Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Блокчейн срещу Интернет: ще има ли нов интернет?

Когато интернет излезе наяве, хората станаха хипнотизирани. Тогава това беше просто начин за публикуване на документи по нов начин. Хората си играеха със сложната и странна на вид мрежа, направена с C или C +++. Интернет се разви с времето и се превърна в гигантска мрежа от данни. Блокчейн и ICO направиха доста подобен шум като Netscape, направен при стартирането на IPO през 1995 г. И така, доколко са сходни или как дори са свързани? Придържайте се към статията, за да знаете всичко за блокчейн срещу интернет.

Голямата дебат: Блокчейн срещу Интернет

Преди да започнем темата, трябва да знаете недостатъците на традиционния интернет.

3-те проблема с интернет

Кибер

1. Контролиран от трети страни

Когато интернет излезе наяве, хората мислеха, че той ще бъде напълно безплатен и хората могат да го използват без никакъв вид регулиране и надзор. Е, сега знаем, че не е така. Правителството и големите имена в бранша държат рязко на всички поведения и са изключително ограничени.

2. Липса на прозрачност

Те контролират какво ще бъде достъпно за обществеността и какво не. Точно това направи технологията малко „изработена“, докато в истински смисъл тя трябваше да бъде безплатна.

3. Кибер атаки и заплахи

Освен това можем да видим кибератаки и кибер тероризъм процъфтява в света. Обикновените се стремят да саботират уебсайтовете и информацията от заможната класа, както и правителствата и банките.

Хората дори вярват, че смятат хакерите за хайдутите от западна история. Интернет реши стотици проблеми на нашия живот. И все пак не можете да го кажете наистина отворена среда за обикновените хора.

Всички лични данни се пазят скрити от нас, съхранявани на различни известни и неизвестни места. Ами ако всички центрове за данни се сринат. Ще загубите цялата си чувствителна информация точно като щракване.


Хората вече са виждали как информацията на Facebook се разпространява на трети страни и се използва като марионетки. За контролиращите страни ние не сме нищо повече от потребители. Трябваше да се промени нещо. Трябваше да се направи нещо.

Blockchains: Свят на безкрайни възможности!

Предимства на блокчейн

Има многобройни предимства на технологията blockchain, което прави дебатът за Blockchain срещу Internet жизнеспособен.

1. Децентрализиран!

Когато Сатоши изобретява блокчейн технологията, се отваря нова врата. Хората се взираха, визуализирайки по-нови възможности. За първи път идеята за „новия и отворен интернет“ ни дойде в съзнанието.

Блокчейнът е наистина децентрализирана и отворена технология. Първо, планът беше да се използва само за цифрова система за равнопоставени пари, която получи ново значение, след като Ethereum изведе технологията на нова висота.

2. Иновационни технологии

Ethereum изобретява технологията на име DApp, по-скоро като децентрализираното приложение. Това може да бъде и база данни като традиционните сървъри. Но основната ключова разлика е, че сървърите не се намират в определено пространство, а всички данни се разпределят между възлите на мрежата. Всички свързващи точки ще работят като малка база данни.

Той има две основни предимства – едно, никой не може да го хакне или изключи, тъй като няма единна база данни, която да го изключи. Второ, базите данни не са повредени или са извън точката на манипулация. Ако някой се опита да се намеси в системата, самата система я отхвърля. Това е извън възможността за подправяне.

3. Нови организации!

Освен това DAO е нов вид организация. Такава организация няма нито един лидер, който да има власт над останалите. По-скоро членът на организацията работи заедно за постигане на колективна цел. Когато целта е постигната, организацията се разпада автоматично.

Хората неуморно се опитват да оформят новия интернет. Интелигентен договор, Интелигентната икономика е тук за подобряване на бизнеса и самото човечество.

Всички тези и повече иновационни технологии оживяват, използвайки силата на блокчейн. Революцията е почти същата, която изпитваме, когато се появи интернет. Нещо повече, блокчейн технологията преоформя интернет, като премахва негативите в интернет, както познаваме.

Финални мисли

Blockchain също така решава безброй проблеми по отношение на по-старата система за транзакции и бизнес модели. Това ще промени начина, по който правим бизнес или използвахме бизнес. Това е, което подклажда дебата за Blockchain срещу Internet.

Крайно време беше да променим по-стария начин на правене на бизнес. Светът преминава през информационната ера, а не индустриалната ера. Ще се появят нови възможности точно като технологията на блокчейна. Само времето може да отнеме още повече човечеството, само времето може да покаже!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector