Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Как и къде да купя криптовалути?

Криптовалутите излетяха и може да е въпрос на време да намерят своя път в основната индустрия предвид огромните им приложения. Дори докато еволюцията продължава, някои хора са станали милионери само за покупка и продажба на тези нововъзникващи класове активи. В това ръководство ще обясним на обикновен английски как да купувате криптовалути?

Биткойните са една от най-търсените криптовалути предвид нейната стойност и факта, че е сред малкото, които са добре установени. Покупката на биткойн може да обърка особено за онези, които тепърва се ориентират в цифровите валути. Това обаче не би трябвало да се има предвид, че има много начини, които човек може да използва, за да притежава парче от всяка криптовалута.

За да можете да купувате криптовалути, първо трябва да имате идея къде да ги купите и хората, които предлагат такива услуги.

Къде да купя криптовалути?

Само преди няколко години имаше само няколко места, където човек можеше да купува и продава криптовалути. С развитието на индустрията обаче се появиха още места, повечето от които са само с едно щракване на бутон.

Криптовалутни борси

Криптовалутните борси се появиха като предпочитано място за покупка и продажба на различни видове криптовалути. Такива борси работят по същия начин като фондовите борси, позволявайки на хората да използват множество фиатни валути, за да закупят цифровата валута по избор.

Повечето борси за криптовалути приемат плащане чрез банков превод или кредитни карти като средство за финализиране на транзакции в зависимост от вида и количеството криптовалута, което човек желае да купи. Има борси за криптовалути, които приемат PayPal като начин на плащане.

Coinbase и Bitfinex са едни от най-добрите борси за криптовалута за закупуване на цифрови валути, тъй като те приемат разнообразни опции за плащане.

Как да закупите биткойн с пари в брой?

Изкупуване чрез борси

Чрез просто отваряне на сметка в една от основните борси за криптовалути като Coinbase, би трябвало да можете да купувате биткойн. Такива транзакции осигуряват начин за добавяне на различни методи на плащане като дебитни или кредитни карти или банкови преводи, откъдето човек може да прехвърля пари в брой, за да ги закупи криптовалута по избор. Други борси, които приемат щатски долари като средство за закупуване на криптовалути, включват Kraken и Gemini в САЩ..

P2P сайтове

Сайтовете равнопоставени, които предоставят платформа, където хората могат да купуват и продават биткойни, никнат всеки ден. В тези сайтове човек трябва само да предаде пари на приятел в замяна на договореното количество BTC монети.


LocalBitcoins е един от най-добрите, тъй като работи в цял свят и позволява на потребителите да се договорят предварително за цена, преди да финализират транзакция.

Биткойн банкомати

Биткойн банкоматите стават популярни в развитите светове, при които човек трябва само да се появи с фиатна валута, за да извърши плащане и да изпрати биткойни в портфейла за биткойн. Банкоматите също така дават възможност да се продават BTC в портфейл в замяна на фиатни валути.

Как да закупите биткойн анонимно?

За тези, които ценят поверителността им, е възможно да купуват биткойни анонимно.

Местна опция за биткойн

Ако не желаете да използвате кредитна карта или някаква форма на идентификация, тогава ще трябва да намерите човек на вашето местоположение, който е готов да продаде биткойн в замяна на пари в брой.

Биткойн банкомат

Биткойн банкоматите могат да се използват и за анонимни биткойн покупки, тъй като те изискват само един да се покаже с пари в брой и биткойн портфейл, където трябва да бъдат изпратени токените.

Предплатени карти с P2P борси

Ако имате пари в брой, можете да опитате да получите предплатена дебитна карта и след това да я използвате за закупуване на биткойни в peer-to-peer борси като LocalBitcoins и други борси. Картите за еднократна употреба не изискват идентификационен номер за извършване на транзакция.

CoinMama

CoinMama е и водеща дестинация за анонимни покупки на биткойни, тъй като позволява на хората да получат първите си BTC на стойност $ 150 с дебитна или кредитна карта, без да е необходима лична карта.

Заключение

За разлика от миналото, когато криптовалутите са били домейн на малка група хора, появата на борси за криптовалути дава възможност да се купуват и продават криптовалути. Съществуват и партньорски сайтове, които позволяват на хората да си взаимодействат и да правят бизнес, включващ криптовалути. Скоро биха могли да поемат банкоматите за биткойни, което дава възможност на хората да се занимават анонимно с криптовалути.

След като научихте как да купувате криптовалути, следващото ръководство е къде да харчите криптовалути.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector