ConsenSys Codefi пуска универсалния токен за активи и плащания

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi

ConsenSys Codefi пуска универсалния токен за активи и плащания

от Никол Адарме 29 септември 2020 г. Публикувано на 29 септември 2020 г.

ramon salinero vEE00Hx5d0Q unsplash

Разширяване на стандартите за Ethereum, за да обхване много по-широк спектър от случаи на употреба

Регистрирайте се за нашия уеб семинар, за да научите повече за Universal Token

Блокчейнът Ethereum се появи като основа за доверена цифрова транзакционна мрежа, захранваща нови решения в търговията и финансите. От решаващо значение за тези нови решения е процесът на токенизация на активите, който включва преобразуване на активи (или права / вземания върху актив) в естествено цифрово представяне, „символ“.

Токенизирането е едно от ключовите нововъведения на технологията Ethereum. Много базирани на блокчейн продукти разчитат на символи за моделиране на финансови инструменти, представяне на активи от реалния свят или създаване на стимулиращи структури, които подобряват координацията и управлението на мрежата.

През последните няколко години ConsenSys токенизира милиарди долари на стойност чрез различни видове активи, включително активи, които задвижват нови бизнес проекти – такива като функцията за доказателство за използване на Activate – и активи, издадени от по-утвърдени индустрии – като Mata Инструменти за инвестиране на недвижими имоти в капитала.

Днес сме развълнувани да ви представим Универсален токен за активи и плащания, изцяло нов токен стандарт, проектиран от ConsenSys Codefi. Universal Token е разработен от екипите, стоящи зад най-напредналите проекти за токенизация на ConsenSys след три години обучение в блокчейн. Този продукт е проектиран да захранва много по-широк спектър от случаи на употреба от съществуващите стандарти за символи и е в състояние да представлява всеки актив или инструмент за плащане в блокчейн Ethereum. Той е съвместим със съществуващите най-популярни стандарти на Ethereum като стандартите за заменяеми, незаменими и хибридни токени.

Снимка на екрана 2020-09-29 в 10.33.13 AM.png


Как стигнахме тук?

За всеки от нашите проекти екипът на Codefi оценява разглеждания проблем, адресируемите пазари, които биха се възползвали от решение, регулаторния пейзаж и начина, по който други иноватори се опитват да решат тези проблеми (със или без блокчейн). След като бъде установен критичният проблем, ние сме в състояние да дестилираме сложни бизнес процеси в базирани на блокчейн модели, които след това се кодират в интелигентни договори.

От самото начало на първия ни проект за токенизация научихме, че различните случаи на употреба изискват различни характеристики и поведение на символите:

  • За цифровите близнаци (или представяния на активи от реалния свят) трябва да гарантираме, че всяко физическо движение ще бъде безпроблемно свързано с цифровото царство.

  • За финансовите инструменти токените се нуждаят от способността да бъдат държани или прехвърляни в съответствие със съществуващите разпоредби и бизнес потоци.

  • За повечето активи трябва да помислим как да направим частни определени данни или характеристики във връзка с определени членове на мрежата. Също така трябва да осигурим оперативна съвместимост на кръстосани книги.

  • За случаите на децентрализирано финансиране трябва да ограничим контрола на емитента върху актива, да децентрализираме спазването и да гарантираме, че активът ще остане оперативно съвместим с всички други протоколи и интелигентни договори на DeFi.

Всички тези специфични поведения представляват интересни технически предизвикателства, особено по отношение на оперативната съвместимост. Един отговор може да бъде да се пресъздаде интелигентен договор за всеки проект и той да бъде одитиран всеки път. Това обаче беше непрактично, тъй като създаването и одитът на интелигентни договори изисква значително време, пари и ресурси за разработчици. Вместо това, разработването на един интелигентен договор, който работи за всякакви случаи на употреба и активи, беше по-ефективният, мащабируем и сигурен избор.

През последните три години ние отново и отново коригирахме, измерихме и усъвършенствахме един и същ интелигентен договор. Днес сме уверени, че той ефективно ще изпълни повечето изисквания както в случаите на централизирано, така и в децентрализирано използване на финанси.

Посетете Github Repo за Universal Token

Еволюция в стандартите за Ethereum Token

С универсалния токен за активи и плащания:

  • Институциите могат да запазят пълен контрол върху активите, които издават. Това е от съществено значение, за да се проследи самоличността на притежателите на токени, да се предотврати достъпът на участниците в списъка до определени активи и да се гарантира, че прехвърлянията винаги отговарят на изискванията. В бъдеще, ако тези институции изберат да взаимодействат с протоколите DeFi, те също така ще могат да премахнат или децентрализират тези контроли и да се възползват от възможността за композиране на мрежите на DeFi.

  • Предприятията и разработчиците са оправомощени да издават всякакъв вид актив или инструмент за плащане на блокчейн Ethereum, било то дериват на DeFi, заем или ипотека, CBDC на дребно или на едро, фактура или складова разписка, всякакъв вид финансов инструмент или дори събираем , или игрален актив.

    Написано от експертния екип по токенизация в Codefi Assets

Научете повече за универсалния токен за активи и плащания чрез нашия уеб семинар при поискване.

Гледай сега

Управление на активи Съобщение за продукт Токенизация Универсален маркер Новини Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map