Бъдещето на управлението на богатството на блокчейн

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi

Бъдещето на управлението на богатството на блокчейн

Обобщение на предизвикателствата, пред които са изправени мениджърите на богатства, и съответните възможности, създадени от блокчейн технологията от Lex Sokolin, CMO и глобален лидер на Fintech в ConsenSys.by Nicole Adarme 28 януари 2021 г. Публикувано на 28 януари 2021 г.

WTVR Blockchain I Consen Sys Feature Съобщение 2

През последните две десетилетия ценностното предложение за управление на богатството се измества от достъп и възможности към партньорство и консултации. Достъпът до традиционните инвестиционни опаковки, представен от глобалното разпределение на активите, индексирано към пазарните бета, е намалил стойността си и е станал комодитизиран. Вълните от технологични иновации автоматизират пакетирането и търговията на ETF, алгоритмичната търговия и ребалансиране на комбинирания портфейл, алфата, получена от събирането на данъчни загуби алфа, и възможностите за отчитане на изпълнението на частните банки. Днес ние стоим с управление на богатството, спретнато в телефона ни, трилиони активи, готови да се изсипят в продукта за управление на активи с най-ниска цена.

В този контекст мениджърите на богатство имат няколко оси на диференциация. Единият е да се подобрят човешките взаимоотношения с по-широки видове съвети, като се премине от обикновената инвестиционна препоръка към финансово планиране, структуриране на данъци, както и по-широката категория услуги и планиране на живота. В тази връзка съветниците стават финансови терапевти, на които клиентите им трябва да не правят поведенчески грешки. Друг път е да се създаде алфа в управлението на инвестициите. Докато алтернативните класове активи като хедж фондове, фондове на фондове или частни капиталови инструменти са създавали разказ за диференцирана възвръщаемост в миналото, те не са индексирани като основния двигател на човешкото пътуване във времето – иновации и технологии.

И така е време да разгледаме цифровите и крипто активи и операционната инфраструктура, на която пътуват. Новостта е начало на разговор и начин за финансовите съветници да предоставят нова перспектива на нещо, за което много клиенти на дребно вече се интересуват. Собствеността на дребно на крипто собствени активи като биткойн и етер вече е двуцифрена и някои институции и дарения предприемат стъпки за включване на правилно опаковани и регулирани продукти в по-широкото си разпределение на активи. Верижната стойност на попечителството, размяната, сетълмента и цифровия портфейл е изградена, тествана и е на ръба на по-широкото пускане от индустрията с големи тежести като NASDAQ, Междуконтиненталната борса и Fidelity, наред с други.

Мениджърите на богатството са надолу по веригата от производителите на продукти на капиталовите пазари. Те изискват познати пермутации и продуктови структури, които се включват в познатите технологии, управление на инвестициите и платформи за отчитане на клиенти. Това е защитило мениджъра на богатството да се ангажира с клас активи, на който техните клиенти вече са изложени и по този начин имат в портфолиото си. Изчакването на още няколко години обаче просто не е опция. Компании като Coinbase могат да се похвалят с над 40 милиона потребители и над 90 милиарда долара активи под някаква форма на попечителство или управление. Инвестиционният софтуер, извлечен от roboadvisors и внедрен в публични блокчейни, понастоящем съдържа над 20 милиарда долара парични еквиваленти и 25 милиарда долара обезпечени задължения. Търсенето е налице, ако знаете как да взаимодействате с нововъзникващия световен ред и да откриете стойност за вашите клиенти.

Нека разграничим два ключови въпроса. Първият е самият клас крипто активи и неговите нови характеристики на възвръщаемост, корелирани с философията на поколенията и технологичната еволюция. Втората е финансовата инфраструктура, на която се движат такива активи – определяща какво е акция, пари или заем. За разлика от традиционните системи, които третират собствеността върху активи като абстракция с иск върху друга страна във стойностна верига (напр. CUSIP или тикер в системата на попечител, свързващ с ЦДЦК), блокчейн системите прилагат действителни права на дигитална собственост във връзка с въпросният актив. Такива права позволяват незабавна икономическа дейност, глобални децентрализирани пазари, поемане на заеми от трети страни или маржин търговия и достъп до поръчкови лихвени продукти, достъпни само в публични мрежи.

Такава нова и мощна инфраструктура предполага голяма ефективност и иновации във функцията на инвестиционен мениджър. Алтернативните и специални инвестиции за финансиране, като недвижими имоти, частни капиталови инвестиции и финансиране на малък бизнес, имат начин да бъдат управлявани толкова гладко, колкото публично търгуваните акции и облигации. Днес, мощен софтуер дава възможност за токенизиране на такива активи – по същество рефакторинг на хартия в частични, цифрови алтернативи – по достъпен и повторяем начин. Изграждането на самобалансиращ се портфейл, съставен от нови възможности за инвестиции с достъп до нововъзникващи вторични пазари, е наградата от ангажирането с тази екосистема. 

Открийте Codefi Assets

Въпреки че през последните няколко години има разказ за спазването и регулаторния надзор в космоса, истината е далеч по-нюансирана. Както във всяка бързо развиваща се индустрия, залята с инвестиционен капитал, човешката природа може да се обърне към тъмната страна. И все пак блокчейнът ни предоставя ревизируеми, прозрачни записи на действителните транзакции и паричните потоци, които са се осъществили от създаването на мрежата, като същевременно запазват псевдономията за потребителя. Много проекти също са внедрили поверителност и разрешаване, което е в съответствие със стандартите на нашата индустрия. Всичко това, за да се каже, че финансовата инфраструктура, базирана на блокчейн, вероятно ще създаде по-добре регулиран и по-съобразен финансов сектор от това, което е било възможно преди.

Управлението на богатството е свързано с помощта на хората да живеят най-добрия си финансов живот и да постигат положителни лични резултати. Цифровите активи и децентрализираното финансиране привличат милиони потребители към нов тип финансово преживяване, което оставя след себе си голяма част от мидълуера и неефективността на 20-ти век. Предприемчивият финансов съветник ще се ангажира дълбоко с обещанията за бъдещето, като същевременно остане основан на непреходните принципи на разумно управление и диверсификация на парите. Нищо не се осмели, нищо не спечели!


Научете повече за блокчейн решенията за управление на активи

ConsenSys разработи продуктовия пакет ConsenSys Codefi, за да помогне на мениджърите на богатства, семейните офиси и частните банки да получат достъп до иновациите, случващи се в базирани на блокчейн финанси и цифрови активи. Codefi е съкратена ръка за търговия и децентрализирано финансиране и има за цел да улесни съветниците да изследват, експериментират и интегрират възникващи класове активи. Пакетът е модулен и обхваща функционалност от издаването и разпространението на дигитални активи, до софтуера за търговия на нововъзникващите цифрови пазари, до спазването и изискванията на KYC, както и данни, рискове и анализи.

Мениджърите на богатство може да се интересуват да помогнат на своите клиенти да притежават (1) крипто-собствени активи, като Bitcoin и Ether, или (2) алтернативни ценни книжа, които са структурирани в токенизирана форма. Токенът е цифрово представяне на това, което може да бъде всеки клас активи, от традиционни акции и фиксиран доход, до частни капиталови инвестиции, недвижими имоти и специални финанси. Все по-голям брой мениджъри на активи и първични емитенти използват токенизация на Ethereum, за да рационализират управлението на активи и заинтересовани страни, да намалят разходите за съгласуване на данните, да изградят модерна пазарна инфраструктура и да се свържат с глобална група от търговци и инвеститори. Мениджърите на богатство, които търсят нови клиенти и поръчкови възможности за инвестиции, могат да работят с тези контрагенти в полза на своите клиенти чрез нашите софтуерни продукти.

Прочетете пълния доклад за управлението на богатството от The Wealth Mosaic тук.

Управление на активи Newsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map