Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Трябва ли да купя Ethereum? Всичко, от което се нуждаете, за да вземете информирано решение

Трябва ли да си купя Ethereum? Това е въпрос, който повечето от нас имаха поне веднъж в нашите животи. Криптовалутите имат завладя вниманието ни и отказа да го пусне.

Независимо къде отивате, не можете да избегнете да чуете за тях.

Ethereum е една от най-големите криптовалути в света. Обсъжда се по телевизията, интернет, около охладители за вода на работното място и кафенета по целия свят.

В този лудо крипто свят няма как да не се запитате: „Трябва ли да купя Ethereum или друга криптовалута?“

Това е въпросът, на който този урок има за цел да отговори. Или поне да ви даде информацията, която да решите сами.

Забележка: Преди да закупите ETH (можете да го направите чрез Coinbase или Симплекс), не забравяйте да получите надежден портфейл за криптовалута за да ги съхранявате сигурно. Ledger Nano S и Trezor Модел T се считат за най-сигурните опции на пазара.

Какво е Ethereum?

Ethereum е един от най-големите играчи на пазара на криптовалути. Това е блокчейн платформа. Ethereum генерира втората най-ценна криптовалута в света, Етер (ETH).

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Виталик Бутерин предложи блокчейнът Ethereum през 2013. Това е инструмент, който ни помага да изграждаме децентрализиран приложения.

Трябва ли да купя Ethereum? Всичко, от което се нуждаете, за да вземете информирано решение

Това поражда въпроса „Какво представляват децентрализираните приложения?“

Просто, те са приложения, работещи на блокчейн. Децентрализирана блокчейн приложения са по-трудни за подправяне от традиционните приложения. Звучи сложно, но все пак не е така.

Представете си, че давате на приятел $ 1. За него утре ви обещава сладолед.

Следващият ден идва, приятелят ви казва, че няма сладолед и не може да го вземе. Трябва да се доверите, че вашият приятел казва истината.


По-късно виждате същия приятел, който яде декадентен сладолед. Той те излъга. Чувствате се предадени. Когато се сблъскате с него, приятелят отрича да е получил сметката от 1 долар от вас предния ден.

Това е неговата дума срещу вашата.

Това е опростената ситуация, която блокчейнът Ethereum решава.

С интелигентен договор, вие давате на вашия приятел $ 1 и сключвате интелигентен договор. Умните договори са автоматично и фалшиви споразумения.

Утре автоматично ще получите конус за сладолед, стига вашият приятел да има такъв и той е получил 1 долар от вас. На следващия ден конусът за сладолед автоматично се появява в ръката ви веднага щом приятелят го купи. Дори и да нямаше намерение да ви го даде.

Твоя приятел не мога да се забърквам с това споразумение. Интелигентните договори се криптират и съхраняват в хиляди счетоводни книги по целия свят, наречени блокчейн.

Трябва ли да купя Ethereum? Всичко, от което се нуждаете, за да вземете информирано решение

Вашият приятел ще трябва да промени всяка книга, записвайки вашето споразумение. На практика е невъзможно. Много по-добре от разчитането на доверие, нали?

Поддържането на работещата блокчейн отнема много изчислителна мощност и електричество. Блокчейнът генерира криптовалута, за да възнаграждава доброволците за свършената работа.

В случай че Ethereum, тази валута се нарича Етер или ETH. Това е втората най-ценна криптовалута в света след това Биткойн. Първата стъпка в отговора на въпроса „Трябва ли да купя Ethereum?“ Въпросът е да се знае какво е това.

За да се вземе информирано решение обаче все още има много неща за покриване, така че продължавайте да четете.

Как се добива етер?

За да запазите сигурността на блокчейна, го криптира всяка транзакция, която се случва с нея. След това блокчейнът актуализира регистрите по целия свят. Системата записва всяка промяна на блокове. Когато един блок достигне капацитета си, блокчейнът създава друг.

Блокчейнът криптира всяка транзакция. Пъзелът, който трябва да решите, за да стигнете до данните, е толкова труден, че е почти невъзможно да го хакнете.

Можете да се обадите на хората, които решават пъзели, които карат блокчейна да работи с миньори.

Етерът се добива предимно използвайки GPU (Графична обработваща единица) и специализирани ASIC машини. Повечето операции за добив на Ethereum достигат индустриален мащаб.

Трябва ли да купя Ethereum? Всичко, от което се нуждаете, за да вземете информирано решение

Решаването на трудни пъзели за създаване на Ether изисква системата ви да работи с пълна газ по всяко време. Струва много в сметките за ток. Хардуерът се износва много по-бързо от обикновено.

Някога мрънкали ли сте за безумни цени на графичния процесор? Сега знаете защо са такива. Предлагането изостава от търсенето = растящи цени. Това е капитализмът в най-добрия случай.

И така, когато се запитате „Трябва ли да купя Ethereum или да го добия?“, Отговорът вероятно ще бъде купи го. Освен ако не можете инвестирайте цяло състояние в изграждането на вашето минно съоръжение.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Скорости на транзакции на Ethereum

Мащабиране е един от най-големите препятствия до приемането на блокчейн технологията. Повече транзакции = по-дълго изчакайте блокчейнът да навакса и обработи всички

Централизирани конкуренти може да предложи по-бързи транзакции в сравнение с блокчейна.

The Ethereum blockchain може да обработва 15 транзакции; ВИЗА процеси 45 000.

Разработчици на Ethereum активно работят върху мащабируемостта на своята блокчейн проблем. Виталик Бутерин, съоснователят на Ethereum, вярва, че някой ден неговият блокчейн може да достигне 1 000 000 транзакции в секунда.

Безопасност на Ethereum

Безопасност е една от най-големите точки за продажба на Ethereum.

The приложения изградени върху тази блокчейн (наречени dApps или децентрализирани приложения) са значително по-безопасно и по-устойчиви за хакване от софтуера, който използвате сега.

Невъзможно е да се забърквате с книгата Ethereum. С това казано Ethereum blockchain е имала хакерски скандали в миналото поради уязвимости в интелигентните договори.

Трябва ли да купя Ethereum: Ethereum Classic.

Най-известният е DAO хак, където лошо написаният интелигентен договор доведе до около 50 милиона щатски долара етер, изпадащ в опасност да бъде откраднат.

За да заобиколят проблема, потребителите на блокчейн Ethereum гласуваха и промениха правилата, управляващи системата.

Те изпълниха „хард форк“ и разделиха системата Ethereum на две конкурентни системи, Ethereum и Ethereum Classic.

Блокчейнът нарасна оттогава, много хора се запитаха: „Трябва ли да купя Ethereum?“ и повечето от тях отговориха ДА!

Отговорът на въпроса: „Трябва ли да купя Ethereum?“ в момента е „Може би, зависи.“ Ти трябва да знаете повече преди да излезете (или в този случай онлайн) и да решите да го направите.

Следващият раздел ще ви помогне да вземете по-информирано решение.

Сега е подходящ момент да купите Ethereum?

Отговорът на въпроса: „Трябва ли да купя Ethereum?“ е често да. Това е една от най-популярните и добре познати криптовалути в света.

Но.

Много по-трудно е да се отговори на по-напреднал въпрос: „Трябва ли да купя Ethereum сега?“ Прочетете, за да научите как да преценявате сами.

Последни промени в цената на Ethereum

ETH цена е в момента 362,27 долара.

Докато завърша този раздел обаче, ETH цената може да бъде много различна. Ето защо е трудно да се отговори на въпроса „Трябва ли да купя Ethereum сега“ с еднозначно „Да“.

Търсенето и предлагането контролират цената на Ether, както и всичко останало в света.

Ако повече хора искат да купят Ether, отколкото продавачи, цената се покачва. Ако повече хора искат да продадат Ether, отколкото има купувачи, цената намалява.

В началото на годината, на ETH цената беше $ 128, след това, за малко повече от месец той се увеличи с около 100% и ETH струваше около $ 255. Последва внезапен спад и цената на ETH отново започна да се увеличава. В момента цената на ETH е $ 362, но в началото на Септември 2021 година, струваше си 480 долара.

Трябва ли да купя Ethereum? Всичко, от което се нуждаете, за да вземете информирано решение

Източник: Coindesk.

Когато някои биха казали, че това е знак, че всеки трябва да зареже (продаде) своя етер, други биха намерили отличното време да инвестират в тази монета.

Ако вярвате, че цената на криптовалутата ETH ще продължи да се увеличава и решите да я закупите, не забравяйте да го направите дръжте ги в сигурни портфейли, като Ledger Nano S и Trezor Модел T.

За инвестирането в блокчейн Ethereum ще научите по-късно.

Как да намеря последните промени в цената на Ethereum?

Има няколко начина за проверка на цената на Етерирайте се и вижте как се променя с времето.

Има ethereumprice.org, CoinDesk, CoinMarketCap и много други. Намерете този, който ви харесва най-много.

Много криптовалута инструменти за проследяване на цените може да покаже цената на Ether в реално време.

Те също могат да ви дадат графика, показваща как се промени през последния ден, седмица, месец, шест месеца или дори година. Инструментите, които сме свързали по-горе, определено могат.

Как да реша дали да купя Ethereum сега?

Отговорът на въпроса: „Трябва ли да купя Ethereum сега?“ е „Да“, ако вярвате в принципите, които стоят зад монетата му, Етер.

На въпроса „Трябва ли да купя Ethereum сега?“, Многобройни Песимисти на Ethereum кажете, че не си струва. Според тях е по-добре да вземете по-малки монети. Те очакват да занесат тези по-малки монети в небанковата банка, когато се взривят. Песимистите имат смисъл в някои от своите аргументи. Те критикуват бавната скорост на транзакциите на Ethereum и увеличаващото се предлагане.

Ентусиастите на Ethereum посочват изявлението на Vitalik Buterin, че е добра емисия на Ether да бъде свалена на нула във времето. Би било спрете увеличаването на доставката на етер и вдигнете цената. Заради предлагането & търсене. Съществува блокчейнът Ethereum постоянно се подобрява, с много ресурси, хвърлени за нейните проблеми.

Трябва ли да купя Ethereum? Всичко, от което се нуждаете, за да вземете информирано решение

За да отговорите на основния въпрос „Трябва ли да купя Ethereum сега?“ за себе си, мислете за това като за баскетболен мач. Можете да изберете обещаващ, но напълно недоказан новобранец за вашия екип. Той може да стане Леброн Джеймс в бъдеще или да се контузи и никога да не разгърне потенциала си. Това са обещаващите по-малки монети, „следващият Етериум“.

Или.

Можете да изберете доказан ветеран с екип от лични треньори които му помагат да се подобрява всеки ден, въпреки че шумът е отшумял. С други думи, Ethereum.

И двата варианта имат своите плюсове и минуси; в крайна сметка решението зависи от вас.

Кое да купя: Биткойн срещу Етериум?

Ако сте чували за други монети освен Ethereum, като Bitcoin, може би сте се запитали: „Трябва ли да купя Bitcoin или Ethereum?“

Ние можем да ви помогнем да изберете.

Какво е биткойн?

Точно като Ether, Биткойн е топ криптовалута. Това е първият, издаден някога.

Сатоши Накамото, анонимно лице или група, създаден биткойн през 2009г.

От самото начало беше с отворен код, което означава, че всеки може да види кода му. Биткойн държи рекорда за най-високата цена на криптовалута, регистрирана някога, на само под $ 20k. От това лудо време цената спадна. Това е около $ 8.9k по време на писането.

Цената може да наклони отговора ви към дилемата „Трябва ли да купувам биткойн“ или „Етереум“ на която и да е страна. Ако мразите фракции, но не сте готови да похарчите достатъчно, за да купите цял биткойн, Ethereum трябва да бъде вашият избор.

Какви са разликите между Bitcoin и Ethereum?

Най-голямата разлика между Ethereum и Bitcoin е предназначение на двете монети.

Биткойн е направен на замени реалните пари, докато Ethereum е създаден за помагат на хората да разработват децентрализирани приложения (dApps) с потребителски интелигентни договори.

И двете блокчейни генерират криптовалута (биткойн и етер), за да компенсират хората, които вършат работата, за да ги осигурят.

Въпреки че можете да плащате за неща с Ether, блокчейнът Ethereum е разработен с различни цели.

Скорост на транзакцията е още една разлика между Ethereum и Bitcoin.

Докато Ethereum може да се справи 15 транзакции в секунда (а Виталик Бутерин казва, че някой ден може да достигне 1 милион в секунда), Биткойн витае около 7.

Дилемата

Когато се запитате: „Трябва ли да купувам Биткойн или Ethereum”, помислете за тези неща да излезе с отговор:

  • Биткойнът е за плащане, Ethereum е за интелигентни dApps, задвижвани с договор.
  • Биткойнът е почти три пъти по-скъп, но и най-известната криптовалута в света.
  • И двете не се движат много бързо поради проблеми с мащабируемостта.
  • Кое използване на блокчейн технологията ви привлича повече? Освободена валута или защитени приложения?

Моят отговор на дилемата „Трябва ли да купувам биткойн или етериум“ е последният, защото намирам интелигентните договори за много по-интересни. Ами ти?

Какво ще кажете за Litecoin срещу Ethereum?

Какво е Litecoin?

Когато се запитате „Трябва ли да купя Litecoin или Ethereum?“, Питате какво е по-ценно за вас:

  • Интелигентни договори

или

  • По-евтино и по-бързо (поне от Bitcoin) плащане

Защо го казваме?

Дори Чарли Лий, на създател на Litecoin, признава, че е клонинг на биткойн в повечето начини. Единствената разлика между двете е, че Litecoin е създаден да бъде, да, познахте, по-лека версия на биткойн.

Трябва ли да си купя Ethereum: Litecoin на черна клавиатура.

Поради някои технически врели некипели с участието на Алгоритъм за криптиране, който се използва за добив на Litecoin, той е по-бърз и по-лесен за копаене сам от по-големия си брат, Bitcoin.

Каква е разликата между Litecoin и Ethereum?

The разлика между Litecoin и Ethereum е същото, каквото е било в сравнение с биткойн: предназначение.

Отговорът на въпроса „Трябва ли да купя Litecoin или Ethereum?“ остава същата, освен ако Целта на Litecoin удари по-близо до дома за вас, отколкото или Bitcoin или Ethereum.

Биткойни две най-големи Слабости—Бавната скорост на транзакцията и цената — значително намаляват с Litecoin.

Litecoin е много по-евтино отколкото биткойн, струващ около 48 долара на монета. Скоростта на транзакции на Litecoin и Ethereum също е близо една до друга, премахвайки този недостатък.

И какво от това?

Ethereum е изградена върху идеята за интелигентни договори които позволяват създаването на интелигентен договор, управляван dApps (децентрализирани приложения). Litecoin е предназначен да бъде a запалка, по-бързо и по-евтино алтернатива на биткойн, използвана за плащане на неща и в крайна сметка заместване на реални пари.

Когато попитате „Трябва ли да купя Litecoin или Ethereum?“, Отговарям:

Коя идея ви привлича повече, малки плащания използване на криптовалути или защитени приложения? Ако става въпрос за плащания, отидете с Litecoin. Ако е децентрализирани приложения, изберете Ethereum.

Какво ще кажете за инвестирането в Ethereum?

По-рано обсъждахме закупуването на криптовалути, опитвайки се да ви помогнем да получите отговор на въпроси като „Трябва ли да купя Ethereum сега?“, Трябва ли да купя Bitcoin или Ethereum? “И„ Трябва ли да купя Litecoin или Ethereum? “.

Не говорихме за това какво трябва да правите с него, след като го имате.

С огромно мнозинство повечето продажби на криптовалута се случват за инвестиционни причини. Има голяма вероятност да сте чували истории за хора, които са скочили на Биткойн хип влак рано и станаха милионери на 19.

Преди да решите да опитате за себе си и докато все още питате: „Трябва ли да инвестирам в Ethereum или друга криптовалута?“ вместо да ни кажете, че ще го направите, нека погледнем и да видим дали това е нещо, което може да искате да направите.

Какво е краткосрочно инвестиране?

Краткосрочно инвестиране, или обръщане, е актът да купувате нещо и да се надявате да го продадете скоро, за печалба.

Това е вълнуващо занимание. Изисква страхотно разбиране на пазара, на който навлизате, решителност и стоманени нерви.

Пазарът на криптовалути е много нестабилен. Това означава, че цените се променят бързо, често със значителни суми. Чудесна краткосрочен инвеститор може да спечелите много пари бързо. Или бързо да загубите много пари.

Нека се върнем към основния въпрос в този раздел, „Трябва ли да инвестирам в Ethereum?“. За по-голяма яснота, нека ограничим обхвата на инвестицията до краткосрочен план.

Заслужава ли си Ethereum краткосрочна инвестиция? Да, е, ако успеете да определите точното време.

Какво е дългосрочно инвестиране?

Както подсказва името, дългосрочен инвестиране е като краткосрочния си братовчед. Разликата е, че става въпрос за всичко дългосрочна печалба.

Дългосрочното инвестиране изисква внимателно проучване защото мащабът на вашата инвестиция обикновено е много по-голям. Този вид инвестиция също изисква още повече нерви. Много по-трудно е да наблюдавате спада на цените на избраните от вас криптовалути, задържайки се в продължение на седмици, месеци или дори години.

Ти имаш повече да губят и повече да печелят инвестиране и в дългосрочен план.

В момента горещият дебат за Ethereum се върти около това дългосрочните перспективи на монетата. Въпросът, който трябва да си зададете сега, е следният: „Трябва ли да инвестирам в Ethereum дългосрочно?“. Отговорът зависи от това на кого вярвате, след като направите допълнително проучване в мрежата.

Трябва ли да купя Ethereum? Всичко, от което се нуждаете, за да вземете информирано решение

Някои хора казват това Цената на Ether може да достигне $ 0 за първи път, докато някои твърдят, че ще се възстанови. Някои анализатори дори прогнозират, че цената на Ethereum може да нарасне до 1000 долара до края на годината, тъй като разработчиците подобряват платформата и решават някои от нейните проблеми с мащабирането.

Ако вярвате в бъдещето на Ethereum, инвестирайте дългосрочно в тази монета, може би нещо, което бихте искали да направите. Ако не вярвате, не инвестирайте. Просто, нали?

И така, трябва ли да купувам Ethereum?

Един от най-успешните инвеститори в света, Уорън Бъфет, обобщи своята инвестиционна стратегия по следния начин:

„Много по-добре е да купите прекрасна компания на справедлива цена, отколкото честна компания на прекрасна цена.“

Г-н Бъфет също подкрепя дългосрочните възможности за инвестиции, като казва:

„Купете нещо, което бихте с удоволствие държали, само ако пазарът се затвори за десет години.“

С това казано, Уорън Бъфет сам не вярва в криптовалутите.

И така, когато ме попитате „Трябва ли да инвестирам в Ethereum?“, Мога само да кажа, че цената на Ether наскоро е паднала, така че сега е добро време за купуване, ако приемем, че вярвате в това Ethereum е прекрасна криптовалута и инвестирате сумата, която не се страхувате да загубите.

Говорейки за загуба на криптовалути, не бихте искали това да се случи само защото сте избрали несигурен портфейл. Това е казано, ако решите да направите дългосрочна инвестиция, препоръчително е да получите a хардуерен портфейл, като Ledger Nano S и Trezor Модел T.

Също така, трябва да сте наясно с най-лесният начин да закупите EthereumСимплекс. Това е сигурна обработка на плащания, която ви позволява да купувате криптовалути с вашата кредитна карта.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector