Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Пет възможности за бизнес за Blockchain през 2018 г.

Блокчейнът напълно трансформира нашата икономика. От банки до финансиране, блокчейнът има потенциал да промени всичко. За бизнеса той предоставя изцяло нова възможност да разчита на успеха си. Съвременните тенденции също намекват за по-бързо приемане. Към момента повече от 50% от корпорациите приемате блокчейн или мислите да го направите скоро.

Към момента има много бизнес възможности за блокчейн. В тази статия ще преминем през онези пет възможности, които смятаме, че блокчейнът ще донесе на бизнеса. Да започваме.

Пет възможности за бизнес за Blockchain през 2018 г.

Blockchain има широк спектър от приложения. Не е възможно обаче да изброим всеки сектор или отрасъл, които ще окажат влияние. В момента пазарът процъфтява със стотици блокчейн бизнес идеи. Ето защо днес ще изброим единствените отрасли, които смятаме, че ще имат значително въздействие.

1. Интернет на нещата (IoT)

IoT нарасна неимоверно през последните няколко години. Технологията се използва за свързване на интелигентни устройства, включително автомобили, домове и други интелигентни устройства. С блокчейн можем да видим как той расте още повече. Ръстът е изцяло от технологията на разпределената книга.

Само си помислете как компаниите могат да използват разпределена блокчейн, за да съхраняват и извличат данни в движение. В момента подобрихме консенсус алгоритми, които са изключително бързи и ефективни, що се отнася до управлението на ресурсите. Освен това интелигентните устройства, когато са свързани с блокчейна, също могат да помогнат за активиране на икономията върху него. Например, Ethereum, EOS или дори биткойн могат да бъдат похарчени в мрежата.

С навлизането на нови инвестиции в IoT можем да видим скок в растежа му.

2. Банково дело

Въпреки популярното вярване, блокчейнът може да се използва за подобряване на банковите системи. Ярък пример би бил използването на Ripple в банковия сектор. Въпреки че Ripple е силно централизиран, той носи идеята за блокчейн със себе си. Много банки вече пуснаха своята цифрова валута. Един добър пример е Unity Settlement Coin (USC). Швейцарската банка UBS създава монетата.

Както може би се досещате от името, това е цифрова валута, използвана от няколко банки по целия свят за по-безопасно уреждане на транзакции. Някои от банките, които използват USC, са MUFG, State Street, Barclays и други.

3. Производство и управление на веригата за доставки (SCM)

Един от безпрецедентния сектор, който може да се възползва от блокчейн, са управлението на производството и веригата за доставки. Интелигентните договори са това, което ще направи използването на блокчейн възможно в тези сектори. За непосветените, интелигентните договори автоматизират действията върху блокчейн, което е взето предварително. Те са доста сигурни и си вършат работата 100% от времето.


Производството, например, може да използва интелигентни договори, за да съобщава спецификации и изисквания в различни отдели. За да работи това, интелигентните договори трябва да бъдат вградени в софтуерното приложение за управление на програмата. Случаите на употреба са неограничени. Такъв пример би бил използването на интелигентни договори за проверка на стандартите за качество на продукта в процес на разработване.

SCM, от друга страна, може да се възползва и от интелигентни договори. Например, интелигентните договори могат да предизвикат необходимост от нови елементи въз основа на определени условия. Целият процес ще бъде напълно автоматизиран. Ползата от използването на друга система е, че интелигентните договори ще внесат сигурност и цялост в системата. Те могат да бъдат кодирани според доставчика и също така да подобрят автентичността на доставяните продукти.

4. Свързан транспорт

Друга ясна интеграция на блокчейн за бизнеса е транспортът. Бъдещето на транспорта ще се промени, тъй като автомобилната индустрия се опитва да свърже всяка кола. Идеята за „свързана кола“ може да бъде постигната с помощта на блокчейн, тъй като тя може да се използва за съхранение на информация по-прозрачно.

Например блокчейнът може да помогне на автомобилите да общуват по-добре. Мога да бъда превозно средство към инфраструктура (V2i), превозно средство до всичко или превозно средство към превозно средство (V2V). Интернет на нещата също ще играе важна роля за задействането на цялата система. Основната полза от използването на IoT и блокчейн ще означава, че комуникациите са сигурни, бързи и лесни за интерпретиране.

5. Здравеопазване

Blockchain ще окаже огромно влияние върху последния сектор, който мислим в здравеопазването. Здравеопазването е едно от най-слабо използваните, когато става въпрос за използване на нови технологии. Blockchain може да отвори нови начини как виждаме и използваме здравеопазването. Може да се използва за записване на медицински записи. Всеки, който и да е по света, може да има достъп до същите медицински досиета. Това ще улесни лечението на пациент. Споделената екосистема може да направи чудеса както за местно, така и за международно лечение, правейки я без хартия.

Заключение

В днешната статия обсъдихме как блокчейнът може да промени нашия свят. Това също може да доведе до повече възможности за работа в блокчейн. Като цяло трябва само да изчакаме и да видим как това ще промени отраслите и начина, по който правим бизнес. И така, какво мислите за това? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Ново за този свят? Ето нашето крайно ръководство за начинаещи в Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector