Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

The Ultimate Blockchain Technology Guide: A Revolution to Change the World

Технологията на счетоводната книга, Blockchain, се появи на света с потенциала да промени всичко. Технологията Blockchain спестява много пари, не се нуждае от огромно количество водене на записи и променя ИТ секцията по съвсем различен начин.

Криптовалутите се основават на тази система на счетоводната книга. Един от свръхнадеждните е биткойн, който сега поема почти целия свят. Ако сте начинаещ в тази технология и сте любопитни за цялата фасада на блокчейн, тогава сте попаднали на правилното място.

Ще говоря за всичко, което трябва да знаете за технологията на блокчейн. Така че, нека видим какво ще обхване това ръководство за начинаещи в блокчейна.

Contents

Съдържание

Глава 1: Какво представлява технологията Blockchain?
Глава 2: Различни видове блокчейн
Глава 3: Различни поколения блокчейн технология
Глава 4: Технологичният стек на блокчейн
Глава 5: 10 Сценарии от реалния живот: Как технологията на блокчейн ще повлияе на ежедневието ви?
Глава 6: 6 Водещи блокчейн платформи, за които трябва да знаете
Глава 7: Примери за децентрализирани блокчейн приложения
Глава 8: Различни видове на консенсусни протоколи за блокчейн
Глава 9: Бъдещето на блокчейн
Финални мисли

Сега нека започнем с основната тема, нали?

 

Глава 1: Какво представлява технологията Blockchain?

Блокчейнът е друга революционна технология, която може да промени начините на работа в Интернет точно както софтуерът с отворен код. Точно като тях, блокчейнът ще отнеме известно време, за да се охлади и да получи разумни цени за всички, които да използва в съвременните разработки.

Може да отнеме години, за да достигнем реалния потенциал, който се крие вътре. Тъй като блокчейнът е разпределена P2P система, всеки може да вижда записите на други потребители, но несъмнено никой не може да я променя.

Това увеличава по-високо ниво на прозрачност в цялата система.

Въпреки това е малко вероятно да поеме традиционната централизирана мрежа от бази данни, която правителствата използват; по-скоро може да структурира нова система в рамките на глобалните предприятия.

 

С въвеждането на нови технологии всяка година, ние сме на път да видим нова ера.

Можете да актуализирате блокчейн само с помощта на консенсусен алгоритъм. Така че, когато нов набор от информация се качи в системата, никой не може да я промени. Блокчейнът ще съдържа точна и надеждна информация за счетоводната книга.


 

Казано по-просто, можете да го напишете само веднъж и след това той не може да се промени. Това не е единична технология, а по-скоро е различен тип архитектурна система, която позволява на потребителите да извършват транзакции по различен начин. Смятате ли, че блокчейнът е само за манекени? Защо не разберете.

Разберете кой е изобретил блокчейн от тук!

Какво може да направи технологията Blockchain?

Мрежата може да се свързва с потребители и да прави директни транзакции между тях. Печатните часове и регистрите се поддържат автоматично от системата. Това означава, че няма да имате нужда от официални данни на трети страни в системата.

Всички потребители на блокчейн технологията обаче са администратори. Можете също да използвате интелигентни договори за блокчейн технологията. Тъй като мрежата използва консенсусни алгоритми, можете бързо да създадете проект с определени условия.

Така че, след като всички те бъдат изпълнени по съответния начин, всеки член на проекта ще получи справедливо разпределение на плащането си. Това елиминира приоритизирането или фаворизирането в случай на работа в екип.

Чудесен пример би бил пазарът на недвижими имоти. Ако определени условия не са изпълнени в сделките, тогава транзакцията никога не се случва. Обикновено в блокчейна потребителите използват мрежите, които притежават много определена валута, за да плащат като символични пари.

 

Обяснена технология на блокчейн: Как работи?

Сега, нека поговорим за това как работи. Но първо, нека видим някои важни характеристики на цялата система.

 1. Blockchain ще поддържа оценка на всички видове обмен на данни. Това се нарича система на регистъра, а обменът на данни се нарича „транзакции“. След проверка всяка транзакция се добавя към книгата като блок.
 2. Той използва различен вид разпределена мрежа, за да гарантира, че всяка транзакция е в точката между P2P възлите.
 3. След като даден блок бъде добавен и проверен, никой не може да променя информацията му.

Процеса

Blockchain осигурява сигурност в тази мрежа, като използва концепцията за „Ключ“. Ако използвате набор от криптирани ключове, ще получите уникална идентификация, която никой не може да наруши. Ще получите частен и публичен ключ, като използвате тази комбинация, ще получите уникална самоличност.

Други ще използват вашия публичен ключ, за да ви намерят в мрежата. С помощта на вашия частен ключ ще можете да подпишете всяко действие или да упълномощите транзакции, свързани с вашия публичен ключ.

Ако мислите за криптовалути, тогава публичният ключ ще се използва като адрес на вашия портфейл и ще използвате частния ключ, за да теглите, изпращате или купувате цифрови пари. Ето защо е от съществено значение да запазите този ключ в безопасност.

Ако някой се докосне до вашия частен ключ, той / тя може да осъществи достъп до всички ваши цифрови активи и да го използва неправилно.

Така че, всеки път, когато изпращате нещо по мрежата, ще го упълномощавате. Може да е нещо като „Тод изпраща Джейми 2 BTC“, това ще включва публичния ключ на Джейми, за да го намери и публичния и частния ключ на Тод за криптиране на транзакцията.

След транзакцията системните възли ще я проверят и тя ще бъде добавена към регистъра с помощта на уникален идентификатор и времева рамка.

Накратко, всяка транзакция ще има едни и същи характеристики, публичен ключ, цифров подпис, уникален идентификационен номер и клеймо за време.

Но как се уверяват, че сте напълно анонимни?

Е, публичните ключове нямат разпознаваема последователност, няма да поставяте името си там. Той ще се състои от произволни букви и цифри. Ето защо никой не може да го проследи обратно до вас или обратно.

Освен това ще можете да генерирате колкото искате ключови думи и да измислите нови двойки ключове по време на процеса.

 

Колко сигурна е технологията Blockchain?

Нито една система не е „непробиваема“ в интернет. Но блокчейнът гарантира, че е един от най-сигурните досега. Много индустриални ферми потвърдиха това твърдение, включително северозападните проходни предприятия.

Не работи като традиционните средства като банките, така че за да го хакнете, трябва да хакнете целия компютър, който го използва. Процесът е изключително сложен и затова се счита за изключително защитен.

За да изчислят всички ресурси, хакерите трябва да се изправят пред много предизвикателства, поради огромния брой компютри.

Подобно на всяка друга технология, блокчейнът трябва да извърви дълъг път. Ако обаче сравним Blockchain срещу централизирани платформи, blockchain със сигурност ще спечели.

 

Глава 2: Различни видове блокчейн

 • 2.1- Обществени блокчейни

Е, има различни видове блокчейн технологии, които можете да използвате. Един от тях е публичен блокчейн. Името ви позволява да знаете всичко. Такава блокчейн мрежа е напълно отворена за всички. Никой не се нуждае от разрешение за участие в публичната блокчейн или заявка за нея. Всеки процес на транзакция чрез този вид блокчейн е валидиран за всички.

Всеки има пълното право да изтегли кода и да стартира всеки публичен възел на собственото си устройство. Всеки може дори да провери текущото си състояние и също така да реши да добави всякакви блокове към веригата.

Освен това можете лесно да се присъедините към мрежата, без да се колебаете, и най-атрактивната част е, че те не се нуждаят от никакво разрешение за проверка от никого. Такива характеристики привличат повече хора, за да бъдат част от блокчейн технологията, обяснена като публична.

 

Системата или сървърите не изискват никаква поддръжка. Ето защо децентрализираните приложения не струват твърде много за създаването и стартирането им.

Една от водещите блокчейн мрежи е Биткойн. Ethereum, Dash, Dogecoin, Litecoin, Monero също са различни публични блокчейн мрежи. Всички тези блокчейн мрежи имат достъп за всеки, който да се присъедини към тях като участници, да използва техните кодове и също да изпраща всяка транзакция или дори да ги чете.

 • 2.2- Федерални блокчейн

Друга блокчейн технология е обединената блокчейн. Нарича се още консорциум блокчейн. Това е нещо като обратното на обществената блокчейн мрежа. Това е така, защото хората не получават достъп до регистъра и какъвто и да е процес на проверка на транзакциите. Всеки няма право да чете този блокчейн.

Група лидери управлява Федералните блокчейн. Това е основната причина за името на тази блокчейн. Поверителността на транзакциите е по-добра в тази система. Те се справят с голямо внимание. Дори тяхната скалируемост е по-висока от публичната.

Групата на нейните лидери контролира всички нейни консенсусни процеси. Това е изключително бързо. Като цяло банковите сектори използват федералните блокчейн, или можете да кажете конзолните блокчейн.

С тази блокчейн мрежа никой няма право да се присъединява и да участва в системата без разрешение. Ще ви е необходимо подходящо разрешение, преди да участвате в какъвто и да е процес на тази мрежа.

Федеративен, известен също като консорциум блокчейн замества наследени системи. Той елиминира излишните данни. Това кара хората директно да боравят с документите. Няма полуръчни механизми за съответствие. Цената на транзакцията също е по-малка във Федералната блокчейн мрежа.

B3i (застраховка), R3 (банки), Corda, EWF (енергия); това са някои от федералните или консорциумните блок-вериги.

 • 2.3- Частни блокчейн

В някои случаи можете да кажете, че основната разлика между частната и обединената блокчейн е, че с изключение на група организации само една контролира процеса на частна блокчейн мрежа.

Обикновено хората нямат достъп до блокчейн мрежата като одит и управление на база данни. Отделни компании могат да получат достъпа с подходящо разрешение и процес. Те ще имат вътрешен достъп при проверка на транзакции. Но има случаи, при които обществеността може да получи шанса за одит.

Частната технология Blockchain е противоположна на публичната в някои случаи. Това е централизирана система. С частните блок-вериги рискът от пробив в сигурността се увеличава.

 

Цената на транзакцията е по-малка с частната блокчейн мрежа. Те променят системите за наследяване. Работата с документи е много по-проста с тази блокчейн мрежа. Multichain, MONAX са две частни блокчейн мрежи.

Вижте повече: Частен срещу публичен блокчейн: Кое е по-доброто?

Глава 3: Блокчейн за манекени: Различни поколения технология на блокчейн

Към тази дата блокчейн технологията излезе пред нас като различни версии, всяка от които има специфични надстройки и нови функции.

Да видим какви са те, нали?

 

3.1- 1-во поколение блокчейн технология

За да разберете по-добре първото поколение, ще трябва да разгледате по-отблизо технологията на Биткойн. Биткойн беше първият въвел тази нова технология, така че всяка характеристика на тази мрежа се счита за първо поколение.

С помощта на блокчейн технологията биткойнът привлече вниманието на всички още от самото начало. Това блокчейн от първо поколение има фиксирана политика, която никой не може да променя.

Ще стигнете до само 21 милиона биткойни и след като прагът бъде достигнат, никой няма да може да мине или да ги вземе в ръце, освен ако не го купи.

Политиката също така включва, че потребителят може да похарчи своите биткойни само веднъж. След тяхната транзакция те не биха могли отново да се доберат до тях.

Как са постигнали такова огромно нещо?

Е, те го направиха с помощта на блокчейн технологията от 1-во поколение. Обикновено на централизирани системи, които използват фиатни пари, не се свързват с други частни книги. Ето защо им липсва комуникация.

Позволете ми да го изясня на пример.

Алис работи като сервитьорка и един ден получава $ 300 бакшиши. След това тя взема тези пари и депозити в своята банка X. Банка X актуализира съответно своята книга. На връщане тя се сети да си купи хранителни стоки. За съжаление единствената опция за теглене е най-близката банка Y.

Банка Y обаче не актуализира счетоводната си книга и за това тя трябваше да се върне обратно към банка A.

Е, това може да не е така винаги, но такива неща се случват и това е едно от слабите места на системата. Също така ще трябва да се доверите на парите си на сляпо. Ако някой го хакне и промени книгата, несъмнено ще загубите парите си.

 

 • 3.1.1- Как този е различен

Блокчейнът актуализира регистъра на всички участници и го прави напълно децентрализиран процес. Така че, вместо просто да записвате данните в един възел, те ще бъдат регистрирани и в дневниците на всички.

Така че само фалшифицирането на един възел няма да е достатъчно, за да ви хакне парите.

Защо?

Е, мислете за себе си и за приятелите си като за възли. Всеки път, когато транзакцията ви помага да се срещнете и да споделите подробностите за транзакцията. След като споделите и получите цялата информация правилно, ще я актуализирате в бележника си и ще запишете плащанията.

След като ги запишете, вие и вашите приятели ще ги сравните, за да видите дали всички вие имате еднакви резултати.

Ако резултатите са едни и същи, ще подпишете на страницата, за да сте сигурни, че никой не може да го промени. Между всички възли върви същото. Така че, виждате, че не е лесно хакнат.

 

 • 3.1.2- Какви са предимствата на Blockchain приложения от първо поколение?

Е, има толкова много предимства от този тип блокчейн от първо поколение. Нека ги разгледаме един по един.

 1. Никой няма да бъде на загуба поради загуба на един възел. Данните също ще се съхраняват във всеки друг възел.
 2. Ако някой се опита да го хакне или да фалшифицира записите, процесът би бил твърде очевиден. Ако има само девет други книги, които хакерът трябва да проникне и да инсталира подобно изглеждаща книга в системата, това може да е парче торта.

Но представете си какво се случва, когато има 2 хиляди или милиона души с дневника. Сесиите също се опресняват на всеки 10 минути, така че на практика е почти невъзможно да го хакнете.

 1. Няма да се налага да се доверявате сляпо на никоя страна. Всяка транзакция се проверява автоматично и подписва от всеки член.

Блокчейн технологията от първо поколение беше една от революциите в цифровия свят. Това беше коренът на всяка друга криптовалута и най-новите версии на блокчейн технологията.

3.2- Блокчейн технология от второ поколение

Ethereum е основата на второто поколение блокчейн технология. Нека разгледаме по-отблизо тази система, за да разберем по-добре системата. Ethereum често се сдвоява с биткойн. Той представя нова функция, наречена „Интелигентни договори“ и можете да изпращате пари, използвайки валутата им Ether.

 

 • 3.2.1- Интелигентни договори: Обяснена технология на блокчейн

Интелигентният договор е кодиран проект, който се качва в мрежата. След изпълнението на всички договори той се актуализира автоматично в дневника.

Можете да го възприемете като кодирана версия на ситуацията „Ако тогава“. Договорите имат специфични изисквания и след попълването им проектът ще приключи. Това гарантира пълна прозрачност, тъй като никой не може да фалшифицира данните.

Също така всеки ще получи справедливия дял от плащането и никой няма да бъде оставен настрана. Позволете ми да ви дам пример, за да изясните въпроса допълнително.

 

 • 3.2.2- Сценарият за онлайн пазаруване

Представете си, че искате да купите нещо онлайн от доставчик. Ще трябва да му платите предварително и след това продуктът ще ви бъде изпратен в рамките на следващите три дни. Това обаче е само след като продавачът получи парите.

Има много проблеми с тази система.

На първо място, няма доверие между вас и продавача, тъй като не го познавате от някъде преди.

На второ място, продавачът ще поиска парите предварително, тъй като може да не му платите и след получаване на продукта.

И накрая, спедиторската компания по някакъв начин губи продукта и вие давате лош отзив на продавача.

Всички тези проблеми се решават лесно веднага след използване на интелигентни договори.

Договорът автоматично ще бъде платен, след като доставката бъде потвърдена. Нито една партия не трябва да си вярва сляпо; процесът става наистина прозрачен. Спедиторската компания ще се свърже с продавача, ако загуби или повреди продукта. Ще получите и известие за ситуацията.

Всяка част от този процес не се нуждае от централно разрешение. Няма да се налага да попълвате документи или да плащате допълнителни такси за продукта. Всичко, което трябва да направите или продавачът трябва да направи, е да създадете интелигентен договор в блокчейн мрежата.

Обяснението на второто поколение блокчейн технология добавя нова функция към цялата ситуация с цифровите валути. Така че сега той може да се използва и различен от валутен инструмент.

 

3.3- 3-то поколение блокчейн технология

Третото поколение добавя допълнителен слой ефективност към цялата мрежа. Просто вземете за пример операционната система Apple и Android. И двамата имат различен набор от кодове за своите приложения.

И така, приложение за Android няма да работи на iOS на Apple и обратно. Ако искате да стартирате точното приложение на Apple, ще трябва да го кодирате в Swift.

Реагиращият всъщност реши този проблем. Той позволява на всеки да кодира всяко приложение и за двамата. Тази структура е това, което представя третото поколение. Ethereum е чудесна платформа, но липсва гъвкавост.

Всяко децентрализирано приложение, изградено на Ethereum, работи само на техния EVM (Ethereum Virtual Machine). Така че, ако искате да се премести на друга платформа, да речем Lisk, ще трябва да промените кодирането.

Третото поколение позволява гъвкавост за обмен на платформи и използва блокчейн приложение във всяка мрежа.

Има много примери за това. Разгледайте някои от тях по-долу.

 • 3.3.1- Qtum

Това е доста вълнуваща платформа. В момента тя работи на тяхната виртуална машина Qtum. Тази VM е модифицирана форма на EVM. Най-добрата част от тази система е, че има Анотация на акаунта (AAL). Този различен слой ще ви позволи да добавяте всякакви интелигентни договори от друга платформа без никакви караници.

Можете да интегрирате всякакви интелигентни договори в мрежата; без усилие.

 • 3.3.2- Пулсации

Ripple е друго технологично блокчейн от трето поколение. Това ще ви позволи да извършвате транзакции в рамките на различна система на регистъра. Така че ще можете да преговаряте между частни на частни и на традиционни платежни системи.

Техният протокол Interceder им позволява да изпълнят тази стратегия. Така че, можете да мислите за това като за връзка между различни блокчейн платформи.

 • 3.3.3- IOTA

IOTA се отървава от некачествените микротранзакции. Силата на звука беше изключително ниска в предишните поколения. Въпреки това, IOTA осигурява супер бърза и голяма транзакция всяка секунда. Ще трябва да платите определена сума такса за всяка транзакция.

Как го правят?

Е, те ги обединяват като блокове и те се проверяват от всички миньори. IOTA използва нова технология, наречена „Tangle“, при която всеки блок в мрежата се проверява от само себе си.

Моделът е спечелил справедлив дял от изискванията на много индустрии и в крайна сметка увеличава мащабируемостта.

 

Хакване на Blockchain

Хакването на блокчейн е изключително трудно, но не и „невъзможно“. Може би чудесен пример би бил DAO. DAO беше хакнат от $ 70 милиона Ethereum поради системния бъг. Хакерът по някакъв начин измами мрежата и вкара 70 милиона долара в сметката си.

Няма обаче много примери за този сценарий. Ако технологията на блокчейн има някакъв цикъл, тогава човек може да се възползва от това. В противен случай системата е напълно доказана.

От днес някои експерти се съмняват в мотива за тази нова технология, но също така смятат, че улесняването на достъпа до нея може да се счита за подарък. Е, със сигурност се нуждае от много повече признателност, отколкото всъщност получава.

Някои хора дори се съмняват в пълния си потенциал дори с всички функции.

 

Глава 4: Технологичният стек на блокчейн

Блокчейнът съдържа различни слоеве. Погледнете слоевете отдолу:

 • 4.1 – Интернет слоят: Въведение в Web3

Този слой е коренът на целия стек. Това е комбинацията от всички мрежи като IoT устройства, смартфони, компютри и др. Всички те разчитат на Internet Protocol Suite. Този слой определя как информацията трябва да се предава, адресира, пакетира и т.н..

Първоначалната версия на интернет, известна като Web Version 1 или World Wide Web (WWW), е въведена през 1989 г. Той използва IoI (Интернет на информацията). Той дефинира конкретна рамка и URL адресите към други ресурси.

След повече от десет години технологията претърпя нов ъпгрейд и тя се превърна в уеб версия 2. Тази версия започна да използва Интернет на взаимодействията, използван най-вече в социалните мрежи и уебсайтове за електронна търговия.

С тази нова версия връзката Pear to Pear нараства с времето и много големи групи действат като среда за това.

Тези организации се възползваха от използването на реклами или други абонаментни ресурси.

Тази нова популярност роди най-новата уеб версия 3. Повечето хора смятат това за Интернет на стойност или мрежа. Технологията Blockchain е един от важните инициализатори на тази нова надстройка. Започна с биткойн и бавно си проправя път към топ пазарите.

Така, е Blockchain новият интернет?

Същата тази технология може да замени социалните медии или приложенията за споделяне на пътувания. Наистина може да направи мрежата децентрализирано място в края на краищата.

Прочетете повече: Блокчейн срещу Интернет: ще има ли нов интернет?

 

 • 4.2- Блокчейн протоколен слой

Слоят работи подобно на всяка друга блокчейн мрежа. Възлите ще изпълняват протоколи, ще добавят данни в регистъра и ще осигурят прозрачни транзакции.

Протоколът въвежда отворена, доверена и споделена система на счетоводната книга. Протоколът предлага достатъчно количество обратна връзка на потребителя.

 

 • 4.3 – Приложният слой

Биткойн мрежата беше границата на много други блокчейн технологии. Това обаче увеличи броя на вилиците. Приложният слой на системата се състои от всякакви други функции извън обикновените криптовалути.

Интелигентните договори и децентрализираното приложение са в този слой. Слоят позволява разработването на децентрализирани приложения, които работят извън консенсусния алгоритъм.

Интелигентните договори могат да осигурят по-сложни приложения. Токените са абсолютно критични за мрежата и за развитието на самите dApps.

 

 • 4.4- Потребителски опит (UX) слой

Този слой дава достъп до цялата мрежа и различни блокчейн приложения. Това е предната облицовка на целия стек.

 

Глава 5: 10 Сценарии от реалния живот: Как технологията на блокчейн ще повлияе на ежедневието ви?

 • 5.1 – Интернет на нещата (IoT)

Думата е широко разпространена в крипто нишата – Интернет на нещата (IoT). Но какво е това? Помислете за всички устройства, които имат способността да се свързват с интернет. Това може да бъде вашият хладилник, вашият домашен помощник, дори може би вашият интелигентен телевизор. Основната концепция е – независимо каквото е „нещото“, ако може да се свърже с интернет, това е в IoT клуба.

Като цяло интелигентните домакински уреди се считат за обекти на Интернет на нещата. Всяка точка, която се свързва с мрежата, е голям актив за технологичната мрежа. Коя е най-добрата част от тази технология, тя е енергийно ефективна. Криптовалутите обикновено консумират безумно количество за генериране. IoT може много да спести огромно количество електрическа енергия.

 

 • 5.2- Blockchain Healthcare

Една от уникалните характеристики на блокчейн технологията е, че всички данни са криптирани. Никога не нарушава личната неприкосновеност. Това е чудесно оръжие срещу нарушаване на данни и други виртуални престъпления. И така, смятаме, че тази технология може да бъде от голяма полза за сектора на здравеопазването. Blockchain може да шифрова всички потребителски данни и да ги запази в безопасност само за определени очи. Цялата документация, като данните за операцията, може да бъде кодирана и запазена като частна.

Така че несъмнено здравеопазването може да бъде огромно поле, което може да извлече максимална полза от технологията.

 

 • 5.3 – Улеснени междуплатежни плащания: Кажете сбогом на споровите спорове

Изпращането и получаването на пари от чужбина винаги е било проблем. На първо място, не всеки начин на плащане е наличен във всяка държава. Почти всяка държава има управляващо око, което поддържа цялостния процес. На второ място, отнема около 4-5 дни, за да се прехвърлят пари от държава в друга.

Трябваше да се направи нещо! Говорим за много пари. Около 150 трилиона долара са извършили транзакции от държава в държава само през 2015 г. Все пак процесът е много сложен, непрозрачен и съмнителен. Blockchain може да бъде спасител в този случай.

Можете просто да се сбогувате с досадното време за изчакване. Коя е най-добрата част? Никой не би гледал на парите ви като на лешояди, дебнещи се над празниците му!

С тази технология трансграничните плащания вече са само едно кликване. Освен това има възможност за пране на пари и други свързани с тях престъпления. Несъмнено ще има по-малко спорове и животът ще бъде много по-лесен за хората, издържащи семейства от чужбина.

 

 • 5.4- Електронно гласуване: Не просто мит!

Гласуването е едно от основните граждански права на всички граждани. Но злото направи нещата груби или честност и яснота. Процесът може да получи огромна помощ от блокчейн технологията. Има две основни причини за подкрепа на системата за електронно гласуване – анонимна и защитена.

Хората винаги се съмняват в такава система. И е напълно разумно. Конкуриращите се партии биха могли да почувстват, че изборите се подправят. Но изборите в САЩ през 2016 г. и изборите на Дания през 2014 г. дадоха категоричен отговор на съмняващите се.

Технологията става все по-надеждна и се приема постепенно от хората и политиците по целия свят. Разбира се, ще отнеме известно време, преди всички и всеки държавен ръководител би могъл да осъзнае ползата.

 

 • 5.5- Подобрена цифрова сигурност

Киберпрестъпниците сега представляват огромна заплаха за правителствата и големите компании. Индустрията за киберсигурност струва най-малко 18 милиарда долара годишно според различни доклади. Distil Networks публикува изявление по въпроса и накара много технически гурута да преосмислят проблема.

Когато видим популярни и технологични гиганти като Facebook са подмамени от киберпрестъпници, вярата ни започва да се руши. Кой знае дали рекламните агенции купуват личните ви данни или не. Има остра нужда от прозрачност. В противен случай вие не сте нищо друго освен продукти за корпоративния свят.

Може да се каже блокчейн героите без пелерини. Технологията е толкова стабилна, колкото става. Данните ви могат да бъдат много сигурни (почти неразбираеми) и поверителността ви ще бъде лесно поддържана.

 

 • 5.6 – Вашата кола става по-интелигентна

Кражбата на автомобили е често срещано престъпление в повечето страни по света. Загубата на толкова голям актив за крадците е въпрос на голяма скръб. Но хубавото е, че колата ви става по-умна! Сега много нови модели автомобили могат да бъдат отключени с помощта на смартфон. Но какво, ако хакерите могат да хакнат паролите и да откраднат колата ви още по-лесно.

Тук блокчейнът идва на сцената. Blockchain предоставя по-защитен и криптографски начин за управление и обработка на данните. Така че лесно бихме могли да предположим, че интелигентните автомобили ще бъдат още по-сигурни с магическото докосване на технологията. Всички приветстват могъщата блокчейн книга!

 

 • 5.7- Пътуването е лесно

Имате ли нещо за номадски живот? Може би обичате да обикаляте наоколо и да не се успокоявате. Човешкият ум несъмнено е авантюристичен човек. Но докато пътувате, ще трябва да се сблъскате с типичен сценарий – пари. Всяка държава има различни валути.

Ами ако имате универсален портфейл, който е бърз, сигурен и поддържа акаунта в реално време? Вашият пътуващ живот ще ви благодари за такъв лесен метод. Е, с блокчейн можете лесно да усетите вкуса на такъв живот.

 

 • 5.8- Пиратският убиец!

Пиратството винаги е било убиец в индустрията, особено в развлекателния сектор. Например, с цифровите формати на музиката и споделянето, беше голямо предизвикателство да се утвърди като печеливша индустрия.

Виждали сме многобройни музиканти и художници да не блестят заради пиратството. С блокчейн технологията музиката отново може да бъде оскъден цифров актив.

Музикантите биха могли да получат заслужаващите си хонорари и да създадат индустрията отново в предишната силна форма. Това ще отдаде почит на художниците, музикантите и режисьорите.

 

 • 5.9- Лесно регулиране

Корупцията живее във всяка човешка душа. Колкото и строга власт и управление да има, корупцията намира път! С отворената и публична книга бихме могли да сложим край на прането на пари и други финансови престъпления.

Това би подобрило драстично ефективността на органите за борба с изпирането на пари. Криминалните кръгове ще отнесат огромен удар и ние бихме могли да спрем жестокото престъпление и участващите криминални кръгове.

 

 • 5.10- Споделянето на возията получава глас за

С популярността на Uber, Lyft и много други компании за споделяне на пътувания, предполагаме, че индустрията ще расте още повече. Вече различни местни марки управляват улиците по лидерите на световния пазар.

Технологията Blockchain може да отвори възможността за споделяне на пътувания 2.0. Подобен вариант напълно ще пропусне съществуването на посредника. Ако е така, разходките ще станат още по-евтини и по-достъпни. Е, вече е достъпна, но цената също ще спадне повече.

Блокчейнът също се утвърждава и от страна на игрите.

 

Отваря се възможност за сценарий на заемане на пари

Заемането на пари е концепция, която продължава от зората на гражданските общества. Основното правило е да вземете пари за заемодатели и да върнете първоначалната сума плюс лихвите, договорени за това от двете страни.

Но животът е непредсказуем. Може да станете жертва на всякакъв вид инциденти. Ако е така, няма да платите парите. Така неизброимите хора стават жертва на фалит. Те губят ценните си активи. Някои хора дори губят до последно принадлежността си, дори домовете си.

Как може блокчейнът да помогне в такива случаи? В блокчейн технологията няма да се налага да плащате този допълнителен лихвен процент. Но как? Е, не е необходима банка или други финансови организации, които да извършват транзакции с помощта на блокчейна. Така че, можете да спестите много пари.

 

Защо технологията Blockchain е по-добра технология?

Блокчейнът е решението на тази епоха. Дори може да промени самия начин, по който поддържаме финансовия си живот. Е, това влияе на много индустрии. Четири основни силни точки карат технологията да се откроява сред тълпата –

 • Разпределени
 • Без доверие
 • Неизменим
 • Децентрализиран

 

1- Разпределени

Първата разлика с настоящия модел е, че той има централизирани сървъри и огромни центрове за данни. Така че, ако такъв център за данни се провали или бъде хакнат, всички ваши ценни данни могат да бъдат загубени. Това дори ще отбележи смъртта на безброй уебсайтове.

Технологията на блокчейн се разпространява. Вместо да има централизиран сървър, мрежата се разпространява. Копието на регистъра се разпространява до всички потребители и всички възли. И така, всеки има една и съща власт над системата. Дори IoT могат да бъдат членове на блокчейн мрежата.

Нещо повече, това е практически непробиваемо. Хакерите и кибернападателите ще трябва да свалят цялата мрежа на всички потребителски възли. Задачата не е нищо повече от невъзможна.

 

2- Без доверие

Доверието е голяма дума! При цифрова транзакция две страни се свързват за транзакция. Но тези две страни нямат взаимно доверие един към друг. И така, затова технологията често се нарича технология без доверие. И така, как действат нормално? Е, те трябва да следват общ консенсусен алгоритъм, който ще проверява всяка транзакция и ще я съхранява в една обща книга.

Освен това всеки може да види всички направени транзакции. И ако някоя транзакция нарушава този консенсусен алгоритъм, самата транзакция се нарушава. Така че, дори ако страните не си имат доверие, това няма значение. Системата е предназначена да гарантира безопасност и общо доверие сред потребителите.

 

3- Неизменим

Ще ви бъде много трудно да отмените транзакция, споделена в мрежата за проверка. С течение на времето процесът на възстановяване и отмяна се засилва. Така че, в този смисъл може да се каже, че технологията е неизменна.

Това е едновременно добро и лошо нещо. Ако сте на свободна практика, след като клиентът ви изпрати плащането, той не може да го върне обратно. В същото време, ако по грешка изпратите на някого парите, ще бъде почти невъзможно да ги върнете обратно.

Такава функция прави технологията по-стабилна и устойчива и по-надеждна сред потребителите.

 

4- Децентрализиран

Отдавна правителството и банките не ви държаха в окови и играеха монопол с вас. Какво правят тези централни правителства? Те вземат процент от вашите пари или актив, за да потвърдят, че притежавате този конкретен актив.

Децентрализираността прави технологията блокчейн още по-привлекателна за тълпата. Това кара малкия Робин Худ във всички нас да се развесели.

Има много положителни страни на децентрализацията. Никой не може да свали цялата мрежа; никоя трета страна не може да разгледа вашите частни разходи. Така че, ако извадите посредника от всеки сценарий, ще спестите много пари. Скъпоценните трудно спечелени пари винаги ще ви принадлежат, само ако използвате блокчейн мрежата.

 

Все още ли е Blockchain незрял?

Блокчейнът е само за манекени? Е, блокчейн технологията има много място за израстване. Технологията е на десет години. Сатоши Накамото, мистериозният изобретател, представи концепцията за публични очи през 2008 г. Така че е доста лесно да се досетим, че ще има редица недостатъци на блокчейн мрежата. Някои от решаващите са следните –

 • Консумираща енергия
 • По-високи мрежови разходи
 • Промяна на размера на блока
 • Специализация на пазара
 • Неизменяеми интелигентни договори

 

1- Консумация на енергия

Изпълнението на алгоритъма за консенсус наистина е обезсърчаваща задача за процесорите. PoW изцяло зависи от суровите мощности за обработка на възлите. За съжаление, без да харчите много процесорна мощност и електрическа енергия, не можете да добиете достатъчно монети. Освен това цялото копие на цялостната система се съхранява на всички членове в мрежата. Наличието на данни във всички възли може да ви накара да помислите колко данни консумира.

Добрата новина е, че почти всички големи имена в бранша усилено се опитват да направят процеса по-малко енергоемък и по-малко разточителен.

 

2- По-високи мрежови разходи

Блокчейнът се състои от възли. Но някои блокчейн екосистеми имат ограничен брой възли. Ако общият брой на потребителите надхвърли броя на възлите, цялата мрежа може да се разпадне. Подобни сценарии пораждат два основни проблема –

 • По-високи разходи
 • По-бавен процент на транзакциите

По-рано може да се появи въвеждането на стимулиращите възли. По този начин съществува значителна възможност за създаване на нова цифрова кастова система, която напълно противоречи на основната идеология на самата технология.

 

3- Промяна на размера на блока

Блоковете могат да съдържат различни видове данни. Съдържането на такива големи данни може да изисква „по-големи“ парчета. Тези по-масивни блокове се противопоставят на два вида заплахи.

 • Създаване на по-малки книги, които ще навредят на неизменността и алгоритъма за консенсус.
 • По-централизирана, а не разпределена мрежа.

Нито едно от тези условия не е желателно, тъй като променя много привлекателния характер на технологията, която всеки желае.

 

4- Пазарна специализация

Блокчейн технологията току-що започна да се развива. Една от основните причини, поради които хората се страхуват, е поради нестабилността и просто има твърде много блокчейн на пазара. Коя блокчейн трябва да изберете и в коя криптовалута дори да инвестирате.

Пазарът е твърде спекулативен. Например Bitcoin е достигнал единична стойност от $ 20 000, но не означава, че винаги ще запази своята пикова стойност. Цената може да падне по всяко време. Или може би някои други валути се справят изключително добре. Никой какво ще се случи, за да направи сцената по-сложна от всякога.

И така, блокчейнът е само за манекени? Е, това може да ви накара да мислите така.

Освен това ще окаже влияние върху кръвното Ви налягане!

 

5- Неизменяеми интелигентни договори

Интелигентен договор е договор между две лица, които имат абсолютен срок и условия. След като тези условия са изпълнени, сделката става самопроверяваща се. Ethereum представи за първи път интелигентните договори.

Важна характеристика на такива интелигентни договори е, че те са неизменни. Смисъл, след като сключите сделката с условията, които трябва да изпълните, станете непроменими. Хакерите биха могли да използват точно тази функция, за да ни атакуват. Отново, ако успеят да пробият кода, за създаването на такива договори ще последват бедствия.

 

Глава 6: 6 Водещи блокчейн платформи, за които трябва да знаете

 • 6.1- Ethereum

Кредити за изображения: уебсайт Ethereum

Ethereum, променящата играта блокчейн платформа е чудо на 22-годишния руско-канадски. Казва се Виталик Бутерин. Можете да ги наречете най-иновативната блокчейн екосистема.

Какво отличава Ethereum? Е, Ethereum представи Smart Contracts, dApps и DAO. Наличието на такива уникални характеристики направи системата привлекателна за обикновените потребители. Може би затова те имат най-значимия брой случаи на употреба. Те дори имат приятелска и полезна общност за онлайн поддръжка, която се фокусира върху чести актуализации на продукти и поддръжка на потребители.

В момента в тяхната система има по-старият алгоритъм за консенсус за работа. Но Ethereum планира вместо това да приеме актуализирания алгоритъм за консенсус за доказателство за залог.

 

 • 6.2- Плат Hyperledger

Кредити за изображения: Уебсайт на Hyperledger

Linux, световноизвестната платформа с отворен код, подкрепя Hyperledger. Те имат за цел да създадат и обслужват рамки на счетоводната книга на ниво индустрия. Те вече са си сътрудничили с големи предприятия, идващи от различни индустрии като годеник, банково дело, верига за доставки, производствени компании и IoT и т.н..

Hyperledger е една от най-добрите блокчейн рамки там. Той идеално се съчетава с корпоративни решения. Блокчейнът ще ви позволи да започнете веднага и с помощта на техния консенсусен протокол.

Също така наскоро обявиха, че ще пуснат по-нова версия на Hyperledger Fabric.

 

 • 6.3- R3 Corda

Кредити за изображения: Уебсайт на Corda R3

R3 е друга революционно значима финансова институция, която е създала платформа за разпределена книга с отворен код, наречена Corda. Няма вграден токен или криптовалута за Corda и това е тип блокчейн за разрешения.

Защо?

Е, това ще ограничи всеки човек, който не се срещне с блокчейн протоколи. Така че, ако сте изрично свързани към мрежата, няма да получите достъп до определени части.

 

 • 6.4- Пулсации

Ripple е един от интересните до момента. Техният RippleNet има за цел да свърже всички банки и начини на плащане или предоставяне на едно място. Таксите за транзакции, предлагани от Ripple, са безплатни.

Тяхната цифрова валута се нарича „Ripples или XRP“ и те са се превърнали в една от най-популярните веднага след Биткойн и Етериум. XRP е по-мащабируем и по-бърз от другите криптовалути.

Кредити за изображения: Ripple Net Website

 • 6.5- EOS

EOS е нов на пазара и вече е създал страхотно впечатление на пазара. Хората стават хипнотизирани за това. Е, зад него има основно три причини – мащабируемост, гъвкавост и използваемост.

Може да се каже, че е освободен от всички основни недостатъци, които биткойнът има в момента. Само времето може да покаже докъде стигат EOS, тъй като конкуренцията е на върха.

 

 • 6.6- NEO

Новороденото NEO вече навлезе на пазара с гръм и трясък! Той променя целия сценарий с огромната им възможност за обработка на транзакции в секунда. Докато блокчейн като биткойн може да обработва 6-7 транзакции в секунда, NEO може да обработва 10 000 операции в секунда.

Нещо повече, NEO е предизвикал чудовището – Ethereum. NEO е всичко, което Ethereum е, но е по-млад, по-умен и по-бърз.

 

Глава 7: Примери за децентрализирани блокчейн приложения

Сега, след като знаете как можете да създавате децентрализирани приложения, базирани на различни платформи, нека видим няколко от моделите, за да разберем процеса допълнително.

Обикновено в днешно време има три типа децентрализирани приложения. Те са:

Тип I: Това dApp има своя собствена блокчейн мрежа.

Тип II: Това децентрализирано приложение работи в блокчейн мрежата от тип I dApp. Те също така използват други протоколи, за да използват собствената си система от маркери.

Тип III: Това dApp използва някои протоколи от тип II dApps и след това използва техните собствени протоколи за издаване на токени.

Нека да видим няколко от техните примери сега.

 • 7.1- август

Augur е dApp тип II. Това е уникално приложение. Той използва децентрализираща мрежа, заедно с прогнозите за финансовия пазар, за да създаде логично и мощно прогнозиране на пазара.

Прогнозите обаче не се ограничават само до финансовите пазари.

Кредити за изображения: Блог на Augur

 • 7.2- Голем

Golem използва една от най-големите пазари в света, изчислителната мощ. Това означава, че това е суперкомпютър, до който можете да получите достъп по всяко време. Ако имате неизползвана изчислителна мощност, използвайте я в мрежата.

Като награда ще получите други потребители, които купуват вашата изчислителна мощ от суперкомпютъра.

Ще трябва да закупите енергията, използвайки техните собствени жетони. Така че, ще получите Golem Network Tokens всеки път, когато някой закупи вашата мощност.

Това е чудесен начин да инвестирате в блокчейн технология.

Golem е друг пример за тип II dApp.

 • 7.3- Арагон

Арагон е една от малкото децентрализирани платформи за управление, които предоставят стойност на видни организации. Проектът е изграден на платформата Ethereum. Единствената цел е да се нарушат всички граници и да се насърчи структурирана организационна система, която да ви помогне.

Арагон иска да улесни разработчиците при създаването на нови децентрализирани автономни организации. Ето защо тя включва много неща като управление на токени, арбитраж, разпределяне на роли и т.н..

Арагон също е пример за тип II dApp.

 • 7.4- Sia

Sia работи с неизползвания капацитет на твърдия диск по целия свят. С това те създадоха основа, базирана на блокчейн и осигуриха уникална система за съхранение. Платформата използва тези празни пространства като облачно съхранение.

Те също са невероятно евтини. Така че, ако имате наличен твърд диск, можете да предоставите това пространство с помощта на Sia. Можете също така да закупите хранилището, ако горивото ви свършва.

Това е тип I dApp.

 • 7.5 – Безопасна мрежа

Безопасната мрежа е отговорна за по-безопасна комуникация между партньори. Той използва технологията blockchain, а думата SAFE означава сигурен достъп за всеки. Можете да използвате тяхната платформа, за да влезете в защитена мрежа и след това да споделите изчислителните способности с някой друг.

Те имат за цел да защитят своите потребители от централизирани органи като правителството, престъпниците, банките и т.н..

Това е тип III dApp.

 

Глава 8: Различни видове консенсусни протоколи за блокчейн

Всяка блокчейн технология е различна. Всички те използват различни консенсусни алгоритми, за да направят платформата си по-добра една от друга.

Така че те имат жизненоважно значение в мрежата.

 • 8.1- Доказателство за работа (PoW)

Това беше първият, представен на света, затова е толкова популярен от другите консенсусни протоколи.

В този случай, когато потребителят инициира транзакция, „майнери“ или суперкомпютри се опитват да решат проблем или пъзел.

Това им позволява да добавят блокове към цялата мрежа. Като награда за работа те получават малка такса за транзакция и процент от блокчейн токените.

Той обаче има някои недостатъци.

Разхищение на енергия:

Миньорите губят много енергия за решаване на пъзелите. Те оставят компютрите си включени за продължителен период и след това увеличават глобалното потребление на енергия.

Уязвима:

Въпреки че е един от най-популярните, той е податлив на хакерите. Системата е стара и се нуждае от надграждане на протоколите.

Ethereum използва PoW първоначално, но от 2018 г. го използва премина към Proof-Of-Stake.

 • 8.2 – Proof-of-Stake (PoS)

Този протокол е предназначен за преодоляване на недостатъците на PoW, на практика потреблението на енергия. Договорът е предназначен и за публични блокчейни точно като PoW.

Това не добива нови монети, а по-скоро насърчава потребителите да харчат парите си за монетите. Колкото повече харчат, толкова повече шансове ще получат да бъдат валидатори. С това те могат да участват в създаването на блока.

Но има обрат, валидаторите се избират произволно.

Основният им недостатък е, че те са уязвими като PoW. Ако сравним PoW Vs. PoS, със сигурност ще бъдем в туршия.

 

 • 8.3 – Делегирано доказателство за участие (DPoS)

Те са подобни на доказателство за залог, но с обрат! Потребителите с повече монети ще могат да гласуват и да избират Свидетели. И така, единствената разлика е демократичният поглед върху цялата ситуация.

Ако участвате в тази система за гласуване, ще получите точки за награди. Това е най-добрият начин да се възползвате от криптовалутите.

 • 8.4 – Нает Proof-of-Stake (LPoS)

Waves разработиха тази POS система. С това ще можете да правите персонализирани жетони и да ги използвате във фермата си. Целта е да се предложи по-голяма сигурност от системата PoS. Името „Отдадено под наем“ се появи поради естеството на инвестициите. Можете да отдадете монетата си под наем на мрежата и след това да получите точки за награда.

 • 8.5 – Доказателство за изминало време (PoET)

PoET е подобен на PoW. Разликата е, че той се фокусира повече върху консумацията на енергия. Необходимо е обаче специално хардуерно оборудване, за да работи свободно.

 • 8.6- Практическа византийска толерантност към грешки (PBFT)

Понастоящем една от водещите платформи използва PBFT. Византийски използва определена последователност, за да държи потребителите на ружа встрани. Напълно нормално е да имате няколко хаоса на която и да е блокчейн платформа. По-добре да сте в безопасност, нали.

 

Обяснена технология на блокчейн: Други консенсусни алгоритми

Това бяха основните. Сега нека видим как се справят другите алгоритми.

 • 1- Доказателство за активност: Това е хибридна система за протоколи. Той използва както PoS, така и PoW, за да гарантира, че точките за награди са навреме. Когато решат пъзел, ще използват PoW, след това всичко е за PoS.
 • 2- Доказателство за важност: NEM разработи този. Те искаха да създадат протокол, който също ще възнаграждава въз основа на мрежовата активност не само транзакции. Това означава, че потребителите, които често изпращат и получават транзакции, ще получават заплащане за това.
 • 3- Доказателство за капацитет: Използвайки този протокол, можете да използвате капацитета или пространството за съхранение на вашия твърд диск. Колкото повече място за съхранение имате, толкова повече блокове ще можете да добиете и след това да получите възнаграждение.
 • 4- Доказателство за изгаряне: Изгорете монетите си и бъдете възнаградени. Това е доста странно. Всеки потребител, който изпрати монетите обратно в портфейла си, от който не може да се възстанови, ще получи награди въз основа на сумата.

 

Кои отрасли могат да използват тази технология?

Може би си мислите къде се използва блокчейн технологията. Е, основно се използва в някои индустрии като здравеопазване, корабоплаване, енергетика и Fintech. Можете също така да кажете, че тези индустрии ги използват като средство за обмен на въглеродни кредити.

 • Блокчейн в корабоплаването

В корабоплавателната индустрия, за пратки с товари, инспекторите за кацане и получателите трябва да се подпишат няколко пъти преди всяка доставка. Всичко беше традиционна документация. По-късно, с дигиталната електронна система, имаше и много трудоемък процес на подписване.

И накрая, Maersk, най-големият оператор на контейнерни превози в света, се опитваше да модернизира целия процес на кацане на товари и да го направи много по-удобен.

През март 2017 г. се оказа, че използва дневник, базиран на блокчейн технология, който дигитализира веригата на доставки. По този начин той би могъл да се справи с огромни документи в цифров вид и пратката стана много по-достъпна.

Maersk сега работи върху нова електронна платформа за доставка, базирана на блокчейн, заедно с IBM. Има очаквания от новата електронна блокчейн технология.

Блокчейн книгата съдържа всички данни за пратките, включително състоянието на стоките, товарителниците, митническите документи и цялата друга информация за пратките. Човек може да прегледа всички данни и знания за товара, ако той или тя е член на веригата за доставка.

Но членовете няма да могат да променят, редактират или изтриват никакви данни от записа. Дори те не могат да добавят никого в мрежата без никакво споразумение или подходящ процес. Цялата система за данни е непроменима система за запис. По принцип блокчейнът е такава технология, която свързва целия свят.

 

 • Във FinTech

Основната фантастична характеристика на блокчейн технологията е финансовата транзакция. Можете да извършвате транзакции ефективно в рамките на много кратко време и също така без никакво прекъсване на трето лице или трета страна. Няма нужда от държавна или банкова подкрепа за процеса на транзакция. По този начин не е необходимо да плащате допълнителни такси.

Така че, не е ли очевидно, че блокчейн приложенията управляват финансовата технология! Всъщност го прави. Това също така елиминира времето за транзакция и разходите. Дори човек може бързо да провери записите в блокчейн и състоянието на транзакцията без проблем. Това е огромен принос за финтех света.

Доклад за блокчейн е, че той би могъл да намали разходите за инфраструктура средно с около 30% за някои най-големи инвестиционни банки. Те биха могли да спестят значителна сума пари годишно, използвайки блокчейн технологията.

В случай на трансгранична транзакция може да отнеме няколко дни за плащане и друга обработка. Има много процеси за уравняване, сетълмент и плащане при транзакции през границите. Има много комуникационни процеси. Въпреки че всички те са чрез електронни съобщения, би било съвсем естествено да се отделят минимум два дни за процеса на сетълмент.

Но с блокчейн мрежата дори няма да отнеме толкова време за целия процес на транзакция, комуникация и сетълмент. Тази технология прави всички операции по-управляеми и по-малко отнемащи време.

 

 • Блокчейн в енергетиката

Блокчейн приложения има и в енергийните индустрии. Блокчейн книгата може да се използва за спестяване на данни за енергия. Напоследък някои компании използват блокчейн криптографска технология или блокчейн книга за спестяване на енергийни данни.

Може би си мислите дали тази техника е скъпа или фалшива. Може да изглежда скъп и фалшив процес, но не е така. Освен това е икономичен, оригинален и изобщо не е опасен.

Ще ви е необходима настройка на слънчеви панели според количеството енергия, което искате да запазите. Трябва да има книга с микрорешетки, свързана с панела. Микрорешетката съдържа литиево-йонна батерия, система за мрежово управление, интелигентни електромери и преобразуватели.

Базата данни Microgrid blockchain е счетоводна система, базирана на мрежата. Той ще се справи с балансирането на товара, наблюдението на мрежата и решаването на проблеми. Използвайки технологията на блокчейн регистъра, огромно количество енергия може да бъде спестено и използвано, докато има спиране на тока или възникне друго бедствие.

Много компании и жители използват този метод за спестяване на енергия и ги използват винаги, когато имат нужда от евтини. И много компании планират да използват технологията на блокчейн книгата.

Тази система счетоводна книга изисква компютър или възел за споделяне и валидиране на цялата информация по цялата мрежа. Блокчейнът ще балансира ефективно цялата енергийна система.

Всички изследвания и проучвания на блокчейн технологията обясниха, че това ще бъде много голям потенциал в енергийната индустрия. Ще управлява цялата енергоспестяваща мрежа по-ефективно, без никакви проблеми.

 

Кариера като разработчик на блокчейн

Технологията Blockchain заема огромно място в индустриите всеки ден. С предстоящите дни търсенето на блокчейн приложенията ще бъде увеличено. По този начин ще има огромна възможност в блокчейн кариерата.

Разработчиците на блокчейн вече имат отлично търсене. С това умение за работа те притежават второто място сред най-взискателните умения за работа. В днешно време възможностите за работа се увеличават.

Разработчиците на блокчейн притежават не само постоянното поле за работа на пълен работен ден, но и света на свободна практика. Те изискват огромна сума за услугата си и най-чудното е, че компаниите ги наемат с голямото им търсене.

Различни институти планират да обучават инженери, програмисти и разработчици за програмиране и разработване на блокчейн приложения. Ако можете да развиете уменията си с блокчейн приложения, ще има много възможности да изградите кариерата си в блокчейн технологията. Обхватът за разработчиците на блокчейн се увеличава по-висок от всякога!

 

Глава 9: Блокчейн за манекени: Бъдещето на блокчейна

Blockchain ни накара да погледнем на света по съвсем нов начин. Ако се замислите, целият ни свят и начина, по който обработваме данните, ще се промени. Най-накрая бихме могли да си представим свят, който е напълно свободен от технологични владетели. Но това няма да се случи за една нощ. Хората ще се нуждаят от доста време, за да разберат цялата технология. От само себе си се разбира, че блокчейн технологията ще промени самия начин на работа на интернет. Човешкият ум е склонен да отхвърля промените.

Например, ако разгледате технологията TCP / IP, ще забележите, че са били необходими около 30 години, докато хората схванат технологията. Тъй като блокчейнът ще премахне необходимостта от банки и други контролирани от правителството финансови системи, смятаме, че този път може да отнеме още повече време.

Но кой би могъл да предскаже бъдещето? Видео разговорите бяха такава научна фантастика през 70-те или 80-те години. Но дори децата в наши дни използват FaceTime, за да се свързват с приятели и семейство.

И така, как технологията на блокчейн ще промени света? Как ще се отрази на нашето ежедневие? Кои са сценариите, които ще се променят драстично?

Такива въпроси са доста често срещани в съзнанието ни. Не се притеснявай приятелю! Ние ще отговорим на всички проблеми, които ви притесняват по въпроса.

 

Финални мисли,

Технологията на блокчейн е името на новата революция, която започна да пробива път във всичко. Този ден не е далеч, когато ще можем да обединим напълно нашите цифрови и реални индустрии.

Това е само началото. Ще продължите да ставате свидетели на ново и подобрено приложение на блокчейн, което прави ежедневния ни живот много по-удобен.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector