Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Прогноза за пулсации: Ще се повиши ли или ще се срине?

Това ръководство ще ви помогне да разберете повече за Ripple и как се прогнозира бъдещето му. Също така ще ви покаже как Ripple е нараснал през последните няколко години, експертни мнения за бъдещето на Ripple и как да създадете своя собствена прогноза за цените на Ripple.

Преди да влезем в прогнозите за Ripple, трябва да знаете, че те не трябва да се приемат като финансов съвет. Трябва да направите още изследвания, преди да инвестирате в Ripple. Трябва да инвестирате само пари, които можете да си позволите да загубите.

Следващият раздел ще очертае какво е Ripple и ще помогне да се въведат разликите и приликите, които Ripple споделя с други криптовалути (и какво означава това при прогнозиране на цените на Ripple), така че нека да започнем!

Разбиране на Ripple Roots

Ripple е две неща: криптовалута (известна като XRP) и трансгранична отворена платежна система за банки.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Ripple и XRP лога

Компанията е основана през 2012 г. и е прераснала в огромен играч на крипто пазара!

Основана е, за да помогне за решаването на голям проблем. Този проблем се отнасяше до трансграничните плащания (как се прехвърлят пари от една държава в друга).

Най-хубавото при Ripple е фактът, че вече се използва! Така че това, разбира се, има огромен ефект върху прогнозата за цените на Ripple. Тя има партньорства с големи световни банки, които тестват технологията на Ripple. Те включват Santander, MoneyGram, Amex и Western Union.

Времето за транзакции за Ripple е много бързо и таксите са много по-евтини от други основни криптовалути, като Bitcoin или Ethereum. Основното, което прави Ripple уникален обаче, е фактът, че всички Ripple монети (XRP) бяха пуснати наведнъж.

Точно така – новата Ripple не е създадена с добив. Всички XRP вече са в обращение. И това не е всичко …

Нещото, което прави Ripple изключително различно от повечето други криптовалути, е фактът, че Ripple Labs (компанията, която стои зад Ripple) притежава повечето XRP монети. Да, добре сте чули – Ripple има общ запас от малко под 100 милиарда монети, а Ripple Labs притежават 50 милиарда от тях.

Някои инвеститори смятат, че това е нещо лошо, някои смятат, че е нещо добро. Така или иначе, ако искате да разберете колко това е в долари: един XRP (Ripple coin) е около $ 0,27 днес (22/01/21).

Ако предпочитате сами да не правите математика, XRP на стойност 27 милиарда долара седи в джобовете на Ripple Labs.


Сега нека да продължим и да разгледаме как Ripple се е представял в миналото и как влияе върху самото прогнозиране на цената на Ripple. Това е първата стъпка в предсказването на бъдещето на Ripple.

Вижте нашето ръководство What is Ripple за повече информация.

Как е нараснала Пулсацията откакто започна?

Цената на XRP нарасна значително през последната година, което има положителен резултат в прогнозата за цените на Ripple.

Много хора твърдят, че този растеж се дължи на факта, че Ripple е изградила световна мрежа в 100 държави с близо 200 корпоративни партньорства. Използването на XRP от Standard Chartered към American Express е помогнало да се „увеличи“ стойността.

Данните на CoinMarketCap показват, че в първия публичен ден на търговия на 4 август 2013 г. XRP се затваря на $ 0,005882 (това е, което монетата завърши в първия си ден на търговия). До 16 март 2018 г. XRP беше на ниво 0,697269 $ (Това е увеличение от 11 752,28%!).

Диаграма за прогнозиране на цените на пулсации

През този петгодишен период най-високата точка беше декември / януари 2018 г., преди Великата корекция (пазарно събитие, което доведе до изтриване на стотици милиарди от глобалния крипто пазар), XRP се повиши до 3,23 долара, преди да падне до сегашната стойност.

Сега е 2021 и Ripple струваше $ 0,27 в началото на годината.

Ценови прогнози

Прогнозирането на крипто цените е изключително трудна задача. Особено в момента – тъй като пазарът се променя толкова много всеки ден, е трудно да се формира прогноза за Ripple за 2021 година.

Някои хора обаче са били достатъчно смели, за да предскажат цените на Ripple през 2021 г. – ето някои от най-популярните прогнози за цените на Ripple:

Агенцията за прогнозиране на икономиката

Агенцията за прогнозиране на икономиката прогнозира, че стойността на Ripple може да падне допълнително – поради технологични партньорства, които не изпълняват обещанията (което е учтив начин да се каже, че продуктите на Ripple са безполезни и че банките ще спрат да ги използват). Те казват, че Ripple може да падне до $ 0,19 до 31 декември 2021 г..

Ripple Coin News

Ripple Coin News, Вторият по големина уебсайт за новини в мрежата по трафик твърди, че 2021 г. може да бъде безпроблемна година за компанията. Те казват, че новите партньорства, новите технологии и силното представяне биха могли да доведат XRP до 7 долара.

Daily Express

Daily Express, британски таблоиден вестник, вярва, че XRP може да скочи стремително през 2021 г. с цена на XRP токен от 5,06 долара до 31 декември 2021 г.!

Метро

Метро, най-големият британски вестник, смята, че Ripple може да падне до $ 0,22-28. Те основават това на факта, че биткойн ще продължи да доминира в мисленето на хилядолетието и ще достигне ценовата точка от 20 000 долара. Това може да помогне за изтласкването на Ripple и други алткойни.

ValueWalk

ValueWalk, криптоизследователска услуга, смята, че Ripple трябва да премине отвъд това банките да тестват своите продукти. Вместо това те казват, че Ripple трябва да стане истински партньор с банкова група.

Те вярват, че това би могло да помогне да се изведе стойността на Ripple до отметката от 10 долара. Ако обаче не успеят с всички тези партньорства и не успеят да окажат някакво реално въздействие, цената на XRP токена може да падне под $ 0.50.

Ripple има голяма година напред. Повечето от прогнозите предполагат, че стойността на Ripple ще нарасне през 2021 г. Някои експерти обаче смятат, че големите събития и неуспехът да накарат технологията им за плащане да работи за банките може да доведе до голям спад на цените.

Следващият раздел ще направи оценка на собствените ми мисли за прогнозиране на цените и как можете да направите своя собствена прогноза.

Какво е Ripple Price Prediction 2021?

Събитията са това, което ще тласне цената на Ripple нагоре или надолу и компанията вече е обявила много, което може да има положителен ефект върху прогнозата за цените на Ripple 2021. За да формираме собствено мнение, нека разгледаме причините, поради които цената на Ripple може да се повиши или надолу тази година.

За да бъда честен, новините, които излизат за Ripple, изглеждат положителни.

През 2018 г. Сантандер обяви, че ще използва блокчейна на Ripple за приложение за плащане (което ще бъде пуснато първо в Испания, Ирландия и Великобритания), което ще се основава на технологията за обработка на плащанията на Ripple.

Друго развитие е новината, че японските местни банки ще използват Ripple за захранване на нова система за разплащане на вътрешни парични преводи при поискване. MoneyTap, който има трима големи партньори (SBI Net Sumishin Bank, Suruga Bank и Resona Bank) си партнират с Ripple, за да помогнат за подобряване на вътрешните плащания по банкови преводи.

Друго голямо развитие през 2018 г. беше партньорството MoneyGram / Ripple. Използването на XRP като трансгранична система за обработка на плащания заедно с технологията за обработка на плащания на Ripple ще подобри международните трансгранични финансови плащания.

MoneyGram, втората по големина в света компания за парични преводи, ще използва новата технология, за да помогне да се използва XRP като незабавен метод за сетълмент (което означава по-бързи преводи на приятели и семейство в чужбина).

Това са само три разработки, които Ripple подреди през 2018 г..

Глобалните банки си сътрудничат

Има дискусии и пилотни проекти с централните банки на Саудитска Арабия и ОАЕ, проекти с Банката на Англия и други.

Ripple също е настроен да си партнира с повече европейски и латиноамерикански банки, за да помогне за популяризирането както на XRP, така и на технологията за плащане на Ripple. Тези развития могат да доведат, както посочиха експертите по-горе, до голямо покачване на цената на токена XRP. Това означава, че прогнозата за цените на Ripple трябва да върви положително.

Партньорствата с централни банки, финансови корпоративни гиганти и банки насочват към иновативната технология на Ripple и възможностите, които тя може да донесе на тези бизнеси.

Проблемът обаче е битът „възможности“, който може да има отрицателно въздействие върху прогнозите за цените на Ripple.

Професионалните експерти преди всичко посочиха, че „изпитанията“ и „пилотите“ са страхотен демонстрационен потенциал (това може да промени начина, по който всички ние използваме банкови преводи). Но освен ако всъщност не промени нещо, това не е достатъчно разрушително.

Крипто е предназначен да бъде разрушителен (Той има за цел да разбие централизираната банкова система). Без големи промени стойността на Ripple може да пострада.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Доставката на монети XRP

Друг натиск върху Ripple е общата пазарна циркулация от 100 милиарда XRP. Това е много повече от, да речем, 21 милиона биткойн максимум.

Рядкостта на биткойните при свръхпредлагането на XRP винаги ще оказва голям ценови натиск върху общата стойност на XRP – вижте по-долу за диаграма, показваща как нараства предлагането от пускането на Ripple.

Растеж на пулсации от пускането му

Ripple обаче е много по-различен от Bitcoin, тъй като Bitcoin е просто система за равнопоставено плащане с цел децентрализация на глобалните финанси. Докато Ripple специално обслужва банките, като предоставя технология за трансгранично плащане на блокчейн и е по-малко децентрализиран от Bitcoin.

Като цяло не може да се отрече, че 2021 г. на Ripple изглежда положително. Вярвам, че след като вярата и доверието се възстановят на пазара на криптовалути като цяло, тогава XRP монетата на Ripple може да се върне към цената от 2-3 долара, която видяхме в началото на годината.

Следващият раздел ще обобщи какво е доброто и какво лошото за Ripple. Правим това, за да можете да разберете предимствата и недостатъците на XRP като инвестиция.

Ripple е добра или лоша инвестиция?

Въпросът за милиони долари (надявам се!): Добра или лоша инвестиция е Ripple? За да разберем това, трябва да разберем какво е лошото в Ripple и кое е доброто.

Нека започнем с положителните страни.

Какво е доброто за Ripple

 • Най-големият положителен резултат на XRP е, че той всъщност се използва от реални компании – имена на домакинства – по целия свят.
 • Времето на транзакции е много по-ниско от Bitcoin, Ethereum и Litecoin.Време за транзакции на криптовалути
 • Както показва горната графика, XRP има 4-секундни срокове за сетълмент на плащания. Това е по-бързо от 2+ минути на Ether, много по-бързо от времето на Bitcoin за 1 час + (преди SegWit – надстройка на системата за биткойни) и много по-бързо от традиционните банкови преводи (което може да отнеме до пет работни дни).
 • Таксите за транзакции са невероятно ниски – 0,00001XRP (което е по-малко от $ 0,00023). За сравнение Ethereum има средна такса за транзакция от $ 4,34. Биткойн има средна такса за транзакция от $ 7,92. Litecoin има най-ниската конкурентна такса за транзакция от $ 1,22.
 • Това е уважаван трансграничен формат за плащане (съперничещ фиат, както в случая с MoneyGram), използван от големите услуги за парични преводи.
 • Какво е лошото за Ripple?

  • Пулсацията противоречи на стойностите на криптовалутата. Те са предназначени да бъдат децентрализирани, така че никоя компания или организация да няма пълен контрол, но Ripple Labs държат над 50% от цялото предлагане на Ripple XRP. Така че това може да има отрицателно въздействие върху прогнозата за цените на Ripple.

  Има въпроси относно манипулацията с цените, която това ниво на XRP холдинг би могло да направи с общата цена (те биха могли да изхвърлят голяма част, за да намалят цените, за да откупят по-голям дял).

  • Подходът на консенсусната книга също се различава от нормалния стандарт на Биткойн. Ripple изисква „валидирани“ участници за проверка на транзакциите.

  В мрежата на биткойн всеки може да настрои възел и да провери транзакциите. В системата Ripple само предварително одобрени участници могат да изпълняват възел и да проверяват Ripple транзакции.

  Това е друга форма на централната власт, която Ripple Labs имат.

  • Основната цел на Ripple е да продаде своята технология за транзакции. XRP е само второстепенна част от дейностите на Ripple.

  Като цяло Ripple не играе по традиционните крипто правила – има централизирана структура на собственост. Освен това дългосрочният фокус на Ripple не е върху XRP, а самата технология за плащане.

  Той обаче има ниски транзакционни разходи и бързи времена на транзакциите. Също така ви дава възможност да използвате XRP чрез надеждни финансови марки, което може да се хареса на някои хора като чувство за достоверност.

  Заключение

  Какво ще направи 2021 г. за прогнозата на Ripple? Дали някоя от прогнозите за цените на Ripple 2021 ще бъде вярна?

  Очертахме развитието на Ripple и това, което казват основните специалисти, заедно с информация за Ripple, и направихме някои прогнози.

  Като цяло констатациите ми относно Ripple са положителни! Сключили са огромни партньорства, има големи световни банки, които тестват технологиите си и очевидно работят усилено, за да изпълнят обещанията си.

  Моята прогноза, както споменах по-рано, е, че Ripple ще отскочи до максимума си от 3+ долара за XRP. НО, вярвам, че разчита на вярата и първо се възстановява доверието в целия крипто пазар.

  Въпреки това е важно да запомните, че това е точно това, което казва, че е – прогноза. Винаги трябва да имате предвид, че никой не може да предскаже пазара.

  Зависи от толкова много различни неща и никой, доколкото ми е известно, не може да види в бъдещето. Затова никога не приемайте прогнозата като факт!

  О, и никога не инвестирайте повече, отколкото можете да си позволите да загубите.

  Ако имате свой собствен Ripple Price Prediction 2021, не забравяйте да ме уведомите! Ще се радвам да чуя вашите мисли.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Adblock
  detector