Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Активирайте стандартите за стартиране на токени

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi Активиране

Активирайте стандартите за стартиране на токени

от Collin Myers, 11 декември 2019 г., публикувано на 11 декември 2019 г.

LaunchStandards blogimage

Насърчаване на стандарти за следващото поколение мрежови стартове

Нашите принципи

С Активирате ние се стремим да възприеме основан на стандарти подход, за да създадем стабилни и приобщаващи символни екосистеми в родната за блокчейн икономика Web 3.0. Нашите стандарти се ръководят от основни принципи, които служат като северна звезда при стартиране, поддържане и активиране на децентрализирани мрежи:

  1. Установете честни, отчетни и прозрачни практики

  2. Активирайте мрежите на утрешния ден за децентрализация

  3. Насърчаване на иновациите в механизмите за разпространение на токени

  4. Увеличете участието, за да ускорите мрежовите ефекти 

Проектът Бруклин


През ноември 2017 г. проектът в Бруклин обяви инициатива с отворен код, която мобилизира над 1000 членове на общността за разработване на Consumer Token Framework. Рамката представлява първа стъпка към установяването на глобални стандарти за помощни токени. Помощните токени са цифрови изображения на права за достъп, участие и обмен в децентрализирана икономика на символи. 

Проектът Бруклин е съсредоточил вниманието си върху методите за продажба и разпространение, свързани с тези символи, за да се справи с потенциални пазарни провали, както и правната и регулаторна неяснота, която децентрализираните проекти предполагат. 

Въз основа на страхотната работа, извършена от проекта Бруклин, Activate разработи свой собствен набор от стандарти за стартиране на токени, които да служат като адаптивна рамка, отразяваща последните постижения в космоса. 

За кого се прилагат тези стандарти?

Има няколко участници, участващи в пускането на токени, всички от които имат набор от индивидуални стандарти, които са в съответствие с основните принципи на Активиране.

  • Активирайте платформата – Ние се ангажираме с прозрачни кодекси за поведение, които активно насърчават участието, иновациите и образованието за глобалната блокчейн общност.

  • Стартиране на участниците – Потребители, които възнамеряват да закупят, заявят и демонстрират активно използване на своите токени в децентрализирана мрежа.

  • Стартиране на партньори – „Vetted“ децентрализирани мрежи, запалени по участието, желаещи да пуснат собствения си токен по разпределен, честен и отговорен начин при стартирането на мрежата. 

Целта на нашите стандарти за пускане на токени е да осигурят стартиране и достъп до квалифицирани мрежи по прозрачен и справедлив начин. Това ще ускори глобалното приемане на блокчейн и ще обучи участниците в утрешната децентрализирана икономика.

Рамка 7.png

Активирайте стандартите на платформата

Партньорите за стартиране трябва да поддържат екосистемата Ethereum

Платформата Activate ще подкрепя само партньори, изграждащи мрежи за напредък в развитието на екосистемата Ethereum.

Партньорите за стартиране подлежат на надлежна проверка

Преди да подкрепи мрежов партньор, Activate провежда старателен процес, който включва задълбочена оценка на зрелостта на основната мрежова технология, опита на основния екип за разработка, проектирането на механизма за стимулиране, управлението на мрежата и репутацията на протоколите в индустрията.

Регистрацията е отворена за всички 

Регистрацията за участие в стартиране на мрежа е отворена за всеки, който успешно провери своята лична карта и попълни специфичен за протокола въпросник.  

Токените трябва да бъдат разпределени по справедлив и еднакъв начин

Всички стартови мрежи ще включват еднакъв и справедлив подход за разпределение на цените и ценообразуване (където е приложимо) между участниците, независимо от техния статус или ниво на принос. 

Всяко стартиране на мрежа трябва да включва „Доказателство за употреба“

Proof of Use е програмируем разпределителен механизъм, който изисква всички потребители, които купуват или заявяват токени чрез Activate, да ги използват активно в основната мрежа на мрежата, преди да могат да ги използват за алтернативни цели. Изисква се всички символи да са „Непрехвърляеми“ или „Невъзстановими“, докато не бъдат изпълнени изискванията за доказателство за употреба.

Токените трябва да бъдат „заключени до Mainnet“

След успешно завършване на мрежово стартиране, жетоните остават заключени, докато не получат функционалност на помощната програма в Mainnet.

Стартиране на стандарти за участници

Стартирайте Участниците трябва да завършат проверка на личната карта

Всички участници в стартирането ще трябва да завършат процеса на проверка на идентификацията, преди да се регистрират за стартиране на мрежа. Процесът на удостоверяване на самоличност включва качване на документ за самоличност със снимка или паспорт, както и качване или правене на лична снимка (известна още като „селфи“).

Стартирайте Участниците трябва да попълнят специфичен за протокола урок

Участниците, които са в най-добра позиция да направят въздействащ принос към децентрализираните мрежи, са тези, които разбират целта на протокола, как се използва основният му маркер и възнамеряват да използват маркера за тази цел. Участниците могат да очакват този урок да включва оценка за целите и полезността на мрежите на собствения си токен. 

Стартирайте Участниците трябва успешно да попълнят „Доказателство за употреба“

Всички участници в старта трябва да докажат използването, като станат активен участник в мрежата, преди токените да станат прехвърляеми от първоначалния адрес за участие. Изискванията за доказателство за употреба варират в зависимост от съответния дизайн на мрежата на партньорите за стартиране, но са предназначени да подравнят стимулите между партньорите и участниците в стартирането.

Стартиране на стандарти за партньори

Мрежата трябва да бъде децентрализирана от дизайна

Стартиращите партньори трябва да изграждат мрежи, които са проектирани да бъдат отворени, самоустойчиви и проектирани да станат „достатъчно децентрализирани“. Това включва изграждане на база с отворен код, разчитаща на различни страни, които активно да използват, развиват, поддържат и / или управляват мрежата.

Мрежовите стимули трябва да активират стабилна икономика на маркери

Партньорите за стартиране трябва да имат стабилен икономически стимул, който насърчава участието, мрежовата сигурност и дългосрочната самоустойчивост.

Партньорите за стартиране трябва да показват минимална жизнеспособна мрежа

Потенциалните партньори за стартиране трябва да демонстрират работеща тестова мрежа на протокола с някаква степен на външно участие (не само бяла книга).

Партньорите за стартиране трябва да съвпадат с пускането на токени и стартирането на Mainnet

Партньорите за стартиране трябва да стартират mainnet в рамките на разумен период от време след събитието за стартиране на маркера (например 28 дни).

Партньорите за стартиране трябва да извършат проверки на фона

Активирането изисква проверки на миналото и отчети за лоши действащи лица за всички стартиращи партньори, за да се осигури допълнително усърдие извън техническата оценка.

Стартиращите партньори трябва да демонстрират подходящо използване на приходите 

Активирането изисква, когато е приложимо, разумно използване на приходите, което трябва да изключи финансирането за развитие, за да се постигне напълно функционираща версия на основната мрежа.

Заключение

Вярваме, че родната за блокчейн икономика ще се възползва от стабилните стандарти за стартиране на мрежа, създадени да създадат прозрачно, справедливо и разпределено бъдеще.

Стандартите за активиране на стартирането естествено подлежат на промяна, тъй като работим с регулатори, предприемачи и съветници за по-нататъшно развитие на най-добрите практики. С навлизането в следващата глава на Network Launches, индустрията трябва да бъде повлияна от адаптивни стандарти, предназначени да улеснят по-съвместими и креативни децентрализирани стартирания на мрежата, които намаляват бариерите за участие. 

Надяваме се, че съществуващите и бъдещите участници в екосистемата ще започнат да възприемат и развиват тези стандарти при стартирането на децентрализирана мрежа. 

Написано от Collin Myers, Mara Schmiedt и Ejaaz Ahamadeen

Забележка: Участието в пускане на токен е предмет на юрисдикционното законодателство и изключва юрисдикциите, при които търгът и / или търговията със съответните токени е забранена, ограничена или неоторизирана под каквато и да е форма.

Регистрирайте се и научете повече за предстоящото ни стартиране на мрежата на www.activate.codefi.network или се свържете с нас директно на [имейл защитен]

Децентрализирани мрежи DeFiIndustry InsightNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector