Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да закупите биткойн в Нова Зеландия (NZ)

Вие сте начинаещ, който иска купи биткойн (BTC) в Нова Зеландия за първи път, но не знаете откъде да започнете? Ако е така, това ръководство ще ви покаже лесен начин за получаване на биткойн с помощта на най-добрите крипто борси в Нова Зеландия.

нашият избор

Най-добър обмен за

Начинаещи

еторо Посетете уебсайта

Отказ от отговорност: Вашият капитал е изложен на риск.

Най-добър обмен за

Репутация

binance Посетете уебсайта

Най-добър обмен за

Популярност

coinbase Посетете уебсайта

Някои борси изискват биткойн портфейл като Ledger Nano X, преди да можете да купите биткойн. Ако нямате портфейл, прочетете нашето ръководство за най-добрите биткойн портфейли, преди да започнете.

Как да закупите биткойн: NZ

Ако търсите да купувате биткойн в Нова Зеландия, изпълнете следните стъпки:


Как да получите биткойн в Нова Зеландия

В Нова Зеландия има няколко начина за жителите да купуват биткойн. Всеки метод ще се състои от различни рискове и такси, които трябва да се имат предвид, преди да се направи транзакция за инвестиране в биткойн с NZD.

Използвайте биткойн борса

Биткойн и крипто обмен като Независим резерв са онлайн уебсайт или приложения за търговия, които са достъпни за лица, използващи интернет връзка. Тези платформи са силно регулирани и позволяват на потребителите да депозират средства в NZD които могат да бъдат конвертирани в Bitcoin, Ethereum или други монети.

Използването на борса за закупуване на биткойн ще изисква удостоверяване на самоличността, за да се спазват законите и разпоредбите на Нова Зеландия. Потребителите обаче могат да видят текущата цена на биткойн, като използват диаграма, за да намерят оптималната цена за закупуване.

независим резервен уебсайт

Нашите най-високо оценени платформи в Нова Зеландия за покупка и продажба на биткойн са изброени по-долу. За да видите пълния списък, отидете на нашата статия за най-добрите борси за криптовалута в Нова Зеландия или щракнете върху връзките по-долу, за да прочетете нашите подробни обзори за обмен.

Купете с използване на пари в ръка

Разменете пари в брой за биткойни с доверен приятел или член на семейството, който желае да купува и продава биткойни. Ползата от получаването на биткойн лично е, че купувачът не трябва да създава акаунт с борса. Въпреки това може да бъде труден процес за попълване и препоръчване на портфейл за мобилен телефон или лаптоп, за да проверите цената на биткойн и да потвърдите транзакцията.

Използвайте Peer To Peer Exchange

Peer to Peer (P2P) борси са били често използвани преди няколко години за покупка и продажба на цифрови активи преди появата на централизирани борси. Платформи като Paxful свързват желаещи купувачи и продавачи от цял ​​свят. Paxful използва ескроу услуга, за да се гарантира, че транзакцията е изпълнена от двете страни. Биткойнът се държи от уебсайта и се пуска на купувача, след като бъде проверен начинът на плащане за биткойн.

Търгувайте с карта за подарък

Няколко борси приемат голямо разнообразие от възможности за плащане като предплатени карти, карти за подарък от iTunes, Amazon и много други. Тези карти могат да се търгуват в обмена за цифрови валути като биткойн. Има няколко уебсайта, които ще приемат подаръчна карта на Amazon в замяна на биткойн.

Най-добрият начин за закупуване на биткойн

Предпочитаният метод за получаване на биткойн за жителите в Нова Зеландия е да използвайте регулирана и надеждна борса, която предлага BTC и приема новозеландски долари като плащане. Ето няколко плюса и минуса от използването на борса.

Професионалисти

 • Обменът в Нова Зеландия трябва да отговаря на задълженията за отчитане на AML / CTF и местните закони
 • Купувайте и продавайте биткойн директно от борсата, като използвате NZD
 • Поддържа местни методи за депозиране на NZD като банков превод
 • Местен екип за поддръжка на клиенти за съдействие при отстраняване на проблеми

Минуси

 • Трябва да представите лични документи за доказване на самоличността
 • По-ниската ликвидност в сравнение с чуждестранните борси означава, че спредовете могат да бъдат по-високи
 • Някои продукти и услуги, предлагани на глобални крипто борси, не са налични

Какво да търсите в обмен на биткойни

С толкова много налични опции за избор на борса в Нова Зеландия, начинаещите може да се окажат трудна задача да разберат кои борси за криптовалути са подходящи. Преди да започнете да купувате биткойн, ето няколко важни съображения, които да вземете под внимание, за да подпомогнете сравняването на борсите.

 • Доверен и регулиран: Използването на местна борса е безопасен вариант, знаейки, че платформата ще трябва да се съобразява с местните закони и разпоредби и е изградила солидна репутация. Има и възможност да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти, ако възникнат проблеми.
 • Подходящ за начинаещи & лесен за използване: Потърсете борса, която позволява бързи и лесни депозити в NZD, като използвате онлайн версия на приложението за търговия. Някои борси са проектирани като платформа за търговия с криптовалути и трябва да се избягват за потребители, които искат да купят биткойн с помощта на прост интерфейс и да държат в дългосрочен план.
 • Начини на депозит: Намерете борса, която предлага предпочитани опции за депозит като банкови преводи към местна банкова сметка, кредитна карта или дебитна карта. Не всички борси предлагат едни и същи методи на плащане за депозиране на NZD средства и имат ограничения върху минималната и максималната сума, които могат да бъдат депозирани за 24 часа.
 • Поддържани криптовалути: Биткойнът е широко достъпен в по-голямата част от платформите за цифрова валута. Потребителите, които търсят алтоини или жетони Defi, ще трябва да се уверят, че има сдвояване срещу NZD или Bitcoin.
 • Сигурност на портфейла: Рискът от онлайн измами, измами и кражби е основна грижа в блокчейн общността, така че е важно да се гарантира, че борсата включва функции за сигурност и „подобни на банки“ за защита на средствата, които се съхраняват на борсата. Общите мерки за сигурност включват офлайн хардуерни портфейли за съхранение, процес на оттегляне на множество подписи и двуфакторно удостоверяване.
 • Такси: Има няколко различни такси, които трябва да знаете, когато използвате крипто обмен, като например депозиране на AUD, теглене на пари в брой или крипто и търговия между активи. Освен това борсите могат да начисляват такса за разпространение, която често е „скрита цена“ и не се разкрива напълно. По същество това е разликата между цената на оферта и цена на пазара.
 • Поддръжка на клиенти: Разгледайте уебсайта, за да разберете какви методи за комуникация са на разположение в подкрепа на потребители, които се нуждаят от съвет за отстраняване на неизправности или помощ при борсата. Също така някои борси ще предоставят изчерпателни ЧЗВ и ръководства за ръководство, което е полезно за начинаещи.
 • Отзиви: Винаги е добра практика да се направи задълбочен преглед на обмена, преди да се използва. Прочетете отзиви за онлайн обмен, коментари на форуми и публикации в социалните медии, за да разберете какво мислят другите за платформата. Той може да спести време и пари, като изберете правилния обмен.

Подробно ръководство за влизане в биткойн

Ето ръководство стъпка по стъпка, обясняващо как да закупите биткойн, като използвате собствения и управляван Easy Crypto на Нова Зеландия като пример.

Стъпка 1. Регистрирайте акаунт с Easy Crypto

За да създадете акаунт с Easy Crypto, щракнете върху бутона „Създаване на акаунт“ на уебсайта. Това ще ви отведе директно до страницата за регистрация, където ще бъдете помолени да изберете една от опциите по-долу, за да започнете:

 • Влезте с Google
 • Влезте с Facebook
 • Влезте с имейл

Стъпка 2. Проверете акаунта и активирайте 2FA

След това ще трябва да завършите процеса на Easy Crypto проверка. Отнема няколко минути.

За да започнете процеса на проверка, отидете до горната лента и кликнете върху „Моят акаунт“, който ще ви отведе до вашия профил. Тук можете да изберете „Потвърждаване на акаунт“. Това ще ви отведе до онлайн формуляр, където от вас ще се изисква само да предоставите някаква лична информация.

лесен крипто регистър

След като въведете данните за персонала си, следващата стъпка е да качите идентификационния си документ, който показва текущия ви адрес. Това може да бъде паспорт или шофьорска книжка.

Стъпка 4. Добавете адрес на Bitcoin Wallet

Ако притежавате хардуерен портфейл за биткойни, можете да добавите адреса в Easy Crypto. Това означава, че когато завършите транзакцията си, биткойнът се изпраща директно към вашия портфейл. Това е най-безопасният начин за закупуване на биткойн с помощта на борса, тъй като няма риск вашите средства да бъдат откраднати в хак на борса.

лесен крипто портфейл

За да добавите адреса на портфейла си в Easy Crypto:

Стъпка 4. Направете поръчка за биткойн

Сега сте готови да направите първата си покупка на биткойн. Можете да използвате приспособлението на началната страница или да кликнете върху „Купуване / продажба“ в горната част, което ще ви отведе до прозорец за поръчка, както е показано по-долу.

лесен крипто биткойн

Уверете се, че в горния плъзгач е избран бутон „Купи“. След това изберете „Bitcoin“ от списъка с крипто активи и изберете количеството Bitcoin, което искате да закупите. Easy Crypto има бутони за деноминация, за да го улесни или можете ръчно да въведете сума. След като сте доволни от подробностите за поръчката, кликнете върху „Купете сега“. Следващата стъпка е да потвърдите плащането чрез банковата си сметка с помощта на POLi или EFT и това е всичко!

Къде да съхранявате биткойни в Нова Зеландия

Потребителите, които купуват и съхраняват биткойн на борси за криптовалути, излагат собствеността на актива в риск от кражба и измама. Най-безопасният и най-сигурното място за съхранение на закупени биткойни е изтеглянето към хардуерен портфейл като Ledger Nano X и го пазете във ваше притежание.

Хардуерните портфейли са малки компактни устройства, които съхраняват криптирани частни ключове, които дават достъп до Bitcoin или други активи. Достъпът до биткойните може да бъде възстановен, ако портфейлът е загубен или откраднат с помощта на фраза за възстановяване. Оценихме най-добрите хардуерни портфейли за Bitcoin и препоръчваме портфейлите Nano Ledger и Tezor.

често задавани въпроси

Мога ли да купя биткойн в Нова Зеландия?

Жителите в Нова Зеландия (NZ) могат да купуват биткойн, като използват различни методи с NZD. Най-лесният начин е да използвате безопасна, регулирана и лицензирана борса за криптовалута, за да купите Bitcoin Нова Зеландия. Потребителите могат също да използват глобален фиат за крипто борси като Coinbase, Binance и eToro, които позволяват депозитите в новозеландски долари да се конвертират в криптовалута.

Как да продавам биткойн в Нова Зеландия?

Продажбата на биткойн следва същия процес като покупката. Физическите лица могат да създадат акаунт с платформа за криптовалута, за да депозират средства от BTC. След като биткойнът бъде прехвърлен, биткойните могат да бъдат продадени на новозеландски долари по пазарен курс или цена в бъдеще, като се използва лимитирана поръчка.

Мога ли да използвам Coinbase в Нова Зеландия?

Coinbase се поддържа в над 100 страни по света включително жителите в Нова Зеландия за закупуване на биткойн и други криптовалутни монети. Потребителите ще трябва да извършат проверка на самоличността, преди да финансират сметка в Coinbase с новозеландски долари (NZD) с помощта на дебитна карта, кредитна карта или банков превод.

Има ли банкомати за биткойни в Нова Зеландия?

Според Coinatmradar, понастоящем няма банкомати за биткойни, разположени в Нова Зеландия, за да могат жителите да купуват биткойни и други цифрови валути. Потребителите ще трябва да създадат акаунт в местна борса за криптовалута, за да купуват и продават крипто монети.

Заключение

За да завършим нашата статия за закупуване на биткойн в Нова Зеландия, важно е при всяка финансова инвестиция да се уверите, че сте направили собствено проучване и надлежна проверка, преди да депозирате средства, за да започнете да купувате BTC. Криптовалутите като Биткойн могат да бъдат силно нестабилни активи, така че е от решаващо значение да потвърдите обмена, преди да използвате каквато и да е финансова услуга.

Освен това, ако нямате хардуерен портфейл, ви предлагаме да прочетете нашия преглед за най-добрите крипто хардуерни портфейли, за да можете да запазите крипто инвестицията си в безопасност.

Ако тази статия ви е била полезна, не се колебайте да я споделите с вашата социална мрежа.

Още няколко свързани статии за четене:

 • 10 най-добри борси за криптовалута в Австралия
 • 8 най-добри крипто борси с нулеви такси (Без комисионна търговия)
 • 5 най-добри платформи за печелене на лихва върху биткойн & Крипто
 • StormGain Review: ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА, преди да се регистрирате
 • Как да печелите безплатно биткойн: 6 доказани метода

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector