Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

30 бизнес фактора за платформата Blockchain

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogEnterprise Blockchain

30 бизнес фактора за платформата Blockchain

Ключови съображения за избора на оптимална корпоративна блокчейн платформа за вашия бизнес случай. от Clemens Wan на 28 февруари 2020 г. Публикувано на 28 февруари 2020 г.

1

Клеменс Уан е архитект на решения в ConsenSys. Той пише списъци с 30 seelemons.com.

Когато избирате блокчейн платформа, която е „подходяща за счетоводната книга“ за вашия случай на използване на бизнеса, най-вероятно ще искате да извършите надлежна проверка и да създадете рубрика, която да оправдава вашия бизнес и технически избор на заинтересованите страни и екипа ви. Ето някои бизнес фактори, които биха могли да бъдат взети предвид при избора на вашата платформа (за технически съображения прочетете 30 технически фактора за платформата Blockchain).

 1. Основна поддържаща компания на платформата – Кой е? Има ли много компании, които поддържат една и съща платформа?
 2. Подкрепа на стратегията за дългосрочна подкрепа на компанията – Ще остане ли компанията и ще изиграе ли важна роля в поддържането на изданията на кода? Отделя ли се от мрежата?
 3. Подкрепа на финансовите данни на компанията – Копае по-дълбоко във финансовата писта и оценка на поддържащата компания.
 4. Уникално предложение за бизнес стойност – Този блокчейн създаден ли е специално за определена среда, за да покрие специфични функционални / нефункционални изисквания?
 5. Целевият пазар на платформата – Платформата има ли ясен целеви пазар, който директно ще купува върховете на стека и ще изгражда на върха на платформата?
 6. Планът за излизане на пазара на платформата – Какъв е подходът към по-голямо възприемане на пазара?
 7. Обем на доставчиците на технологии – Колко компании изграждат топ приложения на стека върху системата?
 8. Качество на доставчиците на технологии – Кои от тези компании са реномирани и са изпълнили предишни проекти или имат съществуващ пазарен внос?
 9. Тип освободени приложения – Полезни ли са пуснатите приложения и се използват ли от пазара??
 10. Наситеност на пазара – Пазарът достигна ли ниво на ангажираност, което показва възможност за присъединяване? Наситено ли е вече?
 11. Налични разработчици – Има ли силна общност на разработчици, която търси възможности за работа?
 12. Разходи за разработчици – Специализираните разработчици на блокчейн твърде скъпи ли са за наемане или твърде евангелист, за да се присъединят към традиционна институция?
 13. Лесна интеграция със съществуващи приложения – Ще се свържат ли тези приложения със съществуващи системи, използвайки традиционни технологии?
 14. Пазар на живи dapps – Колко dapps са на живо?
 15. Пътна карта на функциите – Какви допълнителни функции ще бъдат добавени към платформата?
 16. Съвместимост с отворен код срещу корпоративна версия – И двете версии с отворен код и корпоративна версия са оперативно съвместими?
 17. Допълнителни функции с отворен код срещу корпоративни – Какви допълнителни функции трябва да бъдат закупени или изградени от доставчиците?
 18. Разходи за лицензиране на блокчейн слоя – Колко ще струва блокчейн слоят (напр. Възел / клиенти / инфраструктура / членство във фондация)?
 19. Разходи за лицензиране на dapp – Колко ще струва dapp? Как дап печели пари в екосистемата? Ще заключи ли пари в рамките на интелигентен договор чрез продажба на жетони или ще начисли такса в рамките на договора за транзакция?
 20. Недостатъкът е да създадете свой собствен dapp срещу закупуването на публикуван такъв – Икономически изгодно ли е да се изгради дапп и да се продаде на други в екосистемата за чисто технологична игра?
 21. Подпомага управлението на инциденти и непрекъснатостта на бизнеса – Кой е в състояние да осигури подкрепа на всички нива и да се увери, че нещата работят, ако приемете нова технология?
 22. Вътрешно наемане за текуща поддръжка – Кого трябва да наема в рамките на DevOps или инфраструктура за поддръжка на системата? Има ли възможност за преобразуване в институцията?
 23. Компоненти за системна интеграция – Съществуват ли съществуващи компоненти, които могат да бъдат внедрени или използвани повторно от съществуващите системи?
 24. Поддръжка на стандарти – Съответства ли технологичният стек на технологичните политики на институцията?
 25. Одити на ниво предприятие – Преминала ли е платформата на корпоративни одити на софтуера и подкрепената компания за внедряване?
 26. Агностик на продавача – Има ли множество доставчици на технологии, които допринасят за различните слоеве?
 27. Глобално тестване на сигурността – Има ли достатъчно хакери с бяла шапка и история на прегледи на платформата по отношение на мерките за сигурност?
 28. Пазарна оценка – Има ли мрежа със съществуваща стойност, с която може да се търгува?
 29. Зрелост на пазарния пейзаж – Да има достатъчно посреднически страни, заявили позиции в рамките на успешното пускане на пазара?
 30. Изпълнение с предпочитан доставчик – Предпочитаният от вас доставчик (консултантската фирма, която най-често се използва от вашата компания) предлага ли тази платформа за случаи на употреба, които могат да решат нашите бизнес проблеми?
Консултирайте се с нашите експерти по блокчейн

Нашият глобален екип от решения предлага обучение по блокчейн, стратегическо консултиране, услуги за внедряване и възможности за партньорство. Свържете се с нас Бюлетин Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеПълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Какво е Enterprise EthereumУебинар

Какво е Enterprise Ethereum?

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Komgo Blockchain за търговия със стокиДело Stud

Komgo: Блокчейн за търговия със стоки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector