Ръководство за начинаещи: Какво е етер?

Сигурно сте чували за Ethereum, но питали ли сте се някога, какво е Ether?

В днешната статия ще преминем през темата и ще разберем нейното значение в блокчейн Ethereum.

Но преди да започнем, трябва да разберем какво е Ethereum? Ethereum е комбинация от децентрализиран магазин за приложения, който захранва Dapps, а също и като децентрализиран интернет. Това е платформа, която хоства Dapps. Това ни води до втория ни въпрос, какво е етер? И как е свързан с Ethereum? Нека да изследваме.

Какво е етер? Криптовалута Ethereum

Етерът може да се определи като гориво, което задвижва платформата Ethereum. За да захранваме Ethereum, се нуждаем от цифрова валута, която ще се използва. Например, ако машината изпълнява операция в мрежата, за това ще са необходими ресурси. В този случай се използва етер. Той също така действа като стимул за други субекти, свързани с платформата, да разработват приложения (DApps). Разработчиците например могат да получат компенсация за писането на полезни приложения. В най-простата форма можем да определим Ether като дигитално масло, което да задейства транзакциите в мрежата. Това може да бъде всяка операция, създаване, изтриване или промяна.

Произход на етер

За да разберем по-добре етера, трябва да разгледаме неговия произход. Етерът се разпространява за първи път по време на първата му предварителна продажба.

Почти 60 метра етер бяха продадени на участниците в предварителната продажба. Не само това се дава на 12 милиона етер (12% от създадения етер) Основи на Ethereum. Всички тези етери се дават на групата разработчици и изследователи, за да могат те да подобрят основната технология на платформата Ethereum.

Етерът също се създава, когато се добива нов блок. Майнер получава етера.

И накрая, но не на последно място, етер (2-3) се създава като награда за чичо / леля. Той се генерира само когато друг блок решава проблема, дори без той да бъде включен в решението на майнера

И така, означава ли това, че има безкрайно доставяне на етер?

Разбира се, че не. Повечето от дигиталната валута винаги са ограничени. Това се прави, за да се предотврати препълване на пазара. Той също така помага да се контролира цената на етера на пазара. Когато беше пуснат за първи път, беше решено, че ще има ограничено количество етер. Никой обаче няма представа за броя на етера, който е в обращение.

Като цяло всеки брой криптовалути намалява след определени години. Случаят с етера е същият. С напредването на годините етерът може да бъде добит или възнаграден по-малко.


Но скоростта, с която етерът се изчерпва, няма да се промени. Ethereum сега преминава от Proof of Work (PoW) към Proof of Stake (PoS). Всичко това се прави, за да се спести енергия и да се направи платформата Ethereum по-ефективна и природосъобразна.

Използване на етер

Следните обекти също използват етер.

  1. Разработчици за разработване на приложения в блокчейна.
  2. Всеки потребител, който си взаимодейства със смарт договори.

Минен етер

Копаенето на етер е лесно. Всичко, от което се нуждаете, е изчислителна мощност за решаване на проблеми на платформата Ethereum. Ако добиете блок, ще бъдете възнаградени с малко етер. Размерът на наградата зависи от множество фактори, включително количеството работа, която сте свършили. Копаенето на етер е сравнително лесно в сравнение с биткойн. Почти на всеки 15 секунди се създава нов блок и се добавя към блокчейна. След като блокът бъде добавен, три етера се подаряват на миньорите. Етерът следва Proof of Work (PoW) и това е, което го прави изгоден на първо място.

Не надеждайте обаче много. Трудността му се е увеличила много през последните шест месеца. Също така, Ethereum скоро ще се промени на Proof of Stake (PoS).

Етерна двойка

Ако се занимавате с търговия, вече ще знаете за сдвояването на BTC. Можете да закупите всяка друга монета на пазара, ако имате BTC. Сдвояването изглежда като „EOS / BTC“ или „ADA / BTC“. По същия начин етерът може да се използва като двойка за закупуване на други криптовалути.

Научете повече, Какво е Ethereum Classic (ETH)?

Вижте нашите сравнения:

  • Биткойн срещу Ethereum? Каква е разликата?

  • EOS срещу Ethereum: Потенциален убиец на Ethereum!

  • Ardor срещу Ethereum: Какви са плюсовете и минусите?

  • NEO срещу Ethereum: Което е по-добро?

  • Ethereum срещу Ripple: Сравнение в дълбочина

Какво следва?

Етър е тук, за да остане. Доказа се, че е горивото на едно от второто поколение блокчейн технология, Ethereum. И така, какво мислите за това? Уведомете ни в раздела за коментари по-долу.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map