Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Blockchain Project: Enterprise Blockchain Solutions

В днешно време много предприятия работят по блокчейн проект, за да подобрят пътя на нашия бизнес свят. Но в действителност работата по блокчейн проект е сравнително трудна, ако не разполагате с подходяща база от знания върху него.

По този начин трябва да знаете как да работите по блокчейн проект, ще бъде доста лесно да разработите и свои собствени решения.

За да ви помогна, ще разгледам всичко, което трябва да знаете за блокчейн проектите. Така че, нека да започнем с това, нали?

Блокчейн проекти

12 най-добри Blockchain проекти за проверка

 • TradeLens

Tradelens е един от най-новите вести в екосистемата на блокчейн проекта. Всъщност това е резултат от сътрудничеството на някои големи корпоративни компании в името на управлението на веригата на доставки.

Този проект е единствено с цел революция в този сектор и премахване на всички проблеми наведнъж. Очевидно е, че той използва блокчейн и е отворен за използване от всеки.

Понастоящем има над 100 корпоративни компании, свързани в тази екосистема на блокчейн проекта. Също така включва различни терминални оператори, спедитори, пристанища, превозвачи, 3PL, спедитори и т.н..

Можете да го използвате за достъп до глобалната мрежа от логистика и верига за доставки. Нещо повече, създаването на нови проекти или управлението на управлението на веригата за доставки никога не е било по-лесно.

В действителност проектът се предлага с много функции, като предлага защитени структури за разрешаване, високо ниво на поверителност и неизменност, надеждна мрежа, нов модел на данни, отворени API и т.н..

Както можете да видите, идеите за блокчейн проекти са добре оборудвани за справяне с всяка ситуация в индустриите за управление на веригата за доставки.

 • Марко Поло

Marco Polo е една от прекрасните идеи за проекти на блокчейн на живо на пазара. По принцип този проект е специално за индустрията за търговия и финанси. По този начин проектът включва много корпорации, финансови институции, доставчици на технологии и т.н..

Очевидно финансовите институции трябва да се справят с много проблеми с управлението на риска и се нуждаят от постоянни промени, за да се справят с кибератаките.


Въпреки това, в дигиталния свят големите компании поемат тежестта да плащат за всякакви проблеми по пътя, но въпреки това те трябва да използват остарелите процеси.

Така TradeIX и R3 официално представиха проекта на пазара, за да се справят с всички тези проблеми. Нещо повече, да се предлагат по-добри приложения в реално време за сектора на търговията и оборотния капитал. По този начин това е един от най-добрите в екосистемата на блокчейн проекта в момента.

 • Контур

Преди това този проект беше известен като Voltron, но наскоро те се преименуваха на Contour. Всъщност това е една от популярните идеи за блокчейн проекти. Основно проектът е по-фокусиран върху финансовите сектори. Освен това използва технологията Corda на R3, за да го архивира.

Главно ще видите, че целта на проекта е да предложи дигитализиран метод за осигуряване на всички финансови документи. В действителност това е един от основните проблеми на този сектор, тъй като ръчните хартиени документи са по-податливи на корупция.

По този начин с този проект ще бъде много лесно да ги осигурите и да гарантирате, че никоя трета страна няма достъп до него. Понастоящем този проект има 10 банки в тяхната екосистема.

Освен това те са склонни да предлагат много функции на корпорации, банки и партньори. Например за корпорациите ще получите ефективност, подкрепа за транзакции при внос и износ, електронна товарителница и т.н..

 • Barclays

Barclays е една от най-големите банки във Великобритания. Освен това тази компания е повече от нетърпелива да работи с блокчейн технологията. По този начин, с други големи играчи на пазара, сега се работи по проект, наречен

Блокчейн проекти идеи Fnality. Преди това този проект се наричаше Utility Settlement Coin / USC. Основната цел на този проект е да се разработи базирана на блокчейн версия на пет основни валути – канадския долар, американския долар, японската йена, британския паунд и еврото.

Освен това проектът има много бюджет за това от своите 14 банки акционери. Използвайки това, те искат да рационализират трансферите на средства и процесите KYC и в децентрализираната система.

Освен това банката работи и по техен собствен персонализиран проект и вече е подала заявка за патенти и за тях.

 • HSBC

Друга една от страхотните идеи за блокчейн проекти е пътят, по който върви банката HSBC. В своя проект те работят по прехвърляне на активи на стойност над 20 милиарда долара към новата си вътрешна блокчейн платформа.

В действителност HSBC всъщност е една от най-големите организации за финансови и банкови услуги в света. Нещо повече, това е голяма промяна за компанията, тъй като те използват системи на хартиен носител и най-накрая ще преминат към по-дигитализирана версия на всички документи.

Във всеки случай използването на блокчейн, за да помогне на инвеститорите да спестят време при извършване на чекове или холдинги, също е огромен плюс.

Следователно HSBC ще използва блокчейн проект, наречен Digital Vault, за да предложи на своите инвеститори достъп в реално време до своите записи, безопасен от всички останали.

 • Walmart

Walmart използва напълно иновативни идеи за блокчейн проекти, за да подсили платформата си. В действителност компанията е повече от нетърпелива да използва блокчейн в името на проследяването на храните. Но защо да отидете на тази дължина само заради храната?

Е, всъщност, тъй като през последните години имаше много скандали с намирането на вредни химикали в храната, която ядем. По този начин хората стават все по-болни и стават жертва на прекомерната употреба на химикали в преработените храни.

По този начин Walmart използва Hyperledger Fabric, за да подкрепи проекта си за проследяване на храни. В момента те вече са завършили две основни доказателства за концептуални проекти със своята платформа.

Според тях методът на произход на всяка храна, която им отнема предимно седем дни, сега отнема само 2,2 секунди! Можете ли да си представите колко ефективна може да стане компанията? Също така предлага на потребителите да проверят своите храни, преди да ги купят.

 • Anheuser Busch InBev

Anheuser Busch InBev в момента е един от най-големите пивовари в целия свят. Но те също са много заинтересовани да бъдат част от екосистемата на блокчейн проекта. За това те работят със стартиращ BanQu и с помощта на тяхната платформа се опитват да проследят веригата си на доставки.

Според компанията основната им верига на доставки в Африка е това, върху което се фокусират в момента. В действителност те искат да се свържат с общността, която произвежда техните суровини. Но те не искат посредници.

Така че те вече използват блокчейн, за да се свържат с над 2000 местни фермери и да подобрят начина си на живот и да управляват незаконната употреба на алкохол.

Те вече изпълняват пилотен проект в Замбия за фермери от маниока. И това беше огромен успех. И така, както виждате, компанията продължава проекта си.

 • De Beers

В момента идеите за блокчейн проекти на De Beers наистина работят. В действителност De Beers е една от популярните компании за диаманти в света. Те обаче знаят също, че въпреки че следват стриктна политика във веригата на доставки, диамантите могат да бъдат откраднати или заменени.

По този начин, за да гарантират, че всички диаманти, които купуват техните потребители, са напълно автентични и с високо качество, те използват блокчейн, за да ги проследят.

За това те имат нова платформа, наречена Tracr. Използвайки тази платформа, маркирайте всеки един диамант, след като бъде добит. Нещо повече, те също така поддържат всяко едно взаимодействие с диамантите в регистъра.

Понастоящем те все още не са в състояние да проследят всеки един диамант, но в бъдеще те ще създадат платформата, за да поддържат всички свои процеси на веригата на доставки.

 • Черупка

Shell е водеща компания в енергийния сектор. В действителност и те се присъединиха към екосистемата на блокчейн проекта. В момента те работят по блокчейн проект, който ще им помогне да рационализират блокчейна за търговия със суров петрол.

Също така преди това те работеха по начини за подобряване на тази индустрия, тъй като изглежда, че има много грешки в цялостния им процес. Но без подходяща платформа те не биха могли да направят нищо.

Но сега, с помощта на Komgo, те най-накрая работят за революция в този сектор завинаги. В действителност платформата предлага много функции като отдалечен достъп, процес на удостоверяване, включване и внедряване.

По-бърза и по-добра скорост и повишена ефективност в тяхната система за търговско финансиране. Също така те предлагат да одитират всеки отделен документ на платформата за по-добро доверие.

 • FDA

Друга една от прекрасните идеи за блокчейн проекти е използването му за медицински цели. И точно това прави FDA (Администрацията по храните и лекарствата). В момента компанията работи по блокчейн проект, наречен DSCSA, където ще проследява лекарствата, отпускани с рецепта.

В действителност проблемът с фалшивите лекарства се превръща в огромна тежест за здравната индустрия. В резултат на това много пациенти се разболяват и дори умират поради употребата на фалшиви лекарства.

По този начин, използвайки този проект, те най-накрая могат да проследят всяко отделно лекарство от техните производствени къщи точно до клиента. И така, те работят с IBM, Merck, KPMG и Walmart.

Във всеки случай те също работят по друг проект, където ще използват тази платформа за защита на различни медицински данни като информация за пациента, данни за EMR и т.н..

 • MetLife

MetLife също работи по много идеи за блокчейн проекти и една от тях се случва да стартира и като техен пилотен проект. Понастоящем те използват публичната блокчейн Ethereum, за да добавят повече ефективност и прозрачност към своя процес на застрахователни искове.

Във всеки случай, базираната в Сингапур компания за инкубатори LumenLab е отговорна основно за този нов проект. Нещо повече, те вече имат платформа, наречена Lifechain, за бърз одит и обработка на искането за животозастраховане.

В момента те си сътрудничат с NTUC Income и Singapore Press Holdings (SPH) по този блокчейн проект.

Ако проектът стане успешен, той може да трансформира цялата индустрия и да създаде нови възможности. Нещо повече, те също така планират да предложат по-ниски ценови точки за своите клиенти, за да предложат повече възможности.

 • Coldwell Banker

Coldwell Banker също е на път да използва блокчейн технологията за подобряване на индустрията. В действителност индустрията за недвижими имоти се занимава с много въпроси. На първо място, индустрията изобщо няма ликвидност.

В резултат на това цените на имотите се покачват бързо и това излиза от ръцете на хората от средната класа. По този начин индустрията също става нестабилна. За да спре това, Coldwell Banker използва различен метод.

В момента работят с Propy, платформа за индустрии на недвижими имоти. По принцип той използва блокчейн, за да автоматизира целия процес на закупуване на имот. Още повече, че това спестява 10 часа при всяка отделна транзакция.

Можете ли да си представите това? Трябва да кажа, че това предизвикателно е една от най-добрите идеи за блокчейн проекти в момента.

Жизнен цикъл на разработване на блокчейн проекти

Изграждането на блокчейн проект не е лесно, ако не знаете какви стъпки да следвате. Така че, за да ви помогна, аз съм тук с стъпка по стъпка, за да ви помогна да насочите цялостния процес на решение за блокчейн. Така че, нека видим какви са те –

Стъпка 1: Посетете блокчейн курс за подобряване на вашата база знания

Въпросът е в почти всички случаи, много от вас дори нямат подходящата база знания за работа по блокчейн проекти. По този начин, за да започнете своето блокчейн пътуване, първо ще трябва да вземете блокчейн курс, за да научите повече за технологиите.

В действителност блокчейн курсът е наистина полезен, тъй като те обхващат много различни аспекти и случаи на използване на технологията. Как обаче бихте разбрали кои блокчейн курсове са най-добрите на пазара?

Е, за да ви помогнем, имаме богата колекция от блокчейн курсове. Например, ако сте в позиция за разработка, тогава със сигурност трябва да проверите нашата сертифицирана сертификация за предприятие Blockchain Professional за вас.

Това не само ще ви помогне през различните етапи от жизнения цикъл на блокчейн решението, но и ще ви насочи при избора на подходящ случай на употреба за вашата компания.

Във всеки случай имаме и специфични за индустрията насочени блокчейн курсове. Например с нашите корпоративни блокчейни и управление на вериги за доставки и корпоративни блокчейни и курсове за търговско финансиране ще получите представа за двете отрасли.

Ние също имаме шаблони, които могат да ви помогнат да изготвите стратегия и за вашия блокчейн проект.

По този начин в първата стъпка трябва да увеличите нивото на знания по споменатата тема и след това да преминете към следващия етап.

Стъпка 2: Изберете подходящия случай за използване на блокчейн за вашия бизнес

Това е значителна част от проекта за изграждане на блокчейн. Тук трябва да анализирате нуждите на вашите компании и какъв път искате да поемете в бъдеще. Още повече, че трябва да разберете как можете да използвате блокчейн, за да подобрите вашата компания дори до вашето потребителско изживяване.

В действителност блокчейнът идва с много случаи на употреба, които можете да проверите. Но не забравяйте да останете подходящи за вашата индустрия. Например, ако се опитате да включите случаи на употреба специално за здравеопазване във веригата на доставки, това няма да работи, нали?

Освен това трябва да сведете до минимум случая на употреба. Защо? Е, защото разработването на блокчейн решение е доста сложно. Така че, колкото повече добавяте към него, толкова по-сложно и склонно към грешки ще бъде.

Затова се опитайте да сведете нещата до минимум.

Ако не сте сигурни какви случаи на употреба да изберете, тогава можете да проверите нашите блокчейн курсове, тъй като нашият експертен екип ще предложи вероятно решение на вашите проблеми.

И по този начин разработвате най-добрите блокчейн проекти на пазара.

Стъпка 3: Изберете алгоритъма за перфектен консенсус за вашия проект

Следва избор на алгоритъм за консенсус. Знаете, че няма начин да можете да използвате блокчейн решение без какъвто и да е работещ процес на консенсус. В действителност консенсусните алгоритми са изключително необходими, за да бъде блокчейн блок.

Искам да кажа, това е в основата на това, което технологията изпълнява. Без подходящ метод за консенсус, всякакъв вид съгласие на възли е невалидно и не може да се вярва.

Обикновено консенсусът ви позволява да предложите начин за постигане на споразумение между възлите по надежден начин. Така че, можете да се доверите, че всички данни в регистъра всъщност са верни и никой не ги е променял.

Трябва обаче да знаете какви консенсусни алгоритми да изберете, защото той трябва да се синхронизира и с вашата бизнес стратегия.

Защо? Е, тъй като не всеки отделен е подходящ за вашата индустрия или конкретното блокчейн решение, което се опитвате да изградите. Така че, уверете се, че знаете какво правите.

Стъпка 4: Изберете Perfect Enterprise Blockchain Platform за решението

Следва корпоративните блокчейн платформи в стъпките за изграждане на блокчейн проект. Тук ще трябва да поправите каква корпоративна блокчейн платформа да изберете като основа на вашия проект. Работата върху платформата от нулата може да отнеме много месеци или дори години.

Да не говорим, че ще ви трябват експертни разработчици на блокчейн, които могат да започнат работа на изцяло нова платформа. Това може да се превърне в голяма кавга в променящите се времена. И така, вече има много съществуващи платформи, подходящи за всякакви случаи на корпоративна употреба.

Например Ethereum, Corda, Hyperledger, IOTA и т.н..

Стъпка 5: Започнете да проектирате архитектурата

Изграждането на блокчейн проект може да бъде трудна задача, ако не можете да издърпате правилно фазата на архитектурата. В действителност тази стъпка е една от важните до момента. След като разберете каква платформа да използвате или какъв консенсус да използвате, трябва да започнете да работите и върху основната архитектура.

Въпреки че можете да изберете съществуваща корпоративна платформа, в повечето случаи ще трябва да направите промени в нея, за да я оформите според вашите нужди.

По този начин ще видите, че най-добрите блокчейн проекти могат да използват Hyperledger, но той направи много промени и в това.

Също така, не забравяйте да работите върху приложните програмни интерфейси (API), администраторския панел, потребителския интерфейс и т.н. Уверете се, че сте обмислили и включването на интелигентни договори. Може да изглежда страхотна функция, но ако нямате нужда от нея, не я включвайте излишно.

Стъпка 6: Тествайте енергично проекта Blockchain

Знаете ли, че ако не тествате проекта си преди стартирането, изграждането на блокчейн проект ще бъде просто загуба на време за вас. Защо? Е, вероятно не мислите, че вашето решение ще бъде перфектно от самото начало сега, нали?

Тъй като ще модифицирате или дори ще изградите своя блокчейн проект от нулата, тук и там ще получите много грешки. Тези грешки могат сериозно да представляват заплаха за сигурността на вашата мрежа. Така че, за да разберете дали вашият проект работи ефективно и без грешки, опитайте се да го тествате енергично, преди да стартирате.

След като разберете какви проблеми има, можете бързо да ги поправите и да го направите идеално решение за стартиране.

Стъпка 7: Направи го в бъдеще

Направихте всичко, което трябваше да направите, за да разработите най-добрите блокчейн проекти на пазара. Но това няма да остане същото, ако не можете да сте сигурни, че вашият проект ще се развива с течение на времето. Така че, ще трябва да докажете в бъдеще и своя проект.

Какво означава това? Това означава, че се уверете, че вашият проект може да се развива. Възможно е да не можете да привлечете потребителите си с една и съща функция години след години. Също така, в бъдеще винаги ще има и други революционни технологии.

Трябва да сте сигурни, че вашето решение може да интегрира и тях.

Ето, сега сте готови да стартирате свой собствен творчески проект за блокчейн.

В края

Сега знаете как можете да работите по блокчейн проект. В действителност има много пътища, по които можете да поемете, за да постигнете по-голям резултат. Както вече знаете, в момента предприятията вече работят по много проекти.

И вече съм събрал някои от най-добрите блокчейн проекти в това ръководство, за да ви помогна да получите малко представа за темата. Както и да е, както виждате, blockchain засега няма да отиде никъде. Така че е много умен ход да започнете вашето блокчейн пътуване точно когато можете, преди да е станало твърде късно.

Тъй като технологията трябва да се превърне в основна индустрия в бъдеще, крайно време е да си осигурите позицията си в нея.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector