Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да получите работа в блокчейн?

Технологията Blockchain поражда нов сектор за работа, но процесът е доста нов и пътят, който трябва да се следва, е по-труден. За да помогнем на всички начинаещи, ние ще обсъдим процеса за намиране на работа в блокчейн.

Тъй като технологията е доста нова и няма много истински пътища, които да следвате, които могат да ви гарантират, че ще откриете работа. Дори сега хората не растат, чувайки за технологията, която може да им помогне да насърчат амбициите за по-нататъшна работа по тази технология или да я изберат като валидна кариера.

Но все пак търсенето на квалифицирани хора е най-високото. Поради множеството приложимост на блокчейн, компании от различни индустрии се стремят да наемат квалифициран персонал, който може да се ориентира в тази технология. Не всички обаче са решени да бъдат професионалисти в блокчейн. Трябва да придобиете определено ниво на умения, за да се откроите от тълпата и да си спечелите възможност.

Добрата новина е, че независимо дали сте техник или не, блокчейнът може да ви отвори врати в корпоративни компании. Така че, ако искате да отидете на работа в блокчейн, използвайте нашето ръководство, за да научите за уменията и възможностите, от които се нуждаете за пазара.

Запиши се сега:Как да изградите кариерата си в корпоративния блокчейн курс

Contents

Път да си намериш работа в Blockchain

Получаването на работа в блокчейна не е лесна задача. Ако трябва да работите и практикувате много умения, за да станете професионалист. С подходящи насоки обаче можете да се научите да си търсите работа в блокчейн сектора. Ето списък на уменията, които ще трябва да овладеете, за да направите първите стъпки към кариерата си.

как да получите работа в блокчейн

Научете за основите и основите

За работа на блокчейн на начално ниво задължително е да се запознаете с основите на технологията на блокчейн. За начинаещите това е решаваща стъпка и трябва да научите тънкостите на технологията. Още повече, ако се интересувате да научите повече за блокчейна, тогава трябва да започнете пътуването си с основите.

В действителност можете да започнете да научавате как технологията може да работи заедно с нейната история и различните резултати, които идват с нея. Можете също така да изберете възможни случаи на употреба и така нататък.

Нещо повече, можете също да проверите речника на блокчейна, за да научите правилните дефиниции на определени атрибути.

Разработване на широкодисциплинарни широки умения


Без умения за кръстосана дисциплина е доста трудно да се разбере какво може да искат клиентите ви в дългосрочен план. Този тип умения също могат да ви помогнат да засенчите останалите служители и да станете любими на вашия работодател. Смятаме, че също е доста ефективно да ви помогне да получите работа в блокчейн и да вземете интервюто.

Така че, не забравяйте да започнете да изостряте своите широки умения за кръстосана дисциплина. Следователно, умения като пъргавина, адаптивност, критично мислене, DevOps, прогнози, анализ, управление и водене са неразделни части.

Ако успеете да овладеете тези умения, със сигурност можете да се надявате да впечатлите интервюиращия и да постигнете мечтаната работа.

Ноу-хау Различните блокчейн платформи работят

Това умение е важно както за експертни, така и за начални работни места в блокчейн. В действителност, за да станете експерт по блокчейн, трябва да разберете как работят различните блокчейн платформи. Без да разберете механизма зад всяка платформа, не можете да ги използвате във вашето решение за блокчейн.

Дори ако не работите директно върху решението, все пак, ако сте част от екип, който се занимава с блокчейн, трябва да знаете как работят те. Също така, в маркетинга или прилагането на закона, не можете да предложите своята стойност на другите, ако не знаете с какво си имате работа от самото начало.

Научете се да свързвате технологии с бизнеса

Ако искате да изберете работа с висока заплата, като например работа на инженер в блокчейн или разработване на работни места, трябва да научите как можете да свържете бизнес модели с технология. В действителност корпоративните компании се интересуват само от блокчейн, стига да може да им предложи по-добра версия на бизнес модела, който увеличава приходите.

И така, ако не можете да свържете тези два елемента, как можете да увеличите приходите на компанията? В действителност това е донякъде труден процес и изисква малко опит. Най-добре е да започнете като стажант за това и да получите целия опит, от който се нуждаете, от това.

Притежават познания за различни разпределени книги

Е, в този свят блокчейнът не е единствената разпределена книга в момента. Да, блокчейнът е децентрализиран, но това е един от видовете разпределена книга. Така че, когато научавате за блокчейн, трябва да започнете да научавате и за други видове DLT. В много случаи компаниите се интересуват повече от разпределените счетоводни книги, отколкото само да се придържат към блокчейн.

Така че, ако вашата компания или клиент изисква различен подход, можете да го предоставите, ако притежавате познанията за DLT. В действителност това умение е по-подходящо за технически позиции като разработчик, инженери по качество и т.н..

Искате ли да научите повече за разпределените книги? Вижте най-доброто ръководство, за да разберете какво е DLT в момента!

Научете повече за корпоративните бизнес процеси

Тъй като ще работите в корпоративна среда, единствено здравият разум е, че трябва да запазите отношение към начина, по който работят. Така че, когато кандидатствате за работа в областта на блокчейн, изберете да научите начина, по който предприятията водят бизнес.

В действителност тези умения са изключително важни, тъй като могат да определят резултата ви в подобна ситуация. Ако не знаете как работят, как иначе можете да работите в екип или под ръководител? И така, започнете пътуването си, като научите как работят доставките, логистиката, дистрибуцията или дори касовите операции. За по-добър резултат можете да прочетете казуси на големи компании.

Овладейте различни езици за програмиране

Това умение е по-подходящо за техническа позиция, като например работа на инженер в блокчейн. За да получите работа в блокчейн, трябва да овладеете езици за програмиране. Само овладяването на един или два обаче тук няма да е достатъчно. В действителност блокчейнът е сложна технология, за начало. Така че, той включва много различни алгоритми, които идват от различни езици за програмиране.

По този начин започнете да изучавате Python, Solidity, C ++, Java, JavaScript и др. Тези езици за програмиране са най-подходящи за блокчейна в момента. Също така, уверете се, че практикувате достатъчно усърдно, за да усъвършенствате вашата база знания. Не бързайте, тъй като това може да отнеме известно време.

Проучете уеб разработката отпред и отзад

Очевидно това умение е по-подходящо за работни места за разработчици в блокчейн. В този случай трябва да започнете да научавате как работи уеб разработката отпред и отзад. Ако искате да изберете по-голяма позиция, трябва да ги изучите, тъй като това е основното изискване за повечето компании. Така че, разбирането как работят API-тата, потребителските интерфейси, обработката на данни и обработката на заявки е голям плюс за вас.

Но не забравяйте да разберете ефективно всяко от тях. В действителност това са важни сведения, така че една малка грешка може в крайна сметка да струва на вашата компания и на вас. Ако искате, можете да се присъедините към общност, за да получите указания от други професионалисти.

Запишете се в корпоративен блокчейн курс

Корпоративните блокчейн курсове могат да ви помогнат в процеса на обучение. Тъй като технологията е доста сложна, е доста трудно да я разберете на пръв поглед сами. Така че, когато експертен учител или инструктор ви помогне да разберете и разбиете всички уроци по смилаем начин, можете да научите по-бързо от нормалното.

Също така, добавянето на това попълване, разбира се, към вашето CV може да ви помогне да покажете знанията си по темата на първите си работни места в блокчейн.

Вече има много онлайн курсове, които могат да ви помогнат. Но не забравяйте да получите обучението си от надежден източник, за да избегнете всякаква дезинформация.

Корпоративните курсове за блокчейн могат да ви помогнат в процеса на обучение. Вижте защо трябва да вземете корпоративен блокчейн курс, за да си осигурите прекрасна кариера сега!

Разберете екосистемите и стандартите на архитектурата на блокчейн

Е, ние смятаме, че това е друго важно умение, което трябва да овладеете. Ако искате да станете блокчейн архитект, трябва да разберете как работят различните архитектурни модели на блокчейн. В действителност, ако искате да работите с различни блокчейни, трябва да разберете как работят те. Така че, когато разработвате свое собствено решение, можете също да направите промени или да създадете нов архитектурен модел, който работи по-добре или подобно на blockchain.

Ще ви препоръчам да разгледате казусите на различни екосистеми и стандарти, за да придобиете повече знания по темата. Също така можете да изпробвате курса, за да научите повече за тях.

Да имате задълбочено разбиране за структурите на данните

По-задълбоченото разбиране на това как работят структурите на блокчейн данни ще ви отведе далеч. В действителност блокчейнът не поддържа всеки отделен тип структура от данни. Така че, трябва да разберете кои се поддържат и кои не. Така че, след като разберете как работят, можете да започнете да ги използвате за вашия собствен блокчейн проект.

Бих предложил да започнете с дървета Patricia, Merkle Trees и Merkle-Patricia в самото начало. Също така, опитайте се да овладеете криптографията, тъй като тя е ключов елемент и за блокчейна.

Както и да е, нека проверим следващото умение в това как да получите ръководство за работа в блокчейн.

Ноу-хау за комуникация на стойност

Всичко ще бъде напразно, ако не успеете да предадете знанията си на своите клиенти или членове на екипа правилно. Така че, дори ако можете да кодирате или превъзхождате техническия аспект, изобщо не можете да блеснете в нетехническия аспект. Трябва да знаете как можете да предавате информацията си на уважаваните колеги и членове на екипа. Освен това, това умение ще ви помогне особено при открояването в интервю.

Още повече, ако се интересувате от нетехнически позиции, тогава можете да използвате комуникативното умение, за да увеличите шансовете си за наемане. Следователно, за да получите работа в блокчейн, трябва да овладеете това умение.

Научете се да използвате различни инструменти за разработка

В действителност, когато ще работите в корпоративна компания, ще имате строг срок, който трябва да спазвате. Но въпросът е, че срокът може понякога да бъде огромен и да не е осъществим с помощта на типични ръчни средства. Така че, трябва да започнете да използвате инструменти за разработка, за да спестите време и ресурси.

Обикновено трябва да се подготвите за въпроси, свързани с инструменти за разработка, за първите си работни места в блокчейн. Понастоящем знанието как да ги използвате е задължително. Така че, уверете се, че знаете как да ги използвате и как работят. Нещо повече, това е и чудесен начин да обогатите автобиографията си.

Получете Enterprise Blockchain Certification

Понастоящем няма официална степен или сертификат, които институциите като колежите предлагат. Така че, за да работите в тази област, трябва да изберете да получите сертификат от известен източник. В действителност всички тези сертификати са онлайн и имат голямо значение за наемането на компании.

Ако получите сертификат от тези авторитетни източници, можете да покажете своите умения за блокчейн. Това също е доказателство, че знаете какво правите и сте способни да работите по решение на блокчейн.

Във всеки случай това са всички умения, които трябва да овладеете, за да получите работа в блокчейн. Нека проверим какви възможности за кариера ще получите от това поле в това как да получите ръководство за работа в блокчейн.

Мислите дали да не отидете за корпоративно сертифициране? Вижте основните причини да отидете за корпоративни блокчейн сертификати сега!

Възможности за работа в Blockchain

Този списък се състои основно от най-добрите текущи възможности за работа, които можете да изберете. Има обаче много други опции за вас. Както и да е, нека започнем!

Професионален блокчейн

В момента търсенето на специалисти по блокчейн е високо. По принцип те са опитни разработчици в областта на блокчейн. В действителност няма много професионалисти, които идват с опита, необходим за работа в блокчейн решение. Следователно търсенето прави заплатата доста висока.

Например, заплатата за работа в блокчейн за тази позиция варира от $ 150k – $ 175k обикновено. Но може да достигне и до 200 хиляди долара. Колкото сте по-опитни, толкова по-добре. На практика ще трябва да знаете програмиране. Освен това ще ви трябват умения в Python, XCOD, MVC, SDL, C, SOAP, C ++, AJAX, Solidity и т.н..

A изследване от Hired може да даде добра перспектива за диапазона на заплатите въз основа на географията. Вижте таблицата по-долу:

МестоположениеBlockchain Заплата
Чикаго 114 700 долара
Сиатъл 156 391 долара
Торонто 120 647 канадски долара
SF Bay Area 170 007 долара
Лос Анжелис 162 739 долара
Остин 146 705 долара
Лондон £ 79 689
Бостън 151 662 долара
Ню Йорк 165 487 долара
Денвър 138 000 долара
Сан Диего 157 500 долара
Франция 60 882 евро
Далас 132 333 долара
Вашингтон. 150 000 долара

Запиши се сега:Сертифициран Enterprise Blockchain Professional

Консултант по блокчейн

Консултантът по блокчейн е друга доходна позиция, която можете да изпробвате. В действителност тази позиция идва с много търсене и висока заплата. Но какви ще са вашите отговорности тук? Е, ще трябва да измислите стратегии за вашата компания да работи върху блокчейн решения.

Това е изключително важно да анализирате пазара правилно и да изготвите пътна карта, която със сигурност ще бъде успешна. Още повече, че този тип работа попада главно под специализираните работни места в блокчейн. Бихме казали, че трябва да владеете блокчейн, за да разберете механизмите и да разработите перфектния план.

Също така, диапазонът на заплатите за консултанти е между $ 69k – $ 179k.

Блокчейн архитект

Друга страхотна позиция за работа в блокчейн с добър диапазон на заплатите. В действителност блокчейн архитектите ще работят основно върху инфраструктурата на технологията. Така че, ще трябва да знаете за всички технически аспекти на блокчейна. Също така, само да знаете за тях, няма да ви помогне да намерите работа тук. Трябва да станете експерт по инфраструктурни проекти.

Обикновено диапазонът на заплатите на този тип започва от $ 31k и може да достигне до $ 140k. Всичко обаче ще зависи от компанията и от това колко са готови да платят за този вид работа.

Запиши се сега:Сертифициран корпоративен блокчейн курс на архитект

Blockchain Project Manager

Ако искате да получите работа в блокчейн като мениджър на проекти, трябва да работите много върху вашите меки умения. В действителност трябва да овладеете страхотни комуникативни умения, заедно със способности за аналитично и критично мислене. Още повече, най-хубавото е, че тук можете да станете лидер. Така че, ще трябва да работите с екип и да им оказвате помощ, за да осъществите проекта.

Диапазонът на заплатите за този тип длъжност е $ 38k – $ 111k.

Блокчейн инженер

Това е друга чудесна опция, която можете да проверите. В действителност това е поредната доходоносна възможност за работа веднага след професионалистите в блокчейн. Въпросът е, че вашите отговорности могат да варират в различните компании на тази позиция. В някои случаи ще трябва да поемете ролята на разработчик; в други случаи може да се наложи да работите върху архитектурата на проекта. Така че, не забравяйте да разберете как работи Corda, Hyperledger или Ethereum.

Заплатата за тази работа в блокчейн е между $ 104k – $ 186k ​​всяка година!

Специалист по маркетинг на блокчейн

Това е повече от нетехническите позиции в областта на блокчейн. Тази работа обаче може да ви осигури и прекрасна заплата. Също така отговорностите на тази работа със сигурност ще ви привлекат най-много, ако не харесвате техническите елементи.

Но трябва да разберете как работи технологията, дори ако не е нужно да участвате в етапа на разработка. Следователно, след като разберете какво предлага вашата компания, можете да започнете да привличате потребители въз основа на това.

Както и да е, този тип специалисти по блокчейн могат да ви донесат $ 34k- $ 72k всяка година!

Инженер по качество на блокчейн

Ако искате да получите работа в блокчейн, тогава можете да изберете и качествени инженери. В действителност качествените инженери трябва да работят под ръководството на блокчейн инженер и дори да поемат ролята на инженер. Тук ще трябва да проверите дали разработчикът или инженерите вървят по правилния път или не, правят ли грешки в работата си.

Това е много критична работа, която може да плати от $ 51 000 до $ 94 000 всяка година.

Блокчейн правен консултант

Юридическите консултанти на блокчейн имат много важна роля в екосистемата на блокчейн. В действителност повечето от блокчейн проектите не се съчетават с типичните закони или разпоредби на всяка държава. Така че, адвокатът трябва да се увери, че компанията не включва никакъв елемент или не прави проект, който противоречи на разпоредбите.

Диапазонът на заплатите за този тип длъжност е $ 23k- $ 176k.

Blockchain Data Scientist

Друга високоплатена позиция е ученият за данни. Знаем, че това може да звучи малко странно, тъй като блокчейнът се самоподдържа. Но от време на време се нуждае от поддръжка. Още повече, тъй като много други технологии започват да включват тази система на первази, те се нуждаят от квалифициран човек, който може да анализира данните и да открие всякакви несъответствия.

Така че, можете да получите тази работа в блокчейн, ако имате високи аналитични умения и обичате да се занимавате с данни. Можете да очаквате заплата, започваща от $ 65k. Но може да достигне и до 154 хил. Долара.

Експерт по сигурността на блокчейн

Друга чудесна възможност за проверка е позицията на експерт по сигурността на блокчейн. Ако искате да получите работа в блокчейн и обичате да работите в аспект на сигурността, това е най-подходящото за вас. Тук ще трябва да поддържате сигурност през целия си проект. Нещо повече, трябва да се уверите, че вашият код може да предложи 100% сигурност и да се отървете от всякакви вратички, които киберпрестъпниците могат да използват. Така че, трябва да имате богата база от знания за аспектите на сигурността на блокчейн.

Тук можете да получите заплата, започваща от $ 49k, а това може да достигне до $ 178k!

Запиши се сега: Сертифициран експертен курс по Blockchain Security

Защо трябва да отидете на работа в Blockchain?

Ако мислите дали блокчейнът е добра кариера, точките по-долу ще изчистят всичките ви съмнения. Нека разгледаме основните причини да изберете блокчейн като кариера и да получите работа в блокчейн.

Доходоносен диапазон на заплатите

Почти цялата работа в блокчейн може да ви помогне да получавате добра заплата всяка година. В действителност, ако все пак получите работа в блокчейн, можете да печелите до $ 200 000 годишно! Това е огромна сума пари, която може да ви предложи сигурност в бъдеще. Въпреки че за неопитни стартовата сума е по-ниска, но докато натрупвате опит, можете да очаквате все повече и повече.

По-голям процент на наемане

Друга причина да си намериш работа в блокчейн е наемната ставка. В действителност много традиционни сфери са наситени с ограничен брой компании, наемащи всяка година. Но блокчейнът е нова технология, така че търсенето все още е голямо и ще остане такова за дълъг период от време. Така че, ако можете да покажете своите умения, тогава можете да си намерите работа в големи компании с доходоносен статут.

По-малко конкуренция

Въпреки че пазарът е огромен, той все още расте. Дори сега много хора дори не знаят какво представлява технологията на блокчейн или как работи. Така че в този случай съотношението на квалифицирани хора е доста ниско. Следователно ще се сблъскате с по-малка конкуренция при намирането на работа. Смятаме, че това е добра причина да получите работа в блокчейн, тъй като това ще ви помогне да го направите по-малко.

Глобална революция

Ако обичате технологиите, тогава защо да не си намерите работа в блокчейн? Това е началото на нова ера и защо няма да ви хареса пълноценно? Просто помисли за това! Можете да работите върху глобална революция, която ще промени света по толкова много начини. Още повече, че с вашите умения вие сами вероятно ще бъдете отговорни за много промени.

Изключителни позиции за работа

Както вече знаете, длъжностите са изключително и са чисто нови. Така че, когато получите работа в блокчейн, можете да очаквате и най-голям размер на ползи. В много случаи компаниите са готови да ви настанят, както желаете. Така че може дори да не се наложи да работите обичайната смяна 9-5.

Предприятие среда

Смятаме, че това е най-доброто изживяване за вас, ако получите работа в блокчейн. В почти всички случаи можете да работите в корпоративна среда. В действителност сега много корпоративни компании търсят таланти, които могат да им помогнат да осъзнаят важността на блокчейна и да им помогнат да използват функциите. Така че е страхотно изживяване за кариера в този сектор.

Крайна бележка

Стигнахме до крайната точка на нашето ръководство „как да си намеря работа в блокчейн“. Сега, след като знаете уменията, от които се нуждаете, за да си осигурите работа в блокчейн, можете да започнете процеса на обучение. Технологията Blockchain е чудесно поле за започване на кариерата ви. Технологията процъфтява и е в ранната фаза на приемане. И така, това е идеалният момент да изберете работа в тази област.

Ако сте само начинаещ и искате да започнете обучението си като професионалист, можете да проверите нашия сертифициран професионален курс за корпоративна блокчейн. Пожелаваме ви всичко най-добро в бъдещите ви начинания.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector