Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Доклад на LinkedIn – Blockchain е най-доброто умение за 2020 г.

Неотдавнашен доклад на най-популярната професионална мрежова платформа, LinkedIn, посочва, че блокчейнът е най-търсеното умение. Констатациите от доклада ясно показват бързите колебания в изискванията за умения на ИТ пазара на труда, с Блокчейн на върха през 2020 г.. Мениджърите по наемане са постоянно на преден план с често променящите се тенденции в изискванията за твърди умения и меки умения.

Най-поразителният акцент в доклада е, че в него се казва, „блокчейнът е най-търсеното умение за работа през 2020 г.“. От друга страна, нямаше намек за блокчейн сред изискванията за твърди умения през 2019 г. Тази статия представя задълбочена перспектива за констатациите на доклада на LinkedIn с идея за перспективи за кариера в блокчейна.

Изискванията към меките умения за предприятията са склонни да се реформират постепенно с течение на времето. От друга страна, най-търсените твърди умения продължават да се трансформират драстично, особено с непрекъснат технологичен напредък. LinkedIn включи аналитичните разсъждения, изкуствения интелект и изчисленията в облак като най-добрите твърди умения през 2019 г..

Всички тези умения все още присъстват в списъка на LinkedIn с най-търсените упорити умения тази година. Блокчейнът обаче успя да отбележи собственото си присъствие сред най-добрите умения от 2020 г. Това беше обещаващ тласък за повишаване на осведомеността около възможностите за кариера с технологията блокчейн. Blockchain е най-доброто умение през 2020 г. и това изявление, идващо от LinkedIn, ще има огромно влияние върху перспективите за кариера.

Защо Blockchain е най-доброто умение през 2020 г.?

Според доклада на LinkedIn, Blockchain е най-доброто умение за своя потенциал за предизвикване на трансформация. Технологията blockchain най-накрая постигна различно признание от криптовалутата с различни индустрии, възприемащи нейните разнообразни функционалности. Различните подходящи случаи на употреба за блокчейн също показват потенциала на блокчейн за проникване на различни пазари на работа.

Преди това опитът за блокчейн беше ограничен до пазарите на криптовалути и постепенно финансовите институции започнаха да използват технологията на блокчейн и бавно придобиха значителна пазарна база. Работодателите трябва да използват силата на блокчейна като едно от най-търсените умения за бъдещето, за да управляват бизнес стойността. Работодателите трябва да развият запознатост с работата на блокчейн, потенциалните му предимства и професионалистите, подходящи за подпомагане на бизнеса да използва максималния потенциал на блокчейн технологията.

Читателите трябва също да отбележат, че освен доклада на LinkedIn, блокчейнът е най-доброто умение в САЩ, Великобритания, Германия, Австралия и Франция. Много големи предприятия продължават да търсят блокчейн професионалисти с някои от най-добрите имена, включително Oracle и IBM. В допълнение, стартиращите компании също непрекъснато търсят експерти по блокчейн. Друг критичен аспект на блокчейн е, че професионалистите могат да изследват голямо разнообразие от работни роли с опит в блокчейн. Разнообразието от базирани на блокчейн роли роли включва възможности за разработчици, бизнес мениджъри, програмисти, анализатори, инженери и много други роли.

Отрасли, които изискват Blockchain експертиза

Понастоящем търсенето на работни места в блокчейн ще се увеличи в конкретни сектори. Въздействието на доклада би насърчило разширяването на възможностите за заетост в значимите сектори, които изискват експертни умения за блокчейн. Почти всяка индустрия, варираща от финансови институции, банки, застраховане, търговия на дребно, счетоводство и дори адвокатски бюра, иска да използва предимствата на блокчейна.

Blockchain е най-доброто умение в случая на тези индустрии за предимствата на децентрализацията и сигурните транзакции. Blockchain стартиращите компании, които са в експлоатация от създаването на технологията, биха могли да използват хора с опит в blockchain, за да стимулират иновации в своите продукти и решения.

Аспектът на децентрализация на блокчейн също води до приемането му в технологични фирми и държавни фирми. Докато децентрализацията помага за опростяване на вътрешни и външни транзакции за технологични фирми, като същевременно рационализира операциите, правителствените агенции използват блокчейн за симбиотичния баланс между криптографията и прозрачността.

Твърди умения и меки умения


LinkedIn използва специфични критерии за квалификация на твърди умения и меки умения в своя доклад. Твърдите умения са основно способността на служителя да изпълни определена задача, докато меките умения са свързани с подходите за постигане на съответната задача. Меките умения са особено свързани със способността за сътрудничество, решаване на проблеми, вземане на решения и адаптивност. От друга страна, твърдите умения, сред които блокчейнът е най-високото умение през 2020 г., изискват технически способности и специализация в области като патентно право, разработване на софтуер или финансово счетоводство.

Трудните умения имат по-лесни критерии за дефиниция и измерване в сравнение с меките умения. Работодателите ще търсят меки умения в комбинация с умения за блокчейн за запълване на ключови роли, базирани на блокчейн. Меките умения обаче се занимават предимно с когнитивните способности, поведението, личните черти и мисленето. Тези аспекти са особено трудни за измерване и представляват значителни трудности за вербуващите.

И така, кое е идеалното меко умение, което превръща блокчейна в едно от високоплатените умения 2020? Отговорът на този въпрос, според доклада на LinkedIn, е емоционалната интелигентност. Емоционалната интелигентност демонстрира способността на професионалистите в блокчейн да разпознават своите емоции и тези на другите. Той също така помага на професионалиста да използва емоционална информация за стимулиране на проактивно и ефективно мислене. Вербовчиците могат да използват въпроси като отговори на кандидати на предишни грешки или резултати в краткосрочни проекти за оценка на емоционалната интелигентност на кандидатите.

Други твърди умения в търсенето

В допълнение към факта, че Blockchain е най-доброто умение през 2020 г., има много други умения с глобално търсене. UX дизайнът, партньорският маркетинг, видеопродукцията, бизнес анализът и продажбите също са ключови умения за търсене за 2020 г. Докато изчислителните облаци, аналитичните разсъждения и изкуственият интелект имат страхотна позиция в списъка на твърдите умения за 2020 г., блокчейн може да докаже за да смените играта. Перспективите за интеграция на блокчейн технологията с IoT и облачно базирани решения представят първоначалните доказателства за същото.

Blockchain е тук, за да остане?

Blockchain е най-доброто умение и LinkedIn го заяви за първи път. Изглежда не по-малко от чудо, тъй като докладът на LinkedIn се появява точно преди внезапен скок в дигиталната трансформация. Предприятията преминават към цифрови платформи за осигуряване на устойчивост, намаляване на разходите, оптимизиране на ресурсите и много други причини.

Неотдавнашната глобална пандемия беше огромен двигател за дигитална трансформация, а блокчейн технологията е доказан инструмент за създаването на силно сигурни, прозрачни и ефективни решения от край до край. Така че, по-голямото търсене на експертиза на блокчейн технологии ще продължи да се подобрява в бъдеще.

Така че, ако се стремите да изградите кариерата си с най-търсената технология, трябва да започнете своето Blockchain пътешествие сега с безплатния курс за Blockchain. Направете първата стъпка сега, за да поставите основите на едно светло бъдеще!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector