Защо цената на Ethereum е по-ниска от тази на Bitcoin?

Биткойн стартира през 2009 г. и съществува от повече от десетилетие. Това е може би причината, поради която съществуват други криптовалути. Въпреки това, Bitcoin (BTC) има някои недостатъци, които са адресирани от други криптовалути като Ethereum (ETH).

Ethereum се появи много по-късно след Биткойн и е може би една от най-добре представящите се дигитални монети на пазара. Неговата блокчейн е проектирана да улесни повече функционалности от тази на Биткойн, което го прави още по-привлекателен. Например блокчейнът Ethereum може да улесни интелигентните договори и транзакциите в мрежата са по-евтини от биткойн транзакциите.

И така, защо цената на Ethereum не е по-добра от тази на Bitcoin?

Първата основна причина за по-високите цени на биткойн е фактът, че това е първата криптовалута, която е създадена. Следователно хората го признават за изключително легитимен и това се е отразило много добре на Биткойн по отношение на приемането. Това се вижда от непреодолимия скок на цените на биткойн през 2017 г., като стойността му се е повишила над границата от 19 000 долара през декември.

Това не означава, че други криптовалути не са спечелили. Ethereum също отбеляза значителен скок, но не толкова, колкото този на Биткойн. Въпреки че има по-добра мрежа и повече функции, нейната цена и пазарна капитализация все още не са близо до Биткойн. Последният все още има по-голям обем на търговия, което означава, че повече хора търгуват с биткойни, отколкото с Ethereum. Разликата в цените се дължи и на мощния мрежов ефект на Биткойн, както и на относителната слабост в Ethereum.

Освен това, представянето на Ethereum беше негативно повлияно от атаката на DAO, която се проведе по-рано тази година и средства на стойност 53 милиона долара бяха почти откраднати. Това доведе до загуба на доверие в мрежата от корпоративни инвеститори и в резултат на това Ethereum не успя да се възстанови оттогава. Криптовалутата също не е успяла да достигне границата от 900 долара от декември миналата година, когато достигна връх над 1300 долара според Worldcoinindex.

Ще се промени ли ситуацията в бъдеще?

Пазарът на криптовалути беше силно волатилен в миналото и едва наскоро инерцията започна да се забавя. Що се отнася до бъдещето, има много несигурност, но разработчиците на Ethereum все още са силно оптимистични за своята мрежа, както и за криптовалутата.

Ethereum все още има много потенциал, особено след като е силно подкрепен от разработчици и мрежата му има много случаи на използване благодарение на интелигентни договори и това е фактът, че неговата мрежа се счита за по-добра от тази на Bitcoin. Общността на криптовалутите се опитва да насърчи приемането на цифрови валути за използване при ежедневни транзакции и плащания. За съжаление, много хора разглеждат криптовалутите като възможности за печелене на пари, като ги търгуват и това отчасти обяснява изключителната нестабилност на крипто пазара.

Разработчиците и блокчейн фирмите обаче работят по подобряване на насърчаването на търговците на дребно и търговските услуги да обмислят приемането на плащания с криптовалута, за да се възползват повече от криптовалутите. Ако това се случи, това може да се отрази добре на Ethereum, тъй като таксите за транзакциите му са далеч по-евтини от таксите за транзакции в Bitcoin. Досега има известен напредък. Например, Agnes Water, град, разположен в Австралия, наскоро обяви, че е първият град, който приема крипто плащания.

Фактори, влияещи върху цената на Ethereum

Цена на ETH

Членовете на общността Ethereum вярват, че цената на Ethereum би се подобрила значително, ако трябва да се осъществи масово приемане. Освен това регулаторната ситуация изглежда се подобрява и разработчиците са заети да работят по решения за решаване на проблемите, които засягат пазара на криптовалути. Това включва сигурност и целостта на блокчейн системите, както и криптообмен.


Да накараш хората да започнат да използват криптовалути вместо фиат валути, за да извършват транзакции, не е толкова лесно, колкото звучи и вероятно ще отнеме известно време, преди да се осъществи масовото приемане. Не е ясно дали Ethereum ще победи Bitcoin по отношение на цената, въпреки че това не е невъзможно.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map