Ръководство за начинаещи: Как да инвестирате в Blockchain

Ръководство за начинаещи: Как да инвестирате в блокчейн

Ще обясня „Как да инвестираме в блокчейн“, обаче, нека първо разгледаме защо да инвестираме в тази технология. Ето три набора интересна информация:

 1. Пазарът на криптовалути вече надхвърля 300 милиарда щатски долара, с над 1500 монети и нови първоначални предложения за монети (ICO), стартирани всеки месец.
 2. Дори извън криптовалутното пространство технологични гиганти като IBM, Cisco и Intel инвестират в него. Дори гиганти на банкови и финансови услуги го правят. American Express, Bank of America и Mastercard подават заявки за патент около него.
 3. Бизнесът и правителствата използват тази технология в различни области, вариращи от генетично секвениране до управление на земни записи.

Струва си да инвестирате в блокчейн поради следното:

 1. В бизнес света, доминиран от гигантски централизирани корпорации, блокчейнът обещава децентрализация;
 2. Във време, когато чуваме обезпокоителни новини за нарушаване на данни, блокчейнът носи безпрецедентна сигурност;
 3. Обещанието за неизменни записи може да сложи край на корпоративните и правителствените измами.

Научете за технологията, преди да научите как да инвестирате в блокчейн:

Трябва да научите технологията достатъчно, преди да оцените добрите възможности да инвестирате в нея. Например:

 • Ако блокчейн-криптовалутният проект изгражда просто поредната централизирана платформа, вместо да използва предложенията за децентрализация на блокчейн, може да не си струва да инвестирате.
 • Ако даден проект използва твърде много първи по рода си технологии (FOAK), това може да е твърде рисковано.

Блокчейн инвестиционна стратегия

Препоръчвам ви да научите следното:

 1. Консенсусни алгоритми като „доказателство за работа“ (POW) и „доказателство за залог“ (PoS) и как те осигуряват блокчейн;
 2. Как съвременната криптография защитава крипто транзакциите и блокчейн мрежите;
 3. Как интелигентните договори могат да автоматизират управлението на договори и да подобрят ефективността.
 4. Защо платформата Ethereum е ценна.

Прочетете редовно за блокчейн технологията, която също ще ви държи в течение с интересни проекти и иновации.

Подобрете компютърните умения като подготовка за инвестиране в блокчейн:

Нуждаете се от разумно ниво на компютърни умения, преди да можете да инвестирате в блокчейн технологията. Например:

 • Трябва да знаете как да направите резервно копие на вашия компютър;
 • Важността на платения и известен антивирусен софтуер ви е ясна;
 • Нуждаете се от основни умения за използване на технология за криптиране на данни, като например защитата на вашия личен ключ;
 • Съществуват рискове, ако използвате компютъра си за крипто-търговия за други случайни дейности за сърфиране в интернет и трябва да ги знаете;
 • Важно е редовно да правите корекции на софтуера и да надграждате операционната си система и трябва да знаете как да направите това;
 • Наличието на твърде много криптовалута в уеб или мобилен портфейл е рисковано и трябва да разберете защо.

Инвестирането в блокчейн ще изисква от вас да държите криптовалути и без разумни компютърни умения, спечелените ви трудно пари ще бъдат изложени на риск.

Подгответе вашата инвестиционна стратегия за блокчейн:

Инвестицията включва риск и за да извлечете ползи, трябва да подготвите стратегията си. Трябва да се съсредоточите върху три ключови аспекта, както следва:


 1. Колко ще инвестирате: Въпреки че до голяма степен зависи от вашето финансово състояние, имайте предвид, че може да загубите всичко. Не инвестирайте сума, която не искате да загубите.
 2. За колко време ще инвестирате: Blockchain е нова технология и много работа ще се случи през следващите дни преди широкото приемане. Една технология изисква време, за да узрее. Трябва да останете инвестирани поне 3 години, за предпочитане много по-дълго.
 3. Как ще инвестирате: Трябва да определите дали ще търгувате с криптовалути, или ще инвестирате в ICO, или ще инвестирате в „договори за разлики“ (CFD) с регулирани брокери за криптовалути.

Търговия с крипто борси:

Ще намерите борси за криптовалути, които са уебсайтове, където можете да депозирате фиатни валути и да купувате криптовалути. Можете да решите да ги задържите или да ги продадете в крипто борсите.

Трябва да направите следното:

 1. Отворете сметка в крипто обмен;
 2. Настройте своите уеб и хардуерни портфейли;
 3. Посочете вашата двойка за търговия, като Bitcoin (BTC) / USD;
 4. Депозирайте фиатна валута и купувайте криптовалути в замяна;
 5. Провеждайте транзакции като продажба на борсата с помощта на вашия уеб портфейл;
 6. Пазете своите криптовалути в безопасност в хардуерен портфейл.

Въпреки че има много крипто борси като Coinbase, Bittrex, Binance и др. Преди да изберете борса, трябва да разгледате няколко фактора, напр. репутация, лекота на използване, техните такси и монети, които те изброяват.

препоръчвам Coinbase, много е лесно за нов търговец, изброява много монети и осигурява добра ликвидност. MyEtherWallet е добър уеб портфейл и препоръчвам Ledger Nano S като вашия хардуерен портфейл.

Не забравяйте, че всички инциденти с криптовалутни хакове са били атаки срещу централните сървъри на крипто борси, следователно използвайте уеб портфейли само за извършване на транзакции. Мобилните портфейли са по-рискови и оставят възможно най-малко монети там. Когато не използвате монетите си, винаги ги фиксирайте в хардуерния си портфейл.

Инвестирайте в ICO:

ICO са нерегламентирани събития за краудсейл, които стартиращите блокчейн-криптовалути все по-често използват за набиране на средства. Популярността им се увеличава, тъй като напр. през 2017 г. блокчейн стартиращите компании са събрали 5,6 милиарда щатски долара в ICO.

Как да инвестираме в ICO

Трябва да се подготвите добре за инвестиране в ICO, като предприемете следните стъпки:

 • Проучете състава на проектния екип. Екипът на проекта трябва да бъде с висока надеждност и да има силен опит в изпълнението на блокчейн-криптовалутни проекти, особено в тази конкретна индустрия.
 • Прочетете добре ICO техническия документ, той трябва ясно да обясни идеята за проекта и да даде ясно описание на технологията.
 • Проверете текущото състояние на проекта. Ако екипът има работещ прототип или незавършен код с отворен код, те са постигнали напредък. Ако имат само бяла книга и без код, тогава проектът може да има проблеми с изпълнението.
 • Проверете правната и нормативна готовност на проекта.
 • Разберете какво казват невероятно знаещите крипто общност и експерти по блокчейн за проекта. Следвайте новини и дискусии за проекта в социалните медии и приложенията за чат като Telegram. Прочетете дискусиите за проекта в Reddit и проверете важни форуми като Bitcointalk.

Също така препоръчвам това ръководство, за да разберете подробно ICO.

Как да инвестираме в блокчейн, без да държим криптовалути:

Ако сами не държите криптовалути, пак можете да инвестирате в тях. За това трябва да ангажирате регулирани брокери за криптовалути, които се занимават с „договори за разлика“ (CFD).

CFD са договори между търговеца и регулираните брокери. Разликата между цената при влизане и тази при излизане представлява печалбата или загубата на търговеца. Не забравяйте, че има по-малко регулирани брокери за криптовалути, които предлагат CFD.

В обобщение, инвестирането в ICO е подобно на традиционната инвестиция в много отношения. Трябва да се съсредоточите и да направите следното:

 1. Проучете добре пазара и технологиите. Развийте експертиза по предмета.
 2. Стратегизирайте за вашата инвестиция.
 3. Изпълнете добре своята инвестиционна стратегия, използвайки оптимално наличните инструменти и ресурси от знания. Останете в играта дълго, тази технология е тук за дългосрочен план.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map