Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Блокчейн за правителството: Smart Dubai

Блокчейн, захранващ града на бъдещето

Умен Дубай се стреми да направи Дубай най-щастливият град на земята. Участието на всички заинтересовани страни в града – жители, посетители, собственици на фирми, родители и семейства – е крайъгълен камък на стратегията. Тази цел ще бъде постигната чрез използване на широк спектър от технологии, включително блокчейн, AI, IoT, и чрез фокусиране върху три стратегически стълба: правителствена ефективност, създаване на индустрия и международно лидерство.

В сътрудничество с частния сектор и правителствените партньори, Smart Dubai е създадена, за да даде възможност, да предостави и популяризира ефективно, безпроблемно, безопасно и въздействащо градско изживяване за жителите и посетителите.

За да постигне своите стратегически стълбове, Smart Dubai има за цел да въведе инициативи и да развие партньорства, за да допринесе за своите измерения на Smart Smart, Smart Living, Smart Governance, Smart Environment, Smart People и Smart Mobility.

„Приемането на технологията Blockchain Дубай ще отключи 5,5 милиарда дирхама икономии годишно само при обработка на документи – равна на стойността на Бурж Халифа всяка година.“

– Умен Дубай

Целта

Дубай се стреми да бъде „първият град, напълно захранван от блокчейн до 2021 г.“ Мандатът за блокчейн 2020 на Дубай, оглавяван от Smart Dubai Office, установява пътна карта за въвеждането на блокчейн технология в Дубай. Неговите цели включват: постигане на ефективност чрез използване на блокчейн в 100% от приложимите правителствени услуги, създаване и активиране на блокчейн екосистема за стартиращи фирми и бизнес и да се превърне в глобален лидер на мисълта чрез пилотиране на трансгранични случаи на блокчейн.

 

Решението Enterprise Ethereum

Офисът на Smart Dubai издаде RFP и от множеството жизнеспособни кандидати ConsenSys беше избран за партньор. Само за два месеца идеи, екипът извърши технологичен анализ на високо ниво с правителствени агенции, ИТ екипи, собственици на бизнес процеси, за да дефинира основните изисквания и взе решение за първите случаи на използване: енергетика, недвижими имоти, медицина и т.н. ConsenSys след това извърши анализ на нуждите на основната инфраструктура, необходими за подкрепа на мандата на блокчейн. Този анализ доведе до създаването на Blockchain Platform като план за услуга, като същевременно се направи аргумент за цифрова идентичност с активирана блокчейн. Оттам е създаден пропуск UAEPass за интегриране с блокчейн мрежи. И накрая, ConsenSys изгради пясъчна среда на Ethereum и проведе серия от 40-60 семинара за агенции, за да започнат прототипирането и тестването.

 

Постигнати резултати

Blockchain Platform като услуга

За ускоряване и улесняване на прототипирането на блокчейн решения, Blockchain Platform като услуга е създадена в партньорство с telco Du, за да даде на всички държавни структури свободата да надграждат върху споделена рамка въз основа на техните бизнес нужди. BPaaS е напълно управлявана, мащабируема, сигурна платформа с евтин достъп чрез заплащане по време на моделиране. BPaaS е официално признат от офиса на Smart Dubai за да се превърне в един от основните официални инструменти за подпомагане на дейностите по прототипиране на държавни структури.

Университетът Smart City


Разработено в сътрудничество с Фондация за бъдещето в Дубай, Университет Smart City е децентрализирана платформа за обучение, задвижвана от блокчейн, която подпомага развитието на цифрови умения. Университетът Smart City има за цел да увеличи процента на цифрово квалифицирани таланти в ОАЕ до 10 процента до 2020 г., като заобиколи твърдия и затънал маршрут на традиционните институции.

Лицата могат да създават персонализирани образователни пътеки, включително практически работни проекти, съответни материали за четене, конференции, лични и онлайн семинари, които работят за цифрови сертификати.

Стратегия без хартия

Smart Dubai става безхартиен. Дубай е в процес на цифровизиране на 1 милиард листа хартия, които се произвеждат всяка година чрез цифровизиране на всички услуги, включително заявления за визи, плащания на сметки и подновяване на лицензи. Тези предишни записи вече ще бъдат сигурно транзактирани с помощта на блокчейн технология.

Решения на ConsenSys

Регистрирайте се за корпоративна блокчейн консултация

ConsenSys Solutions внася блокчейн в бизнеса. Ние помагаме на предприятия, правителства, организации с нестопанска цел и стартиращи компании по целия свят да изграждат, тестват и внедряват публични и частни решения за блокчейн.

Свържете се с Blockchain ExpertРегистрирайте се за корпоративна блокчейн консултация

Научете повече за Smart Dubai

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector