Блокчейн в здравеопазването и науките за живота

ConsenSysHealth Цвят

 

Какви са предимствата на Blockchain в здравеопазването?

Здравната индустрия може значително да се възползва от блокчейн технологията. През последните 30 години здравната индустрия беше засегната от появата на централизирани системи за данни, регулиране на здравните данни и мандат да се съсредоточи върху дигитализирането на медицински данни в партньорство с различни доставчици на услуги за електронни медицински записи (EMR). По-голямата част от хранилищата, обработващи информация, собственост на доставчици на здравни услуги, фармацевтични компании и други заинтересовани страни в здравната и медицинската екосистема, не си взаимодействат. Липсата на оперативна съвместимост сред повечето системи, съдържащи надлъжни здравни данни както на индивидуално ниво (пациент), така и на население (обществено здраве), обяснява системните бариери, често възприемани в следните ситуации:

  • Когато пациентите желаят да се консултират или да потърсят медицински услуги от други доставчици на здравни услуги
  • Когато администраторите на клинично изпитване искат да потвърдят обширните медицински данни на неговите участници
  • Когато фармацевтичните компании се стремят да гарантират автентичността на лекарствата, циркулиращи на световните пазари

Поради невъзможността за сигурен обмен на данни и скрито управление на медицинските записи, пациентите прекарват ценно време и ресурси в търсене на излишна медицинска помощ (например извършване на дублирани кръвни тестове или физикални изследвания). В спешни случаи лекарите и другите здравни специалисти, които предоставят грижи, може да нямат пълна видимост върху медицинската история на пациента (напр. Изрична документация, изтъкваща алергии на пациента, предшестващи или непостоянни медицински състояния, прием на контролирани вещества и др.), В който случай рискуват неправилно лечение.

При проследяването на наркотиците е необходимо сигурно проследяване на веригата на доставки, за да се предотврати разпространението на фалшиви или незаконни наркотици. Фалшивите лекарства представляват риск, когато активните съставки са променени или в неразрешени пропорции. Такива рискове могат да компрометират безопасността и успеха на лечението или да доведат до пристрастяване и зависимост от наркотици. Те носят и рисковете от неизвестни странични ефекти, някои от които могат да бъдат фатални.

За да се справи с незаконния транспорт или неразрешеното производство на контролирани вещества, технологията blockchain предлага възможност за сигурно проследяване, посочване на хронологията и подчертаване на идентифициращи данни (състав и състав) на вещества в неизменим запис. Enterprise Ethereum осигурява интелигентни договори и оперативна съвместимост на системите, които ще революционизират индустрията.

Enterprise Ethereum позволява сигурно управление на данните, управление на съгласието, проследяване на медицински устройства и лекарства и други случаи на използване на блокчейн. ConsenSys Solutions е добре позициониран, за да помогне на вашето предприятие да се ориентира в пакета blockchain продукти и услуги, които значително ще променят индустрията към по-добро.

Уебинар при поискване

Концептуализиране на приемането на блокчейн в мащаб в здравеопазването

Повечето хора знаят, че настоящите случаи на използване на блокчейн в здравеопазването и науките за живота включват проследяване на фармацевтичната верига на доставки, указатели на доставчици, удостоверяване на лекари и др. Но реалният потенциал ще дойде с напредък в данните, медиирани от пациентите, културна промяна в суверенитета и регулирането и узряване на пазарните функции за монетизиране на данни. Гледайте този уебинар, за да научите за това как блокчейнът ще революционизира здравеопазването и науките за живота за пациенти, лекари, застрахователи, R&D, фармацевтични компании и доставчици на здравни услуги.

Гледай сегаКонцептуализиране на приемането на блокчейн в мащаб в здравеопазването

Какви са случаите на използване на блокчейн в здравеопазването?

Технологията Blockchain може да помогне на здравните експерти и цялостната здравна индустрия да подобрят производителността, прозрачността на данните за пациентите, проследяването и отчетността, както и да намалят разходите. ConsenSys Solutions работи с редица блокчейн продукти, които могат да бъдат пригодени за различни приложения в здравеопазването, включително следното:

  • Сигурно управление на електронни здравни досиета (EHRs)
  • Управление на съгласието на пациента
  • Проследяване на лекарството
  • Сигурност на данните при клинични изпитвания
  • Стимулиране чрез микроплащания

 


Как ще блокира сигурното управление на електронните здравни досиета (EHRs)?

Enterprise Ethereum дава възможност за сигурно и структурирано споделяне на данни между медицинската общност чрез децентрализирани бази данни. Тези структури работят за защита на данните и поверителността на пациентите, позволяват на лекарите видимост върху медицинската история на пациентите им и дават възможност на изследователите да използват споделени данни за ускоряване на научния напредък.

Как ще повлияе блокчейнът на управлението на съгласието на пациента?

Решенията за блокчейн позволяват притежание на структурирани данни чрез слоеве за поверителност и разрешения, вградени в Ethereum. Въпреки че пациентите не могат да променят или изтрият конкретна медицинска информация, въведена от лекарите в своите профили, те могат да контролират достъпа, като предоставят пълна или частична видимост на различни заинтересовани страни в здравната екосистема. Например пациентите могат да споделят пълните си записи с медицински специалист, но могат да изберат да споделят само неидентифицируеми данни с научноизследователски фирми или други по-големи здравни организации.

Как ще повлияе блокчейнът на проследяемостта на лекарството?

Управлението на веригата за доставки на лекарства става по-сигурно и отчетно с прозрачността, неизменността и оперативната съвместимост, въведени от Enterprise Ethereum. Оперативната съвместимост между мрежите гарантира, че различни блокчейн приложения и системи по веригата на доставки могат да си взаимодействат съгласувано. Следователно, фармацевтичните компании могат да регистрират своите продукти в блокчейна и да проследяват движението от изходната точка до крайния потребител.

Как ще повлияе блокчейнът на сигурността на данните при клинични изпитвания?

Enterprise Ethereum намалява риска от измами с данни с механизма си за консенсус и децентрализирана структура, която предпазва от хакване или манипулация. Документите могат да получат доказателство за съществуване и проверка на автентичността на блокчейна. По-голямата част от възлите след това постигат консенсус за одобряване на нови транзакции и предотвратяване на промяна на данните. Това защитава целостта на данните, насърчава надеждни резултати от опитите и насърчава сътрудничеството между изследователската общност.

Как блокчейнът ще повлияе на стимулирането чрез микроплащания?

Интелигентните договори за Enterprise Ethereum позволяват въвеждането на микроплащания за стимулиране на специфичното поведение на пациента. Тези договори могат да бъдат програмирани да отпускат награди на пациентите за спазване на определен план за лечение или споделяне на техните данни за клинични изследвания.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map