Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Бюлетин # 8: Общата стойност, заключена в DeFi, се утрои за месец

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi

Бюлетин # 8: Общата стойност, заключена в DeFi, се утрои за месец

Бюлетин № 8: Общата стойност, заключена в DeFi, се утрои за един месец. Плюс това, вълнуващи новини за тестовата мрежа Eth2 Medalla.

от Никол Адарме 20 август 2020 г. Публикувано на 20 август 2020 г.

CodefiNewsletter8

Снимка на DeFi

Общо заключена стойност (TVL)

Между 2018 г. и края на Q2 2020 г. DeFi натрупа над 1 млрд. Долара в екосистемата. От края на тримесечието този брой се е утроил до около $ 4,5 млрд. За месец, според DeFi Pulse. По-долу също така начертаваме диаграмата на TVL за основните протоколи, наблюдавани в нашата система – общият брой възлиза на около $ 3.3B само от тези 9 основни протокола.

TVL август 2020.png

Ежедневни активни потребители на DeFi (DAU)

През първото тримесечие на 2020 г. имахме ~ 62 000 активни потребители, наблюдавани в основните протоколи DeFi. Броят се изкачи до ~ 80k през Q2. От края на юли и началото на август видяхме, че Balancer се появява и улавя огромно количество потребители в мрежата. 


DAU август 2020.png

Бързи Codefi хитове

  • Ново за бюлетина и за Codefi? Разгледайте това обяснително видео за ConsenSys Codefi.

  • Готови ли сте да заложите? Търгът SKALE тръгва на живо на Codefi Activate на 17 август. Вижте нашето ръководство с инструкции за наддаване за търга и научете повече за SKALE на уебсайта за активиране.

  • Стартирането на SKALE & Уеб семинарът за залог е задълбочена AMA за това какво да очаквате и как да се подготвите за търга на 17 август. Гледайте уебинара по заявка сега.

  • Представяме Codefi Markets, осигуряващи вторична търговия с цифрови ценни книжа. Codefi Markets дава възможност за извънборсова пазарна търговия за платформи за токенизация и емитенти, които се стремят да осигурят вторични пазари за своите инвеститори.

  • В случай, че сте го пропуснали, разгледайте отчета за дефиниция Q2 2020 на Codefi Data, пълен анализ на работата на протокола и екосистемата от април до юни.

  • Готови ли сте за Ethereum 2.0? През юли тестовата мрежа за мулти-клиенти Medalla стартира и разработчиците започнаха да залагат GoETH за валидиране на мрежата. Научете повече за валидиране, залагане на GoETH и следващите стъпки за тестовата мрежа, водеща до стартирането на Beacon Chain след няколко месеца. Представяме депозитната стартова площадка за Ethereum 2.0.

  • Партньорската програма ConsenSys предлага на технологичните партньори, системните интегратори, фирмите за приложения и доставчиците на софтуер достъп до персонализирани предимства и нови бизнес възможности с нашите водещи блокчейн продукти. Достъпът, поддръжката и обучението на продукти на Codefi е само едно от предимствата на присъединяването към Партньорската програма.

  • ConsenSys Codefi Обратна връзка: TLDR; искаме да стигнем до да се познаем по-добре и ще отнеме минута. 

Codefi Spotlight: Стартовата площадка за депозит Eth2

Подобно на всички велики мисии, стартирането на световния компютър на утрешния ден изисква платформа, която насочва, укрепва и подхранва своето пътуване през границите на нашето цифрово пространство. През юли обявихме стартирането на Приложение Eth2 Launch Pad, което маркира входната точка за валидаторите да започнат пътуването си по веригата Eth2. Време е да подготвите вашата тест мрежа ETH!

През последните няколко месеца, Codefi Активиране и Фондация Ethereum (EF) са намалели, за да улеснят потребителите да залагат и да станат валидатор на Ethereum 2.0. Резултатът от това усилие е Eth2 Launch Pad, приложение, създадено да ви води сигурно през процеса на генериране на вашите двойки ключове Eth2 и залагане на вашите 32ETH в официалния договор за депозит. Launch Pad е проектиран за самопроверяващи се, т.е. за любители, които възнамеряват да стартират свой собствен валидатор и са удобни за изпълнение на команди в терминален екран на компютъра си.

Първоначално Launch Pad е съвместим само с Eth2 Medalla testnet, който стартира на 4 август. Тестовата мрежа е проектирана да осигури достатъчно време, за да осигури функциите на Beacon Chain без грешка. След фазата на testnet, стартовата площадка Eth2 ще продължи да действа като входен портал за валидатори, които да залагат истински ETH за Mainnet.

Станете Testnet Validator

През 2019 г. започнахме да копаем в екосистемата Eth2, за да проучим къде Codefi Activate може да добави стойност към въвеждането на Eth2 и да запълни съществуващите пропуски в комуникацията между създателите на протоколи, доставчиците на услуги и съществуващите притежатели на ETH с приближаващото издание на Фаза 0. Имаме тъй като фокусирахме нашата мисия върху разработването на образователни ресурси и прозрения за Eth2 икономиката, както и изследвания в индустрията и валидатора, констатациите от които наскоро бяха публикувани като доклад за екосистемата за залагане Eth2.

Малко след DevCon V се свързахме с Carl Beekhuizen, който ръководеше усилията за депозиране на командния ред (CLI) в Ethereum Foundation (EF). Отвъд кода, Carl се фокусира и върху потребителския опит на притежателите на ETH, които за първи път стават валидатори. Предвид съществуващите ни изследователски усилия за Eth2 и нашия опит със стартирането на мрежи, сътрудничеството с EF и Deep Work Studio беше последователна следваща стъпка към гарантирането, че стартирането на Phase 0 е изградено по начин, който дава приоритет на потребителския опит, но също така артикулира свързаните рискове и образователни информация за потребителите, за да се чувстват комфортно при създаването на собствени валидатори на Eth2.

През последните няколко месеца усилено проучвахме работата, проектиране, и сграда Eth2 Launch Pad и ние сме развълнувани да споделим резултатите от това усилие с вас!

Стартовата площадка Eth2 беше с отворен код по време на срещата на върха Ethereal на 8 май, което позволява на потребителите да хостват приложението локално. От първоначалното му издание беше страхотно да вижте незабавна ангажираност и обратна връзка от общността. Продължаваме да насърчаваме екипите и потребителите да предоставят обратна връзка!

Заключителни бележки

Благодаря, че се придържате към този бюлетин. Следвай ни в Twitter, научете повече на нашия уебсайт и ни уведомете за вашите мисли. Независимо дали се интересувате от работа с нас, за нас или просто искате да поздравите, моля не се колебайте да се свържете с нас.

Препрати това съобщение? Регистрирай се за месечни актуализации.

До следващия път,

Екипът на ConsenSys Codefi

Industry InsightNewsletterАктуализация на продуктаNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector