Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да се подготвим за интервю за блокчейн

Доста е трудно да се подготвите за интервю за блокчейн. Blockchain определено е една от изгряващите звезди, които сега са на пазара. В резултат на това има толкова много хора, които сега искат да наемат професионалисти за работа в блокчейн. Но за да вземете играта си в интервюто за блокчейн, имате нужда от подходящи умения.

И така, как да се подготвим за интервю за блокчейн? Е, основно ще трябва да научите всички основи на блокчейна и да се подготвите за вашата конкретна кариера, базирана на блокчейн.

Освен тези, има толкова много по-важни фактори, които трябва да вземете предвид, преди да отидете на интервю. Така че, за да ви помогна, ще очертая точно какви умения трябва да усвоите. Нещо повече, ще ви дам и указател за провеждане на вашето интервю за блокчейн.

И така, защо чакането? Вижте ги точно сега!

Contents

Подгответе се за интервю за блокчейн: Умения, които трябва да овладеете

Подготовката за интервю за блокчейн ще бъде трудна задача, ако не знаете точно какво да очаквате. По този начин се нуждаете от подходящи насоки, които да ви помогнат да се подготвите за интервю за блокчейн. По-долу ще видите концепции, които трябва да следвате, за да вземете интервюто.

Как да се подготвим за блокчейн интервю

Нека ги проверим!

 • Започнете с Основите на блокчейна

Ако искате да се подготвите за интервю за блокчейн, тогава трябва да започнете, като научите какви са основите на блокчейн. Наистина е от решаващо значение, защото от тук ще се сблъскате с много въпроси. Ако нямате ясна концепция за блокчейн технологията, тогава не можете да отговорите правилно на тези въпроси.

По принцип ще научите как работи блокчейн технологията, ще научите за различните функции и история. Още повече, проверете и техните случаи на употреба.

Но най-важното, не забравяйте да проверите и интелигентни договори или консенсус. Е, ще намерите правилно определение на всичко в речника на блокчейн. Нещо повече, можете също да се запишете в нашия корпоративен блокчейн курс, за да научите повече за него.


 • Подобрете своите широки умения за кръстосана дисциплина

Най-добрият начин да се подготвите за експертно интервю за блокчейн е да изострите широките си умения за кръстосана дисциплина. Без значение по каква кариерна пътека вървите, винаги ще трябва да проявявате тези умения, за да блеснете във всяка корпоративна среда.

В днешно време предприятията не само търсят програмисти за кодиране, но искат служител, който също да може да ръководи всеки проект и да поеме контрола. Още повече, че ще трябва да разрешите и критични проблеми в рамките на кратък период от време.

Основната теория е, че интервюиращият ще зададе много въпроси на експертно ниво, на които трябва да се отговори по подходящ начин. Още повече, че колкото повече изостряте уменията си за кръстосана дисциплина, толкова повече увереност ще имате в отговорите на всички въпроси.

И така, започнете с подобряване на вашия анализ, управление, DevOps, мислене, адаптивност, пазарни прогнози и много други. В действителност, ако можете да постигнете това заедно със своите технически познания, тогава е доста лесно да бъдете наети точно на интервюто.

 • Научете за различните блокчейн платформи

Знаете ли, когато интервюирате за работа в блокчейн, не винаги трябва да бъде напълно техническа. Винаги можете да изберете много нетехнически възможности за работа и в тази област. В действителност и в двата случая знанието за това как работят блокчейн платформите е необходимост.

За да се подготвите за експертно интервю за блокчейн, просто проверете всички различни блокчейн платформи, които в момента са популярни на пазара. И още повече, особено разберете платформите, които са по-подходящи за корпоративна среда.

Всъщност проблемът е, че когато разработвате решение, базирано на друга платформа, може да стане трудно, без да знаете нищо за него. Още повече, в правоприлагащите органи или маркетинга трябва да представите решението на клиентите. Така че, без да разбирате концепцията, не можете да я продадете на клиентите си.

И така, вижте Hyperledger, Quorum, R3 Corda, Enterprise Ethereum и т.н..

 • Научете се да свързвате бизнеса с технологиите

Управлението на бизнеса от блокчейн се нуждае от повече иновации. Тъй като това е нова технология, е необходимо повече време, за да я приемат всички. Така че, когато работите в корпоративна среда, може да се наложи да проявите креативност, за да внесете тази технология в бизнес среда.

В действителност, една компания няма да разчита напълно на технологията, за да се справи с пазара. Има и други аспекти. Така че, когато се подготвяте за интервю за блокчейн експерт, не забравяйте да научите и за пазарната оценка на технологията.

По този начин, когато ви попитат за това, можете уверено да отговорите на въпроси относно ситуацията. В резултат на това трябва да бъде и вашият приоритет номер едно.

 • Знайте и за разпределените книги и децентрализираните платформи

Това е наистина важно, когато ще се подготвите за интервю за кодиране на блокчейн. По принцип кодерите от всякакъв вид трябва да знаят за децентрализацията и как работят различните разпределени книги. Но защо обаче? Е, защото блокчейнът е един вид разпределена книга, но не е единственият.

Има много повече счетоводни книги, които се разпространяват и със знанието на тези платформи можете лесно да проектирате и решение.

В действителност, когато ще се подготвяте за въпроси на интервю за инженери в блокчейн, имайте го предвид. Тази стъпка е предимно техническа и трябва да потърсите професионална подкрепа, за да я разберете по-добре.

Препоръчвам да се присъедините към нашите курсове, за да научите повече и за този тип технологии.

 • Разберете корпоративните бизнес процеси

Когато ще се подготвите за интервю за кодиране на блокчейн, опитайте се да разберете и бизнес процесите в предприятието. В действителност тези умения са абсолютно необходими за разработване на стратегия при разработването на ясна пътна карта за вашето решение.

По принцип доброто познаване на обществените поръчки, логистиката, дистрибуцията, веригата на доставки, касовите операции и т.н. е задължително. Със сигурност ще ви помогне да впечатлите вашия мениджър по човешки ресурси в интервюто. Нещо повече, това ще ви помогне и да получите по-добра работа в тази ниша.

Търсенето на този тип умения също е доста голямо.

Така че, най-добре би било да го разберете предварително, за да вземете интервюто си.

 • Бъдете способни да свържете творчеството с простота

Това е най-подходящо както за технически, така и за нетехнически интервюта. Без значение каква е вашата позиция в предприятието. Трябва да сте сигурни, че можете да влеете креативност с простота. Нещо повече, възможността да излезете със солитон без допълнителна сложност е огромен плюс за всяко развитие.

Във всеки случай твърде много функции винаги объркват хората, така че е най-добре да ги избягвате. В интервюто може да се сблъскате с въображаем сценарий и може да бъдете помолени да разрешите проблемите.

Някои компании могат да го издигнат на следващото ниво и да зададат този тип въпроси. Така че, ако не можете да мислите извън кутията, ще ви е трудно да отговорите. По този начин, когато се подготвяте за интервю за блокчейн експерти, не забравяйте да се качите и на това умение.

 • Присъединете се към Blockchain общност

Очаква се експертите по блокчейн да превъзхождат другите кандидати в интервюто. Но не можете да станете експерт по блокчейн, без да научите ключови елементи на тази технология. И така, как можете да направите това?

Е, едно от възможните решения е да се присъедините към блокчейн общност. Той идва с много предимства. Нещо повече, общността винаги идва с програмисти от висок клас, които могат да ви помогнат да изострите и уменията си за кодиране.

Освен това е доста лесно да бъдете в течение, когато сте в общност. Те винаги се справят с най-новите технологични промени.

Използвайки тяхната помощ, можете да надградите своите лидерски умения, разработване на приложения, дори организации и т.н..

По този начин, когато се подготвяте за интервю за блокчейн експерти, опитайте да се присъедините към общност, за да научите от А до Я за блокчейна.

 • Разберете как работят блокчейн стандартите и екосистемите

В действителност можете да очаквате много технически въпроси относно блокчейн екосистемите и стандартите, когато ще интервюирате за позиция инженер или разработчик. Така че, когато се подготвяте за интервю за кодиране на блокчейн, винаги се запознайте с тези стандарти.

Ако вече знаете за тях, винаги препрочитайте наученото, преди да отидете на интервюто. Най-добре е да джогирате паметта си, преди да се изправите пред всички въпроси.

Още повече, научете се да дисектирате всички архитектури на популярни платформи, за да поддържате по-задълбочена представа. По принцип тук повечето хора са склонни да избягват интервютата си. Затова бъдете много внимателни в това отношение.

 • Ноу-хау за комуникация на стойност

Въпросът е, че комуникацията е важен ключ в интервюто. Може би знаете всичко за технологията и можете да програмирате по-ефективно от вашите конкуренти. Но вие не знаете как да съобщите стойност.

Е, това, което означава, е, че ако не можете да говорите умно, тогава най-вероятно шансът ви да бъдете наети става много нисък. В действителност трябва да бъдете комуникативни, за да работите в обща среда за сътрудничество. За да бъдем откровени, ще трябва да предавате вашите решения и на потенциални клиенти.

По този начин, когато се подготвяте за интервю за кодиране на блокчейн, не забравяйте да овладеете и своите комуникативни умения.

 • Получете познания за различни инструменти за развитие

Друго важно нещо, което трябва да запомните, когато се подготвяте за интервю за кодиране на блокчейн, е използването на инструменти за разработка. На практика инструментите за разработка спестяват много време, когато разработвате решение за предприятия.

Много разработчици от висок клас използват инструменти за разработване на блокчейн, за да разработят своите решения. За да бъдем откровени, те помагат много. И когато сте на бързо променящ се пазар, ще имате строг краен срок, който да спазвате.

Така че компанията би очаквала да приключите всичките си задачи в рамките на този срок и без тези инструменти би било доста трудно. Ето защо трябва да придобиете знания за тези инструменти.

Във всеки случай интервюиращият може да задава въпроси, свързани с определени инструменти за разработка, които фирмените програмисти често използват.

 • Присъединете се към курс за сертифициране на Blockchain Enterprise

Най-добрият начин да се подготвите за въпроси за интервю за блокчейн е да се присъедините към Enterprise Blockchain Certification Course. Още повече, ако сте само новодошли, които търсят работа в тази област, определено трябва да проверите този курс.

В действителност корпоративният курс може да ви помогне да научите за основите на блокчейна, заедно с правилните му случаи на използване.

Тези курсове са създадени по такъв начин, че да можете бавно да разгръщате технологията, докато вървят уроците. Още повече, че ще научите и за различните платформи заедно със стандартите.

Искате ли да научите за това как влияе върху различните индустрии? Е, тези курсове имат и това. Както и да е, горещо бих препоръчал да проверите нашия курс за сертифициране на Enterprise Blockchain. Уверихме се, че всички технически аспекти са опростени по начин, който ще ви помогне да го разберете по-бързо.

Още повече, ще научите и за случаи на употреба като SCM и използването на различни инструменти, които ще обогатят ума ви и ще ви помогнат да излезете с креативно, но опростено решение.

Както и да е, нашите курсове дисектират популярни платформи като Хиперледгер, Ethereum, и Корда, което ви дава техническо предимство пред останалите кандидати.

В действителност подготовката за интервю за блокчейн може да бъде доста трудна. Но ние сме тук, за да ви улесним малко. Ето защо, ако следвате нашето ръководство, можете лесно да вземете всякакъв вид блокчейн интервю доста лесно.

Съвети за разбиване на интервю за блокчейн

Има някои основни съвети, които биха ви помогнали да се подготвите за въпроси за интервю за блокчейн. Нека ги проверим!

Проучете компанията

За да се подготвите за въпроси за интервю за блокчейн, трябва предварително да проучите компанията, за която интервюирате. Защо? Е, това е важна стъпка, която ще ви помогне да се подготвите по-добре за интервюто.

Още повече, че ще получите контекст на това, което интервюиращият може да поиска и по време на интервюто. В много случаи задаването от компанията на въпроси, свързани с тяхната компания, и изучаването им ще ви даде предимство пред останалите конкуренти.

Така че, опитайте се да проучите предприятието заедно с това какви биха били вашите роли. Компанията би искала някой, който знае как действат фирмените политики и играе като член на екипа. Знам, че може да е малко трудно, но се опитайте да разширите връзките си и да попитате някой от тази компания, ако знаете това.

Ето няколко неща, които трябва да имате предвид.

 • Научете повече за услугата или продукта

Може би вашата роля не е пряко свързана с услугите или продуктите, които предлага. Но трябва да научите за това какви услуги предлага компанията или продуктите, върху които се фокусира. Още повече, че би било най-добре, ако можете да свържете блокчейн с тези услуги.

Ако провеждате интервюта за нетехническа позиция, няма да е необходимо да знаете за техническите аспекти. Но прости основни знания ще ви помогнат да извървите дълъг път.

Във всеки случай, за да се подготвите за въпроси за интервю за разработчици на блокчейн, най-добре е да разгледате и техния технически аспект. Би било добро впечатление, ако можете да ги накарате да разберат, че знаете точно как се справят с техните технологии.

Ако можете, трябва да поискате продукта или услугите, за да се запознаете с тях. Това би ви помогнало да дадете обратна връзка въз основа на перспективата на клиента, заедно с перспективата на компанията.

 • Изследвайте ролята

Очевидно в длъжността компанията очерта кого търси и какви качества предпочита за позицията. Проучете задълбочено ролята. В много случаи разработчиците, инженерите и архитектите на блокчейн имат различни работни задължения.

Трябва да знаете разликата между всеки от тях и да се подготвите въз основа на това. Нещо повече, това ще ви помогне да подготвите и всякакви свързани въпроси въз основа на вашата позиция.

Ако можете да опитате да проучите подобни публикации в други компании или да получите прозрения от други лица в тази позиция. Освен това, ако сте объркани от какъвто и да е вид отговорности по отношение на ролята, винаги поискайте подходящо разяснение по време на интервюто.

Това ще означава, че сте нетърпеливи да се научите и ще се опитате да изпълните всичко, което им е необходимо.

 • Проучете фирмената култура

В момента сте в съвременния свят. Така че всяка компания би работила по различен начин. По принцип те трябва да имат присъствие в социалните медии, което да предава фирмената им култура. Можете да намерите и други аспекти на компанията в техните блогове.

Колкото и доходоносно да изглежда едно предприятие, трябва да сте в синхрон с тях, за да работите в тяхната среда. Ако смятате, че тази среда няма да ви подхожда. Най-добре е да избягвате интервюто.

Още повече, ако имате някакви въпроси към работната среда, винаги задавайте въпроси по време на интервюто. Може да варира от това какви технологии използват до болнични листове и време за почивка. Винаги помнете, че трябва да сте адаптивни към нова среда, но компанията също трябва да бъде достатъчно гостоприемна и за това.

Картирайте своите умения, за да ги актуализирате

Blockchain продължава да се променя. Така че е доста лесно да изостанете и да остареете, ако не сте в крак с всяка нова иновация. Още повече, че и бизнесът се променя. Така че, ако все още следвате бизнес модел, който е остарял преди няколко години, това няма да ви помогне да вземете интервюто.

Във всеки случай, за да се подготвите за въпроси за интервю за блокчейн, опитайте да картографирате своите умения въз основа на това, което е най-популярно на пазара в момента. Опитайте се да внесете свой собствен обрат и в системата. Така че, можете да помогнете и на вашата компания да засияе.

За да се подготвите за въпроси за интервю за разработчици на blockchain, научете за перспективата за сигурност на blockchain. Всички предприятия трябва да се фокусират върху перспективата за сигурност повече от всичко в своите решения.

Така че, ако имате по-големи знания, ще ви помогнете много.

Предскажете въпросите за Blockchain

След като сте натрупали достатъчно технически познания за блокчейн и вашата компания, можете да започнете да предсказвате какви въпроси могат да ви зададат. Това ще ви помогне много да се подготвите за въпроси за интервю за разработчици на блокчейн.

В някои случаи това може да доведе и до общи въпроси. Така че, не забравяйте да сте подготвени и за тях. Това са –

 • Вашата причина да изберете компанията
 • Причина за придвижване на кариерата
 • Вашите мотиви
 • Независимо дали имате някакъв дългосрочен план или не
 • Сили и слабости

Помислете, преди да отговорите

Винаги мисли, преди да отговориш на въпрос. Няма награда за грешен и бърз отговор. Опитайте се да изслушате внимателно техните въпроси, преди да отговорите. Това наистина ще ви помогне да отговорите на въпроса по-стратегически.

От друга страна, имайте предвид, ако сте работили и преди, никога не обсъждайте опита си с предишния работодател. Също така, никога не критикувайте предишните си работодатели по никакъв начин.

Имайте ги предвид, за да се подготвите за въпроси за интервю за разработчици на блокчейн.

Фокусирайте се върху езика на тялото и говорещия глас

Първите впечатления са важни. Ето защо не забравяйте да се облечете по съответния начин и да се представите, за да оставите голямо влияние върху тях. За да се подготвите за въпроси на интервю за инженери в блокчейн, важно е да запазите впечатлението положително и трайно.

Но как можете да направите това? Е, започнете с уверен и силен глас, не твърде силен или твърде кротък. Също така, не забравяйте да поддържате отворен и приятелски език на тялото. Ако това не е обичайното ви естествено поведение, тогава го практикувайте от преди, за да го усъвършенствате.

Също така, имайте специална бележка за ръкостисканията, усмихвайте се по време на интервюто. В действителност, в момента, в който сте в сградата, всичките ви движения ще бъдат анализирани. Така че, бъдете изключително внимателни по този въпрос.

Провеждайте фиктивни интервюта

Най-добрият начин да се подготвите за въпроси на интервю за инженери в блокчейн е да провеждате фиктивни интервюта сами. Можете дори да помолите приятелите и семействата си да ви помогнат. В действителност, практикуването предварително ще ви помогне да се отървете от всяка тревожност и да подобрите представянето си.

Още повече, винаги енергично упражнявайте техническите въпроси, за да го направите плавно. Номерът е да не мърморите нито веднъж, когато отговаряте пред интервюиращия. В началото може да изглежда неудобно, но ще го разберете.

Продайте себе си

За да се подготвите за въпроси на интервю за инженери в блокчейн, трябва да можете да се продадете. Да, знам, че може да изглежда малко странно, но по този начин експертите най-напред получават отлични работни места.

Може да се чувствате малко неудобно, но да се представяте позитивно и точно не винаги трябва да включва разговори за продажбите. Така че, когато се представяте, трябва да установите връзка със своя опит с нуждите на тяхната компания.

Колкото по-точно можете да го направите, толкова повече ще нараства шансът ви да получите работа.

В действителност подготовката за интервю за блокчейн може да бъде доста лесна, ако вече сте уверени, че можете да впечатлите потенциалните си клиенти.

Заключение

В крайна сметка подготовката за интервю за блокчейн може да стане доста трудна, ако не знаете какво правите. Самото познаване на технологията няма да помогне. Освен това, тъй като тази технология е доста различна и практически нова, дори предприятията може да не са в крак с всички промени.

Така че, ако можете да покажете своя опит в интервюто, със сигурност ще приберете работата без никакви неприятности. Опитайте се да следвате това, което посочих в това ръководство. Ако можете да го използвате във ваша полза, мога да ви гарантирам, че ще вземете участие в интервюто за блокчейн.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector