Как работят заедно решенията за управление на договори и блокчейн

Търсите ли да научите за решенията за управление на договори и блокчейн? Ако го направите тогава, сте попаднали на правилното място. 

В тази статия ще се съсредоточим върху решенията за управление на договори и ще научим как blockchain въздейства върху решението за управление на договори. Накратко, фокусът ни ще бъде блокчейнът за CMS. Също така ще научим за предизвикателствата на CMS блокчейн. Така че, без никакво забавяне, нека започнем.

Blockchain притежава потенциала да революционизира всеки сектор там. Едно от най-големите въздействия, които blockchain ще има, е върху бизнеса. Това ще донесе новата инфраструктура и ще помогне на бизнеса да създаде и рационализира своя бизнес процес.

И така, как помага блокчейнът? Blockchain е децентрализирана peer-to-peer мрежа, която подобрява прозрачността, сигурността и осигурява неизменност. Всички тези функции са повече от достатъчни, за да променят почти всеки бизнес процес. Това включва и решения за управление на договори.

Какво представляват решенията за управление на договори?

Решенията за управление на договори са софтуер, който е оборудван с всички инструменти и техники за управление на Договорния жизнен цикъл. Той управлява договорите от клиенти, служители, партньори и субекти, които зависят от договорите, за да поддържат работния си процес.

Често се среща бизнесът да използва хартиени договори. Те са полезни, но ограничени, когато става въпрос за тяхното модифициране, проверка или съхраняване. Какво се случва, когато хартиените договори бъдат откраднати или унищожени поради авария? Тук идва софтуерното решение. Сега бизнесът е по-активен в дигитализацията на своите хартиени договори.

Блокчейн в масива

Blockchain може да помогне за промяна на начина на работа на настоящите решения за управление на договори. Това ще породи управление на блокчейн договори – перфектно приложение, което може да предостави на бизнеса начин да овладее управлението на договорите.

Как може blockchain да промени управлението на договора?

Обработката на договори винаги е била едно от най-големите предизвикателства пред бизнеса. Най-голямото предизвикателство е координацията, когато става въпрос за управление на различни дейности, свързани с блокчейн, включително създаване, преговори, подновяване, прилагане / изпълнение и подновяване. Всички тези дейности отнеха много време.

И така, как биха променили блокчейн решенията за управление на договори? Нека да изследваме.

Използване на интелигентни договори


Една от основите на блокчейна са интелигентните договори. Интелигентните договори дават мрежова автоматизация и възможност за конвертиране на хартиени договори в цифрови договори. Интелигентните договори могат да се разглеждат като правни кодекси, подобни на законността, която носят хартиените договори.

Разработчиците могат да дефинират интелигентен договор, като държат двете страни в игра. След като всички се съгласят с условията на договора, договорът се задейства, като прави всичко официално.

Тъй като всичко е в код, автоматизацията може да бъде постигната чрез интелигентни договори. Например, ако едната страна е взела заем от друга страна, интелигентният договор може да бъде кодиран, за да съхранява сумата на заема, лихвения процент и други условия, които заемът носи. Интелигентният договор може също да съдържа функции, които могат да задействат условни действия. Това означава, че ако едната страна изчисти своя заем, тогава договорът може да се самозатвори или да информира всички страни, участващи в интелигентния договор. Интелигентните договори бяха представени за първи път във второто поколение блокчейн решения, Ethereum.

Ако искате да научите повече за интелигентните договори, препоръчваме да разгледате нашето подробно ръководство за интелигентни договори тук: Интелигентни договори: Най-доброто ръководство за начинаещи.

Няма нужда от посредници

С решенията за управление на договори, задвижвани с блокчейн, няма да има нужда от посредници. Данните могат да се обменят между страните по отношение на договора. Данните могат да бъдат свързани със сделка или която и да е част от договора. Освен това няма ограничение за това колко страни или връстници могат да комуникират помежду си. Това премахва много време за изчакване за обработка и информиране на договорите. В традиционните условия договорът може да заседне поради липсата на страна. Това просто не се случва при интелигентните договори, използвани от решения за управление на договори. 

Липсата на посредници означава и по-бързи транзакции и по-малко манипулации. 

Проверяваем и точен

Blockchain предлага и проверимо и точно представяне на транзакциите, направени в мрежата. CMS на блокчейн платформата означава проверима и точна информация. Той осигурява пълно доказателство за обработка на всички данни и договори, които могат да бъдат проверени от страните. Неизменността на блокчейна също означава, че данните са точни. Единият договор е изработен, той просто не може да бъде модифициран. С правилното разрешение обаче може да бъде променено. 

Ефективна и спестяваща разходи

Друга най-очевидна промяна, която блокчейнът за CMS ще направи, е да го направи по-ефективен и спестяващ разходи. Интелигентните договори носят автоматизация, което от своя страна спестява както време, така и разходи, свързани с управлението на договорите.

Подобрена сигурност и архивиране на данни

Blockchain използва усъвършенствана криптография, за да осигури съдържанието на договорите, участието и друга ключова информация, която трябва да бъде защитена. Интелигентните договори предлагат подходяща сигурност и работят добре с решения за управление на договори. Той също така позволява на разработчиците да се съсредоточат върху изискванията и да разработят решения, които работят за бизнеса.

Както споменахме, криптографията позволява на CMS и блокчейн да работят при най-добрата си сигурност. Повечето от CMS и блокчейн решенията зависят от изчисления, направени от партньорите за проверка на транзакцията.

Моментални действия са гарантирани

С Blockchain for CMS страните не трябва да чакат посредници или която и да е друга система, за да придвижат договорите си напред. Решенията за интелигентни договори идват с надеждни процедури за проверка. Това е възможно поради факта, че блокчейнът записва всяка друга извършена транзакция. По този начин предишните действия се използват за проверка на новите – карайки ги да одобряват по-бързо и незабавно. Сделката ще се изпълни само ако са изпълнени предварителните условия.

Автоматично управление

Контактът може автоматично да се управлява през целия му жизнен цикъл. Това е възможно поради интелигентните договори. Единственото условие е да създадете условията по най-добрия възможен начин. Ако са зададени правилно, тогава контактът може да се управлява сам. За да достигнат това ниво на автоматизация, страните трябва да седнат и да определят правилно условията.

Автоматичното управление е много полезно, когато става въпрос за работа както с прости, така и със сложни договори. Без интелигентни договори или блокчейн за CMS, ще са необходими внимателни екзекуции от договорните служители. Намалява времето, болката и усилията, които са необходими за наблюдение или изчистване на тези договори.

Финансовият сектор може да се възползва изключително много от тях, тъй като ще осигури навременни плащания и по-добро обслужване на клиентите. 

Подобрена прозрачност

Blockchain е известен със своята неизменност и сигурност, но предлага и прозрачност. Прозрачността обаче е на начално ниво, което позволява на страните да научат за състоянието на договорите или друга жизненоважна информация, което гарантира, че решението работи ефективно. Прозрачността на начално ниво също означава, че заинтересованите страни се запознават със състоянието на договора – тя също така гарантира, че няма неяснота между страните.

Доверието също се създава в системата, тъй като съхраняваната информация не е ковък. Така че е невъзможно някой да промени съхраняваната информация и да направи несъответствие. 

Компании, които правят отлични решения за управление на договори с Blockchain

CMS с блокчейн е идея, която вече е внедрена от много големи технологични компании. В този раздел ще разгледаме тези компании и ще видим какво предлагат.

Accenture Blockchain за договори

Accenture предлага своя опит, като използва блокчейн технология за управление на договори. Това ще подобри финансовите институти да управляват договорите си, така че да могат да ги автоматизират и да свършат с тях за броени минути, вместо да чакат дни, за да се справят с тях.

Accenture използва технологията R3 Corda и Microsoft Azure, за да предостави своя Accenture Blockchain за договори. Той предлага висока ефективност и ниско триене за целия процес. Той ангажира страните и обработва договорите през целия си жизнен цикъл. 

Той също така работи със съществуващи документи, тъй като те се трансформират в цифрови договори и след това се качват в споделена база данни на блокчейн. Всяка страна може лесно да се справи с договорите си – да ги разглежда, преразглежда и приема. Всичко това се прави на блокчейн книга за възможно най-добър резултат. Неизменността на Blockchain също помага на целия процес.

Той също така предлага високо ниво на сигурност, използвайки ограничено споделяне на данни и криптиране. В крайна сметка те предоставят следните предимства със своя блокчейн Accenture за договори

 • Подобрена видимост
 • Подобрена ефективност и скорост
 • Един източник на данни
 • Намалете отпадъците от околната среда
 • Премахване на споровете и усилията за помирение.

Icertis Управление на договори (ICM)

Следващият проект, за който ще говорим, е Icertis Contract Management (ICM). Те предлагат своята Icertis Blockchain Framework, която позволява на компаниите да разгръщат договорни решения на стандартно базирана блокчейн, както и разрешена блокчейн.

Някои от ключовите характеристики, предлагани от тяхната ICM рамка, включват следното.

 • Внедрете разрешена или стандартно базирана блокчейн с платформата ICM.
 • Той може да бъде разположен в Microsoft Azure
 • Офертите записват конкретни транзакции
 • Определете интелигентни клаузи
 • Обмен на информация
 • Наблюдавайте и управлявайте

Той също така позволява на компаниите да извършват безпроблемно прототипиране и внедряване на производството.

Ако искате да научите повече за ICM, проверете тук: Договорна рамка на Icertis.

Microsoft също наскоро си партнира с Icertis за управление на блокчейн договори. 

MindTree

MindTree предлага и собствено решение за управление на интелигентни договори за извънборсова (извънборсова) търговия с деривати. Те го предоставят с помощта на решението Mindtree’s Blockchain, което е надеждно, сигурно и бързо обработвано.

Той предлага интелигентен подход за управление на извънборсови договори. Можете да прочетете повече за тяхното извънборсово решение тук.

Общите предимства, включително сигурност, прозрачност, ефективност и т.н.

Конфидио

Konfidio, берлинското Blockchain Venture Studio, също предлага своето децентрализирано решение, което позволява на предприятието да управлява своите договори ефективно и интелигентно. Вижте повече информация за тяхното решение тук.

Основните характеристики включват следното

 • Табло за управление в реално време
 • Интелигентна SLA и изпълнение на договора
 • Каталог Услуги и продукти

Заключение

Това ни води до края на статията ни за CMS и блокчейн. Обсъдихме как решенията за управление на договори биха се възползвали от блокчейн или обратното. Blockchain има потенциал да подобри драстично CMS. И така, какво мислите и за двете технологии? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map