Блокчейн за търговия със стоки: Проучване на случай komgo

Катализиране на глобалната мрежа за търговия и финансиране на суровини с Blockchain

Първата в света базирана на блокчейн платформа за екосистемата за стокова търговия.

komgo действа като единствен източник на истина, позволявайки на търговците, превозвачите, банките и други упълномощени участници да извършват сигурни транзакции по високоефективен, дигитализиран начин, което води до опростяване на операциите в цялата индустрия и стандартизирана документация.

Само една година след публичното му стартиране, komgo поддържа близо 1 милиард щатски долара финансиране, насочено от членове на мрежата. komgo е подкрепен от 15 от най-големите световни банки, търговски компании и петролни гиганти и бързо добавя нови членове.

 

 

Предизвикателството

Бързата глобализация изпревари способността на индустрията за търговско финансиране да стандартизира и дигитализира своята система за проследяване на записи. Обменът на стоки – всеки със своите уникални разпоредби, спецификации за експедиране и изисквания за сертифициране – понастоящем се управлява през различни граници и юрисдикции, като се използва неефективна система за проследяване на записи, базирана на хартия.

Сред тези проблеми са неправилната комуникация и измама, уязвимости в сигурността, ръчни, повтарящи се задачи, дълги времена за проверка и загуби поради такси за транзакции, факторинг на фактури и забавени методи на плащане. Исторически предизвикателство беше да се направят значителни технологични подобрения в операциите по търговско финансиране по различни причини, включително броят на различните заинтересовани страни, разположени по целия свят, и сложността и обемът на бизнес сделките. Счупените процеси и регулаторният дисонанс допринасят за $ 1,5 трилиона долара разлика в търсенето и предлагането в глобалното търговско финансиране

 

Вижте глобалния ръководител на Citi за финансите на търговията със стоки, обяснява как някои от най-големите световни институции се обединяват, за да изградят цялостно блокчейн решение за финансиране на търговията със стоки.

 

Решението Enterprise Ethereum


komgo е базирана на блокчейн платформа за финансиране на търговията и базирана на мрежата на JP Morgan’s Quorum. Той е свързан с друга платформа на Ethereum на живо, VAKT, базирана на блокчейн платформа за обработка след търговия за стоки. Платформата komgo има собствена система за прехвърляне на документи, наречена Kite, която позволява сигурен трансфер, без да разкрива съдържанието на komgo. Тази рамка използва технологията на разпределената книга за справяне с измамите, повишаване на ефективността и цифровизиране на търговията. 

Платформата komgo улеснява значително повишената прозрачност, докато нейната архитектура „поверителност по дизайн“ позволява частни транзакции между партньори. Този модел на проектиране радикално засилва доверието и ускорява достъпа до търговско финансиране, като намалява оперативните процедури и намалява рисковете от провали и измами в цялата индустрия. Упълномощените страни включват банки, търговци на суровини, енергийни предприятия, инспекционни компании и по-широката екосистема на участниците. 

komgo си партнира с ConsenSys и Kaleido, за да разработи своето блокчейн решение и да се „продуцира“ за голям брой участници с ускорено темпо. Enterprise blockchain дава възможност за защита срещу фалшифициране KYC запис, който отговаря на разпоредбите за борба с изпирането на пари (AML); той използва споделена книга за подобряване на достъпа до точна информация в цялата екосистема и осигурява личен обмен на данни въз основа на разрешения. 

За няколко кратки месеца komgo успя да внедри защитена цифрова платформа, където упълномощените страни могат да съхраняват данни, да обменят транзакции и да изпращат съобщения въз основа на разрешения. 

  • Спестяване на разходи: komgo носи приблизително 30-40% увеличение на паричните потоци в цялата производствена верига поради рационализирани операции. Очаква се платформата да улесни 20-50% намаляване на оперативните разходи до приемането в цялата индустрия. Увеличени печалби, прогнозирани с напредването на проекта. 

  • Простота: Мрежата komgo позволява на банки, търговци и други участници да извършват транзакции от един и същ защитен софтуер, което води до опростяване на операциите и комуникацията в мащаб, никога преди възможни.

  • Ефективност: Мрежата komgo е децентрализирано решение за споделяне на информация. Документацията и данните се споделят директно между участниците в транзакции с неизменни, прозрачни времеви марки, като по този начин се премахва забавянето, свързано с трети страни.

  • Сигурност: Софтуерът на komgo, базиран на блокчейн, гарантира, че данните не могат да бъдат фалшифицирани, манипулирани или изгубени Освен това достъпът до конкретна информация е строго контролиран, като гарантира, че само избрани участници могат да преглеждат съответната документация.

komgo е подкрепен от 15 от най-големите световни компании за търговия със суровини и финанси: ABN-AMRO, BNP Paribas, Credit Agricole, Citi, Gunvor, ING, Доставка на Кох & Търговия, Macquarie, Меркурия, Банка MUFG, Натиксис, Rabobank, SGS, Черупка, Societe Generale.

комго търговска оферта

„Стартирането на Komgo SA подчертава споделена визия за индустриални иновации и подчертава постоянния ангажимент на членовете за изграждане на наистина отворена и по-ефективна мрежа в рамките на търговията със стоки.“

Сулейма Бади

Главен изпълнителен директор на komgo

Постигнати цели

 

Казус от банково дело, финанси и международна търговия

Изтеглете Komgo Case Study

Доклад от 20 страници, в който подробно се разглеждат отрасловите проблеми, решението на Enterprise Ethereum и резултатите, постигнати от komgo.

Изтеглете казусИзтеглете Komgo Case Study

Технологични партньори

лого на kaleido ново

Научете повече за komgo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map