Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Разбиране на Ripple Coin

Пулсации е един от най-популярните криптовалути на пазара. В момента стои на трето място, след Биткойн и Етериум.

Сигурно се чудите какво е Ripple и защо е толкова популярно? Не е нужно да търсите повече, тъй като ще разгледам и двата въпроса в това ръководство.

Ще ви осигуря пълна преглед на Ripple coin, си професионалисти и минуси, характеристики, текуща стойност и т.н. В края на това ръководство ще научите и повече за Функциите за сигурност на Ripple – един от най-важните аспекти, който винаги трябва да вземете под внимание!

Преди да научите повече за Ripple coin, трябва да знаете, че е изключително важно да купите XRP от надеждни криптовалутни борси, като Coinbase, или изберете още по-лесен начин и го закупете чрез Симплекс – без измами обработка на плащанията което ви позволява да купувате крипто с кредитна карта. Също така го съхранявайте в безопасни крипто портфейли, като например Ledger Nano S.

И така, нека да започнем!

Търсите най-сигурното място за закупуване на BTC? Събрах най-добре оценените крипто борси, които бяха одобрени като най-сигурните платформи за закупуване на BTC по-долу, така че погледнете.

Доставчик Visa / Mastercard Налични крипто Нашите резултати Преглед на Coinbase ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + Още 30

9.8 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на Binance ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Кардано
 • + Още 150

9.6 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на Coinmama ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Биткойн Кеш
 • +Още 7

9.4 Прочетете отзива Посетете сайта Kraken Review ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • ЧЕТКА
 • + Още 37

9.1 Прочетете отзива Посетете сайта eToro Преглед ДА

 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Ethereum
 • +Още 3

8.6 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на KuCoin ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Монеро
 • + Още 210

8.5 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на обмен на Близнаци ДА

 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Ethereum
 • +Още 21

8.4 Прочетете отзива Посетете сайта Най – известен 729 отзива 9.8 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива Избор на редактора 1279 отзива 9.6 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 816 отзива 9.4 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 1174 Отзиви 9.1 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 453 отзива 8.6 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 563 отзива 8.5 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 603 отзива 8.4 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива

Професионалисти

 • Бързи транзакции
 • Способен екип
 • Пилотиран от много големи институции

Минуси

 • Централизирано
 • Фокусиран върху големи корпорации

Въведение в Ripple


Първото нещо, което трябва да знаете, е, че Ripple е криптовалута, фокусирана върху решаване на проблемите свързани с международни платежни преводи.

За да бъдем по-точни, Пулсации е платформа за глобална система на плащания, сетълменти и обмен. XRP е криптовалутата, която се обменя на тази платформа улесняват транзакциите.

Пулсация на монета: първа страница.

Пулсации беше пуснат през 2012г от Ripple Labs Inc., имайки предвид само едно нещо – да се осигури един опит без триене за изпращане на пари в световен мащаб, използвайки силата на блокчейн.

Така че, Ripple се различава и от двете Биткойн и Ethereum. Докато Bitcoin е просто цифрова валута, Ethereum е платформа за разработване на интелигентни договори. Ripple обаче е нов платежна инфраструктура насочени към международни финансови транзакции.

Създаването и разпространението на XRP е друг изключителен аспект, който трябва да знаете. Що се отнася до по-голямата част от криптовалутите, нови монети се създават чрез процеса, наречен „минен". Е, това не е случаят с Ripple coin. всичко 100 милиарда XRP са създадени точно когато Ripple стартира.

Още по-изненадващо е това Пулсиращи лаборатории задръжте 55 милиарда XRP себе си. Излишно е да казвам, че това е доста необичайна ситуация, тъй като обикновено фокусът е върху децентрализацията. и

Така че, след като вече знаете какво е Ripple, нека разберем каква е основната му цел.

Какво цели да постигне Ripple Coin?

Технологиите са напреднали толкова много, че неща като самоуправляващите се автомобили станаха реалност. Но един сектор, който не успя да напредне много, са международните трансфери на плащания.

Международните платежни преводи имат два основни проблема:

1. Скъпи са

Ако сте направили трансгранично плащане, трябва да сте наясно със скъпите такси, които идват с него. Банки на високите улици обикновено са най-лошите за такива плащания, но дори услуги като PayPal предлагат относително високи такси – струва около 2,9% за извършване на международно плащане с PayPal.

Ripple Coin: такси.

В допълнение към тези такси клиентите губят пари, когато се извършва конвертиране на валута.

2. Те са бавни

В ерата на интернет, където всичко е мигновено, международните транзакции могат да отнемат от няколко дни до седмици. Има няма конкретна причина за това освен факта, че финансовите институции не желаят да надграждат технологиите си – ужасно извинение!

В този процес финансовите институции успяват да спечелят много пари, но клиентите страдат. Ripple има за цел да промени това и правят международни трансфери незабавни и евтини.

От Пускането на Ripple през 2012 г., компанията работи за решаването на този проблем и успя да генерира голям интерес от инвеститорите. Нека да разгледаме историческото представяне на Ripple XRP.

История на Ripple Coin

Пулсация на монета е една от най-старите криптовалути, но не винаги беше толкова популярен. Както можете да видите на снимката по-долу, едва през април 2017 г. цената на Ripple започна да се увеличава.

Пулсиращата монета се търгуваше около $ 0,0066 през януари 2017 г. и докосна най-високата си цена от $ 3,65 през януари 2018 г.. Можете ли да познаете процента на възвръщаемост?

Това е вярно! Това е връщане на 55,2%!

Пулсация монета: Пулсация цена.

Източник: Coindesk.

Подобно на много други криптовалути, Ripple coin преживя огромна катастрофа през 2018 г. В края на същата година имаше леко увеличение на цените, но това не беше толкова значително. В момента цената на Ripple е само 0,29 долара, така че можете само да очаквате, че ще се покачи отново.

Ripple все още е трето място въз основа на пазарната капитализация. Това се дължи на наземната работа, която извършват по отношение на развитието на технологии и изграждането на партньорства в индустрията.

Нека поговорим за това как Ripple се използва в реалния свят.

Как да използвате Ripple?

За разлика от биткойн, който има за цел да премахне банките като посредници, Ripple се използва широко от банките за извършване на международни плащания по-бързо, по-евтино и по-прозрачно.

Пулсации за банки и финансови институции

В момента банките използват обществото за Световна междубанкова финансова телекомуникация (SWIFT) за улесняване на трансграничните плащания по сигурен начин. SWIFT е основно a мрежа за съобщения който сигурно предава платежни нареждания от една банка в друга.

Изпращат 10 000 институции-членки на SWIFT приблизително 24 милиона съобщения в мрежата всеки ден. Тук трябва да се отбележи, че самият SWIFT не държи пари или сметки за банките. Това е просто a комуникация канал, но много важен, тъй като голямото количество международна търговия разчита на него.

Проблемът с SWIFT е, че той не се е променило много от самото си създаване през 1974 г.. Така че, Ripple се опитва да направи промяната, която SWIFT не е успял да направи и може да се счита за пряк конкурент на SWIFT.

Мрежата Ripple XRP се използва и тества от финансова институция и банките да изпращат и уреждат международни плащания по по-ефективен начин. Вече е подкрепено от над 100 финансови институции от цял ​​свят, което включва имена като American Express, Santander, Standard Chartered и други.

Други Ripple партньорства

Банките не са единствените бенефициенти на Ripple. Койнон, един от най-големите криптовалутни борси в Южна Корея, сключи партньорство с Ripple. Той ще използва продукта на Ripple, наречен xCurrent, за стартиране на „Cross“ (нова глобална услуга за парични преводи).

Ripple също се очаква да влезе в партньорства с още 5 организации в близко бъдеще – RationalFX, MoneyMatch, FairFX, UniPAY, и Exchange4Free. Те ще използват продукта xVia на Ripple’s за улесняване на парични преводи и банкови преводи.

АКТУАЛИЗИРАНЕ 2021: Ripple вече си партнира с всички гореспоменати компании.

Както можете да видите, Ripple coin е много напредък със стратегически партньорства и се приема от голямо разнообразие от организации.

Разбиране на Ripple Coin

Така че протоколът Ripple звучи изключително полезно що се отнася до международните плащания. Има обаче нещо, което кара много хора да се чувстват неудобно. Можете да научите всичко за това в следващия раздел.

Може ли да се злоупотребява с Ripple?

Първоначалната идея на криптовалутите беше да премахване на централизираните агенции, като банки и създават наистина децентрализирана система. добре, Ripple Labs Inc., компанията, която стои зад Ripple XRP, държи повече от половината от общо 100 милиарда XRP, които някога ще съществуват.

Това води до едни и същи стари проблеми, които носи централизацията. Един субект, Ripple Labs, в този случай става твърде мощен. A много притеснения са повдигнати по този въпрос, но главният изпълнителен директор на Ripple има различна гледна точка.

Ripple coin: Главен изпълнителен директор на Ripple.

Пулсацията не е централизирана. За да бъде ясно, ако Ripple изчезне днес, XRP ще продължи да функционира. За мен това е най-важната мярка дали нещо е децентрализирано.

Главен изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус

Екипът на Ripple реагира на подобни опасения и излезе с стратегия за децентрализация. През декември 2017 г. Ripple пусна 55 милиарда Ripple XRP в криптографски обезпечена депозитна сметка, за да се увери, че има XRP консумативи по всяко време.

Сключен е и договор, който сега пуска 1 милиард XRP на пазара всеки месец. По този начин, Ripple Labs няма силата на заливане на пазара с XRP, ако иска. Така че, бих казал, че риск на монета Ripple централизирана има намален видимо.

След като вече знаете какво е Ripple и как се използва, нека намерим отговори на други важни въпроси около Ripple.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Сигурно ли е Ripple?

За да отговорим на този въпрос, първо трябва да разберем как работи.

Досега трябва да разберете, че Ripple не е обикновена криптовалута като Bitcoin или Litecoin. Има няколко предимства, които XRP предлага:

✓ Ниски такси за транзакции

✓ Бързата скорост на транзакция от около 4-5 секунди

Имайки предвид тази информация, нека видим как Пулсационна транзакция върши работа. Да предположим, че Кейт от САЩ иска да преведе средства на Карл, който живее в Германия. Ако приемем, че и двете им банки са в мрежата Ripple, транзакцията ще премине през следните стъпки.

Етап 1: Кейт инициира трансфера на $ 500.

Стъпка 2: Пратеникът на Ripple’s ще провери основната информация за сметката на Кейт и Карл чрез първоначалната банка и банката бенефициент.

Стъпка 3: След това възлите в мрежата Ripple проверяват дали има достатъчно налични средства за изпращане на плащането. Както можете да видите на снимката по-долу, след успешна проверка, Ripple урежда плащането.

Ripple Coin: процес на транзакция

Важно е да се отбележи, че в повечето други криптовалути тази стъпка се извършва от децентрализирана мрежа от възли. Тези възли са наречени миньори защото заедно с проверката на транзакцията те също така добиват новите монети на тази криптовалута.

Всички монети обаче вече са пуснати в случай на Ripple coin, което елиминира необходимостта от копаене. Така, възли, които проверяват Ripple транзакции са известни като валидатори.

Също така тези валидатори са одобрен и назначен от Ripple Labs. Докато всеки може да стане възел в случай на други криптовалути.

Това е още една причина, поради която Ripple е означен като „централизиран“.

Стъпка 4: След успешна проверка потвърждението за плащане се изпраща както на Кейт, така и на Карл.

Целият този процес, който може да отнеме дни през обикновен канал, завършва само за няколко секунди.

И така, сигурен ли е този процес?

Повечето криптовалути са базирани на блокчейн технология, което се счита за много сигурно, когато е изградено добре. Въпреки че Ripple е изграден върху нещо подобно, това не е блокчейн технология.

Вместо това Ripple се основава на собствената си форма на DLT (Технология на разпределената книга). Това е протокол с отворен код, хостване на споделена и публична книга, като се използва консенсусен механизъм за гарантиране на сигурността. Лесно е да се видят приликите.

Пулсация на монета: Ripplenet.

Сигурността се осигурява от валидаторите, които са редовно сравняване на техните записи на транзакции преди да се споразумеят. По този начин те могат да се уверят, че едни и същи пари не се харчат на две или повече места (известни също като двойни разходи).

Но какво се случва, когато един валидатор реши да се противопостави на консенсуса? В такава ситуация, валидатор, който не е съгласен трябва да цифрово подпишете го и информирам другите валидатори.

След това други валидатори могат да слушат този валидатор и да го заменят, ако се окаже злонамерен. По този начин те все още могат да продължат да поддържат сигурността на системата и да избягват закъснения, причинени от несъгласен валидатор.

Въпреки че Ripple монетата изглежда е сигурна, нейната технология е все още в много ранен етап и ще се нуждае от непрекъснато надграждане да изпълни целта си, особено от гледна точка на сигурността.

Освен това, ако се притеснявате за сигурността, изберете a безопасен портфейл, за да го запазите. Една от препоръчителните опции е Ledger Nano S. Нещо повече, можете да го закупите на Coinbase – а надеждна платформа за обмен на криптовалути, или изберете по-лесен вариант и го купете чрез Симплекс – сигурен обработка на плащанията което ви позволява да купувате криптовалути с кредитни карти.

Досега трябва да имате добра представа за това какво е Ripple, как работи, кои са неговите потребители и т.н. Нека обобщим това ръководство със списък за и против на Ripple coin.

Ripple PROS

Такси за транзакции

The цена на стандартна транзакция на протокола Ripple е около 0,00001 XRP. Понастоящем цената на 1 XRP е около $ 0,29. Това означава, че таксата за транзакция е толкова евтина, че е практически безплатна!

Както казах преди, няма миньори на Ripple coin. И така, кой получава таксата? Никой!

В този уникален механизъм е XRP, който се използва за плащане на такси унищожени.

Това означава, че броят на XRP намалява от ден на ден. Това също означава, че стойността на XRP, която остава, е очаква се да се увеличи в бъдеще.

Скорост на транзакцията

Пулсационните транзакции са по-бързо в сравнение с традиционните методи на плащане. Снимката по-долу разкрива цялата истина за Изпълнението на Ripple от гледна точка на скорост на транзакцията.

Ripple Coin: скорост на транзакцията.

Партньорства

Както споменахме по-рано, Ripple се пилотира от много големи финансови институции и приложения за разплащане. Това е една от основните причини Ripple да е фаворит сред инвеститорите.

Екип

Ripple се води от много способен екип с добра комбинация от опит и опит. В толкова млада индустрия, където нещата все още не са ясно определени, добрият екип наистина може да промени това.

Пулсации CONS

Централизация

Една от основните причини Ripple да бъде критикувана най-много е централизация. Ripple Labs контролира мажоритарния пакет от XRP. В допълнение към това, Ripple Labs е и субектът, който одобрява валидаторите за мрежата.

Също така, основателите са си дали около 20 милиарда XRP по време на пускането му.

Критиците казват, че това не е в духа на основната философия на криптовалутите, в основата на която е децентрализацията.

Фокусиран върху големи корпорации

Видяхме, че много големи корпорации вече използват Ripple, за да намалят разходите си и да осигурят по-добро обслужване. Въпреки това, Ripple в момента няма какво да предложи на краен потребител като вас и мен.

Повечето предложения на Ripple са проектирани с оглед на банки и доставчици на плащания. Няма да видите лично промяна в изпращането или получаването на плащания в скоро време.

Състезание

Международният трансфер на плащания е привлекателна индустрия за криптовалути. Така че, Ripple трябва да се изправи срещу конкурентите си – Звезден (XLM), която е насочена към същата област.

Всъщност Stellar също успя да намери място в топ 10 на криптовалутите с пазарна капитализация на 10,78 милиарда долара.

Пулсация монета: Пулсация монета на масата.

Друг конкурентен недостатък на Ripple е, че не можете да купувате Ripple на Coinbase, въпреки че е една от най-популярните криптовалути! Възможността да купувате Ripple на Coinbase със сигурност би генерирала много шум и би улеснила начинаещите да се включат.

АКТУАЛИЗИРАНЕ 2021: Вече можете покупка Ripple и множество други монети На Coinbase в няколко лесни стъпки! Имайки предвид факта, че Coinbase е една от най-надеждните платформи за обмен на криптовалути, това е невероятна новина!

Тъй като вече разгледахме най-важните аспекти по отношение на Ripple coin, е време да преминем към заключенията.

Сравнете Ripple Coin рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете Ripple Coin рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Заключителни думи

Пулсации е криптовалута, фокусирана върху решаване на проблемите свързани с трансгранични парични преводи. Вече се използва от много големи банки и финансова институция.

Най-големият проблем, когато става въпрос за Ripple, е централизация. За щастие, Ripple Labs започна да предприема действия за „децентрализация“ на Ripple.

Ако искате да купите Ripple, бих препоръчал да изберете Coinbase която е една от най-надеждните платформи за криптообмен. Също така е важно да се отбележи, че никога не трябва да държите огромни количества Ripple в горещо съхранение, трябва да изберете студени портфейли, като например Ledger Nano S, вместо.

Следвайте тези прости стъпки за да получите Ripple:

1. Вземете надежден крипто портфейл, който поддържа Ripple (Ledger Nano S или Трезор).

2. Настройте Ripple акаунт.

3. Регистрирайте се в Coinbase.

4. Закупете Ripple с фиатни валути.

5. Изпратете вашите монети Ripple на Ledger Nano S или Trezor.

ИЛИ

Изберете по-лесен начин, закупете Ripple чрез Симплекс и прехвърлете монетите си в надежден крипто портфейл.

Надявам се, че тази статия за Ripple coin е била полезна и сте успели да намерите цялата необходима информация.

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови инвестиционни решения, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector