Защо се нуждаем от блокчейн технология? Поглед към 5 ключови проблема

Защо се нуждаем от блокчейн технология? отговорът се крие във все по-голямата нужда от решения, които могат да гарантират безопасно съхранение на данни онлайн и необходимостта да се държи под око правителствените агенции. Необходимостта от бързи, сигурни и достъпни системи за парични преводи също е изминала дълъг път, хвърляйки светлина върху необходимостта от новата технология.

По този начин се очаква шумът около блокчейн технологията да продължи да нараства, тъй като хората получават ясна представа за това какво представлява и какво е способна да направи.

Редица случаи на употреба на високо ниво за технологията на блокчейн вече са обединени, засягайки различни сектори на икономиката. Милиони долари също се харчат за изследвания и многобройни тестове, докато хората се опитват да намерят решения за справяне с проблеми, които десетилетия наред са затруднявали хората.

Финансовите институции не са единствените, които се нуждаят от блокчейн технология, за да позволят незабавни плащания през границите. По-долу са някои от начините, по които технологията се използва с голям успех.

5 примера защо се нуждаем от блокчейн технология?

1. Проверка на квалификациите

Работодателите се нуждаят от блокчейн технология, за да проверят валидността на образователните акредитиви, особено тези, придобити чрез онлайн проучвания. Фактът, че фалшивите сертификати и квалификации могат да бъдат закупени в тъмната мрежа за фъстъци, не оставя на работодателите друга възможност освен да търсят начини да ограничат порока.

Защо се нуждаем от блокчейн технология за проверка

Кредити за изображения: NTOK.io

NTOK.io е стартъп, който е използвал добре технологията на блокчейн в опит да открие измамници, които твърдят, че са отлични учители и преподаватели онлайн. Фирмата е закодирала рейтинги и отзиви в блокчейн, което позволява да се идентифицират и проверят всякакви рецензии, издадени на определен учител или преподавател.

2. Дигитално гласуване

В бъдеще правителствата може да се нуждаят от блокчейн технология, за да гарантират свободни и честни избори. Цифровото гласуване на система, задвижвана с блокчейн, е един от пробивите, по които се работи в момента “, тъй като технологията доказа, че на нея може да се разчита за осигуряване на сигурно и анонимно гласуване.

Цифровото гласуване през интернет, както е в момента, е податливо на подправяне. Фактът, че блокчейн технологията е проверима, би позволил на всеки да провери блокчейна, да провери автентичността на гласовете въз основа на времеви печати.

Защо се нуждаем от блокчейн технология за цифрово гласуване


Западна Вирджиния в САЩ в момента провежда допълнителни тестове на система за гласуване на блокчейн след разрешаване на военния персонал да използва пилотна система за гласуване в две окръзи на първичните избори на 8 май.

Сиера Леоне е друга страна, която вече го е направила проведени избори на блокчейн система, която позволява да се записват гласове в 70% от избирателната секция в блокчейна.

3. Разпределено съхранение

В момента хората разчитат на услуги, предлагани от Google Drive и Dropbox, наред с други за съхранение на данни. Проблемът с тези услуги е, че компаниите, предлагащи услугите, понякога са принудени от правителствата да предават данните на хората.

Въпреки това, с услугите за съхранение, задвижвани с блокчейн, хората може вече да не се притесняват, че правителствата ще гледат техните данни. Blockchain дава възможност за съхраняване на данни на различни компютри в мрежа с високо криптиране, до което има достъп само един човек.

Необходимостта от захранвани с блокчейн услуги за разпределено съхранение вече е породена Сторж, услуга за съхранение на данни, захранвана с блокчейн.

Защо се нуждаем от Blockchain децентрализирано съхранение?

Кредити за изображения: Storj

ClearCenter и SiaCoin си партнират, за да работят по a блокчейн защитен ClearShare децентрализирана платформа за съхранение. Решението ще предложи прост, но силен и мащабируем децентрализиран бекенд на услугата за съхранение.

4. Защита на интелектуалната собственост

Бизнесът се нуждае от блокчейн технология, за да защити интелектуалната си собственост, предвид опасностите, които крият хакерите, насочени дори към най-сложните мрежи. Чрез дигитализиране на техните IP адреси, бизнесът трябва да може да защити своите инвестиции, когато става въпрос за творения и иновации.

Блокчейнът като неизменна технология действа като идеалното място за съхранение, проверка и проверка на интелектуалната собственост. Въпреки че законите за авторското право са предназначени да защитават работата и иновациите на хората, не е имало окончателни системи за регистрация, на които хората да могат да разчитат, за да докажат собствеността си.

Въпреки това, с използването на блокчейн технология има надежда за развитие на системи, които хората ще използват в бъдеще, за да докажат собствеността върху своите творения.

5. Киберсигурност

Компаниите и бизнесите, които извършват операции онлайн, се нуждаят от блокчейн технология, за да останат една крачка пред кибератаките. Кражбата на данни на стойност милиони долари се превърна в често срещано явление, предвид голямото търсене на такава информация в тъмната мрежа.

Технологията Blockchain вече се оказа ефективна при запис на данни по прозрачен, сигурен и устойчив начин. Системите, задвижвани с блокчейн, са се превърнали в забранена зона, тъй като в тях е невъзможно да се проникнат, без да оставят следи.

Хакерството е основен проблем пред предприятията, технологията blockchain обещава да предостави книга за финансови транзакции, които не могат да бъдат хакнати. Фактът, че технологията е неизменна, също я прави идеална основа за киберсигурност, тъй като гарантира, че двете страни на транзакцията са прозрачни и неподкупни.

Заключение

Бизнесът, компаниите и дори правителствата се нуждаят от блокчейн технология, за да оцелеят в ерата, в която хакерите са в постоянно преследване на уязвими системи в търсене на ценни данни. Въпреки това, Blockchain започва да има същото въздействие, което интернет имаше в началото на 2000 г., тъй като хората и бизнесите търсят начини да защитят своите интереси.

Научете повече, подходяща ли е Blockchain за вашите бизнес нужди?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map