БЮЛЕТИН # 6: Обявяване на съответствие с Codefi

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi

БЮЛЕТИН # 6: Обявяване на съответствие с Codefi

от Никол Адарме 9 юни 2020 г. Публикувано на 9 юни 2020 г.

функция codefi

Хей приятел,

Надявайки се този имейл да ви намери добре и да се приспособи (или да се адаптира) към новите ни модели на поведение. Този месец разглеждаме някои от по-нюансираните приложения на блокчейна Ethereum и обобщаваме както стартирането на Codefi Compliance, така и състоянието на застраховка на Ethereum.

Обаждания в ефира

Обществото напредва през вековете по петите на движения, бунтове, въстания, протести и протести. Тези движения тласкат историята напред, но също така са представени погрешно от нашата историческа амнезия. Пристрастността към медиите, историческото измиване, умишлена цензура, политически дневен ред и ретроспективна вина могат да доведат до изкривяване или опасно погрешно представяне на нашата реалност.

В блокчейн Ethereum съобщенията в миналото са били изпращани, съхранявани и поддържани за постоянно, извън влиянието на медиите, правителството, цензурата или изтриването. Хората, изпратили тези съобщения, искат да гарантират, че не забравяме. „Призив в етера“ е призив към вечността.

(Съвет за връзките Etherscan по-долу. Придвижете се до: „Щракнете, за да видите повече“ → „Входни данни“ → „Преглед на въведените като“ → „UTF-8“).

Доносникът COVID |

Списък за запомняне |


Черният живот има значение |

Справедливост за Джордж Флойд |

Имам мечта |

От бюлетина на Lex Sokolin (Global Co-Head Codefi) от 1 юни, Fintech Blueprint:

Това е вашето училище. Това е вашата телевизия. Това е вашата работа и вашата правна система, и вашият съвет на директорите, и вашите данъци, и вашият държавен представител. Механизмите на нашите страни включват вековна история, векове буквално изградени от нещата, които днес ни е неудобно да гледаме. Искате да обърнете поглед от протестите, очертаващи линиите на разломи в нашето общество? Намирате грабежите за грозни, а колениченето – за неуважение?

Погледнете историята на властта. Нишките му са вплетени в нашите пари. Нашата икономическа империя и нейните суверенни решения, лишаващи черните животи от достойнство, избор и възможности чрез мит за капиталистическата меритокрация, доминират в света все още. Как да променим онова, което е жизнената сила на света? Всички велики сили са изградени върху тази кръв, парите произтичат от несправедливост.

Доларът нараства с памук на юг, изгражда великите железопътни линии с китайски ръце, стои безработен по време на Голямата депресия, произвежда танкове за световните войни и избухва от Хирошима. То се пребори със злото и събра своето. Той разби Съветския съюз и кацна на Луната. Доларът уби Джордж Флойд. Ще спаси безброй други. От нас зависи да се борим за душата му.

Ако не ви харесва това, което виждате, гласувайте с парите си. Изберете данъка, който плащате, чийто меч блестите и чиято сила растете.

Прочетете още

Прожектор на Codefi:

Обявяване на съответствие с Codefi

Вчера Codefi обяви пускането на Codefi Compliance, автоматизирана и гъвкава платформа за регулиране и съответствие за криптовалута и цифрови активи. Като решение от следващо поколение за изпиране на пари (AML) и противодействие на финансирането на тероризма (CFT), Codefi Compliance гарантира, че цифровите активи отговарят на регулаторните очаквания, без да се правят компромиси с изискванията на пазара и бизнеса, независимо от юрисдикцията и дизайна. Това е единственото решение за съответствие, проектирано изключително за базирани на Ethereum активи и изградено от ConsenSys, лидер в развитието на Ethereum.

Днес Codefi Compliance поддържа над 280 000 вида цифрови активи в мрежата Ethereum. Codefi Compliance използва персонализирана рамка, за да предостави AML / CFT решение, съвместимо с Ether и най-широко използваните стандарти за маркери като ERC20, ERC721, ERC179, ERC777, заедно със забележителни стабилни монети като DAI, USDC и Tether, обхващащи над 280 000 вида цифрови активи, изградени върху Ethereum. Това е първото решение, създадено за цифрови активи, което ще работи на ETH 2.0, дългоочакваното надграждане на мрежата, което ще увеличи експоненциално транзакциите в секунда и ще позволи мащаба на Ethereum.

„Осигуряването на стабилно съответствие с AML / CFT за базираните на Ethereum дигитални активи е ключова стъпка в привеждането на институционалната финансова индустрия към децентрализирано финансиране. Codefi Compliance е следващият модул в нашия продуктов пакет, който премахва сложността и риска при използването на DeFi и помага на всеки бизнес да се възползва от използването на цифрови активи. ” – Лекс Соколин, глобален съпредседател на ConsenSys Codefi.

Прочетете статията на Bloomberg

Бързи Codefi хитове

Съобщения

  • Ново за бюлетина и за Codefi? Вижте това обяснително видео за ConsenSys Codefi.

  • ConsenSys Codefi Обратна връзка: TLDR; искаме да ви опознаем по-добре и това ще отнеме минута.

  • Обявяване на съответствие с Codefi. Codefi Compliance гарантира, че цифровите активи отговарят на регулаторните очаквания и отговарят на пазарните и бизнес изискванията. Изграждаме доверие в цифровите активи, като предоставяме надеждни решения за борба с изпирането на пари (AML) и противодействието на финансирането на тероризма (CFT), използвайки механизми за познаване на транзакциите (KYT) за защита срещу измами и финансови престъпления. Прочетете статията на Bloomberg за спазването на Codefi.

  • ConsenSys придобива течливост. Флуидността е основният разработчик на AirSwap и създаде няколко първоначални индустрии в токенизацията на недвижими имоти, токенизираната търговия с ценни книжа, системите за обезпечаване на реално обезпечение на децентрализирани кредитни платформи и беше домакин на срещата на върха по флуидност. Прочетете повече за течността и ConsenSys.

  • Как 350 милиона евро на стойност недвижими имоти бяха токенизирани в блокчейн Ethereum

Гмуркане на данни: Блокчейн застраховка

Поглед върху ефективността на веригата на Opyn, една от водещите застрахователни платформи на Ethereum. Данни, събрани и анализирани от Codefi Data.

Opyn Insurance, стартирал през февруари 2020 г., е застрахователен протокол на Ethereum, осигуряващ защита на потребителите на DeFi и спекулантите на ETH. Съществуващите продукти на Opyn позволяват на потребителите да купуват или продават защита за сложни депозити (USDC и DAI) и да се хеджират срещу колебанията на цените на ETH, като купуват или продават ETH защита.

Данните показват, че от пускането на пазара на хеджиране на цени ETH са създадени поне 35 опции. Диаграмата на подредените зони по-долу показва индивидуалния баланс на всеки договор за опционен токен и общата сума на стойността, заключена в платформата на Opyn. Заключената стойност достигна най-високото си ниво от 1,6 милиона щатски долара на 23 април и в момента възлиза на ~ 1,1 милиона щатски долара. Графиката също така показва жизнения цикъл на всяка опция; когато всяка цветна подредена лента изчезне, това означава, че опцията е достигнала своя срок на годност и е била упражнена.

Обикновено до момента през 2020 г. съществуват около четири опции по едно и също време и всяка от тях заключва средно около 400 000 USD. Обичайната зряла дължина е около 15 – 40 дни.

неназован.png

Доставчиците на ликвидност на USDC са хората, които са депозирали USDC в застрахователния протокол на Opyn, за да осигурят ликвидност на хората, които желаят да купят ETH. Тези вложители в USDC залагат, че цената на ETH се увеличава, и се стремят да изтеглят USDC на по-късна дата за премия. Хората, които купуват ETH с наличния USDC, го предпазват от намаляване на цената.

Забележително след срива на пазара в средата на март – след което хората може би са били по-заинтересовани да намерят начини да защитят своите ETH притежания – броят на ежедневните доставчици и сумата на депозираните USDC се увеличават. От април има близо 25 дни с повече от 20 доставчици на ликвидност и четири дни с повече от 40 доставчици на ликвидност. Освен това тези доставчици на ликвидност внасят по-големи суми USDC. През април в края на месеца бяха записани записи с депозирани малко под $ 500 хил. USDC. Майските обеми достигнаха дори по-високи, с два дни, през които USDC депозитите надминаха $ 500k USDC.

неназован (1) .png

Стимулът за доставчиците на ликвидност е да спечелят премия по своите USDC депозити, ако цената на ETH се увеличи. Най-добрите получатели на премии за USDC са получили между 700 и 22 000 USDC. Най-големият получател на премия – 22,3 хил. USDC – представлява над 30% от общите премии на платформата Opyn.

неназован (2) .png

Стартирането на платформата на Opyn през февруари дойде по време, когато блокчейнът, Ethereum и DeFi екосистемата обърнаха по-голямо внимание на сигурността. Сред множество събития за сигурност и пазар през последните две тримесечия, потребителите на Ethereum търсят по-добри начини да гарантират, че средствата им са защитени, докато работят с тези нови платформи. Одитите, стриктните прегледи на сигурността и архитектурите с отворен код несъмнено ще помогнат, но събитията за сигурност ще продължат да се случват. Застраховката е единственият начин за хеджиране както срещу сигурността, така и срещу нестабилността. Opyn и Nexus Mutual – двамата най-големи играчи в застрахователната игра Ethereum – и двамата излязоха на пазара, за да помогнат на екосистемата да остане още по-устойчива на (не) очакваните събития.

Заключителни бележки

Благодаря, че се придържате към този бюлетин. Последвайте ни в Twitter, научете повече на нашия уебсайт и ни уведомете за вашите мисли. Независимо дали се интересувате от работа с нас, за нас или просто искате да поздравите, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Препрати ли това съобщение? Регистрирайте се за месечни актуализации.

До следващия път,

Екипът на ConsenSys Codefi

Бюлетин Актуализация на продукта Новини Бюлетин Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map