Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Какво е DAO? Какво означава това и как работи?

Коя е една от най-критичните характеристики на криптовалутата? Лесно, това е децентрализация! И така, какво означава това? Това означава, че никой централен орган като банки или правителство не може да контролира тази система.

Цялостният контрол е разделен между възли, мрежи и компютри. В повечето случаи тези криптовалути добавят допълнителен слой сигурност и поверителност към глобалните транзакции. Това е отличен процес, тъй като няма да видите толкова голяма сигурност в стандартните валути.

Въз основа на тази впечатляваща технология, разработчиците се опитаха да изградят децентрализирана автономна организация, известна още като DAO, още през 2016 г. И така, възниква въпросът „Какво е DAO?“

Излишно е да казвам, че проектът беше успешен.

И така, какво е DAO?

Децентрализирана автономна организация е направен да бъде децентрализиран и автоматизиран. Цялостната структура на тази организация не включва никаква идентичност на ръководството или директори по този въпрос.

Вместо това, това е код с отворен код, където действа като фонд за рисков капитал. За да го направи изцяло извън обсега на правителствата, системата работи без никакви надписи на нациите. Това означава, че никоя конкретна държава не стои зад тази технология, така че те не могат да я претендират след пускането ѝ.

Коренът на тази концепция обаче е мрежата Ethereum.

Защо да правите нещо подобно на първо място?

Обичайните организации са пълни с човешки грешки и манипулации. Можете също да видите конкретни фаворити в тази система.

За да елиминират този проблем, разработчиците на тази технология са направили тази система, при която решенията ще зависят от автоматизираната система, а не от човека.

Какво е децентрализирана автономна организация

Какво е DAO?


Единственото гориво на тази система беше Ether и тя даде възможност на много инвеститори да изпращат пари в чужбина без никакви неприятности. След като инвестират, те ще получат жетони, които ще им помогнат да гласуват по конкретни проектни линии.

Първоначално DAO стартира през 2016 г. и след страхотна едномесечна крайна продажба и набиране на пари. Хората са инвестирали повече от 150 милиона долара в него и той е бил смятан за един от най-големите краудсейл някога.

Как работи DAO?

Технически биткойн беше първият напълно работещ DAO. Защо? Е, тъй като вече има някои правила, зададени от създателя, и може да функционира автоматично в зависимост от тези правила.

След това използването на интелигентни договори беше установено по-късно в Ethereum. Този ход гарантира, че е по-отворен за обществеността и хората могат да използват тази технология в своя полза.

Ето как работи.

Първо, DAO ще се нуждае от набор от правила, които ще следва. След това тези правила се програмират в интелигентен договор и след това се отварят за всички, които могат да се използват в интернет.

Необходимо е обаче хората да изпълняват конкретни задачи, които сами по себе си не могат.

След всичко това има първоначално набиране на средства, което може да бъде символи или друга форма на валута. Защо? Е, след изпълнение на всяка задача DAO ще възнагради членовете на екипа въз основа на тяхното представяне.

И накрая, когато той работи и работи, никой, дори създателят не може да промени правилата или да го повлияе по някакъв начин. Всяко правило, зададено от създателя, се записва в системата на блокчейн книгата. Това гарантира прозрачността и сигурността, необходими за функционирането.

След изпълнението на всички задачи фондът се разделя по съответния начин и ние имаме успешен проект без никакви влияния или каквото и да било.

Колко защитен е DAO?

Е, процесът на недосегаем код всъщност е чудесна идея. Никой не може да докосне кода или правилата веднага след като ги поправи.

Ако обаче някой срещне вратичка или грешка сред DAO, тогава няма начин да го промени. Това е значителен недостатък.

Ако някой види вратичка, той / тя може да се опита да повлияе или да я хакне, за да получи всички средства. Няма начин да ги спрем, тъй като първоначално ще спазват правилата.

Подобна ситуация се случи веднага след стартирането му. Разработчиците трябваше да върнат средствата, което в крайна сметка предизвика бунт сред общността.

Имате ли нужда от законно разрешение за използване на DAO?

Ако притежавате стартираща компания и искате да работите като DAO, тогава ще трябва да преминете през законни канали.

На първо място, трябва да дефинирате правилата за продажба на криптовалути, основно крипто жетони. Също така ще трябва да очертаете протоколите за сигурност за работа с потенциални хакери.

На второ място, ще ви е необходим работещ договор или рамка, за да вградите системата DAO във вашата собствена.

Но всичко това ще изисква да вземете адвокат и да получите пропуск за вграждане на системата.

Заключителни думи,

След като вече знаете „какво е DAO“ и как работи, тази концепция би била кристално ясна. DAO наистина представлява значително предимство пред нашите типични средства и гарантира, че не възникват човешки грешки по време на който и да е проект.

Това несъмнено е една от най-големите блокчейн технологии там!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector