Блокчейн за спорт и еспорт

Какви са предимствата на Blockchain в спорта и спорта?

 • Подобряване на взаимодействието и опита на феновете чрез стимулиране на ангажираността
 • Предоставяне на нови модели на приходи чрез токенизирани екипи и подобрени програми за лоялност  
 • Създаване на нови пазари за спортни залагания и търговия с колекционерска стойност
 • Даване на възможност на спортистите да финансират представянето си с помощта на споразумения за споделяне на доходи или награди за лоялност

Улеснявайки развитието на съвместими игрални колекционерски предмети, ConsenSys Sports предефинира начина, по който лигите, отборите, спортистите и феновете се взаимодействат помежду си.

 

Какви са случаите на използване на блокчейн в спорта и електронния спорт?

Базираните на Enterprise Ethereum спортове и esports позволяват следните случаи на употреба:

 • Разработване на базирани на блокчейн идентичности, които дават ползи на потребителите в замяна на предоставянето на прозорливи и действащи данни на организациите.  
 • Стимулиране и награди за взаимодействие с фенове – създайте по-добри програми за лоялност между партньори, които мотивират феновете да извършват определени действия или да купуват определени стоки
 • Проверка на автентичността на сувенирите за намаляване на измамите и фалшивите артикули
 • Проектиране и производство на следващо поколение колекционерски предмети, използващи цифрова инфраструктура
 • Създаване на пазари за търговия с игрални колекционерски предмети (т.е. кожи), както и подобряване на търгуемостта на цифрови стоки, кожи и артикули в играта. 
 • Способност на спортистите да финансират собствено обучение в замяна на бъдещи доходи, програми за лоялност или други награди
 • Токенизирани спортни или еспортни отбори, които увеличават ликвидността на спортните отбори, като позволяват на повече инвеститори да купуват акции или части от организации. 

 

Как ще повлияе блокчейн на идентичността на феновете?

Създаването на базирани на блокчейн идентичности отключва нови и смислени преживявания, като същевременно създава безпрецедентна нетна стойност под формата на увеличени приходи от фенове, масово финансиране на активи, дигитални колекционерски ценности и проверима звездна суперфан. 

Мислете за проверяем суперфан като профил на фен или спортна организация, издала лиценз. Спортните организации ще могат да събират по-проницателни и полезни данни за своите фенове, за да стимулират ангажираността и приходите. 

Как блокчейнът ще повлияе на стимулирането и възнаграждаването на взаимодействието на феновете?

Базираните на блокчейн програми за лоялност могат да стимулират по-високи нива на ангажираност и да осигурят изплащания и обратно изкупуване на награди в реално време. Blockchain подобрява наградите за лоялност, като създава потребителска идентичност във всички цифрови допирни точки, като същевременно дава възможност за търговия с цифрови активи. Например, програмите за възнаграждения с активиран Ethereum могат да създават мрежи с различни партньори, които позволяват наградите за лоялност да се използват с партньорски марки. 

Как ще повлияе блокчейнът на удостоверяването на сувенири?

Индустрията за спортни сувенири на стойност 5 милиарда долара се основава на система на доверие, за да се провери автентичността на всяка специална стока. Тази зависимост ще приключи в близко бъдеще, тъй като обучените автентификатори с лупи и взискателни очи не могат да се сравнят с неизменната математика. Технологията Blockchain има способността да предоставя на отделни парчета сувенири собствена идентичност за целите на автентичността и проверката. 

Как блокчейнът ще повлияе на цифровите колекционерски предмети?

Организациите ще могат да генерират и продават цифрови колекционерски предмети директно на своите фенове, предоставяйки нов начин за феновете да представят осезаемо своя опит и участие в събитията. 

Какво прави цифровите колекционерски предмети по-добри от стандартните колекционерски предмети: 


 • Недостиг: Уникални цифрови активи, създадени в ограничено количество
 • Търговия: Търгуеми на открит пазар за ангажиране на собственици и достигане до нови потребители
 • Проверка: Автентичността може да бъде проверена, включително веригата на собственост 
 • Репутация: Собствеността демонстрира афинитет, отдаденост и опит
Как ще повлияе блокчейнът на игрите и esports?

Игрите и киберспортът се очертаха като бързо нарастваща област на потребителски интерес, особено сред хилядолетията и потребителите на поколение z. Игрите, базирани на блокчейн, могат да бъдат програмирани с токенизирани цифрови активи. Тези цифрови активи могат да се търгуват в рамките на игра или външно на публичния пазар. 

Технологията Blockchain също може да създаде спортни залагания в реално време с доказуемо честни резултати. И накрая, Ethereum позволява използването на интелигентни изплащания въз основа на договори, което елиминира традиционните посредници, които правят значителни съкращения. 

Как ще повлияе блокчейнът на краудфандинга на спортисти?

Краудфандингът на спортисти чрез персонализирани, автоматизирани договори представлява нов източник на финансиране, който позволява инвестиции от страна на феновете и общността. Традиционното финансиране обикновено изисква неблагоприятна загуба на собствен капитал, цена на капитала или приходи за трети страни. Платформата за краудсорсинг, изградена с технология блокчейн, позволява на лигата и нейните играчи да осигуряват по-добри приходи и да проследяват ангажираността и лоялността на феновете. 

Как ще повлияе блокчейнът на токенизацията на екипите?

Ethereum позволява на публиката да купува акции в екипа, представен от жетони, отваряйки собствеността на базата от фенове, докато директно набира средства без традиционни корпоративни спонсори. Екипите могат да набират средства за набиране на таланти, подобряване на стадиони или постигане на други капиталоемки цели. Този тип набиране на средства помага да се избегне загуба на марж за брокери и спонсори, като същевременно предлага ново ниво на общност, интеграция и монетизиране на базата от фенове. Токенизираните екипни акции могат да се купуват и продават свободно на открит пазар, увеличавайки ликвидността на собствеността на спортните организации. Собствениците на токени може да имат възможността да участват във финансовия ръст на организации, стадиони или отделни спортни отбори.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map