Блокчейн екосистемата на Сингапур – индустриален доклад

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogEnterprise Blockchain

Блокчейн екосистемата на Сингапур – индустриален доклад

Шофиране към децентрализиран свят: Поглед към динамичния и разнообразен блокчейн пейзаж на Сингапур. От ConsenSys 15 ноември 2019 г. Публикувано на 15 ноември 2019 г.

Доклад за екосистемата на Сингапур за 2019 г.

Защо страните се конкурират да привлекат блокчейн и крипто индустрията?  

Според IMDA’s Доклад за бъдещето на услугите, пазарът на блокчейн в Сингапур има потенциала да постигне пазарни разходи до 272 милиона щатски долара през 2022 г. и до 2,6 милиарда щатски долара до 2030 г. със сложен годишен темп на растеж от 32,5%. 

По същия начин Gartner прогнозира, че добавената стойност за бизнеса на blockchain ще нарасне до малко над 360 млрд. Щатски долара до 2026 г. в световен мащаб, след което ще нарасне до над 3,1 трилиона щатски долара до 2030 г. В дългосрочен план, прогнозите показват че се очаква глобалният блокчейн пазар да нарасне от 212 милиона щатски долара през 2016 г. до 8 683 милиона щатски долара до края на 2024 г. при сложен годишен темп на растеж (CAGR) от 59,04%. Като цяло потенциалното създаване на стойност от блокчейн технологията ще бъде огромно, така че страни по света като Сингапур, Малта, Хонконг, Швейцария и други са се ангажирали да възприемат блокчейн компании – и в по-малка степен криптоактиви. 

Какво представлява сингапурският доклад за екосистемните блокчета?

ConsenSys изследва блокчейн иновационния пейзаж в Сингапур в три широки области – финанси, здравеопазване и интелигентни решения. Докладът изследва различни казуси във всеки домейн, за да илюстрира как блокчейнът се използва за създаване на стойност. Например лицензираните борси за ценни книжа в Сингапур използват блокчейн за създаване на ликвидност на частните пазари. 

Тъй като компаниите се въздържат от публични оферти, за да преследват по-дълги частни цикли на живот, необходимостта от капиталова ефективност и ликвидност на частните пазари също става все по-належаща. Използването на големи данни в публичния сектор също има огромен потенциал. Децентрализираните записи на пациенти в блокчейна могат да предложат по-голяма сигурност срещу нарушения на данни, както и по-бърза обработка на искове за застрахователни обезщетения. Изследването предлага три ключови прозрения.

Прочетете цялото Сингапурски доклад за екосистемите за блокчейн

Основни данни от отчета:

1. Регулаторната среда на Сингапур е подготвена за блокчейн експерименти 

Сингапур поддържа регулаторна среда, която е последователно про-корпоративна и подкрепя нововъзникващите технологии като блокчейн. Повече от десетилетие Сингапур се нарежда сред първите три държави в индекса за лекота на правене на бизнес на Световната банка. Съществуват щедри държавни субсидии, за да насърчат компаниите да приемат нови технологии и да се разширят в световен мащаб. Правителството на Сингапур също стартира Инициативата за интелигентна нация през 2014 г., за да създаде решения, които ще променят страната, използвайки информационни технологии, мрежи и големи данни.

В допълнение, Паричният орган на Сингапур (MAS) активно насърчава експериментирането, като си партнира с частната индустрия при експериментиране с трансгранични плащания с помощта на технологията blockchain и разпределената книга. Още през 2016 г. MAS създаде регулаторна пясъчна среда, за да позволи на финансовите институции (FI) и други компании да стартират да експериментират с иновативни решения на Fintech в среда, в която действителни продукти или услуги могат да бъдат предлагани на потребителите в рамките на точно определено пространство и продължителност. 


Иноваторите в регулаторната пясъчна среда се радват на облекчени регулаторни изисквания, на които иначе биха били обект. Прозрачната, отворена и ориентирана към бъдещето регулаторна стратегия на Сингапур „да работи заедно с иноваторите“ балансира необходимостта от регулаторен надзор, като същевременно възприема технологичния напредък в посока нагоре.

2. Блокчейн като механизъм за създаване на стойност

Има три широки начина, по които използването на блокчейн може да създаде стойност. Първо, разпределената книга на blockchain позволява на различни заинтересовани страни във веригата на стойността да участват и да си взаимодействат в споделена книга. Например болниците и застрахователните компании могат да имат достъп до обща база данни с досиетата на пациентите, за да проверят и незабавно да обработват застрахователни искове. Второ, тъй като организациите създават и съхраняват повече данни за транзакциите в цифров вид, способността на блокчейн технологиите да поддържат историята на транзакциите може да предостави информация за ефективността на всичко – от стокови запаси до риск на контрагента на дълговите пазари. 

Способността на пазарите да се наблюдават отваря нови възможности за намаляване на риска и идентифициране на пропуски в производителността. И накрая, блокчейн може да се използва за по-нататъшно позволяване на частичното притежание на активи по-дълбоко и по-широко от това, което традиционните капиталови пазари са успели да направят. 

3. Как предприятията и организацията си сътрудничат, за да използват Blockchain

Сътрудничеството е ключът към конкурентоспособността по два начина. Първо, блокчейните могат да позволят по-добра вертикална интеграция между различни фирми във всяка дадена верига на стойността, както в случая с логистиката. Хоризонталното сътрудничество също така позволява на конкурентите по-лесно да сключват сделки помежду си, както в случая на търговско финансиране. На второ място, сътрудничеството между сегашните и новодошлите набира популярност. Противно на ранните очаквания на много ентусиасти на блокчейн, действащите фирми във всеки сектор днес са по-възприемчиви към приемането на нова технология, за да се избегнат смущения. 

Големите банки, както и частните компании търсят начини да си партнират с доставчиците на решения, за да подобрят своята оперативна ефективност чрез използването на блокчейн технология. Утвърдените фирми предоставят достъп до пазара и тестово място за по-малки, нововъзникващи иноватори. Тези партньорства са от решаващо значение както за досегашните оператори, за да останат конкурентоспособни, така и за новите технологични компании, за да получат сцепление на пазара.

Прочетете цялото Сингапурски доклад за екосистемите за блокчейн

Опровержение 

Този доклад е продукт на ConsenSys с външен принос. Констатациите, тълкуванията и заключенията, изразени в тази публикация, не отразяват непременно възгледите на Temasek, Infocomm Media Development Authority (IMDA) и Паричния орган на Сингапур (MAS) или техните съответни филиали. Изследванията използват множество публични източници, както и интервюта, за да дадат представа за екосистемата на блокчейн в Сингапур през 2019 г. Този доклад е предназначен само за общи насоки и информационни цели. Този отчет при никакви обстоятелства не е предназначен да бъде използван или разглеждан като финансов или инвестиционен съвет, препоръка или оферта за продажба или искане на каквато и да е оферта за закупуване на ценни книжа или друга форма на финансов актив. Информацията, съдържаща се в този доклад, може да бъде обект на промени без предизвестие. Ние не сме задължени да актуализираме или коригираме информацията, включена в този отчет. Този доклад се предоставя на принципа „както е“. ConsenSys, Temasek, IMDA и MAS и техните съответни филиали не дават никакви изявления или гаранции, нито изразени, или подразбиращи се, относно точността или пълнотата на информацията в доклада и не носят отговорност за загуба (пряка или непряка), произтичаща от от или по друг начин във връзка с използването на този отчет или неговото съдържание. Съдържанието на този доклад не трябва да се тълкува като правен, бизнес, инвестиционен или данъчен съвет. Всеки получател трябва да се консултира със своите юридически, бизнес, инвестиционни и данъчни консултанти относно правни, бизнес, инвестиционни и данъчни консултации.

Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеПълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Какво е Enterprise EthereumУебинар

Какво е Enterprise Ethereum?

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Komgo Blockchain за търговия със стокиДело Stud

Komgo: Блокчейн за търговия със стоки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map