Колко стабилна е стабилната цена на монетите и дали те са бъдещето на криптовалутите?

Не е тайна, че пазарът на криптовалути е силно волатилен с цените на криптовалути като Bitcoin (BTC), които нарастват и потъват агресивно. Този вид движение на цените не е идеален за валута и ето защо концепцията за стабилни валути придобива все по-голяма сила.

Стабилната цена на монетата обикновено е фиксирана към друг актив като фиатна валута като долар или актив като злато. Едно от основните предимства на този подход е, че фиатните валути са много по-стабилни, което означава, че стабилната монета е по-използваема в реални условия в сравнение с нестабилните монети.

Биткойнът например скочи от под $ 5000 през 2017 г. и успя да нарасне след $ 19 000 преди края на годината. Цената му през тази година обаче е спаднала от предходните върхове, наблюдавани миналата година, и дори е достигнала минимум от около 6000 долара, като цената остава силно волатилна. Това го прави по-малко използваем като валута и подчертава един от основните недостатъци на криптовалутите при транзакции.

При такива криптовалути промените са, че продукт, закупен днес с определена сума, не може да бъде закупен със същата сума утре, ако цената варира. По този начин стабилната цена на монетата има по-голям смисъл, когато е фиксирана към валута, която е стабилна, тъй като не само е по-използваема за ежедневни транзакции, но също така позволява по-лесни сделки при обмен, като същевременно гарантира по-малко загуба на стойност.

Ролята на стабилните монети в голямата схема на нещата

Основните криптовалути като Bitcoin и Ethereum (ETH) не са идеални за ежедневни транзакции поради високата им волатилност. Една от основните причини, поради които съществуват, е да се улесни цифровото плащане с лекота и с бързи темпове. Стабилната стабилност на цените на монетите ги прави по-подходящи за цифрови плащания от техните нестабилни аналози.

Реалната използваемост на стабилните монети ги прави по-подходящи за използване, особено в банковата индустрия, за да улеснят трансфера на пари в брой или плащания през границите. Това обяснява защо все повече компании се интересуват от стабилни монети.

Стабилните криптовалути разчитат на своята стабилност, за да привлекат осиновяване. Много банкови организации по цял свят се стремят към блокчейн технологията и криптовалутата, за да подобрят своите услуги. Стабилната криптовалута има толкова много смисъл за такива банки, защото помага да се избегнат опасностите от нестабилността, която съществува в обикновените криптовалути.

Един добър пример за стабилна криптовалута е Tether (USDT), който е обвързан с американския долар. Използването на такава криптовалута също е изгодно за търговците, които използват крипто борси, които не предоставят валутни двойки с валути като щатския долар. Наличието на криптовалута, която предлага подобна стойност, улеснява търговците да спечелят бързо, особено при рискови пазарни условия. С други думи, може да се мисли, че има цифров долар в САЩ.

Междувременно стабилните монети ICO са подобни на ICO на други криптовалути, но предимството на стабилните монети е, че те обещават по-голяма стабилност в сравнение с нестабилните криптовалути. По същия начин има стабилни портфейли за монети, които могат да се използват за съхранение на стабилни монети.

Дали волатилността на актива е обвързана с фактор, който да се вземе предвид?

Също така си струва да се посочи, че стабилната монета е толкова стабилна, колкото валутата или активът, на който се основава. Например стойността на долара се покачва или намалява, тъй като той също се търгува на валутните пазари. Това също означава, че тяхната стойност се влияе, когато фиатната валута е повлияна от пазарни фактори като инфлация и това е един от недостатъците на такива криптовалути.

Стабилните монети са все още сравнително нова концепция на пазара. Ако обаче бъдат приложени правилно, те най-вероятно ще придобият по-голяма популярност и също ще имат значително положително въздействие върху пазара на цифрови валути. Досега стабилните цени на монетите демонстрираха, че имат ценен случай на използване и следователно може да са тук, за да останат.


Обобщение

Стабилните монети могат да предложат поглед в бъдещето на криптовалутите като по-стабилна опция за ежедневни онлайн транзакции.

Хареса ли ви тази статия? Вижте Stellar срещу Ripple и NEO срещу Ethereum.

Ново в този свят? Разгледайте пълното ръководство за начинаещи за това как да инвестирате в крипто.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване и не забравяйте да прочетете пълния ни Отказ от отговорност.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map