Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Citi и ConsenSys използват Blockchain за модернизиране на стоковата търговия

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogEnterprise Blockchain

Citi и ConsenSys използват Blockchain за модернизиране на стоковата търговия

Глобалният ръководител на Citi за финансите за търговия със стоки обяснява как някои от най-големите световни институции се обединяват, за да изградят цялостно блокчейн решение за финансиране на търговия със суровини. By ConsenSys 10 март 2020 г. Публикувано на 10 март 2020 г.

ConsenSys Citi блокчейн герой за търговско финансиране

Наскоро включена в списъка на Forbes за Blockchain 50, базираната на Ethereum платформа komgo се възприема от нарастващ брой световни банки, търговци на суровини, енергийни предприятия и други ключови играчи в екосистемата за търговско финансиране, които са решени да въведат индустрията на 21-во място век. От дигитализирани акредитиви до непроменено споделяне на данни, платформата помага за опростяване, сигурност и стандартизиране на операциите в традиционната индустрия за търговско финансиране, подкрепяйки случая на използване на блокчейн за глобалната търговия. 

komgo стартира през 2018 г., след като 15 от някои от най-големите световни банки, търговски компании и петролни гиганти се събраха в партньорство с ConsenSys, за да се справят с предизвикателства като обработка на хартиен носител, забавено сетълмент на транзакции, факторинг на фактури и фрагментиран запис проследяване в търговското финансиране. Платформата е първото базирано на блокчейн решение за екосистемата за стокова търговия. 

лого лого

От старта си komgo надхвърли 1 млрд. Щ. Д. Финансиране в платформата и намали времето за издаване на цифров акредитив от средно 10 дни на 1 час. През 2019 г. платформата пусна дисконтиране на акредитиви за вземания и резервни акредитиви и вградени многонационални финансови и енергийни институции извън първоначалната група акционери като TOTSA Oil Trading SA, SMBC и Lloyds Bank. 

komgo продължава да работи в партньорство с ConsenSys за ускоряване на развитието и опростяване на приемането за други институционални играчи на пазара за търговия със суровини. Наскоро седнахме с Крис Ван Брокховен, глобален ръководител на търговско финансиране на стоки в Citi, един от основателите инвеститори на komgo, за да обсъдим ползите от блокчейн в търговското финансиране, мотивациите зад инвестицията на Citi и визията му за платформата komgo в 2020 г. и след това. 

Как бихте описали платформата komgo?

komgo е нова компания, посветена на изграждането на напълно децентрализирана цифрова платформа за цялостно финансиране на търговията в стоковата индустрия. Чрез komgo купувачите и продавачите на стоки, както и техните банки и доставчици на услуги, ще могат да обменят и обменят данни по електронен начин. Гръбната инфраструктура използва blockchain технологията, за да осигури по-голямо доверие и сигурност. Платформата е създадена за интеграция и лесна оперативна съвместимост с много бек-офис системи на своите потребители, както и други съществуващи платформи. Целта е да се разработи едно гише за финансиране на търговия със стоки, предлагащо бързина, ефективност и първокласно потребителско изживяване за индустрията.

Традиционна глобална търговска мрежаТрадиционна глобална търговска мрежа


 

Блокчейн мрежа за глобална търговияБлокчейн мрежа за глобална търговия

Какъв проблем се опитва да реши komgo?

komgo се стреми да надхвърли просто превръщането на съществуващия процес на финансиране на търговията със стоки в цифров. За да убедим потребителите да възприемат нов начин на комуникация и, за да направим разлика, трябва да обърнем внимание на истинските проблеми за потребителите от всички страни на транзакцията. Това може да бъде под различни форми, включително премахване на ръчни допирни точки. На свой ред това помага да се ускорят времето за изпълнение, да се подобри съгласуването на данните и да се намали рискът от измами и човешки грешки.

komgo работи по редица вълнуващи функции, които имат за цел да подобрят драстично потребителското изживяване. Първоначалният фокус на komgo беше върху акредитиви, финансиране на вземания по сметки и KYC. Други функции като финансиране на инвентара и автоматично съпоставяне на електронните документи ще бъдат добавени по-късно.

„Komgo се стреми да надхвърли просто превръщането на съществуващия процес на финансиране на търговията със суровини в цифров … komgo помага да се ускори времето за изпълнение, да се подобри съгласуването на данните и да се намали рискът от измами и човешки грешки.“

Как Citi участва в komgo? 

Citi е един от основните инвеститори на komgo. За първи път инвестирахме в компанията, когато тя беше създадена в началото на 2018 г., а наскоро увеличихме собствения си капитал, за да позволим на компанията да продължи да се развива. Тъй като глобалният търговски бизнес на Citi управлява инвестицията, аз пряко участвам в партньорството с komgo. Направихме това, за да помогнем да максимизираме стойността, която можем да донесем на komgo в ранния етап от разработването на продукта и ангажирането на потребителите. Citi, подобно на други подкрепящи банки и корпорации, допринася за време и ресурси за семинари за разработване на продукти, прегледи на ИТ и сигурност и споделя обратна връзка с потребителите. Дори започнахме да интегрираме нашата система за обработка на търговия с komgo, така че вече можем да започнем да виждаме намалени времена за изпълнение и да извлечем ползите, които komgo носи.

Защо Сити избра да се присъедини към комго?

Citi се гордее с това, че е водеща цифрова банка, а технологията blockchain предлага огромни възможности за подобряване на начина, по който банките и клиентите работят днес. Като една от най-добрите световни търговски банки в света, ние приемаме цифровизацията на търговията много сериозно. Повече от 100 години индустрията е силно зависима от обмена и ръчната обработка на хартиени документи. Сега блокчейн технологията служи като катализатор за нарушаване на индустрията към обработката на електронни данни. Банките и клиентите искат просто и елегантно потребителско изживяване, което се предлага с цифрови инструменти. И същите тези банки и корпорации трябва да намерят ефективност, за да помогнат за намаляване на разходите, ускоряване на времето за изпълнение и намаляване на измамите. В Citi ние сме много активни по отношение на възприемането на цифровизацията и нашите клиенти очакват от нас да бъдем една от движещите сили в този процес на промяна.

Тъй като други банки се стремят към тази подобна цел, ние рано разбрахме, че това би било много по-силно, ако се обединим и създадем заедно с komgo. Като работим за обединяване на пазара и разработване на решение заедно с други банки и корпоративни потребители, ние се стремим да постигнем повече. Точно това прави комго толкова интересен: той е единственият консорциум, който съчетава банки и предприятия като основатели. Първоначалната група включва някои от най-големите банки и предприятия, които се занимават със стокова търговия. По този начин помагаме да гарантираме, че функциите, които komgo разработва, наистина адресират болезнените точки на голямо разнообразие от потребители – извън банките – и платформата има редица институции зад себе си, които се ангажират да извършват транзакции на платформа.

„Повече от 100 години индустрията е силно зависима от обмена и ръчната обработка на хартиени документи. Сега блокчейн технологията служи като катализатор за нарушаване на индустрията към обработката на електронни данни. ” 

Как членството в komgo е от полза за Citi и нейните клиенти? 

В свят, който е много глобален, пазарът продължава да търси ефективност, за да продължи да предоставя стойност на акционерите. Като се има предвид нашата финансова мощ, нашият широк набор от решения и достъпът до клиенти по целия свят, Citi е в идеалното място да насочва нашите клиенти през периоди на промяна и дигитализация. Участието ни в komgo предизвика голям интерес от страна на нашите клиенти. Дигитализацията е основен приоритет в много от нашите разговори с клиенти и честно казано, трябва да сте пряко ангажирани, за да разберете наистина какво се случва и да имате смислен диалог по темата. Това е, което komgo вече донесе в Citi. Научихме много за блокчейна, за това, което кара потребителите да променят поведението си и как можем да помогнем да решим болезнените точки не само за себе си, но и за по-широката екосистема.

Какви KPI проследявате?

През първата година отделихме доста време и енергия за усъвършенстване на ИТ настройките и сигурността. Година по-късно сега се стремим да започнем да проследяваме KPI за напредъка на komgo. Ние следим инвестиционните разходи на платформата, за да се уверим, че тя има финансови възможности да продължи да прави това, което сме си поставили за цел, и следим напредъка при включването на потребителите и отзивите на клиентите, за да проследим процента на приемане, за да можем да се приспособим за оптимални резултати.

Какво е постигнал komgo досега? Какви са следващите стъпки?

През последните четири години имаше много шум около пилотите, включващи дигитализация и блокчейн. Бяха повдигнати въпроси за това, че блокчейнът е просто модна дума. По-търпелив съм в това отношение от някои други. Когато участвате пряко, осъзнавате, че отнема време. Не е толкова трудно да се изброят потенциалните ползи от разпределените книги и използването на електронни данни. Също така научихме, че дори не е толкова трудно да се организират пилоти и да се докаже, че обработката на цифрови данни е много по-бърза и по-ефективна от ръчната обработка на хартиени документи. Стигнахме до етапа, в който изглежда, че повечето играчи на пазара разбират за какво става дума в блокчейн и ползите, които може да донесе. Но е голям скок да се премине от POC към производствена платформа на живо. 

komgo е създадена през 2018 г. Отне около година за изграждане и тестване на ИТ инфраструктурата и разработване на първи набор от функции, които се харесаха на потребителите. 12 месеца за развитие на инфраструктурата е много бързо и фантастично постижение. Сега, когато платформата работи и работи, фокусът се прехвърля към включването на потребителите. Тогава наистина ще стане интересно. Тъй като потребителите започват да взаимодействат с новата цифрова платформа, ние с нетърпение очакваме да съберем нови прозрения от активните потребители, за да можем по-нататък да развиваме и усъвършенстваме функциите, за да разрешим по-добре техните болезнени точки. Тъй като новите потребители се регистрират, очакваме, че платформата ще придобие сцепление и трябва да видим бързо нарастване на сделките, които се обработват. Както при всяко ново нещо, често са необходими няколко ранни движители, които да дадат насока на останалата част от пазара и ние сме готови да изиграем своята роля в това.

Светът на утрешния ден ще бъде много по-различен от този, който имаме днес. Новите технологии създават нови възможности, а нашето ежедневно взаимодействие със смартфони и социални медии създава повишени очаквания. Въпреки че има много идеи и доказателства за концепцията за технология, много от тях няма да се превърнат в производство. Но аз вярвам, че след три до пет години пазарът ще формира нова екосистема, където потребителите комуникират дигитално помежду си директно или чрез платформи, а данните могат да се обменят между отделни, но свързани платформи. В света на стоковите финанси тази нова екосистема вече се появява на платформата за отворено финансиране на komgo, както и на Vakt, платформата за изпълнение на Covantis след търговия за селскостопански стоки и други инициативи около корабоплаването и застраховането. Всички заедно, тези интеграции с пълен стек трябва да донесат повишената ефективност и потребителското изживяване, за които мечтаем днес. 

Прочетете нашето безплатно проучване на случай komgo

Научете повече за първата в света базирана на блокчейн платформа за екосистемата за стокова търговия.

Прочетете казуса

Global TradeKomgoNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеПълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Какво е Enterprise EthereumУебинар

Какво е Enterprise Ethereum?

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Komgo Blockchain за търговия със стокиДело Stud

Komgo: Блокчейн за търговия със стоки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector