Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

БЮЛЕТИН # 7: Докладът DeFi за Q2 2020

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi

БЮЛЕТИН # 7: Докладът DeFi за Q2 2020

Преглед и анализ на протоколите и производителността на DeFi през Q2 2020 от ConsenSys Codefi.

от Никол Адарме 15 юли 2020 г. Публикувано на 15 юли 2020 г.

Q2 2020 покритие на доклада за дефи

DeFi през Q2 2020

Вчера публикувахме нашия тримесечен отчет DeFi. Докладът DeFi за второто тримесечие на 2020 г. е обобщение, анализ и обсъждане на възникващата финансова екосистема, изградена върху Ethereum.

изтеглете отчета

Някои от основните теми, обхванати в доклада, включват:

 • Цялостна статистика, обобщения и визуализации на данни на DeFi.

 • Поведение на потребителите на DeFi и визуализации в мрежата на потребителските взаимоотношения между протоколите.

 • COMP, Compound и Yield Farming.


 • BTC токенизира на Ethereum.

 • Големи инциденти със сигурността и нарастването на застраховката DeFi.

 • Изпълнението на специфични високопрофилни протоколи, включително Uniswap, Maker и Compound.

 • Състоянието на стабилни монети в Ethereum DeFi.

 • Поглед към DeFi през 2020 г. и след това.

Вземете например показателя Total Value Locked (TVL), който обикновено се използва като еталон за напредъка на Ethereum DeFi. TVL е измерването в щатски долари на всички активи (ETH, WETH и ERC-20), заключени в DeFi по всяко време. Искахме да отговорим на въпроса: колко силна е тази метрика? Възможно ли е да броим двойно някои заключени средства и да надуваме TVL?

За да предоставим теоретичен пример: потребителят може да заключи 1 ETH в Compound и да получи 250 DAI като заем (ако приемем 1 ETH = 250 USD), след това да премине към друг протокол и да заключи тези 250 DAI. Ако погледнем TVL, бихме казали, че 500 USD са заключени в DeFi, докато в действителност истинската заключена стойност на USD е само стойността на първоначално заключения ETH, $ 250.

Така че разгледахме данните. Конкретен пример се случи на 8 юни, когато потребител (0x… aa7a) изтегли 12M DAI от Compound и AAVE, взе назаем още 2.5M DAI на dYdX и след това депозира целия този DAI в MakerCDP. С груба оценка от ~ 200% съотношение на обезпечението за WETH депозит, знаем, че докато потребителят премести тези DAI в CDP, те заключиха поне 5 милиона щатски долара на dYdX (за да заемат 2,5 милиона DAI) и 14,5 милиона долара USD на Maker. Това означава, че те са допринесли за 19,5 милиона щатски долара в TVL в DeFi, докато действителните средства, които потребителят е внесъл в DeFi, са около 17 милиона щатски долара (5 милиона долара за dYdX и 12 милиона долара, изтеглени от Compound и AAVE). Движението на средствата на този потребител може да се види на фигурата по-долу.

Доклад на DeFi за TTVL Codefi Q2 2020

Останалата част от доклада DeFi за второто тримесечие на 2020 г. обхваща широк спектър от теми, като всички те са придружени от обективни данни, свързани с веригата. Вижте останалата част от отчета и следете с DeFi.

изтеглете отчета

Бързи Codefi хитове

 • Ново за бюлетина и за Codefi? Разгледайте това обяснително видео за ConsenSys Codefi.

 • ConsenSys Codefi Обратна връзка: TLDR; искаме да стигнем до да се познаем по-добре и ще отнеме минута.

 • Готови ли сте за Ethereum 2.0? На 16 юни ConsenSys обяви пускането на Codefi Staking, платформа за залагане като услуга Ethereum 2.0 с институционална функционалност за борси, попечители, фондове, портфейли и други потенциални клиенти.

 • Поглед назад към 5 години доказателство за работа. Осъществено от Codefi Data, Докладът за доказване на работа е пълна ретроспекция на производителността на PoW и развитието на добива от старта на публичната мрежа на Ethereum през 2015 г..

 • Мрежата SKALE е на живо в Mainnet! На 30 юни SKALE стартира на живо в основната мрежа на Ethereum. През февруари Codefi обяви, че SKALE ще бъде първата децентрализирана мрежа, която пуска токен на Активирайте платформата.

 • Говорейки за SKALE, търгът на Codefi Active е зад ъгъла. Търгът ще бъде холандски търг, „търг с намаляваща цена, включващ един продавач и множество купувачи, които колективно определят крайната клирингова цена“. Звучи сложно? Не е – нека обясним по-подробно.

 • Партньорската програма ConsenSys предлага на технологичните партньори, системните интегратори, фирмите за приложения и доставчиците на софтуер достъп до персонализирани предимства и нови бизнес възможности с нашите водещи блокчейн продукти. Достъпът, поддръжката и обучението на продукти на Codefi е само едно от предимствата на присъединяването към Партньорската програма.

Предстоящи събития

 • Четвъртък, 16 юни: „Синдикирани заеми и технология на блокчейн“. Въведение в пазара на синдикирани заеми и възможност за базирани на блокчейн решения. Сред лекторите са Бриджит Марш, изпълнителен вицепрезидент на LSTA, Дидие Льо Флош, главен технически директор на ConsenSys Codefi и Гийом Дешо, глобален ръководител на стратегически продажби и BD в ConsenSys.

Codefi Spotlight: Codefi Staking

На 16 юни ConsenSys Codefi обяви стартирането на Codefi Staking. Codefi Staking е платформа за залагане като услуга на Ethereum 2.0 с институционална функционалност за борси, попечители, фондове, портфейли и други потенциални клиенти. Codefi разкри първата си партида от участници в пилотната програма, предназначена да включва обратна връзка и заявки за функции при проектиране и изграждане на Codefi Staking API преди старта на Ethereum 2.0. Чрез завършването на пилотната програма партньорите придобиват по-задълбочено разбиране за Ethereum 2.0 и имат възможността да бъдат първи на пазара, предоставяйки на своите клиенти възможности за залагане на Ethereum 2.0.

Участниците в пилотната програма включват основни играчи на екосистеми, включително: Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport и Trustology.

„С залагането на Binance потребителите могат да получават награди за залагане, без да се налага да настройват възли или да се притесняват за минимални суми за залагане, продължителност на времето или някакъв улов. Потребителите заслужават наградите, които техните монети могат да им спечелят. С евентуалното стартиране на Ethereum 2.0, ние сме развълнувани да подкрепим залагането на всички наши притежатели на ETH на Binance “, каза Чангпенг Джао (Чехия), главен изпълнителен директор на Binance.

Codefi Staking е изграден върху надежден софтуерен стек, създаден от ConsenSys. Мисията е да се осигури API за институционален клас с лесен и ефективен достъп до мрежата Ethereum 2.0, за да се даде възможност на предприятията безопасно и изгодно да се ангажират със следващата фаза от развитието на Ethereum.

Codefi приема клиенти на Early Adopter за партньорство преди пускането на Ethereum 2.0 Beacon Chain. Ранните осиновители изпреварват конкуренцията с нисък риск, ниска бариера за влизане, за да предоставят обратна връзка за услугата, както и да се учат директно от Eth2 екипи, изграждащи следващото поколение Ethereum и да започнат да залагат ETH. За да се регистрирате, щракнете тук.

Заключителни бележки

Благодаря, че се придържате към този бюлетин. Следвай ни в Twitter, научете повече на нашия уебсайт и ни уведомете вашите мисли. Независимо дали се интересувате от работа с нас, за нас или просто искате да поздравите, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Препрати това съобщение? Регистрирай се за месечни актуализации.

До следващия път,

Екипът на ConsenSys Codefi

Industry InsightNewsletterАктуализация на продуктаNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector