Titanium ICO: Пълен преглед на Titanium Blockchain

Важна актуализация (2018.05.31): На 29 май 2018 г. Комисията за ценни книжа и борси (SEC) обяви получаване на съдебно разпореждане, което спира операциите на Titanium и замразява аварийните активи.

Робърт Коен, началник на кибер звеното на отдела за изпълнение на SEC, коментира ICO на Titanium: „Това ICO се основава на маркетингов блиц в социалните медии, който твърди, че е измамил инвеститорите с чисто измислени претенции за бизнес перспективи.„Затова защо, инвеститорите трябва да бъдат изключително предпазливи, когато приемат Titanium като инвестиция.

Ако обаче се интересувате да научите за Titanium ICO, прочетете статията по-долу.

__________________

Позволете ми да предположа, чували сте хора да говорят за блокчейна Titanium и нейната монета TBAR, но не знаете за какво става въпрос? Е, попаднали сте на правилното място, тъй като ще ви кажа всичко, което трябва да знаете!

Между другото, знаехте ли, че монетата от титан се наричаше BAR, но сега се нарича TBAR заради хак, който се случи? Не се притеснявайте – ще обясня всичко по-късно!

В пълното ми ръководство за блокчейн за Titanium ще започна, като обясня какъв е проектът, екипът зад него и какво се надяват да постигнат. След това ще разгледам какво се е случило от ICO на Titanium и какво е планирано за бъдещето му.

До края на четенето на моето ръководство от началото до края ще имате цялата информация, от която се нуждаете, за да решите дали смятате, че това е добър проект и най-важното, добра инвестиция.

И така, какво чакаш? Нека започнем, като разгледаме какво представлява проектът Titanium!

Какво е титан?

Пътуването с Titanium започна в началото на 2018 г., когато проектът събра внушителните 35 милиона долара в тяхната ICO. ICO Titanium не само се представи добре финансово, но получи и акредитация от утвърдени организации Dun и Bradstreet (анализ на данните) и Better Business Bureau (рейтинги за доверие с нестопанска цел).

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Основната им цел обхваща концепцията за „Инфраструктура като услуга“ или накратко IaaS. IaaS е услуга, която предоставя неща като сървъри, рутери, защитни стени и комутатори.

Титанът твърди, че тъй като цените на честотната лента сега са много по-евтини, отколкото преди, сега е по-евтино компаниите да наемат или дават под наем тези услуги, вместо да купуват свои. Като такива, тези инфраструктурни услуги вече могат да се управляват от трета страна като Titanium.

Titanium ще бъде насочен и към индустрията „Платформа като услуга“, която е споделена сървърна услуга, предлагана от големи компании като GoDaddy или Amazon Web Services. По същество тези платформи улесняват разработчиците да стартират своя код, вместо да се тревожат за поддържащата технология.


И двата проекта (известни като TBIS – Titanium Blockchain Infrastructure Service) ще бъдат изградени върху блокчейна Ethereum. Нека разберем как това би могло да бъде от полза за обществото.

титанов ICO децентрализиран блокчейн

Как се различава Titanium Blockchain?

Основната точка на продажба на блокчейна Titanium над конкуренти като Amazon Web Services е, че цялата мрежа ще бъде децентрализирана. Това е важно, тъй като напоследък има голям медиен интерес към нещо, наречено “Неутралност на мрежата”.

Неутралността на мрежата е идеята, че интернет трябва да бъде равен за всички и че не трябва да се облагодетелства никакво съдържание въз основа на това, кой го доставя. Например има убеждения, че големите компании като Amazon, Facebook и YouTube имат приоритет пред скоростта на интернет, което означава, че потребителите ще получат по-качествена връзка с тези уебсайтове пред по-малките.

Като базират своята облачна платформа върху децентрализираната блокчейн Ethereum, нито един орган няма да има контрол над нея, което означава, че проблемите на мрежовата неутралност ще останат в миналото.

Технологията blockchain ще предложи и много други предимства на крайния потребител, което ще обясня по-долу.

Според разработчиците от Titanium, облачната платформа ще бъде достъпна 99,9% от времето, което означава, че очакваното престой е практически нулево. От друга страна, централизираните сървъри, използвани от подобни на Amazon Web Services и Azure, страдат непрекъснато, като тези, които разчитат на тях, трябва да изчакат, докато бъдат фиксирани.

Друг проблем с използването на централизирани сървъри за протоколи IaaS и PaaS е, че те са уязвими за хакерски атаки. Например през 2016 г. Uber призна, че е хакнал акаунта си в Amazon Web Services, което позволява на престъпниците да имат достъп до повече от 57 милиона данни за драйвери. След това една година по-късно до сървърите на притежаван от Tesla акаунт бяха достъпни от хакери, които след това ги използваха за добив на криптовалута!

Тъй като децентрализираната платформа Titanium използва хиляди възли, мрежата е практически неизменна за хакове. Това означава, че за да бъде хакът успешен, всеки възел в системата трябва да бъде хакнат, което е практически невъзможно!

Всички тези функции и предимства позволиха на Titanium ICO да постигне целта си за финансиране! Сега, след като знаете какво прави проектът и как е различен от всичко друго на пазара, сега ще разгледам набързо екипа на Titanium.

Кой стои зад титановата ICO?

Проектът Titanium се ръководи от изпълнителния директор Майкъл Столер, който според своя LinkedIn профил има почти 20-годишен търговски опит в индустрията за управление на предприятия, включително ръководна роля в HP.

В допълнение към това той е и директор и основател на традиционна компания за инфраструктурни услуги, наречена EHI-INSM. Компанията посочва клиентелата си да включва хора като Уолт Дисни и IBM.

Под изпълнителния директор има екип от силно креативни и опитни хора, който включва специалисти от различни индустрии, включително блокчейн технология, системно инженерство и бизнес.

Титанов ICO борд

Освен информацията, достъпна на официалния уебсайт на Titanium и съответните им профили в LinkedIn, остава неясно дали някой от възрастните членове на екипа е участвал в блокчейн проект преди.

Независимо от това, сега ще разгледам какво се е случило след ICO на Titanium!

Какво се случи от ICO на Titanium?

След като Titanium ICO приключи, нещата не започнаха добре. Това е така, защото през февруари 2018 г. екипът обяви, че портфейлите им са хакнати, като престъпниците откраднаха повече от 16 милиона титаниеви монети. Тогава криптовалутата Titanium се наричаше BAR и имаше общо 60 милиона, което означава, че хакерите успяха да се измъкнат с повече от 25% от цялото предлагане!

Първоначално имаше спекулации, че хакът може да е бил вътрешна работа на някой от членовете на екипа, но оттогава Titanium реши проблема. Те направиха това, като създадоха заместващ маркер, което означаваше, че BAR маркерът беше заменен от маркера TBAR. Те изпратиха токена TBAR до всички притежатели на BAR преди хакване.

Като сравнително нов проект, токенът TBAR е достъпен само на редица борси, въпреки че това обикновено отнема време за изграждане. Това включва харесвания HitBTC, Tidex и Fatbtc.

Когато титановата монета (BAR) за първи път беше регистрирана на борса, нейната стойност се увеличи четирикратно от $ 1 на $ 4. След това тя спадна стабилно до около 1,20 долара. Тогава обаче дойде хакът и намали цената практически до нула.

След като решението беше инсталирано, TBAR беше въведен с цени около $ 0.20. На 8 април 2018 г. TBAR достигна цената си за ATH (най-високата за всички времена) от $ 0,52, но оттогава тя спадна до текущата цена от $ 0,30.

Така че, все още не е успял да се върне към своята ICO цена, но отбелязва стабилен напредък.

В крайна сметка блокчейнът Titanium все още е в първите си дни, така че сега ще говоря за това, което екипът е планирал за в бъдеще.

Какво се случва по-нататък?

Според пътната карта на Titanium (които можете да разгледате тук), екипът планира да достигне до различни етапи на проекта през 2018 г. и след това. През целия май и юни 2018 г. ще има частно тестване както на протоколите IaaS, така и на PaaS, което ще позволи на разработчиците да започнат нещата.

Титанова ICO пътна карта

След това следващият етап ще бъде пускането на тяхната блокчейн, като бета версията е планирана за юли 2018 г. През същия месец се планира и бета версия на портфейла Titanium.

Следващият важен етап, по който ще работи екипът, е Titanium ICO платформата. Това ще позволи на нови крипто организации да събират средства върху протокола Titanium. Пътната карта гласи, че разработката на платформата Titanium ICO ще приключи в края на 2018 г..

Това ще бъде подобно на това, което Ethereum и техният ERC-20 токен могат да предложат, но Titanium твърдят, че техните изисквания ще бъдат много строги, което означава, че ще трябва да се уверят, че новата крипто компания е легитимна, преди да им позволят да стартират ICO.

В началото на 2021 г. следващото голямо издание на проекта ще бъде неговата децентрализирана борса, която той нарича VORDEX. Това ще позволи на хората да купуват и продават криптовалути, без да използват трета страна, което е най-често срещаният метод в момента.

През април 2021 г. се очаква официалното стартиране на публичната платформа Titanium, последвано от пълно издание на MainNet към края на 2021 г. Както можете да видите, екипът има много и много цели, които трябва да удари, така че ако мислите за като правите инвестиция, наистина е важно редовно да проверявате техния напредък!

И така, сега, след като знаете какво разработчиците планират да постигнат през следващите две години, последната част от моето ръководство за ICO Titanium ще обобщи плюсовете и минусите на проекта!

Обобщаване: Плюсове & Недостатъци на титана

Предимства

 • Първа децентрализирана инфраструктура за услуги, която да предизвика подобни на Amazon Web Services
 • 9% време за работа на сървъра
 • На практика е невъзможно инфраструктурата да бъде хакната
 • Силен екип
 • Пускане на децентрализирана борса
 • Титаниеви ICO също ще бъдат възможни

Недостатъци

 • Все още не е работещ продукт – дълъг път
 • Токените бяха откраднати скоро след ICO на Titanium
 • Силна конкуренция от многомилиардни организации
 • Титаниеви монети, котирани само на няколко борси – много ниски обеми на търговия
 • Бяла книга, която не е достъпна на уебсайта по време на писането
 • Много малко информация за напредъка на отбора

Заключение

Това е краят на моя Titanium ICO преглед! Проектът все още е в много ранните си дни, така че в момента всичко е свързано с бъдещо развитие. Надявам се обаче сега да разберете по-добре какво планира да направи екипът и как ще го постигне.

Какви са вашите мисли за опита им да решат проблемите на неутралността на мрежата чрез децентрализация? Мисля, че това е чудесна идея, която скоро ще стане много популярна сред хората, тъй като интернет трябва да бъде напълно равен и справедлив за всички!

Истинският тест за Titanium ще бъде дали и кога те успеят да постигнат целите си от пътната карта. Мислите ли, че ще го направят и ако да, ще инвестирате ли? Бих искал да знам, така че оставете ми коментар!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map