дългосрочни финансови прогнози с помощта на технически анализ. Longforecast.com Litecoin прогнози 2021 е в диапазона от $ 86 до $ 170.

Oracletimes.com е друг уебсайт, който очаква цената на Litecoin да бъде 1000 долара в някакъв момент в обозримо бъдеще.

Прогноза на цените на Litecoin: Litecoin, Ethereum и Bitcoin.

Тази прогноза се основава на представянето на Litecoin за 2017 г. – което беше по-добре от представянето на Биткойн за 2017 г.. Той обаче не се основава на технически анализ или експертно мнение. Ето защо може да искате да се съсредоточите повече върху други прогнози.

Други фактори, които могат да повлияят на бъдещето на Litecoin

Има няколко други фактора, които могат да повлияят на бъдещето на Litecoin.

Технология

Промените, направени в самата технология на Litecoin, са важни неща, които трябва да се вземат под внимание. Litecoin наскоро премина през събитие, наречено „Hard Fork”. Позволете ми да ви обясня какво е хард форк.

Просто казано, той разделя криптовалутата на две. Една част от разделянето все още е по-старата версия – Litecoin, в този случай. Другата част от разделянето води до раждането на нова криптовалута, което в случая е Litecoin Cash. Litecoin Cash твърди, че предлага определени предимства пред Litecoin, но ще запазим тази дискусия за друг път.

Предсказване на цените на Litecoin: Litecoin на клавиатура за лаптоп.

И така, какво се случи, когато се случи това разделение? Е, трябваше да се случи нещо добро, но нищо не се случи. Всъщност Litecoin се представя много добре от хард форка, докато Litecoin Cash не.

Coindesk също си каза думата за прогнозата за цените на Litecoin. Още през 2018 г. те вярваха, че ако Litecoin остане над 240 долара за кратък период от време, тогава би могло достигнете границата от $ 300 много скоро. Според тях Litecoin може да се възползва от положителните новини на основателя Чарли Лий и стартирането на новите му функции. За съжаление това не се случи тогава.

Регламенти

Можете ли да си представите да играете футболен мач без съдия? Няма да работи добре, нали? Е, това е начинът, по който пазарът на криптовалути работи в момента – няма регулации!

Всичко това обаче ще се промени скоро. Станаха регулатори от цял ​​свят много активен когато става въпрос за криптовалути. Никой не знае какво въздействие ще имат разпоредбите върху бъдещето на Litecoin или върху друга криптовалута.

Това, което знаем е, че тези разпоредби биха могли забави пазар, общо взето. Това може да има подобен ефект върху прогнозата за Litecoin. Препоръчвам ви поддържайте се актуализирани с нови разпоредби за криптовалута тъй като ще ви помогне да запазите сигурността на инвестициите си.

И така, заслужава ли си да инвестирате в Litecoin?

Както можете да разберете, има няма прост отговор на този въпрос. то е много трудно да се предскаже каква може да бъде цената на Litecoin за 24 часа – и още по-трудно да се предскаже цената на Litecoin за една година.

Това, което можем да видим от прогнозите за цените на Litecoin по-горе обаче, е това Litecoin се движи в положителна посока. Той има технологични силни страни това може да му помогне да стане още по-популярен в крипто света.

мисля, че технически анализ и експертен съвет е нещо, което винаги трябва да обмисляте, преди да инвестирате. Аз също вярвам в това регламенти може да окаже голямо влияние върху бъдещето на Litecoin. Така че, важно е да научите за тези разпоредби, особено във вашата страна.

Дори най-големите инвеститори и експерти на криптовалута е трудно да се предскаже бъдещето на крипто. Така че, преди да инвестирате, трябва направете възможно най-много изследвания и планирайте инвестициите си така, че дори да паднат цените, пак да сте в безопасност.

Най-важното е, че не инвестирайте всичките си пари само в една криптовалута. Дори ако намерите една от горните прогнози за цените на Litecoin за много привлекателна, никога инвестирам Повече ▼ тован можете да си позволите да загубите.

* Забележка: тази статия е лично мнение. Преди да вземете някакви инвестиционни решения, трябва да се консултирате с професионалист.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map