Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Verge срещу Monero: Каква е по-добрата алтернатива?

Здравейте и добре дошли в това ръководство Verge срещу Monero. Събрах го, за да представя някои от основните концепции за тези две интересни криптовалути, фокусирани върху поверителността.

В този преглед на монети Monero срещу Verge ще разгледам основите на Verge срещу Monero и как всяка от тези криптовалути постига поверителност. Ще обясня причините, поради които валутите, фокусирани върху поверителността, могат да бъдат важни и защо всяка от тези валути е приета за различни цели.

След това ще обсъдим скоростта на блокчейн Monero и Verge и как всяка валута планира да се мащабира, за да отговори на потенциалното бъдещо търсене. Ще разгледаме екипите зад всеки от проектите, историята зад тях, както и анализ на пазарните цени.

И така, до края на този преглед на монети Verge срещу Monero ще имате много по-добро разбиране както за Monero, така и за Verge. След това трябва да можете да кажете кое бихте искали да използвате или да инвестирате.

В това ръководство Verge vs Monero има много неща, които трябва да преминете, така че нека да започнем вече!

Monero срещу Verge: Основите

Монеро

Monero е създадена през 2014 г. Първата версия на валутата се нарича BitMonero. Това обаче беше съкратено до Monero в началото.

Monero използва същата кодова база като друга криптовалута, наречена Bytecoin. Има обаче няколко разлики. Първоначалното решение беше взето Mokero от Bytecoin поради противоречия около оригиналното разпространение на Bytecoin. Установено е, че около 80% от общото предлагане на Bytecoin вече е добито при пускането му. Много от общността на криптовалутите не бяха съгласни с това. Затова беше решено да се разклони Bytecoin, за да се формира Monero.

За разлика от Bitcoin, Monero използва протокола CryptoNote. CryptoNote е различен алгоритъм за копаене на алгоритъма SHA-256 на Bitcoin. Не се притеснявайте, ако не знаете какво представляват, не е важно да знаете добре тези термини, за да можете да използвате Monero!

Подобно на Bitcoin, Monero е доказана работа криптовалута. Това означава, че е необходима изчислителна мощност за проверка на транзакциите в мрежата. Компютърните системи, осигуряващи тази мощност, са известни като миньори. Въпреки това, за разлика от Bitcoin, все още е възможно да се копае Monero с помощта на обикновени компютри (с CPU) или игрални машини от висок клас (с помощта на GPU). За да научите повече за Monero, следвайте ръководството ми тук.

Verge

Verge стартира за първи път през 2014 г. Това е децентрализирана криптовалута с отворен код. Подобно на Monero, целта му е да предоставя частни транзакции за своите потребители. Първоначално се нарича DogeCoinDark. Въпреки това, той промени името на Verge през 2016 г. Verge споделя много от същото кодиране като Dogecoin. Екипът на разработчиците обаче твърди, че не се основава на оригиналната „мем-монета“. В криптовалутната общност има много спорове за това.

Има огромна максимална доставка от 16,5 милиарда монети Verge, които някога ще бъдат добивани. Това е значително повече от много други проекти за криптовалута. Ето защо цената е толкова ниска и никога не е достигала дори един долар.

Подобно на Monero, Verge е монета с доказателство за работа. Той обаче използва пет различни алгоритми за копаене. Идеята зад това е да се увеличи децентрализацията в мрежата. Използвайки толкова много различни алгоритми, много различни единици могат успешно да копаят Verge. Колкото повече миньори има в блокчейн, толкова по-сигурно трябва да бъде! Любопитен ли сте да научите повече за Verge? Вижте ръководството ми тук.

Поверителност в Verge срещу Monero


Verge срещу Monero, кое е най-личното? Е, и двамата постигат поверителността си по различни начини.

За своята поверителност Monero използва комбинация от криптографски протоколи. Те се наричат ​​пръстенни подписи и алгоритъм CryptoNote. Сега, освен ако не се справите добре с програмирането (и нека си признаем, ако четете тази статия, вероятно не сте), ще се мъчите да разберете как точно работи всяко от тях. Не се притеснявайте, вместо да объркам гащите от вас, аз ще ви го опростя.

Мрежата Monero по същество групира транзакции. След това изпраща правилното количество Monero до получаващи адреси от тази група. Това означава, че никой не може да каже точно кой какво е изпратил на кого.

Междувременно поверителността на Verge се постига по съвсем различен начин. Той има две различни книги: публична и частна. Транзакциите, направени с помощта на публичната книга, са видими за всеки, който ги вижда.

Инструментът, който прави възможно сърфирането в тъмната мрежа в тайна (Tor), заедно с анонимен мрежов слой, скрива IP адресите и местоположенията на тези, които правят транзакции. Ето как работи частната книга на Verge. Той се държи по-скоро като Monero, тъй като никой не може да види нито една от транзакциите, случващи се в него.

Защо да отида анонимен така или иначе?

Има много причини, поради които някой би искал да извършва транзакции анонимно. Някои от тях са морално съмнителни, а други по-малко. Нека разгледаме най-често срещаните:

Първо, има случай на използване на тъмната мрежа, с който Биткойн стана известен в ранното си съществуване. Въпреки това не всички хора, които използват тъмната мрежа, правят това, за да купуват вещества и предмети, които да използват по користни причини. Например хората, които живеят в части на света, където лечебният канабис е забранен, могат да използват тъмната мрежа, за да получат достъп до животоспасяващи лечения.

В Обединеното Кралство, CBD масло с висока якост използва се за лечение на рак, епилепсия и редица други състояния е почти невъзможно да се установи. Въпреки това, благодарение на тъмната мрежа, пациентите могат да се самолекуват, а родителите на болни деца имат възможност да лекуват децата си, без да се налага да се срещат с опасни дилъри по улиците.

Друг случай на употреба, който се появява за анонимни криптовалути, е киберпрестъпността. Една атака, която използва анонимни плащания, е ransomware. Ransomware включва криптиране на данните в компютърна система. Това се прави с част от софтуера, изтеглен в системата. Нападателят иска да бъде извършено плащане, за да се дешифрират данните. Разбира се, ако можете да приемете плащане в анонимна валута, шансовете ви да бъдете уловени при извършване на такова престъпно деяние са по-ниски.

Съвсем различното използване на частните валути включва хора с определен начин на живот или сексуалност. Ако са родени в някои държави, наказанията за това, че са гей, например, може да са строги. Това може да накара човек да избяга от страната или да потърси услуги, за да се срещне с хора в подобни ситуации. Тъй като санкциите са толкова строги, разбираемо е, че те може да искат да плащат за такива услуги с помощта на анонимна валута.

Осиновяване

След като обясних някои от причините, поради които някой може първо да иска да използва анонимна валута, е време в това ръководство Verge срещу Monero да разгледаме как се приема всяка от тези валути в момента. Интересното е, че въпреки сходните им свойства, осиновяването на Monero и Verge се различава доста.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Монеро

Първият и най-очевиден случай на използване на Monero е в тъмната мрежа. От многото различни анонимни криптовалути, включително Verge, Monero изглежда е най-използваната в тъмната мрежа. Той бързо поема Bitcoin като валута на избор на различни скрити пазари.

Друг случай на употреба, който Monero установи, е да се избегне икономическите санкции, наложени на определени държави от други. Подобни на Северна Корея преди това са хакнали различни борси за криптовалути. След това конвертират откраднатите пари в Monero.

Това означава, че може да се движи и да се използва за плащане на стоки и услуги на световните черни пазари. Премествайки пари с помощта на анонимна валута, е невъзможно САЩ и други световни сили да ограничат своята дейност, като отказват финансови услуги или търгуват с тях.

Monero също се превръща в предпочитана валута за тези, които желаят да извършат атаките, които споменах в предишния раздел. Тези, които стоят зад подобни киберпрестъпни действия, преминават бързо от Биткойн към Monero благодарение на подобрените функции за поверителност.

Извличане в браузъра и крипто-крикове

Последният случай на употреба, който Monero установи, може да бъде както положителен, така и отрицателен. Тъй като Monero може лесно да се добива, използвайки както процесори, така и графични процесори, той се превърна в ясен избор за това, което е известно като добив в браузъра.

Извличането в браузъра е добив на криптовалута, който се извършва от интернет браузъра на потребителя. Първата причина за добив в браузъра е да печелите пари. Това не е много ефективно, но потребителят може да стартира софтуер за копаене в браузъра, за да спечели малки количества криптовалута, докато сърфира.

Извличането в браузъра също може да се използва за осигуряване на приходи от уеб страница, вместо да се използват реклами. Някъде в страницата обикновено се казва, че част от ресурсите на компютъра ви са заети от сайта, за да добият Monero за издателя. Като алтернатива, това може да се направи и без разрешението на потребителя. Когато случаят е такъв, това е форма на „крипто-крикове“. Крипто-крикове може да се извърши и чрез инсталиране на злонамерен софтуер на компютърна система за копаене на Monero или други криптовалути, когато потребителят не посещава определен уебсайт.

И накрая, добивът в браузъра също може да се използва по благотворителни причини. Детска благотворителна организация УНИЦЕФ стартира уебсайт, наречен The Hopepage. Идеята зад Страницата на надеждата е да позволи на потребителите да дарят част от изчислителната си мощ за добив на криптовалута, докато разглеждат. Има опции за дарение между 20% и 80% от мощността на компютъра на посетителя. По време на писането имаше почти 18 500 души, даряващи изчислителна мощ на благотворителната организация!

Verge

Приемането на Verge изглежда е по-бавно, но малко по-положително от това на Monero. По-малко са киберпрестъпниците и измамните държави, които в момента използват валутата за едно нещо!

Едно скорошно развитие, което развълнува общността на Verge, беше подписването на партньорство с компанията майка (MindGeek) на водещия уебсайт за порнография на планетата PornHub. „YouTube на порно“ започна да приема валутата за плащане за която и да е от техните премиум функции през април 2018 г. Също така две от страниците на сайта (Brazzers и Nutaku) вече приемат Verge за плащания.

Екипът зад MindGeek и PornHub заяви, че благоприятства Verge заради неговите анонимни функции. Не всеки иска да направи публично достояние, че разглежда порнографски материали, така че за PornHub има смисъл да се използва Verge вместо Bitcoin или Ethereum, например.

Друго партньорство, което Verge успя да осигури, е с Token Pay. Token Pay е фирма със своята криптовалута, която се стреми да прави карти за плащане с криптовалута. Заедно с партньорството си с Verge, Token Pay си партнира и с WEG Bank AG от Германия.

Партньорствата с MindGeek и Token Pay са потенциално много вълнуващи за проекта Verge. Това е така, защото може да има наплив от хора, които научават за криптовалутата и Verge специално благодарение на тях, използвайки PornHub, Token Pay или WEG Bank AG.

Скорост

Блокчейнът Monero има време за блокиране от две минути. Това означава, че нови блокове от транзакции се формират веднъж на всеки 120 секунди. Това прави около пет пъти по-бърза транзакция с биткойн.

Междувременно Verge има време за блокиране от 30 секунди. Това прави значително по-бърза транзакция с биткойн и около четири пъти по-бърза от Monero.

Цифрите, цитирани по-горе, предполагат, че транзакциите могат да се поберат в следващия блок. Ако някоя от мрежите е претоварена с много транзакции, времето, необходимо за изпращане на Monero или Verge, ще бъде по-дълго.

Мащабируемост

Нека да разгледаме мащабируемостта на Verge срещу Monero.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Монеро

Monero използва така нареченото ограничение на размера на динамичния блок. Това означава, че блоковете растат и се свиват, докато търсенето на Monero се увеличава или намалява. По-големите блокове могат да побират повече транзакции в тях, така че повече хора да могат да използват мрежата Monero едновременно. Тъй като обаче мрежата все още не е постигнала същата популярност като биткойните, не е ясно как това решение за мащабиране ще работи на практика.

Verge

Екипът зад Verge твърди, че е много по-мащабируем от Bitcoin. В момента работят по добавянето на RSK (подложка) към Verge. Rootstock е протокол от втори слой, който също е проектиран да работи с Bitcoin. Смята се, че това ще направи мрежата в състояние да обработва около 2000 транзакции в секунда.

Това е значително увеличение от настоящия максимум от 100 транзакции в секунда. Rootstock също ще позволи на разработчиците да създават базирани на интелигентни договори приложения като тези в мрежата Ethereum.

Monero срещу Verge: Екипите

Винаги е добре да сравнявате екипите, когато разглеждате различни проекти за криптовалута. Тъй като обаче анонимността е целта както на проектите Verge, така и на Monero, екипите до голяма степен се пазят в тайна. И все пак, нека да видим кой има по-добрия отбор в сравнението Verge срещу Monero.

Екипът на Monero

Само двама от водещите разработчици зад проекта Monero са известни с истинските си имена. Това са Рикардо “пухкав пони” Спани и Франсиско “ArticMine” Cabañas. Spagni е най-гласовитият от разработчиците и е много активен в Twitter под дръжката @fluffypony. Той има дългогодишен опит като разработчик на софтуер и има образование по логистика и информатика.

verge срещу monero

Присъединяването към Spagni и Cabañas е дълъг списък от разработчици, които предпочитат да използват псевдоними. Тъй като малко се знае за отбора, ще трябва да съкратя този раздел!

Екипът на The Verge

За екипа на Verge се знае малко повече. Въпреки това, подобно на работещите в Monero, много от тези разработчици предпочитат да използват псевдоними. Въпреки това има повече информация за членовете.

Основателят на Verge използва псевдонима Sunerok. Той има над 20 години опит в мрежовата сигурност и е работил по разработването на блокчейн повече от шест години.

Към Sunerok се присъединява Саша. Саша има магистърска степен по икономика и бакалавърска степен по бизнес администрация. Той също така работи на свободна практика като учен по данни.

Маркетинговият отдел на Verge се ръководи от Kieran Daniels. Преди това Даниелс е работил в Instapage.com, както и основава Dextroid.io и CryptoAnswer.com.

Verge срещу Monero: Пазарна история към днешна дата

След това в това ръководство Verge срещу Monero ще разгледам пазарната история на двата проекта. Както повечето криптовалути, те следват подобни тенденции. Въпреки това, определени новинарски събития също се отразиха на цената на всяка от валутите.

Монеро

В ранните години на Monero цената не е забелязала никакви големи движения в двете посоки. Това се промени към края на 2016 г., когато целият пазар на криптовалути започна да наблюдава възходящ тренд. Тъй като 2016 г. се превърна в 2017 г., това движение нагоре стана по-бързо. Към средата на 2017 г. Monero, подобно на много други цифрови активи, отбеляза експлозивен растеж.

Цената на единична монета Monero достигна своя връх от около $ 500 за монета през януари 2018 г. От своя връх цената претърпя спад. Това е в съответствие с останалата част от пазара. Освен няколко скока в цената, цената на Monero бавно намалява до точката, към която е днес (3 юли 2018 г.), от около $ 137.

Можете да видите цялата пазарна история на Monero по-долу.

verge срещу monero - Monero класации

Verge

Историята на Verge е като на Monero. Въпреки това отне малко повече време, докато Verge стартира възходящия си тренд. През по-голямата част от ранния си живот Verge струваше само части от цента. Настъпи кратък период на оптимизъм през пролетта на 2016 г., но това бързо утихна и до голяма степен плоската линия продължи.

Цяла година по-късно, през април 2017 г., криптовалутната общност забеляза Verge правилно. Цената преживя възходящ тренд, който ще продължи през 2017 г. Тя достигна връх от малко над 28 c през декември 2017 г. За съжаление оттогава тя до голяма степен се движи надолу към цената си днес от над 0,023 c. Въпреки това, подобно на Monero, през 2018 г. имаше периоди, в които цената отново се покачваше. Съобщението за партньорството MindGeek беше причината за един от тези възходящи тенденции.

Можете да видите цялата история на ценовите движения на Verge в графиката по-долу.

verge срещу monero

Verge срещу Monero Chart Review Chart

Основан Общо крайно предлагане Общо единици към момента на писане Текуща цена в щатски долари Максимално за всички времена в щатски долари Блокирайте времето Минен Транзакции в секунда
Монеро 2014 г. 18 400 000 (+ 0,3 XMR / минута) 16 180 000 138,13 долара $ 494 2 минути GPU / CPU Теоретично неограничен
Verge 2014 г. 16,5 милиарда 15,05 милиарда $ 0,026125 $ 0,28 30 секунди GPU / CPU 100

Verge срещу Monero: Заключението

Значи това е! Това ръководство Verge срещу Monero е готово. Научихте ли много? Надявам се!

Това са само два от многото различни проекти за криптовалута, фокусирани върху поверителността около днес. Много различни екипи от разработчици се опитват по най-добрия начин да се превърнат в монета, насочена към поверителността, за използване при извършване на потенциално чувствителни транзакции.

Едно нещо, от което трябва да се пазите, е законността на такива монети. Още в Япония властите се опитват да премахнат използването на анонимни криптовалути като Verge и Monero. Въпреки че би било много трудно за световните власти да направят това изцяло, подобно потискане би било много лошо за дългосрочните ценови перспективи на криптовалутите, фокусирани върху поверителността. Това е нещо, което трябва да знаете, ако планирате да инвестирате в такива монети.

Въпреки това има много легални употреби на частни валути. Не всички се чувстват комфортно от правителството, което познава техните разходни навици например до последния цент. Тогава някои употреби са незаконни в едно парче земя и напълно законни през граница. В свят, в който идеите и сега парите могат да се движат по света за секунди, изглежда напълно нелепо да се отричат ​​определени потенциални лекарства въз основа на местоположението, в което сте родени.

Има много основателни причини за съществуването на монети за поверителност. И така, след като всички сме готови, какво мислите? За какво бихте искали да използвате частна валута? Ще се радваме да чуем вашите мисли!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector