30 неща, свързани с крипто

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Обяснено на HomeBlogBlockchain

30 неща, свързани с крипто

от Clemens Wan 22 януари 2021 г. Публикувано на 22 януари 2021 г.

30 неща за вършене с крипто

Случайно наблюдение # 695: Композирането и активното управление на лични цифрови активи са подценени в пространството на криптовалутите.

Защо този списък?

Биткойнът е блокчейнът за домашни любимци. Можете да го купите, да го похарчите и да го запазите, но това е почти всичко. Ако искате да изградите приложения и услуги на върха на мрежа, бих препоръчал Ethereum. Има толкова много повече, което можете да изследвате като платформа за истински мрежови ефекти. 

Ако сте получили цифров актив в разрешена мрежа (например карта за подарък, която можете да похарчите само в магазин), стойността на този актив в мрежата е толкова мощна, колкото интеграциите с ежедневната употреба (напр. Където картата за подарък сочи са уважавани и могат да бъдат използвани). Дори да имах „монета“ в мрежа, може би ще мога да плащам за разходите за лицензиране на софтуер, но нямаше да има достатъчно интеграция или пазари за увеличаване на стойността на „баланс“. 

С изградената инфраструктура на CeFi (например централизирани крипто борси) и DeFi (децентрализирани финанси) борси и двойки активи, можете да получите достъп до изцяло нова екосистема на заменяемост. Повечето хора най-вероятно просто ще третират криптовалутата като спекулативна инвестиция, но силно препоръчвам да си поиграете с тези опции. Бих сравнил иновацията на HODLing с четенето на статичен уебсайт срещу експериментиране което може да доведе до изграждане на платформа за електронна търговия.

 1. Купете и HODL. По принцип основната стратегия за повечето хора, които гледат на това като на клас активи, изключен от финансовите пазари. Това е основно това, което правите с акции, поради което някои хора ги класифицират като стоки като злато, ценни книжа и инвестиционни средства. 
 2. Изпратете част от него на приятелите си. Помогнете им да създадат MetaMask портфейл и покажете как можете да изпращате мигновено между портфейлите. MetaMask Mobile също има страхотен вграден уеб браузър с препоръки за децентрализирани приложения, които можете да изпробвате..
 3. Изграждане с ETH! ETH е изчислителна мощност. Нуждаете се от него за газ и финансиране на интелигентно изпълнение на договора. Аз лично обичам Austin Griffth’s eth.build платформа за изучаване на web3 компонентите. Разбира се, най-вероятно бихте използвали Rinkeby testnet ETH, преди да натиснете към mainnet.
 4. Разменете го директно за други символи, използващи Суапове на MetaMask функционалност – Ако искате директно портфейлно излагане на място на тези токени, можете да разгледате пълния списък с налични токени и директно да конвертирате вашия ETH в тези токени с агрегирани най-добри цени. Той трябва да бъде достъпен директно в разширението на вашия браузър и да идва на мобилен телефон много скоро.
 5. Заложете ETH за дългосрочни безсрочни печалби от облигации (ETH2 залагане). ConsenSys има продукт на институционално ниво за залагане като услуга, наречен Codefi Staking, но аз лично експериментирах с заложен.us, създаден за потребители на дребно.
 6. Заложете ETH за подкрепа на други проекти. Всеки проект предоставя различни условия за залагане като% награди и периоди на блокиране. Тези проекти обикновено представляват блокови вериги, които не са на Ethereum, и Staking Service би помогнал за съхраняването на вашия ETH, докато той се преобразува и депозира в договори, които печелят лихва. Аз лично съм заложил Полкадот (ТОЧКА), Синтетични (SNX) и Тезос (XTZ).
 7. Участвайте в лотария без загуби като PoolTogether. „Lossless“, което означава, че обединените средства ще бъдат добавени към месечните опции за инвестиции / кредити като гореспоменатите, за да се върнат лихвите. „Победителят“ ще получи обединените лихви и всеки ще си върне парите.
 8. Заложете на пазарите за прогнози като Авгур и Гнозис. Тези холандски платформи за залагания на търг съществуват от дълго време и се натъкнаха на път, когато бяха използвани като начин за наемане на убийци от нелегални пазари, като изброиха дали хората трябва да живеят или да умрат на двустранния пазар. Неудобно.
 9. Опитвам Добродетел покер. Изпробвах бета това и беше супер забавно. Това скоро ще стартира в mainnet. Това е просто редовното преживяване, което бихте имали с онлайн покера, но всичко (включително рандомизирането на карти) е децентрализирано и подлежи на проверка с интелигентните договори на Ethereum.
 10. Разгледайте редица игри и пазари през Мобилно приложение MetaMask. Аз лично харесвам My Crypto Heroes, тъй като показва голяма част от иновациите, изграждащи тази екосистема. Понякога забравяте, че създадените активи могат да бъдат продадени за реални пари.
 11. Попълнете или издайте Gitcoin награди за подкрепа на проекти с отворен код. Аз лично съм голям фен на Gitcoin и общността с отворен код. Ако някога стана богат на крипто, със сигурност ще създам много забавни награди с отворен код, които хората да попълнят. Друг поглед върху това е Етланс
 12. Купете си сами .eth домейн. Обвързване на вашия сложен адрес (който изглежда озадачаващо като IP адрес) с име на домейн. Това е буквално първото приложение, което излезе, което осигуряваше на хората, които клякаха на имена на DNS домейни или ранни имейл адреси, да купуват възможно най-много кратки писма. За щастие имам клемен.ет през 2017г.
 13. Създайте социален профил, свързващ вашите акаунти в twitter и github 3 кутия . 3box е изградил много връзки с други dapps като основен слой за идентичност.
 14. Създавайте и продавайте или купувайте колекции от NFT произведения на изкуството чрез SuperRare или Rarible. Направете свои собствени произведения на изкуството и ги продайте на платформата. Това е борда на борда за поръчки и е много трудно да се разбере цената на неликвидните активи, но има някои талантливи художници там. Мисля, че много хора подкрепят екосистемата, като я използват и купуват някои колекции. 
 15. Изградете или купете уникален Суетър NFT (създаден от екипа на Treum). Времето е минало за сечене на нови, но има пазара на тези проекти на SWTR Опензея.
 16. Разгледайте безкрайния брой NFT Опензея. Има и други NFT пазари, но мисля, че този се превърна в Ebay на NFT. Аз лично мисля, че добавената стойност към NFT е преобразуването във физически → цифров. Представете си дали NFT, представляващ недостиг, ще може да бъде предаден на компания, която създава физически актив в замяна на собствеността.
 17. Поиграйте с Сушип. Не забравяйте, че това са истински пари, а не само натискане на бутони и купуване на суши ролки. За външен човек това е играта и ясното използване на пристрастяването към потребителския опит, приложено към DeFi.
 18. Купете куп случайни неща портмоне.io. Спомням си, че използвах портмонето през 2016 г., за да го тествам. Това беше много скъпа случайна покупка на Amazon. Това всъщност е брилянтен начин за изграждане на пазар, като се възползвате от биткойн BTC. Печелившите и купувачите на вашите стоки ще гарантират доставка на поръчката и ще получат BTC като плащане, като същевременно ги пренасочат към поръчката. Платформата всъщност не поддържа BTC в счетоводството си и улеснява изпълнението.
 19. Купете няколко карти за подарък чрез eGifter. Има също Coinsbee или GiftToken, но все още не съм ги използвал. Знам, че eGifter работи и прави директни трансфери.
 20. Преобразуване в STEEM и изпратете няколко истории на платформата SteemIt (като reddit) или DTube. имам акаунт от 2016г когато си играех с него.
 21. Изтегли Смел браузър и използвайте НДНТ за плащане на рекламодатели. В браузъра има вграден крипто портфейл, който ви дава основни маркери за внимание (BAT), които могат да бъдат възнаградени за рекламодатели на сайтове, които често посещавате. Това е страхотен начин символичната икономика да пренасочи рекламната индустрия.
 22. Депозирайте ETH на различни обезпечени онлайн кредити. Интелигентни договори по веригата (напр. Съединение, MakerDao CDP, Aave, и т.н.) осигуряват пазари с% възвръщаемост. Депозирате или ще спечелите лихва, тъй като те се използват като обезпечение. 
 23. Депозирайте токени на автоматични маркетмейкъри (AMM) като доставчик на ликвидност. Тези пулове на ликвидност (напр. Балансир, Мрежата на Kyber, Криви финанси, Разменете, и т.н.) предоставят връщане на такси за търговец, тъй като сте доставчик на ликвидност. Това е доста напреднало и вероятно не се препоръчва, освен ако не знаете какво правите. Не мисля, че бихте чели това, ако вече сте професионален маркетмейкър.
 24. Депозирайте токени в услуга за управление на портфейл. Можете да използвате централизирани услуги като Robo Advisor, който се разнообразява в множество токени. Това е подобно на частното банкиране, но възвръщаемостта изглежда доста добра заложен.us RAY. Те просто изпращат вашите средства през множество платформи за кредитиране. Можете също да направите това сами, като сравните представянията на платформата за кредитиране в defirate.com или с Резултат на Дефи на ConsenSys и Сравнете. Можете също да използвате услуга за управление като DefiSaver които ще се опитат да запазят лоста ви въз основа на пазарните движения, за да се предпазят от ликвидация. 
 25. Инвестирайте в право на глас, като депозирате ETH срещу Токени за управление. Ако използвате някой от тези протоколи и пазари, горещо препоръчвам да имате поне някакъв дял в маркерите за управление. Те не само са имали много висока доходност, но ви позволяват да гласувате на тяхната платформа и да участвате в техните списъци и функции на пътната карта. Аз лично разгледах SNX, MKR, и AAVE (преди LEND). Виждам участието в тези мрежи като „политици на протокола“ с възможност за обединяване и списък с функции.
 26. Конвертирайте го в Stablecoin. Ако сте изнервени от колебанията на цените, винаги има възможност да конвертирате вашите токени в USDC или DAI. Ранното използване на стабилни монети трябваше да задържи хората на борсови платформи, но сега това се превърна в нова лихва, носеща лихви за услуги.
 27. Купете застраховка срещу неизпълнение на договор с NexusMutual. Не мисля, че повечето хора ще купят това, но това е интересен начин да разгледаме модела на интелигентен договор. Новият маркер тук представлява покритие за съществуващата ви експозиция. Бих искал да видя какво се случва, когато има системни изплащания.
 28. Дарете част от него. Мисля, че големите борси имат възможност за това. Знам Coinbase използва www.givecrypto.org с директна интеграция. 
 29. Осигурете го. Уверете се, че имате подходящи защити за съхранение на студено с Книга или Трезор и архивирани пароли за възстановяване
 30. Напишете крипто завещание, за да се уверите, че има цифрово наследство. Има различни начини да направите това и мисля, че има пазар за предоставяне на тези услуги с договори за социално възстановяване. Знам openlaw.io екипът е помислил за това и можем да изградим нещо с доверени услуги за попечителство.

DappsDeFiMetaMaskNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар


Как да изградим успешен блокчейн продукт

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map