Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да науча Blockchain?

Ако искате да научите блокчейн, тогава трябва да имате ясна представа за предпоставките за същото. Следващата дискусия ви помага да намерите подробен преглед на най-добрите практики, за да започнете да изучавате технологията на блокчейн.

Сигурно сте чували за блокчейн е следващото голямо нещо в света на технологиите по линия на машинно обучение, изчислителни облаци, изкуствен интелект и големи данни. Ето защо много хора се интересуват от проучване на възможностите за изграждане на кариера в областта на блокчейн. И така, амбициозните професионалисти в blockchain обикновено търсят насоки относно възможностите да започнат да учат за blockchain.

В следващата дискусия читателите могат лесно да се ориентират по пътя си през желаната кариерна роля на блокчейн с ясно впечатление за основните изисквания. Освен това можете също така да разгледате някои от важните препоръки за започване на кариера в блокчейн.

Запиши се сега: Безплатен курс по основи на блокчейн

Какво е Blockchain?

Най-важното за всеки начинаещ във всеки урок за блокчейн директно се отнася до дефиницията на блокчейн. Blockchain е основно дигитализирана, по-малко доверие и децентрализирана база данни. Той служи като „добавка“ система, която включва постоянен растеж на най-новите транзакции като „завършени“ блокове. Впоследствие те също се записват и добавят към „веригата“ от блокове в хронологична последователност.

Blockchain представи обещаващи приложения за транзакции с цифрова валута под формата на по-добро наблюдение, без да е необходимо централно водене на записи. Въпреки че първоначално технологията на блокчейн беше създадена за проверка на транзакции, включващи цифрови валути, разумно е да се осигури цифровизация, кодиране и добавяне на почти всякакъв вид документ или транзакция в блокчейна.

След това блокчейнът осигурява сигурност на процеса на въвеждане на документа чрез създаване на незаличим запис, устойчив на модификация. Впоследствие цялата общност може да провери записа или автентичността на транзакцията, а не един централен орган.

Ако сте начинаещ, трябва да започнете кариерата си с това ръководство за Blockchain for Beginners.

Защо трябва да уча Blockchain?

Ами пазарът на блокчейн? Това е може би един от най-важните фактори в съзнанието на всеки начинаещ, който се стреми към кариера в блокчейн. Блокчейн индустрията демонстрира страхотен растеж и представя необходимата мотивация за учене на блокчейн. Глобалният блокчейн пазар най-вероятно очаква печалби до 20 милиарда долара до 2024 година.

Според прогнозите на Gartner, блокчейн технологията ще добави над $ 3.1 трилиона от гледна точка на бизнес стойност до 2030 г. Освен това 23% от големите предприятия активно обмислят приемането на блокчейн приложения и решения. Друг страхотен фактор, подпомагащ растежа на blockchain, се отнася до растежа на редица потребители на blockchain портфейли.

В сравнение с 3 милиона потребители на блокчейн портфейли през 2015 г., има общо 28 милиона потребители на блокчейн портфейли през 2018 г. В момента огромни инвестиции от предприятия, както и от стартиращи компании, движат пазара на блокчейн. В дългосрочен план пазарът на блокчейн ще се разраства и ще включва много забележителни играчи. И така, имате всички причини да започнете да научавате за блокчейн технологията сега.


Прочетете още: Как процъфтява пазарът на работни места в Blockchain!

Предпоставки за начинаещи да започнат да учат Blockchain

Следващото важно нещо, което начинаещите трябва да имат предвид, преди да започнат да учат блокчейн, се отнася до предпоставките. Предпоставките, за да научите за блокчейн технологията, са важни, за да определите дали сте готови за концепции за блокчейн. Общите предпоставки обаче могат да бъдат подходящи за професионалист, добре познаващ технологиите. От друга страна, начинаещите в областта на блокчейн са притеснени от термините, които са им хвърлени директно като предпоставки за обучение на блокчейн. Нека да разгледаме различните основни предпоставки, които трябва да изпълните, за да започнете да изучавате блокчейн.

  1. Знания за произхода

Първата предпоставка на blockchain, върху която трябва да се съсредоточите, се отнася пряко до знания за произхода или историята на blockchain. Начинаещите могат да започнат да се фокусират върху историята на въвеждането на биткойн и да развият цялостно разбиране за биткойн. Ако е възможно, можете също да опитате да закупите биткойни или друга криптовалута, за да разберете практическите последици от блокчейна.

Можете също така да бъдете актуализирани с форумите за биткойн и платформи за новини за блокчейн, за да усъвършенствате знанията си за биткойните и как блокчейнът служи като основен механизъм. Всеки тип проучване на работата на биткойни и друга криптовалута би послужило като огромно предимство за вашето учебно пътешествие в блокчейн.

Също така проверете: Представяне на основите на блокчейн

  1. Основни познания по езици за програмиране

Друга важна предпоставка, преди да започнете да научавате блокчейн, се отнася до разбирането на множество езици за програмиране. Ролите за работа в блокчейн ще изискват познаване на езици за програмиране като Python, C ++, JavaScript и SQL.

  1. Познаване на терминологията на блокчейн

Следващата критична предпоставка за изучаване на блокчейн технологията се отнася до терминологията на блокчейн. Трябва да се специализирате във всички основни термини и концепции, свързани с блокчейн технологията. В дългосрочен план ще трябва да се справяте често с термини като хеш функции, интелигентни договори и други. Следователно, винаги трябва да търсите основната терминология на блокчейн като първата стъпка за научаване на блокчейн.

  1. Ангажимент за изучаване на блокчейн

И накрая, най-важната предпоставка за блокчейн е ангажиментът да продължим да учим блокчейн. Ако мислите за кариера в блокчейн, тогава трябва да сте отдадени на каузата си. Blockchain е сравнително нова технология, тъй като е на малко повече от десетилетие. Така че, трябва да останете търпеливи и да поддържате устойчивост в ангажимента си да научите за технологията на блокчейн.

Стремете се да станете професионалист и да научите за блокчейн? Вижте най-добрите съвети за започване на блокчейн кариера от експертите.

Освен това блокчейн технологията ще премине през непрекъсната еволюция и трансформация в течение на бъдещето. Ето защо е важно всички кандидати да се фокусират непрекъснато върху постигането на целите си в кариерата в технологията на блокчейн.

Безплатни ресурси за изучаване на блокчейн

И така, къде трябва да отидат начинаещите от този момент, за да научат за блокчейна? Разумно ли е да се търси урок за блокчейн? Е да! Начинаещите трябва незабавно да започнат да проучват широкия асортимент от учебни ресурси за блокчейн, след като са решили. С фундаментална информираност за блокчейн, можете лесно да използвате следните учебни ресурси безплатно, за да научите за блокчейн.

  1. Блогът на IBM може да ви помогне да получите достъп до безплатен курс „Blockchain by IBM“ за обучение на основи на blockchain и разработване на основни blockchain приложения. В допълнение, това може да помогне и при разбирането на методите за сигурност на блокчейн решенията, като същевременно обяснява децентрализация и плат Hyperledger. Студентите могат също така да научат някои практически опит за създаване на блокчейн приложения с плат Hyperledger Ethereum виртуална машина.
  2. Друг безплатен ресурс за изучаване на блокчейн е курсът „Биткойн и криптовалутни технологии“, който се предлага на Coursera. Можете да разберете подробна информация за уводните основи за биткойн и други криптовалути. Освен това позволява въвеждане на криптовалути, подходи за съхранение и използване на биткойни и механика на биткойн. В същото време курсът може да обясни и аспекта на децентрализация на биткойните.
  3. Можете също така да изберете ‘Безплатен курс за основи на корпоративни блокчейн’ на 101 блокчейн като предпочитана алтернатива за обучение на блокчейн. Курсът е гъвкав и дава подробно впечатление за последиците от технологията на блокчейн на ниво предприятие. Безплатният курс на 101 Blockchains също носи подкрепата на персонализирано ръководство, за да се изчистят всички съмнения в курса.
  4. Начинаещите могат също да изберат курса ‘Въведение в криптовалутите и блокчейн’ на Udemy. Безплатният курс предлага теоретични основи на блокчейн технологията от икономическа и техническа гледна точка. Курсът също така може да представи възможностите, които технологията блокчейн предоставя на предприемачите. Начинаещите също могат да намерят полезна информация за достъп до блокчейн общност в този курс.
  5. Ако се интересувате от друг безплатен урок за блокчейн, тогава можете да изберете курс ‘Blockchain Theory 101’ на Udemy. Курсът предоставя фундаментално разбиране по отношение на блокчейн технологията заедно със съществуващия статус на блокчейн технологията. В същото време можете също така да проучите прозрения относно приложенията на блокчейн в логистиката, енергетиката, финансовите услуги, IoT и здравеопазването. Някои от забележителните теми в този курс включват алгоритми за консенсус, мрежи за разплащане, внедряване на блокчейн и други.

Запиши се сега: Как да изградите кариерата си в корпоративния блокчейн курс

Как да започнете кариера в Blockchain?

С толкова много безплатни ресурси и лесни предпоставки за изучаване на блокчейн, разумно е да се потърси кариера в блокчейн. Въпреки това, преследването на кариера в блокчейн е съвсем различна игра с топка, отколкото просто учене за блокчейн. Трябва да развиете широк спектър от умения, заедно със спазването на някои основни препоръки, за да установите кариерата си в желаните работни роли, базирани на блокчейн. Нека да разгледаме всички указатели един по един, за да ви помогнем да изградите кариерата си в блокчейн.

Способности за постигане на бизнес резултати

Едно от най-важните изисквания за работа в блокчейн, което не бихте открили в нито един урок за блокчейн, е бизнес проницателност. Предприятията избират блокчейн заради способността му да предоставя по-добра стойност. Следователно, те вероятно ще изберат професионалисти в блокчейн, които могат да приведат технологичните решения в съответствие с техните бизнес цели.

Освен това предприятията се нуждаят от специалисти в блокчейн, които могат да им преведат техническия жаргон и да им го обяснят с прости думи. Всеки индивид, който се стреми към кариера в блокчейн, трябва да има способността, опита и мотивацията да управлява бизнес резултатите, като използва технологията на блокчейн.

Развийте уменията на хората

Следващото важно изискване да започнете кариерата си в блокчейн се отнася пряко до уменията на хората. Трябва да имате уменията и знанията, за да работите в сътрудничество с други професионалисти в организацията. Следователно трябва да имате способността за работа в екип и сътрудничество. Освен това трябва да развиете умения за водене на преговори за постигане на най-възможните резултати с най-добри нива на качество и ефективност. Комуникацията очевидно е важно изискване сред уменията на хората в кариера на блокчейн.

Ако сте запалени по технологията на блокчейн, трябва да получите сертификат за експерт по блокчейн!

Специализирайте се във важните теми

Практически е трудно да продължите напред в кариера на блокчейн, без да се потопите в техническите аспекти. Трябва да преминете отвъд основите към подробно и изчерпателно разбиране на криптографията, разпределените изчисления и децентрализацията. Тези теми са от решаващо значение за осигуряване на цялостната компетентност за блокчейн, която предприятията търсят. Със силното владеене на всички тези теми можете да намерите подобрени умения, като същевременно допринесете за бизнес стойността на вашия работодател.

Не забравяйте Blockchain сертификатите

Начинаещите в областта на блокчейн трябва да изберат сертифициране на блокчейн, за да отговорят на целите си за кариерно развитие. Блокчейн начинаещите могат да демонстрират своя ангажимент да научат блокчейн и да покрият определена специализация. В същото време блокчейн сертифицирането също доказва възможностите и знанията на кандидатите в тематичните области, обхванати от блокчейн сертифицирането.

В резултат на това е трудно да се подкопаят перспективите за работа за сертифициран блокчейн кандидат за новопоявили се работни позиции. Освен това сертификатите предлагат и предимството да останете в течение с най-новите технологични тенденции и постижения. Сертификатите включват и значително обучение за квалификация за изпитите.

Следователно, нивото на трудност на въпросите в изпита диктува степента, до която сертифицирани специалисти са усъвършенствали своите умения. Работодателите са изправени пред ограничени предизвикателства при откриването на уменията на кандидатите чрез преглед на тяхното сертифициране на блокчейн. Така че, трябва да опитате да изберете подходящо сертифициране на блокчейн според предпочитаната роля за работа в блокчейн.

Искате ли да получите сертификат, за да подобрите кариерата си? Вижте най-добрите сертификати за блокчейн, където можете да получите обучение от най-добрите експерти на пазара.

Подобряване чрез професионално обучение

Професионалното обучение е друга забележителна предпоставка за изграждане на кариерата ви в блокчейн. Кандидатите трябва да имат достъп до надеждни платформи, за да им помогнат да придобият необходимите технически умения за различни базирани на блокчейн работни места. Платформите за обучение включват подкрепата на надеждни и опитни експерти по темата, за да помогнат на всички кандидати с подготовката им.

От друга страна, можете да изберете платформи за обучение за сертифициране на блокчейн, които предоставят персонализирани курсове за обучение заедно със сертификати. В резултат на това не е нужно да инвестирате допълнително време и усилия в намирането на курс за обучение, който може да ви помогне да се подготвите за желаната роля за работа в блокчейн.

Разчитайте на предимствата на работата в мрежа

Значението на мрежите за кариерно развитие никога не би могло да излезе от мода. В интерес на истината, работата в мрежа е една от основните основи на кариерното развитие, която не можете да научите от нито един урок за блокчейн. Blockchain сертификатите ви помагат да спечелите уникална репутация в blockchain общността.

Цифровите значки за сертифициране на блокчейн могат да ви помогнат да маркирате вашата самоличност като професионалист с необходимата специализация за конкретна длъжност. Освен това участието на общността може да ви помогне да сте в течение с последните разкрити работни места. В същото време общността служи и като източник на непрекъсната информация, която да ви помогне да развиете уменията си.

За да имате успешна кариера в Blockchain, е важно да придобиете необходимите умения. Вижте тези най-добри умения за блокчейн, които трябва да притежавате.

Заключение

Така че, можете ясно да отбележите, че можете да научите блокчейн и да изградите кариера в него с прости стъпки. Всяка стъпка обаче би била уникално предизвикателство за начинаещи. Ето защо е важно да се уверите, че можете да поемете всички предизвикателства за постигане на желаната от вас роля и заплата на блокчейн.

Впоследствие също е важно за вас да разберете динамичния характер на технологията на блокчейн и да развиете гъвкаво отношение към ученето. В резултат на това можете да приспособите новите умения, необходими за поддържане на вашето кариерно предимство в блокчейн. Продължете и започнете пътуването си с нашия безплатен курс за блокчейн, за да научите за основните основи. Изпробвайте курса ни за сертифициран корпоративен блокчейн професионалист (CEBP), за да се специализирате в умения и знания за блокчейн!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector