Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Trezor Wallet Review

Вие ли сте а криптовалута ентусиаст, и са дошли тук, желаейки да намерят най-сигурното място за съхранение на вашите монети? Или мислите за това купуване хардуерен портфейл и бих искал да знам дали Трезор портфейлът е този за вас?

Така или иначе, това ръководство ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете!

В този преглед на портфейла на Trezor ще обясня какво е портфейлът на Trezor и какво прави. След това ще проуча неговото предимства, както и своите недостатъци. Това ще включва и пълен анализ на функциите за сигурност и Trezor поддържани монети.

Тогава, ако решите да продължите да го купувате, аз също ще ви го предоставя ръководство стъпка по стъпка за това как да го настроите и как да изпращате / получавате монети, заедно с някои полезни изображения, които да ви водят.

Както и да е, нека започнем, като разберем какъв всъщност е портфейлът на Trezor!

Професионалисти

  • Първокласна сигурност
  • Много добре познат крипто портфейл
  • Съдържа огромен брой криптовалути
  • Постоянни актуализации на фърмуера

Минуси

  • Скъпи
  • И преди е бил обект на неоторизиран достъп

Trezor Wallet Review: Какво представлява Trezor Wallet?

Портфейлът на Trezor беше оригиналния хардуерен портфейл за криптовалута да бъде освободен. Това е хардуерен портфейл, който ви позволява безопасно да съхранявате, изпращате и получавате широк спектър от криптовалути. Портфейлът беше пуснат за първи път през 2014 г. от компания, наречена SatoshiLabs, който се намира в Чешката република.

Преглед на портфейла на Trezor: Satoshi Labs.

Битие хардуерен портфейл, портфейлът на Trezor е много по-безопасно отколкото традиционните софтуерни портфейли, тъй като частните ключове се държат на физическото устройство, а не на мобилен или настолен компютър. Портфейлът е никога не е свързан с интернет сървър, което означава, че за хакера е практически невъзможно да получи достъп до вашите средства – чудесен момент в този преглед на портфейла на Trezor!

По-късно ще говоря за функциите за сигурност на портфейла. За да ви даде представа обаче колко е популярен, SatoshiLabs има продадени над един милион устройства! Последният техен портфейл е Trezor T (Trezor 2).

Преглед на портфейла на Trezor: Model One и Model T.

Портфейлът на Trezor наистина идва етикет с цена, така че ще трябва да го купите. Това означава, че ако имате само малък брой монети, може да не си струва инвестицията. От друга страна, ако имате значителна сума, със сигурност е така!

Намерен е най-новият купон на Trezor:

Trezor Поддържани монети

Портфейлът на Trezor е портфейл с няколко валути, което означава, че може съхранявайте много различни криптовалути. Това е чудесно, ако имате портфолио, което съдържа разнообразие от криптографии, тъй като в противен случай ще трябва да съхранявате всяка в отделен портфейл.

Към юли 2021 г. Trezor поддържа почти 1400 монети.


Таблица: Поддържаните монети на Ledger Sano S и Trezor One

Портфейлът Trezor Ethereum може да съхранява всички Ethereum-въз основа (ERC-20) жетони. Това е чудесно, тъй като на пазара се предлагат стотици (ако не и хиляди) различни токени ERC-20.

Не забравяйте, екипът на Trezor винаги увеличава количеството монети, които поддържа, така че си струва да проверите официалния им уебсайт редовно, за да виждат новите си издания. Ако изпратите криптовалута на вашия Trezor, която не е от поддържаните от Trezor монети, тогава можете да загубите средствата си завинаги.

Сравнете Trezor рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Сравнете Trezor рамо до рамо с други

Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

Да! Покажете ми таблицата за сравнение

Предимства на Trezor Wallet

Както вероятно сте събрали от други потребителски рецензии за портфейла Trezor, най-голямото предимство на покупката портфейл Trezor е това това е най-безопасният начин за съхраняване на вашата криптовалута. За да разберете по-добре защо е толкова сигурен, нека ви кажа как работи.

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е това вашият личен ключ винаги се съхранява офлайн, което означава, че никога няма пряка връзка с интернет. Това е напълно различно от съхраняването на вашите криптовалути на настолен, мобилен или уеб портфейл, както хакери винаги намират нови начини да го заразят вирус или злонамерен софтуер.

Преглед на портфейла Trezor: две устройства Trezor.

Що се отнася до достъпа до портфейла ви Trezor, независимо дали това е така изпращане / получаване на монети, или дори проверете баланса си, ще трябва да влезете вашия личен ПИН номер. Само вие трябва да знаете какъв е този ПИН номер, тъй като трябва да го изберете при първата настройка на устройството.

Вие също сте дадени резервна парола които вие ТРЯБВА ДА записвам. Ако портфейлът ви в Trezor е откраднат, ще можете да възстановите средствата си, като въведете резервната си фраза на друго устройство.

Въпреки че може би сте чували за софтуерните портфейли се хакват през цялото време, горната функция прави портфейла на Trezor почти невъзможен за хакване!

И така, след като вече знаете положителните страни на портфейла Trezor, нека разгледаме някои от неговите недостатъци.

Недостатъци на Trezor Wallet

Първо, важно е да запомните, че ще трябва да харчите около 99 долара ако искате да си купите портфейл Trezor. Така че, ако държите криптовалути на стойност под $ 1000, вероятно е най-добре да ги държите в портфейл с безплатен софтуер!

Вие също трябва да помислите колко често планирате да използвате хардуерния портфейл на Trezor за извършване на транзакции. Всеки път, когато искате да изпратите средства, ще трябва да включите портфейла в настолното си устройство и след това да въведете личния си ПИН. Това не е точно най-удобният начин за достъп до вашите криптовалути. Разбира се, това е една от основните „негативни“ точки, споменати и от потребителските отзиви на портфейла Trezor.

Преглед на портфейла на Trezor: мениджър на пароли.

Когато става въпрос за удобство за потребителя, хардуерен портфейл като Trezor може да бъде малко сложен за начинаещи, особено ако преди това не са използвали подобно устройство. Ето защо е наистина важно да прочетете ръководството с инструкции преди да го използвате, в противен случай можете да сгрешите.

Като цяло трябва да помислите кое е най-важното. Сигурност ли е или други функции като цена, удобство и удобство за потребителя? Ако обаче държите наистина голямо количество монети, препоръчително е да ги съхранявате в хардуерен портфейл като Trezor.

И така, след като имате общ преглед на предимствата и недостатъците на портфейла, следващото в този преглед на портфейла на Trezor, нека да разгледаме колко наистина е защитен. Невъзможно ли е хакерството на Trezor да бъде хакнато? Нека разберем!

Преглед на сигурността

Първият въпрос, който хората обикновено задават, е „ами ако настолният ми компютър е заразен и включа портфейла си Trezor?“. Е, това е наистина добър момент, така че нека да обясня това по-подробно.

Ограничена USB връзка

Помислете за мишката, която използвате, за да контролирате екранния си курсор. Ако на компютъра имаше вирус, може ли да засегне мишката? Абсолютно не! Въпреки че мишката има способността да взаимодейства с интернет (тъй като ви позволява да кликнете върху различни уебсайтове), тя не може да бъде контролирана от вирус или злонамерен софтуер.

Това е точно същото като портфейла на Trezor Ethereum. Портфейлът има нещо, наречено а "Ограничена USB връзка", което означава, че дори компютърното устройство да е заразено, вашата криптовалута е напълно безопасна.

Преглед на портфейла Trezor: той проектира портфейла Trezor.

Някои потребителски отзиви за портфейла Trezor споменават кейлогъри. Keylogger е, когато дадено устройство е заразено с вирус и това позволява на хакера вземете копие на всеки отделен клавиш, който въведете на клавиатурата си. След това те могат да анализират всичко, което пишете, с надеждата да разкриете частна информация, като парола.

Начинът, по който екипът е проектирал ПИН номера, е, че всеки път, когато въведете номер, редът на номерата се променя. Погледнете изображението по-долу, за да разберете какво имам предвид:

Преглед на портфейла Trezor: Устройството Trezor.

Както посочват някои отзиви за портфейли на Trezor, това със сигурност е един от начините да избегнете отвличането на вашия ПИН от кейлоггер!

Актуализации на фърмуера

За да гарантира, че портфейлът на Trezor остава защитен срещу нови заплахи, екипът пуска редовни актуализации на фърмуера. Това е подобно на актуализация на Windows и те са предназначени да защитят вашето устройство!

Актуализациите на портфейла на Trezor са не автоматично така че ще трябва да сте сигурни, че ще го актуализирате сами, когато бъдат пуснати. SatoshiLabs издадоха пълни инструкции как да направите това, които можете да видите от щракнете тук.

Trezor Wallet Hacked?

Въпреки това, колкото и всички горепосочени функции за сигурност, имаше докладвана уязвимост в хардуера на Trezor през 2017 г. Според различни крипто-експерти е имало начин хакерите да получат достъп до резервната парола от 24 думи на човек, както и до неговия ПИН номер.

Въпреки че оттогава уязвимостта беше отстранена от екипа на Trezor, това трябва да е напомняне, че в действителност, никое устройство никога не е 100% безопасно от хакери. За пълни подробности относно предишната уязвимост, кликнете тук, за да прочетете историята.

И така, след като добре разбрахте функциите за сигурност, какво мислите за хардуерния портфейл на Trezor до момента? Ако искате да си купите такъв (или вече го имате), добре – следващото нещо, което ще разгледаме в този преглед на портфейла на Trezor е настройка и използване на устройството!

Как да настроите портфейла на Trezor?

Когато за първи път отворите полето, ето списък на всички елементи, които трябва да получите:Преглед на портфейла на Trezor: вътре в опаковката.Портфейл Trezor (1), семена за възстановяване (2), ремък (3), инструкции (4), USB кабел (5)

1. Първо, първо, трябва включете портфейла на Trezor в USB порта на вашия компютър. След като го направите, екранът Trezor трябва да ви покаже изображение на ключалка и уебсайт, който да посетите. За да ви улесня нещата, кликнете върху връзката тук.

Преглед на портфейла на Trezor: започнете с Trezor.

2. Уеб страницата ще ви даде допълнителни инструкции как да запазите портфейла си Trezor в безопасност, преди да ви насочи отново портфейл.TREZOR.io. Ако по някаква причина не Ви пренасочи, кликнете върху връзката по-горе.

3. Сега ще трябва инсталирайте портфейла на Trezor, което ще позволи на вашия хардуерен портфейл да комуникира блокчейна. Можете да инсталирате разширението на Google Chrome или да го изтеглите директно на вашето устройство. В моето ръководство ще използвам разширението за Chrome.

Преглед на портфейла на Trezor: уебсайтът на Trezor.

4. Сега ще бъдете попитани дали искате да инсталирате най-новия фърмуер. Уверете се, че сте щракнали "Да, инсталирайте".

Преглед на портфейла на Trezor: инсталиране на фърмуера на Trezor.

5. Сега ще бъдете помолени да проверите дали „Пръстови отпечатъци“На вашия хардуерен екран на Trezor съвпадат с тези, показани на екрана на устройството на вашия компютър. Ако всичко изглежда добре, щракнете "продължи"(на вашето устройство Trezor).

Преглед на портфейла на Trezor: Интерфейс на Trezor.

6. Сега трябва да изключите портфейла на Trezor от компютъра си и след това да го поставите отново. След това се върнете към портфейл.TREZOR.io.

7. Сега ще бъдете помолени да ви даде име на портфейла Trezor. Това може да бъде всичко, което ви харесва, и винаги може да бъде променено на по-късна дата.

Преглед на портфейла на Trezor: Настройка на интерфейса на Trezor.

8. Сега е време да настроите своя ПИН, който е една от най-важните части от процеса на настройка. На екрана на вашия компютър ще видите следното изображение.

Преглед на портфейла на Trezor: въвеждане на ПИН код.

9. На екрана на хардуерния портфейл на Trezor ще видите следното изображение.

Преглед на портфейла на Trezor: нов ПИН.

10. Тук става малко объркващо. Позицията на числата, които се показват на екрана ви, е произволна, което гарантира, че никой не може да разбере кои клавиши натискате.

Трябва обаче да въведете номерата, които искате, на вашия компютър. Например, ако искате да изберете „7,1,6,5“, ще трябва да изберете същата позиция на празните квадратчета, показани на екрана на компютъра. Ще трябва да въведете това два пъти, което гарантира, че няма да сгрешите.

11. След като сте настроили своя ПИН номер, вашият хардуерен портфейл на Trezor ще покаже вашата резервна фраза с 24 думи. Наистина е важно да ги запишете и да ги пазите в безопасност, защото ако някога загубите портфейла си или той бъде откраднат, ще ви е необходим, за да възстановите средствата си. Трябваше да получите 24 хартиени листчета в кутията на Trezor, за да можете да ги запишете върху това!

Преглед на портфейла на Trezor: записване на кодовете.

Това е! Вече сте настроили портфейла си Trezor! Нека да преминем към получаване на вашите средства.

Как да прехвърлите криптовалута към вашия портфейл Trezor?

1. Първо включете хардуерния портфейл на Trezor в компютъра си и след това въведете ПИН-номера, който сте създали по-рано.

2. Сега трябва да посетите портфейла си Trezor. Това ще бъде или чрез разширението на Google Chrome, или чрез софтуерната програма, която сте изтеглили по-рано.

3. В горната лява част на страницата ще видите падащо поле. Изберете криптовалутата, която искате да изпратите до портфейла си Trezor. Ще използвам Биткойн за този пример, но има и портфейл Trezor Ethereum и други в същото табло.

4. След това щракнете "Получавайте" в горната част на екрана. Сега ще видите вашия уникален адрес на портфейла за криптовалутата, която искате да прехвърлите.

Преглед на портфейла на Trezor: QR код.

5. Копирайте адреса и след това отидете в портфейла, където в момента се съхранява вашата криптовалута. Просто поставете адреса си и след това прехвърлете средствата!

В зависимост от монетата, която прехвърляте, ще ви отнеме няколко минути, за да стигнете до портфейла си Trezor. Но това е! Продължавайки нашия преглед на портфейла на Trezor, нека разгледаме как да го направим изпращайте средства от портфейла ви Trezor до някой друг.

Как да изпращате средства от вашия портфейл Trezor?

  1. Отворете таблото за управление на портфейла си Trezor на компютъра си.
  2. От падащия списък вляво изберете монетата, която искате да изпратите.
  3. След това щракнете "Изпрати" в горната част на страницата.
  4. Сега ще бъдете помолени да въведете адреса на портфейла на човека, на когото искате да изпратите монетите, както и сумата. След като сте доволни от въведената от вас информация, щракнете "Изпрати"!

Намерен е най-новият купон за портфейла на Ledger:

Заключение

Ако сте прочели този преглед на портфейла на Trezor от началото до края, сега трябва да сте го направили наистина добро разбиране за това какво е, какво прави и как се различава от традиционните софтуерни портфейли.

Трябва също да имате добра представа за функциите за сигурност които го правят толкова по-безопасен от настолен или мобилен портфейл. Дори портфейлът ви Trezor да бъде откраднат, пак можете да възстановите средствата си, стига да сте записали и съхранили безопасно паролата си за възстановяване от 24 думи!

Ако решите да изберете хардуерен портфейл, определено препоръчвам да прочетете моя Преглед на портфейла на Ledger, и сравнението между Ledger и Trezor.

Таблица: Ledger Nano S и Trezor One

И така, решихте ли дали искате да купите хардуерният портфейл на Trezor? Ако е така, ще купувате ли Trezor или най-новия модел Trezor T (или Trezor 2)?

Ако е така, моля да ме уведомите как се справяте с него!

Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector