Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Топ 7 предизвикателства на Blockchain, които да станат масови през 2019 г.

От 7-те най-големи предизвикателства за преобладаващата верига на блокчейн, само едно от тях е технологично базирано. Истинските предизвикателства пред приемането на блокчейн са всички хора. От потребителския опит, до образованието, отдръпването от съществуващите структури на властта и моралните опасности на егото, големината на градските блокове в екосистемата на блокчейн, истинските предизвикателства пред приемането на блокчейн са ориентирани към човека. Докато очакваме бъдещето на децентрализираната технология на счетоводната книга, истинският консенсус е този на човешкия консенсус да вървим напред заедно.

Тъй като в крайна сметка блокчейнът сам по себе си не поправя човешките проблеми на доверието, равенството и справедливостта. Blockchain е просто най-новият от дългата гама инструменти, разработени от хората, които могат да се използват за справяне с човешките проблеми. Подобно на това, когато интернет свързваше света, какво направи той, за да реши човешките условия? Как хората са използвали световната мрежа? Използвали ли са хората съществуващите ни технологични възможности за справяне с неравенството в доходите, хранителната криза или някакъв брой системни несправедливости, които измъчват нашия вид? Успели ли са хората да постигнат консенсус за това как 4-та индустриална революция на технологиите и цифровата трансформация ще се справят с болестите на 3-та индустриална революция, най-вече климатичните промени?

Blockchain е изправен пред много предизвикателства, преди да се превърне в мейнстрийм. Най-великите от които са всички Човек. Както често това, което най-запалените поддръжници и фанатици на която и да е технология мислят като технологични предизвикателства, не са технически по своята същност. Доверието, прозрачността, справедливостта, справедливостта и справедливостта се издават, вкоренени в човешкото състояние. Да, те могат да бъдат решени с консенсус. Бъдещето на човешкия консенсус обаче не е технологично, а консенсус на сърцето, ума и човешкия дух. Дали блокчейнът ще ни помогне да постигнем консенсус, не е въпросът, който трябва да си задаваме. Това, което трябва да си зададем, е: „Може ли Човечеството да се събере, за да се съгласи да се спаси от себе си?“

Топ 7 предизвикателства на Blockchain, които да станат масови през 2019 г.Топ 7 предизвикателства на BlockchainДокато размишлявате върху горното, заедно с бъдещето на блокчейн, тук са 7-те основни предизвикателства за блокчейн, който ще стане основен:

Бюджет & Инвестиция – Правителствените блокчейн решения трябва да бъдат финансирани. Частните блокчейни трябва да правят пари. Децентрализираните блок-вериги не правят пари. За да придобие масово приемане на блокчейн, правителствата по целия свят трябва да решат да направят инвестицията в блокчейн приоритет. След това правителствата трябва да стигнат до някакъв консенсус относно оперативната съвместимост на блокчейн. В противен случай блокчейните, които не комуникират със себе си, които създават нови силози от информация и данни, няма да бъдат по-добри или ефективни от настоящите модели. Същите предизвикателства се отнасят за частни / разрешени блокчейни. Как ще бъдат стимулирани частните организации да споделят данни, приходи и пазарна капитализация?

Опростен потребителски опит – Интернет, wifi и приложения (Whatsapp, Tinder, Google Maps и др.) Са лесни за разбиране, защото всеки може лесно да го използва. Blockchain се нуждае от прости, лесни за достъп и използване приложения. Понастоящем средното „потребителско изживяване на блокчейн“ е подобно на потребителското изживяване в интернет преди GUI (графични потребителски интерфейси, известни още като уеб браузъри).

Образование – Осъществяване на блокчейн толкова лесно да се приема и „разбира“ като wifi. Малко хора наистина знаят как работи wifi, но всеки е експерт в използването на wifi. Истинското приемане на блокчейн (и образованието) идва от способността на потребителите да имат ежедневни, без да се замислят, инструменти и приложения на блокчейн. Например кога за последно сте се замисляли как да използвате wifi? #WhatsTheWifiCode

Инфраструктура – старият хардуер трябва да бъде надграден и заменен не само за блокчейн, но и за IoT, 5G и nextgen технологии като цяло; като гласови и невронни учебни мрежи (помислете за Alexa и Siri, но за всичко). Това изисква значителни инвестиции от публично-частни партньорства; което противоречи на принципите на децентрализацията и представя философски дебат между новаторите и сегашните.

Предишни – Тези, които разчитат на неефективност за генериране на приходи, се борят да запазят потоците си от приходи. Този трибализъм на доходите е особено остър в правителствената, банковата и финансовата вертикали. Без изкупуването на титуляри, които могат да бъдат показани, да видят и възприемат стойността на технологията на блокчейн, децентрализираната технология на счетоводната книга ще продължи да се изправя пред трудна битка за масово / предприятие.

Его с размерите на моето собствено – Его в блокчейн от евангелист, ентусиаст, титуляри и FUDers (Несигурност на страха & Съмнение) направи всяка страна глуха. Его в блокчейн създават настроението „те“ срещу „нас“, което предотвратява истинското сътрудничество и консенсус. Накратко, Племето на децентрализация ще продължи да бъде избито срещу апатията на промяната, исканията на акционерите за приходи и нормалността на Царството на централизацията.

Децентрализация – В много отношения децентрализацията е род на хаоса. В човешките популации децентрализацията функционира много подобно на Властелина на мухите. Децентрализацията хипер-стимулира системата, която взема всички победители. Където могат да влязат ранни хамали и осиновители, изпомпвайте екосистема, извличайки всички приходи / стойност от нея и оставяйки празна игра на черупки за бързи последователи и други осиновители от късен етап. Това хищническо поведение беше особено остро в средата на първоначалното предлагане на монети (ICO) от 2017/2018. Поради човешкото поведение, алчността и децентрализацията на капитализма понастоящем не е устойчив модел. Твърде, децентрализирането на нещо по никакъв начин не демократизира достъпа, достъпността или включването в тази екосистема. В крайна сметка решението на човешките проблеми не е техническо, а човешко. Blockchain не поправя човешките проблеми. Това просто дава на хората друг инструмент за справяне с човешките условия на несправедливост, несправедливост, изкуствен недостиг и истина. Ще направят ли хората това? Можем ли да направим това по децентрализиран начин? Историята ни казва „не“ и човешката природа се съгласява.

Съдържание от 101 Blockchain посланик, Самсън Уилямс. Искате ли да споделите своя опит с общността 101 Blockchain? Научете повече тук.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector