Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как Blockchain ще промени света?

Как блокчейнът ще промени света? Почти всички около нас са сигурни, че блокчейнът е тук, за да промени света. В тази статия ще изследваме идеята за въздействието на блокчейн върху нашия свят.

Идеята за блокчейн промяна на света идва от концепцията за децентрализация. Това е псевдо създателят, Сатоши Накамото, който създаде валутата биткойн, която доведе до откриването на блокчейн технологията. Ако видите времевата линия, ще видите, че децентрализираната криптовалута е създадена около последната глобална финансова криза, което придава на това откритие много по-голямо значение.

В действителност промяната вече е започнала. Много корпоративни компании вече прилагат своя собствена версия на блокчейн. Никой обаче не може наистина да предскаже бъдещето на тази технология. Докато ще изследваме как блокчейнът може да промени света, можете да откриете възможните резултати.

Запиши се сега: Безплатен курс за блокчейн

Как Blockchain ще промени света?

Преди да решим да отговорим на въпроса, с който разполагаме, първо трябва да разберем идеята зад блокчейна.

Централизация и децентрализация

Ако сте запознати с текущата система, ще видите централизация навсякъде. Централизацията е изпитан начин за справяне с процесите. Той предлага контрол с относително ефективни и ефикасни средства. Въпреки това, той идва с много недостатъци.

Основният недостатък е неговият неефективен подход. Като цяло централизацията не е толкова приятелска, когато става въпрос за ефективност. Още повече, другите пречки включват – липса на прозрачност, липса на подходяща сигурност и откриване на измами. Всичко това е твърде много, за да се игнорира сега.

С появата на блокчейн всичко се промени. Технологията на блокчейн може да промени света, тъй като може да се отърве от всички неефективност на централизираните системи.

Вкара децентрализацията в игра. Използвайки блокчейн, всеки бизнес подобрява своя процес до нови висоти. Ако сте част от която и да е организация, тогава вече ще знаете, че не е възможно ръчно да контролирате или наблюдавате различни аспекти на системата.

С децентрализацията за предприятията или предприятията става лесно да автоматизират различните аспекти на своите процеси.

Концепцията за блокчейн


Blockchain се определя като peer-to-peer мрежа, която се разпространява в природата. В публичен блокчейн всеки може да се присъедини и да участва. За да се гарантира, че блокчейнът поддържа целостта на данните и се бори с измамите, всеки партньор има копие от регистъра.

Всичко това включва децентрализацията. Да, няма нужда от централизиран обект за работа на блокчейн мрежа.

Тенденцията на Blockchain винаги е била налична сред бизнеса, но процентът на приемане скочи рязко през последните няколко години. Blockchain ще повлияе на икономиката и вече бавно започва да показва ефектите от резултата. С подобреното излагане на предимствата като цяло, бизнесът става по-уверен в приемането на децентрализиран подход, т.е. блокчейн.

Разпределената природа означава, че блокчейнът може да работи в интернет, без да е необходимо да се изгражда друга инфраструктура за него. Това е глобален феномен, не само че е с отворен код и използва най-съвременната криптография, за да гарантира, че данните, съхранявани в регистъра, могат да бъдат достъпни само от законните страни.

Искате ли да научите повече за блокчейн технологията? Вижте нашето крайно ръководство за дефиниции на блокчейн в момента!

Еволюция на централизирана до децентрализирана база данни

Традиционно данните се съхраняват в релационната база данни. Можете да ги възприемате като разширена електронна таблица на Excel, където колони и редове се използват за съхраняване на данни. Нещо повече, тези таблици се съхраняват с помощта на твърд диск и след това се обслужват според търсенето на потребителя. Данните се съхраняват на централизирано място. Централизираната база данни страда от производителност, когато броят на заявките се е увеличил многократно.

За да се преодолеят ограниченията на централизираната база данни, се използват по-мощни компютри и техники за по-бърза обработка на заявките. Всичко това може да доведе до това базите данни да бъдат по-уязвими за хакери. Той също така изисква огромен инфраструктурен бюджет за управление и управление. Всичко това изглежда е ограничение за бизнеса, който се опитва да намери практически решения за своя продукт.

Всички те ще бъдат променени от блокчейн, който технически е децентрализирана база данни. Тъй като няма централизация, всеки възел има копие на базата данни, т.е. Това дава възможност на бизнеса да подобри излишъка си от данни на съвсем ново ниво.

Потенциално блокчейн технологията може да промени света.

Характеристики на технологията Blockchain

Сега, когато разбираме еволюцията от централизирани системи към децентрализирани системи и от централизирани към децентрализирани бази данни, нека разгледаме петте ключови знака на блокчейн технологията. Тези ключови аспекти определят технологията блокчейн най-много.

 • P2P мрежа: Технологията Blockchain е peer-to-peer мрежа, в която вече съществуващите устройства могат да участват и да станат част от мрежата. Мрежата P2P също така позволява на компютрите в мрежа да работят заедно и да предлагат комбинирана изчислителна мощност за цялата мрежа.
 • Криптографска хеш функция: Друга ключова характеристика на блокчейн технологията е използването на нова криптографска хеш функция. Хеш функцията взема вход и след това извежда стойност, която след това се свързва със следващата хеш функция. Това е еднопосочна функция, която прави невъзможно хакерите да познаят стойността. Той защитава информацията по най-добрия възможен начин. Също така, функцията хеш работи за валидни потребители, които притежават информацията или актива.
 • Разпределени книги: Функцията за разпределена книга е една от най-добрите характеристики на блокчейна. Той позволява на връстниците да имат копие на счетоводната книга. За да се уверят, че не им се налага да изтеглят цялата база данни, се използват усъвършенствани техники, за да се гарантира консенсус в мрежата. Той също така позволява на връстниците да валидират информацията бързо, без да е необходимо да разчитат на централизиран орган. Освен това той също така гарантира, че няма да има измами.
 • Псевдонимност: Блочната верига също така позволява на потребителите да останат анонимни, ако искат.
 • Неизменност: И накрая, функцията за криптографски хеш, разпределена книга и други функции гарантират, че данните, след като бъдат съхранени, не могат да бъдат променяни без разрешението на първоначалния потребител.

Точките ясно подсказват, че блокчейнът ще промени света.

Прочетете още: 6 ключови функции на блокчейн, за които трябва да знаете

Предимства на технологията Blockchain

Всички горепосочени основни характеристики са новаторски от техническа гледна точка, но какво да кажем за хората, които не са технически способни да разберат сложността му? Как се ползват от тях? Също така, когато казваме „промяна на света“, очакваме да променим живота на нормалните хора. Точките по-долу ще ви помогнат да разберете въздействието на блокчейн от обща перспектива, а също така ще повлияе на икономиката.

Нещо повече, можете също да вземете следните точки като реални случаи на използване на блокчейн. Нека изброим точките по-долу.

По-бързи транзакции

Обичайната дейност е хората да изпращат пари както за бизнес, така и за лични нужди. Повечето от услугите, които улесняват плащането, отнемат няколко дни. Това може да доведе до проблеми, ако трябва да изпратите пари за спешен случай.

Процесът отнема повече време, ако извършвате чуждестранен преход. Обикновено банките държат плащането за няколко дни, преди да използват системата за съобщения SWIFT за превод на средства. Това се прави от банките поради строги правила относно чуждестранните парични преводи. Времето за изчакване обаче също се увеличава повече заради останалите посредници.

Решението е блокчейн. Можете да изпращате пари, без да е необходимо да чакате с дни получателят да получи плащането.

Банките също са нетърпеливи да приемат цифрови токени за огромна парична сума. Обикновено им помага да правят плащания по-бързо и сигурно. Следователно блокчейн технологията може да промени света, като предложи по-бърз процес на транзакция.

По-добра регистрация на земята

Ако някога се опитате да си купите къща, ще трябва да преминете през много стъпки. Това е досаден процес, който лесно може да отнеме до месеци. Включва и много документи.

На всичкото отгоре трябва да платите и адвокатско възнаграждение. Процесът на закупуване на къща зависи от мястото, където живеете. На някои места може да бъде много по-лесно, но като цяло отнема много време и усилия, за да купите една къща.

Пазарът на недвижими имоти също страда от доверието. Лесно е да се правят измами и да се създават фалшиви документи. За да се гарантира доверие, много документи трябва да бъдат проверени и управлявани от множество субекти, включително правителствени агенции, банки и т.н.!

Що се отнася до блокчейн, не е нужно да имате работа с толкова много посредници. Това е ненадеждна платформа. Това означава, че знаете какво правите и в какво влизате. Можете да проверите собственика на имот, преди да сключите сделката. Споразуменията са прозрачни и са защитени от фалшифициране. Това кара всичко да работи гладко. Това също означава, че трябва да правите много малко документи, като подобрявате изживяването си при покупки на съвсем ново ниво.

В действителност това влияе силно на пазарите на недвижими имоти, което е свързано с глобалната икономика. Следователно блокчейнът може да трансформира глобалната икономика.

Прочетете също: Как работи Blockchain?

Произход на продукта

Blockchain работи безпроблемно с веригата за доставки. Всеки продукт, който купувате, трябва да премине през редица дестинации, преди да пристигне на прага ви. По време на пътуването си той може да бъде отворен за множество измамници, които могат да фалшифицират продукта в своя полза.

Ако това се случи, няма да получите продукта, за който сте платили. Може да получите фалшифициран продукт или продукт, който е напълно заменен от измамен. Във всеки случай е лесно да се хванат измами.

В действителност това е чудесен начин да се предложи произход на продукта и да се гарантира, че потребителите получават автентичния продукт, за който плащат.

Използването на блокчейн по веригата за доставки решава всички тези проблеми. Използвайки блокчейн, компаниите могат да следят пълното състояние на продукта. Ако продуктът бъде променен или подправен, системата ще получи предупреждение и следователно ще го изхвърли от веригата за доставки. В крайна сметка ще получите само оригинални продукти в ръцете си.

По-добра здравна система

Здравните проблеми са много чести в развиващите се страни. Доста често се случва хората да ходят на лечение за лечение на лекари. По-голямата част от времето се прехвърляте от един етаж на друг, за да намерите вашия лекар или медицински специалист.

Това означава и работа с документи, които не се съхраняват в централизирано пространство. Поддържането на пълна медицинска карта също става трудно за пациентите, тъй като тяхната медицинска документация може да обхваща години или множество лекари с различни подходи за лечение. Накратко, изисква много търпение за пациентите да се справят със здравословните си проблеми.

Blockchain може напълно да промени начина на управление на здравословните проблеми. Това може да даде възможност за децентрализирано водене на медицински записи, до което може да се получи достъп от органа на пациента.

Нещо повече, това ще позволи на здравните специалисти да разберат по-добре случая на пациента и да гарантират, че те могат да се лекуват възможно най-скоро. Освен това прави диагностиката по-бърза и по-успешна. Не на последно място, блокчейнът също намали циркулацията на измамни лекарства.

Увеличете бизнес ефективността

Blockchain също ви дава повече шансове за печалба. Големите компании бавно възприемат блокчейн и помагат за свързването на хората, тъй като тази технология може да увеличи ефективността на техния бизнес.

Общите случаи на употреба са добър пример за това как блокчейнът ще промени света.

Научете повече за случаите на използване на блокчейн от нашето ръководство за използване на блокчейн: списък с 20+ случая на използване на блокчейн технологията сега!

Кога ще поеме Blockchain?

Сега, когато разбрахме предимствата на блокчейна, сега е време да помислим кога блокчейнът ще завладее света.

Първият сектор, който ще види промяната във финансовия сектор. В момента финансовият сектор преживява големи проблеми. Това изисква прекъсване, за да оцелее. Blockchain може да бъде идеалният катализатор и решение, което може да осигури необходимите средства за решаване на болките в blockchain индустрията.

Blockchain променя начина, по който парите преминават през институции или се търгуват сред търговците

Всъщност блокчейнът има потенциала да промени почти всяка индустрия там. Той може да създаде по-ефективен и проспериращ свят, където хората могат да се свързват помежду си, без да са необходими посредници.

Компаниите могат също да използват блокчейн технологията, за да предоставят по-прозрачна, надеждна и ефективна услуга на потребителя. Например, една компания може да използва разрешена мрежа, за да създаде ефективна система. Те могат също да го използват, за да запазят прозрачността с крайния потребител, като споделят информация, която може да помогне за създаване на доверие сред потребителите.

Що се отнася до обикновените потребители, те също могат да използват блокчейна с пълния му потенциал. Ако сте създател, можете да се свържете директно с купувачите, като използвате решение за блокчейн. В този момент не можем да предвидим правилно кога точно блокчейнът ще поеме, но знаем, че процесът вече е започнал.

Запиши се сега: Сертифициран корпоративен блокчейн курс (CEBP)

Как Blockchain ще промени финансовия свят?

Финансовият свят ще бъде напълно променен с помощта на блокчейна. Блокчейн платформите могат да трансформират глобалната икономика доста лесно.

Например блокчейнът Ethereum има способността да автоматизира, осигурява и управлява ефикасен процес във финансовия и банковия сектор. Той също така ще оптимизира разходите и ще цифровизира ценни книжа и други активи, без да увеличава разходите, необходими за управлението им.

Финансовият свят винаги може да се възползва от прозрачността, доверието, поверителността, мащабируемостта и сигурността, които blockchain предлага. Например финансовият пазар може да използва възможности за програмиране и да автоматизира неща като KYC / AML, поверителност на данните и т.н. Той може също да помогне за рационализиране на процесите с подобрена ефективност.

Blockchain ще успее да промени финансовия сектор, тъй като е по-добър от модела на транзакция.

Някои от най-добрите случаи на използване на блокчейн във финансовия свят включват следното.

 • Управление на инвестициите
 • Кредитиране и банкиране
 • Застраховка
 • Търговско финансиране

Как Blockchain ще промени недвижимите имоти?

Опитвали ли сте някога да си купите дом наскоро? След това ще знаете колко усилия и време са ви необходими, за да завършите покупка. Всяка сделка с недвижими имоти може да отнеме от няколко седмици до месеци. Причината за забавянето е използването на по-малко ефективен съвместен процес.

Големият мащаб на недвижимите имоти много затруднява купувачите и продавачите да координират и управляват своите имоти.

С блокчейн недвижимите имоти могат да видят много промени, включително въвеждане на по-ефективен процес с помощта на автоматизация. Други предимства включват сетълменти на плащания в реално време, намалени разходи, токенизация и сетълменти на плащания в реално време. Това е огромен тласък, който може да помогне на блокчейн да трансформира глобалната икономика.

Най-голямото предимство е намаленото време, необходимо за сключване на сделки. С подходяща токенизация активите от реалния свят могат да се съхраняват и търгуват в блокчейна. Токенизирането означава също така, че други видове информация могат да се съхраняват онлайн, включително фондове за недвижими имоти, права на управление и други!

Малко от случаите на използване на блокчейн в недвижими имоти включват следното:

 • Записи на дела и заглавия на земя
 • Токенизация
 • Лизинг и плащания
 • Счетоводство в реално време
 • Идентичност на наемателя

Любопитен ли сте за въздействието на блокчейн върху недвижимите имоти? Вижте нашето ръководство за блокчейн за недвижими имоти точно сега!

Как Blockchain ще промени HealthCare?

Последният сектор, който ще обсъдим, е HealthCare. В момента здравеопазването също може да се възползва от блокчейна. Има много болезнени точки в здравната индустрия. Например, пациентите винаги са трябвало да носят документите си със себе си. Това може да доведе до проблеми, включително грешно въвеждане на данни.

Друго нещо, което трябва да бъде поправено, е проследяването на лекарството. Без подходяща проследимост, лекарствата могат лесно да бъдат фалшифицирани. Изследванията също са възпрепятствани, като се има предвид, че данните за пациентите не са достъпни в по-голямата си част.

Малко от случаите на използване на блокчейн в здравеопазването включват следното:

 • Проследяване на лекарството
 • Управление на съгласието на пациента
 • Електронни здравни досиета (EHRs)
 • По-добри клинични изпитвания

Любопитен ли сте за въздействието на blockchain върху здравеопазването? Вижте нашето ръководство за блокчейн в здравеопазването точно сега!

Ще успее ли Blockchain?

Пътят за превръщане на блокчейн в глобален и достигане до всички по света не е лесен. Blockchain изглежда обещаващо, точно както всяка друга нова технология там. Когато интернет се появи, той предизвика вълни и се приветства като единствената най-революционна технология там. Това наистина промени начина, по който се свързваме, но отне време да се развие и подобри.

Изкуственият интелект също беше приветстван като технология от следващо поколение, която може да промени света. Моят въпрос е, че почти всяка нова технология показва обещание, тъй като те са по-добри от предишните по един или друг начин. Само времето може да покаже как блокчейнът ще повлияе на обществото. Засега всички са на една и съща страница. Но едно е сигурно, че блокчейнът е много обещаващ и има потенциал да промени света около нас.

Какви неща обаче могат да се объркат с цялостната ярка визия за блокчейн технологията? Едно от най-големите препятствия, за което трябва да се погрижи, е управлението. Тъй като блокчейнът е децентрализиран, управлението му може да бъде много сложна ситуация. Тъй като в момента е в етап на растеж, може да се използва за пакостни или вредни неща. Основният фокус трябва да бъде създаването на управителен орган, който да диктува безопасни правила и разпоредби за използване на технологията на блокчейн. По този начин можем да гарантираме, че блокчейн технологията се използва по правилния начин.

W3C Consortium се грижи за интернет. Те са отговорни за задаването на уеб стандарта.

Така че е много трудно да се каже в каква посока ще поеме твърдо блокчейнът. Неговите въздействия вече са наблюдавани в много случаи на употреба, които обсъдихме по-горе, но процентите на осиновяване все още се борят.

Искате ли да знаете за блокчейн, който променя света? Вижте нашето ръководство за това как блокчейнът може да промени света в момента!

Заключение

Ако смятате, че блокчейнът не може да промени света, значи не сте сами. Има много експерти, които смятат, че блокчейнът не е достатъчен, за да промени начина на действие на този свят. Последните открития обаче предсказват, че блокчейнът ще успее да го направи.

Както можете да видите въздействието на блокчейн технологията, сега можете да знаете как блокчейнът може да промени света. Успяхме да си представим и въздействието му върху бъдещето на нашето общество. Ако сте само начинаещ, който тепърва започва с блокчейн технологията, но искате да научите повече за нея, трябва да проверите нашия безплатен курс за блокчейн.

Използвайте блокчейн, за да промените света и бизнеса си сега!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector