Blockchain Analytics – предизвикателството Blockchain KYC

Blockchain революционизира няколко индустрии и ги насочи към децентрализиран свят за обещаваща неизменност, прозрачност и бързина при извършване на всякакви транзакции. Въпреки че има неоспорими предимства от използването на тази технология, има и някои недостатъци. Малко от най-интересните предизвикателства са KYC, а също и AML, тъй като и двете изискват усъвършенствани решения за Blockchain Analytics.

Защо данните са толкова важни?

Данните се считат за маслото на цифровия свят с милиони организации, които управляват бизнеса си около събирането и оптимизирането им за подходящи цели. Дори обикновените мобилни потребители могат да почувстват „натиска“ от компании, които ги молят да предоставят достъп до лични данни след инсталиране на приложение или използване на функции от други онлайн платформи. За да подчертаем важността на информацията, трябва да разгледаме случая на Yahoo, когато данните му са били по-рано компрометирани, което е довело до значителна загуба на нетната стойност на тази гигантска технологична организация.

Blockchain обещава да осигури максимална сигурност на потребителските данни до степен, в която потребителите се пазят анонимни и не могат да бъдат идентифицирани. Това се оказва отрицателна точка с противоположна гледна точка в някои сценарии. Проблемът с анонимността е, че перачите на пари използват криптовалути за прехвърляне на неправомерно получените си пари в други държави.

Значение на Blockchain Analytics

Blockchain Analytics е всичко свързано с познаването на данните, съхранявани в тези цифрови книги. В среда на финансова прозрачност е трудно да се измъкнем от екосистема, която крие всички видове данни и информация, използвани в блокчейна. Цифровите валути са в центъра на вниманието на медиите и бизнеса, регулаторните органи и правителствата приемат това развитие сериозно. Те създават закони, които гарантират, че не трябва да се извършват дейности по пране на пари с помощта на криптовалути. Поради тази причина много държави са забранили изцяло цифровите валути, докато малко са поставили частични ограничения върху търговията си. Blockchain Analytics активно анализира данните, така че екосистемата да знае какви са данните и как и къде са били използвани от конкретен потребител в мрежата.

За да се направи Blockchain Analytics към основния поток, беше необходимо разработчиците да измислят някои мерки като „Знай своя клиент“ (KYC) и законите за борба с изпирането на пари. Съществува широк консенсус относно използването на KYC и AML мерки за превръщане на технологията в приемлива за страните, в които законите за пране на пари са по-строги.

Тъй като домейнът на тази технология ще се разшири до повече индустрии, значението на Blockchain Analytics също ще бъде увеличено. Проверката на данните ще стане по-важна за извършване на транзакции като парични преводи и валидиране на транзакциите, за да назовем само няколко.

Кредити за изображения: Кристал

Блокчейн технология и повишен регулаторен натиск

Регулаторните органи станаха бдителни и активни, за да следят цифровите валути и да оказват натиск за справяне с проблемите на AML и KYC по целия свят. Целта да се подчертае необходимостта от тези важни мерки е да се обърне внимание на измамите, случващи се в крипто сферата, и да се създаде капацитет за откриване на измамни дейности с помощта на Blockchain Analytics. Това също би помогнало за идентифициране на подозрителни дейности, случващи се в екосистемата. За да отговорим на тези сериозни проблеми, Blockchain Analytics ни помага да се справим с основна част тук.

Китай беше първият, който забрани крипто търговията по същата причина и това създаде много суматоха сред крипто ентусиастите, организациите и регулаторните органи. Китайските търговци трябваше да се преместят в други страни, където крипто търговията беше незаконна. Следвайки модела, индийският апекс съд също е издал заповед, предупреждаваща местните криптотърговци да спрат да правят транзакции с банки. Тази забрана обаче беше оспорена след получаване на милиони цифрови подписи върху заявление, което след това беше представено пред съда и към момента въпросът е подсъден в съда. През същата седмица премиерската банка на Пакистан също забрани крипто търговията и агенциите за сигурност също арестуваха малко хора за извършване на този бизнес. Залата за ICO се стесняваше, а регулаторните органи на няколко държави показаха резерви към присъщата характеристика на анонимност, която проправи път за незаконни дейности. Тъмната мрежа също се активира и те започнаха да популяризират детски секс, трафик на жени, пране на пари и други незаконни дейности под завесата. Всички тези причини оказват силен натиск върху регулаторните органи на няколко държави да разработят закони за предотвратяване на използването на криптовалута в престъпни дейности. Въпреки че не беше възможно да наблюдават тези нарушения, тъй като нямаше такива технологии, които да разкрият самоличността на тези хора, работещи под килима, натискът върху тези власти продължаваше да нараства.

В резултат на това Паричният орган на Сингапур определи процедура и насоки, които ICO трябва да следват. Това развитие им позволява да приемат цифровите валути като продукт и ги е привело в съответствие с регулаторен закон, който ограничава компаниите да поддържат проверки на KYC и да докладват за всяка престъпна и подозрителна дейност. След речта, Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг също публикува документи, предупреждаващи хората за рисковете, свързани с ICO, и подчертавайки необходимостта от изискванията на KYC. Малайзия също следва модела и създава AML политика за използването на криптовалути.


За да съкратят дебата, регулаторните органи активно разработват закони, за да предотвратят използването на цифрови валути в престъпни дейности, нарушения на сигурността и измами.

В опит да подобри проверките на KYC и AML, блокчейн анализът се превърна в необходимост за мониторинг на данни в мрежата.

Наблюдението на данните в блокчейн служи за проверка на качеството и полезността на информацията. За да стане по-ясно, данните се анализират, ако са подходящи за целта и се проверява качеството на информацията.

 

Blockchain Analytics за подобряване на управлението на данни

Подобряването на качеството на управление в публичния сектор е основната цел на Blockchain Analytics за поддържане на надеждна информация за активи, дейности, лица и организации. Данните, отнасящи се до лична информация като дата на раждане и смърт, семейно положение и друга важна информация относно организации като прехвърляне на собственост, лицензиране на бизнес и техния бизнес, са важни за сигурното управление и споделяне съгласно правото на информация . Управлението на такива данни без използване на блокчейн технология е сложна задача, но трябва да има мерки в случай на промени в данните. Физическо лице трябва да дойде и да се яви лично в случай на промяна или актуализация на личния си запис, за да се гарантира качеството на информацията и нейната прозрачност. По същия начин, използването на блокчейн технология за по-нататъшно споделяне на данни също трябва да бъде автоматизирано чрез използване на технология за интелигентни договори. Например, ако трета страна се нуждае от информацията, тя трябва да бъде споделена автоматично при изпълнение на предварително зададените условия. Това подобрява прозрачността и управлението на данните, за да удовлетвори всички заинтересовани страни.

Blockchain Analytics е ключова мярка и неоспорима характеристика за подобряване на прозрачността на тази технология. Има притеснения, че престъпниците могат да получат достъп до базата данни на публична книга и да ги използват в различни грешни дейности. Ако бъдат взети всички мерки за данните, съхранявани в блокчейна, това дава на всички спокойствие по отношение на сигурността на тяхната информация. Технологията Blockchain се използва за няколко цели, но най-важната е обработката и управлението на информация.

Защита на данните в блокчейна

Стойността на данните е увеличена и ние можем да проверим този факт, като наблюдаваме броя случаи, в които хакери са компрометирали бази данни за лични данни, пръстови отпечатъци, финансова информация, номера на социално осигуряване и история на заетостта.

Когато се сравнява сигурността на данните с конвенционалната система и блокчейн, добре е известно, че конвенционалната сигурност на данните се осигурява чрез методи за криптиране, които не обещават крайна сигурност, от друга страна, блокчейнът не позволява на хакерите да крадат или манипулират информация, записана в регистъра.

 

Blockchain Analytics и анализ на данни

Blockchain има изключителния капацитет да промени света в сектора на данните. Свидетели са, че през последните години технологията се използва за трансформиране на няколко индустрии и бизнес модели, но необходимостта от трансформиране на анализа на данните е неизбежна. Хората, които са нови в света на блокчейн, трудно разбират как тази технология може да повлияе на анализа на данните и има толкова много предизвикателства, когато става въпрос за нея. Парите са може би най-трудната бариера поради тяхната аналитична инфраструктура. Това препятствие обаче може да бъде премахнато, след като службите за бизнес разузнаване ще предоставят лесни за използване абонаментни инструменти за анализ на данни. В следващата фаза хората очакват нов механизъм от блокчейн технологията за разработване на инструменти, които ще помогнат за наблюдение и анализ на данни. Blockchain предложи по-демократичен начин да предложи тази помощна програма, като позволи на големите организации да правят своя анализ и позволи на по-малките компании да използват тези инструменти. Всеки може да използва тези функции по икономичен начин.

Обмен на данни

Както беше обсъдено по-горе, данните с право се наричат ​​масло на съвременната икономика и има милиони организации, които работят върху вашите данни, събират ги и ги продават на най-високите участници. Blockchain гарантира, че споделянето на данни е по-осъществимо и ефективно, като елиминира излишъка и неточността на данните. Това дава на купувачите предимство, когато те закупуват само информацията, която е от значение и е абсолютно полезна за тяхната кауза.

Blockchain улеснява всички за споделяне на данни, които са точни, валидни и подходящи. Технологията е по-добра алтернатива за извличане и събиране на информация в сравнение с конвенционалните практики, които изискват сканиране на множество файлове и премахване на излишни неща, преди накрая да споделят полезните данни.

Старият механизъм за споделяне на данни е скъп и неефективен, докато блокчейн технологията предлага прозрачно и икономично решение за тази цел. Излишно е да се каже, че компаниите, получаващи данните, които те точно изискват, подобряват своя бизнес, като генерират повече потенциални клиенти и подобряват цялостното представяне на своята организация..

 

Инструменти на Explorer за Blockchain Analytics

Нека да разгледаме някои от най-известните инструменти за изследване на блокчейн анализ в Интернет.

Кристал

Той е разработен от екипа на Bitfury и предлаганото от него решение е доста изчерпателно. Crystal не само позволява на потребителите да разглеждат определена екосистема в множество измерения, но също така е напълно подходящ за установяване на връзки между различни престъпници, за да подпомогне проследяването и проучването..

Така че това е добър инструмент за блокчейн анализ по отношение на KYC, тъй като следователите и други агенции могат да го използват, за да подобрят сигурността на своите системи и цялостната мрежа, както добре.

ОКСТ

Този инструмент е, особено за биткойн книга. Което означава, че всички транзакции, случващи се в неговата блокчейн, могат да бъдат анализирани с помощта на OXT. Една от най-големите предимства е, че позволява на потребителите да избират различни показатели за търсене, така че винаги можете да персонализирате резултатите от анализа си.

Трябва да се отбележи, че тъй като тези книги са публични по подразбиране, има някои опасения, повдигнати от общност от потребители и инструменти като OXT им позволяват да подобрят определянето на поверителността.

Ако определена метрика не е налична в системата, OXT разглежда всички персонализирани заявки от потребителите.

Окончателна присъда

Отново е излишно да се казва, че стойността на данните се е увеличила с годините и компаниите основават своите бизнес планове и маркетингови стратегии на данни и информация. За да бъде по-лесно, дори малък уебсайт за електронна търговия иска информация за потребителя и след това използва тези данни за изготвяне на маркетингова стратегия за пускане на подходящи реклами. Анализът на блокчейн има ключова роля в основните бизнес дейности. Данните са монетизирани, когато потребителите са по-информирани за стойността на тяхната информация. Но проблемът с раздаването на данните за потребителите е, че те не могат да контролират неправилното използване на тяхната информация.

Технологията blockchain обаче осигурява прозрачност и позволява на потребителите да следят информацията, за да гарантират, че тя не се използва в неподходящи и престъпни дейности. Това насърчава доверието, при което данните могат да се споделят само след като дадете съгласието си за това.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map