30 бизнес фактори за платформата Blockchain

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogEnterprise Blockchain

30 бизнес фактори за платформата Blockchain

Основни съображения за избора на оптимална корпоративна блокчейн платформа за вашия бизнес случай. от Clemens Wan на 28 февруари 2020 г. Публикувано на 28 февруари 2020 г.

1

Клеменс Уан е архитект на решения в ConsenSys. Той пише списъци с 30 seelemons.com.

Когато избирате блокчейн платформа, която е „подходяща за регистъра“ за вашия бизнес случай, най-вероятно ще искате да извършите надлежна проверка и да създадете рубрика, която да обосновава вашия бизнес и технически избор на вашите заинтересовани страни и екип. Ето някои бизнес фактори, които могат да бъдат взети предвид при избора на вашата платформа (за технически съображения прочетете 30 технически фактора за платформата Blockchain).

 1. Основна поддържаща компания на платформата – Кой е? Има ли много компании, които поддържат една и съща платформа?
 2. Подкрепа на стратегията за дългосрочна подкрепа на компанията – Ще остане ли компанията и ще изиграе ли важна роля в поддържането на изданията на кода? Отделя ли се от мрежата?
 3. Подкрепа на финансовите данни на компанията – Копаене по-дълбоко във финансовата писта и оценка на поддържащата компания.
 4. Уникално предложение за бизнес стойност – Тази блокчейн изградена ли е специално за определена среда, за да покрие специфични функционални / нефункционални изисквания?
 5. Целевият пазар на платформата – Платформата има ли ясен целеви пазар, който директно ще купува върховете на стека и ще изгражда върху платформата?
 6. Планът за излизане на пазара на платформата – Какъв е подходът към по-голямо възприемане на пазара?
 7. Обем на доставчиците на технологии – Колко компании изграждат топ приложения на стека върху системата?
 8. Качество на доставчиците на технологии – Кои от тези компании са реномирани и са изпълнили предишни проекти или имат съществуващ пазарен внос?
 9. Тип освободени приложения – Полезни ли са пуснатите приложения и се използват ли от пазара??
 10. Наситеност на пазара – Пазарът достигна ли ниво на ангажираност, което показва възможност за присъединяване? Наситено ли е вече?
 11. Налични разработчици – Има ли силна общност на разработчици, която търси възможности за работа?
 12. Разходи за разработчици – Прекалено скъпи ли са разработчиците на блокчейн вериги, които да наемат, или твърде евангелист, за да се присъединят към традиционна институция?
 13. Лесна интеграция със съществуващи приложения – Ще се свържат ли тези приложения със съществуващи системи, използвайки традиционни технологии?
 14. Пазар на живи dapps – Колко dapps са на живо?
 15. Пътна карта на функциите – Какви допълнителни функции ще бъдат добавени към платформата?
 16. Съвместимост с отворен код срещу корпоративна версия – И двете версии с отворен код и корпоративна версия са оперативно съвместими?
 17. Отворени кодове срещу корпоративни допълнителни функции – Какви допълнителни функции трябва да бъдат закупени или изградени от доставчиците?
 18. Разходи за лицензиране на блокчейн слоя – Колко ще струва блокчейн слоят (напр. Възел / клиенти / инфраструктура / членство във фондация)?
 19. Разходи за лицензиране на dapp – Колко ще струва dapp? Как дап печели пари в екосистемата? Ще заключи ли пари в рамките на интелигентен договор чрез продажба на жетони или ще начисли такса в рамките на договора за транзакция?
 20. Превъзходството да създадете свой собствен dapp срещу закупуването на публикуван такъв – Икономически изгодно ли е да се изгради дапп и да се продаде на други в екосистемата за чисто технологична игра?
 21. Поддържа управление на инциденти и непрекъснатост на бизнеса – Кой е в състояние да осигури подкрепа на всички нива и да се увери, че нещата работят, ако възприемете нова технология?
 22. Вътрешно наемане за текуща поддръжка – Кого трябва да наема в рамките на DevOps или инфраструктура за поддръжка на системата? Има ли възможност за преобразуване в институцията?
 23. Компоненти за системна интеграция – Съществуват ли съществуващи компоненти, които могат да бъдат внедрени или използвани повторно от съществуващите системи?
 24. Поддръжка на стандарти – Съвместим ли е технологичният стек с технологичните политики на институцията?
 25. Одити на ниво предприятие – Преминала ли е платформата на корпоративни одити на софтуера и подкрепената компания за внедряване?
 26. Агностик на продавача – Има ли множество доставчици на технологии, които допринасят за различните слоеве?
 27. Глобално тестване на сигурността – Има ли достатъчно хакери с бели шапки и история на прегледи на платформата по отношение на мерките за сигурност?
 28. Пазарна оценка – Има ли мрежа със съществуваща стойност, с която може да се търгува?
 29. Зрелост на пазарния пейзаж – Да има достатъчно посреднически страни, които са заявили позиции в рамките на успешното пускане на пазара?
 30. Изпълнение с предпочитан доставчик – Предпочитаният от вас доставчик (консултантската компания, която най-често се използва от вашата компания) предлага ли тази платформа за случаи на употреба, които могат да решат нашите бизнес проблеми?
Консултирайте се с нашите експерти по блокчейн

Нашият глобален екип от решения предлага блокчейн обучение, стратегическо консултиране, услуги за внедряване и възможности за партньорство. Свържете се с нас Бюлетин Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Ексклузивно съдържаниеПълно ръководство за бизнес мрежи в блокчейнРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи в блокчейн

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Какво е Enterprise EthereumУебинар

Какво е Enterprise Ethereum?

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Komgo Blockchain за търговия със стокиДело Stud

Komgo: Блокчейн за търговия със стоки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map