Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

5 тенденции на блокчейн, които да наблюдавате на тазгодишната седмица на виртуалния блокчейн в Ню Йорк – май 2020 г.

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogEvents и конференции

5 тенденции на блокчейн, които да наблюдавате на тазгодишната седмица на виртуалния блокчейн в Ню Йорк – май 2020 г.

Стотици екосистемни лидери ще обсъдят най-новите крипто разработки пред световната публика от 6 до 20 май. Ето какво трябва да внимавате. от ConsenSys 28 април 2020 г. Публикувано на 28 април 2020 г.

Представеното изображение на EVS 2020 е празно

NY Blockchain Week 2020 ще започне официално следващата седмица във виртуална форма, за да позволи на публиката по целия свят да се настрои на най-голямата седмица в годината за криптосферата. Програмирането ще бъде изцяло онлайн и безплатно за всички регистранти, с глобално достъпно съдържание. Седмицата ще започне с виртуален хакатон, организиран съвместно от Ethereal Summit, Gitcoin и Consensus 2020, последван от Ethereal Virtual Summit и Consensus Distributed. Ако още не сте си осигурили мястото, следвайте връзките по-долу, за да се регистрирате безплатно:  

икона на консенсус плекс кръг Резервирайте свободното си място на виртуалната среща на върха Ethereal днес.

Както обикновено в блокчейн екосистемата, всеки работи върху всичко на всички слоеве на стека, както се вижда от 250+ говорители за седмицата и широкообхватни дискусии, включително етапи на Ethereum 2.0, приложения на DeFi, приемане на корпоративна блокчейн и др. Ето пет теми, по-специално, на които трябва да обърнем внимание, които смятаме, че ще сигнализират за най-големите усилия в пространството на блокчейн тази година. 

1. Какво означава COVID-19 за бъдещето на глобалната инфраструктура

Мнозина виждат този уникален икономически момент като възможност за блокчейн движението да се позиционира в глобалното съзнание като по-устойчива алтернатива на съществуващите системи, особено паричната, финансовата, медицинската и инфраструктурата на веригата за доставки. Крипто, както всеки друг пазар, е бил засегнат от глобалните икономически шокове на пандемията COVID-19. Въпреки това, високата наличност на протоколи DeFi чрез пазарните скокове в средата на март, както и нарастващото търсене на стабилни монети и икономическата честотна лента на ETH принуждават мнозина да се чудят за връзката между традиционните и крипто активи и къде участниците на световния пазар ще търсят сигурни убежища в нашия постоянно развиващ се рисков пейзаж. 

Кризата може също да катализира приемането на цифрови активи за институционални играчи, които се стремят да рационализират релсите за плащания и да подобрят банковия достъп. Скорошен бюлетин на Банка за международни разплащания отбеляза, че необходимостта от засилен финансов достъп по време на COVID-19 може да спомогне за ускоряване на приемането на дигитални валути на централната банка (CBDC). 

И накрая, ConsenSys Health, в партньорство с Gitcoin, Hyperledger, One Million Devs и OpenMinded, провежда СПРЕТЕ ХАКАТОН COVID-19 да събере здравни експерти и разработчици на Web3. Хакатонът ще премине през хода на Blockchain Week, а победителите ще бъдат обявени на 18 май.

Свързани беседи:

 • 7 май – Ethereal: „Променящите се крипто разкази“
 • 7 май – Ethereal: „CBDCs в ерата на COVID-19“
 • 8 май – Ethereal: „Дискусия на COVID-19 и технологична кръгла маса“
 • 11 май – консенсус: „Коронавирусът, блокчейнът и смисълът на живота“
 • 11 май – Консенсус: „Ив Мерш относно цифровите валути на Централната банка“
 • 12 май – консенсус: „Бъдещето на Fiat: Цифрови валути на Централната банка“
2. Подготовка за Ethereum 2.0 Phase 0


Разработката на Ethereum 2.0 набира скорост, достигайки някои основни етапи през последните няколко седмици. Prysmatic Labs стартира своята Topaz Testnet в петък, 17 април, напълно конфигурирана тестова мрежа Ethereum 2.0 Phase 0. В очакване на доказателството за икономиката на дялове на Ethereum 2.0, екипът на ConsenSys Codefi също ще премине през основите на залагането на ETH. Ден 2 на виртуалната среща на върха Ethereal е пълен с гръб към Ет2 разговори от водещи екосистемни гласове като Бен Еджингтън (Какво ново в Eth2), Евън Ван Нес (Седмица в Етериум), Дани Райън (EF) и др..

Свързани беседи:

 • 8 май – Ethereal: „Извеждане на Ethereum 2.0 на фаза 0 през 2020 г.“
 • 8 май – Ethereal: „Панелът за залагане на Ethereum 2.0“
 • 8 май – Ethereal: „Имате ETH? Ето как го залагате ”
 • 8 май – Ethereal: „Как Prysmatic Labs изгражда Eth 2.0“
 • 8 май – Ethereal: „Преходът от Eth1 към Eth2”
 • 8 май – Ethereal: „Fireside Chat с съоснователи на лаборатории SKALE“
3. Пътят към масовото осиновяване на DeFi

Децентрализираната финансова (DeFi) екосистема достигна своя крайъгълен камък в стойност от 1 млрд. Долара на 6 февруари тази година и стана свидетел на нарастваща тенденция на припокриване на потребителите между протоколите, станало възможно благодарение на оперативната съвместимост на базирани на Ethereum платформи DeFi. Мнозина виждат DeFi като златния случай на използване на дете от блокчейн технологията, както поради нейния резонанс с основните принципи на децентрализация, прозрачност и композируемост, така и поради непрекъснато подобряващия се UX на приложенията на DeFi, които радикално опростиха включването на крипто новодошлите . Играта без загуби, спестявания PoolTogether дори се интегрира с лихвения Dai фонд на протокола Compound, така че един щастлив участник да спечели всички лихви, спечелени от наградния фонд.   

Друго голямо развитие в пространството на DeFi е нарастващата децентрализация на протокола Compound. По-рано този месец екипът на Compound обяви това управлението на общността официално замени администратора. След публично тестване, екипът ще отстъпи общото управление на общността. 

Свързани беседи:

 • 7 май – Ethereal: „Предложението за стойност на отворените финанси“
 • 7 май – Ethereal: „Трудните разговори на DeFi“
 • 7 май – Ethereal: „Работа и разрастване на DeFi платформа“
 • 7 май – Ethereal: „Чат на огъня с основателя на Compound“
 • 8 май – Ethereal: „Fireside Chat with Maker за бъдещето на DeF“
 • 8 май – Ethereal: „Привеждане на DeFi на 1 милиард души“
 • 8 май – Ethereal: „Пробивни иновации на DeFi“
 • 8 май – Ethereal: „Живот на DeFi: Как се борим“
 • 8 май – Ethereal: „Fireside Chat with Wyre за бъдещето на DeFi“
 • 13 май – консенсус: „DeFi Deep Dive“
4. Възходът на игрите на Ethereum

DeFi не е единственото приложение, което привлича интереса както на екипите на dapp, така и на потребителите в Ethereum. След бума на CryptoKitties през 2017 г. на пазара се появиха редица други базирани на блокчейн игри, включително Gods Unchained, SkyWeaver, Axie Infinity и Neon District (вижте пълен списък на базирани на Ethereum игри за държавата на Дапс). Тези игри са готови да се превърнат в мощни връзки към блокчейн екосистемата, докато продължават да мащабират и подобряват UX.

инфура Научете как Horizon Games си партнира с Infura, за да премести SkyWeaver в производството.

Свързани беседи:

 • 7 май – Ethereal: „Историята и бъдещето на спестяванията, свързани с награди“
 • 7 май – Ethereal: „Състоянието на игрите в Ethereum“
 • 7 май – Ethereal: „Играйте, за да печелите игри“
 • 7 май – Ethereal: „Създаване на хитова игра на Ethereum през 2020 г.“
 • 8 май – Ethereal: „Мащабируема платформа за търговия, базирана на STARK за Gods Unchained“
5. Интерес на предприятието към Mainnet

Според скорошен Доклад на Forrester, поръчан от EY, които анкетираха ръководителите на предприятия, изследващи блокчейн решенията, 43% от ръководителите са „донякъде вероятни“, а 32% са „много склонни“ да използват публични блокчейни в бъдеще. През изминалата година общността на разработчиците на Ethereum направи големи стъпки в изграждането на възможностите за поверителност и разрешаване, от които се нуждаят предприятията, особено по отношение на достъпа до мрежата и данните за транзакциите. Съобщението от миналия месец за Инициативата за базовия протокол и Hyperledger BesuПродължаващият напредък като съвместим с mainnet клиент на Ethereum за предприятия (наскоро гласуван за активен статус) също предвещава добро бъдеще на публичното приемане на блокчейн. 

Свързани беседи:

 • 8 май – Ethereal: „Fireside Chat с Microsoft и PegaSys“
 • 8 май – Ethereal: „Как Ethereum се пробива с предприятия“
 • 12 май – консенсус: „Програмируеми пари и бъдещето на корпоративната блокчейн“
 • 12 май – консенсус: „Стартирайте корпоративен възел, изградете блокчейн консорциум“
 • 12 май – консенсус: „Hyperledger“
Поглед назад, движение напред

Екосистемата измина далеч, откакто обобщихме 7-те най-големи тенденции от Blockchain Week 2019. Вземанията миналата година бяха за необходимостта от античувствителни системи, възхода на разказа на DeFi, появата на решения за поверителност и нарастващия интерес на предприятията към блокчейн решения. Сега нашите крехки, наследствени системи са изправени пред стрес теста за цял живот; DeFi не е просто движение, а богата екосистема от взаимодействащи протоколи; и предприятията излизат извън blockchain PoCs и се подготвят за mainnet. Кой знае какво ще донесе още една година в това задвижващо пространство. 

Пазете се там. Нямаме търпение да се свържем с вас през следващата седмица.

Вижте пълния дневен ред на Ethereal Virtual Summit

2 дни не може да пропуснете съдържание от над 100 лидери в екосистемата Ethereum. Вижте дневния ред CBDCDeFiEthereum 2.0Hyperledger BesuNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Как да създадете социален токенУебинар

Как да създадете социален токен

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector