Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

ConsenSys Grants Wave 2 Победители

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

НачалоБлогНовини

ConsenSys Grants Wave 2 Победители

Поглед към кохортата Grants Wave 2 и как да кандидатствате за ConsenSys Grants Wave 3. от ConsenSys 14 ноември 2019 г. Публикувано на 14 ноември 2019 г.

ConsenSys Grants hero6

Преди повече от година в Devcon през 2018 г. Джоузеф Любин обяви безвъзмезден фонд от 500 000 щатски долара, който ще бъде разпределен за специални проекти, изграждащи екосистемата Ethereum. ConsenSys Grants вече финансира 20 проекта на обща стойност 420 000 щатски долара и сега приема заявления за третата си вълна от безвъзмездни средства. 

ConsenSys отпуска средства за проекти с отворен код, които са от полза за по-голямата общност на Ethereum. Поддържаните проекти включват критични области като основна инфраструктура, подобрени инструменти за разработчици и UX, сигурност, социално въздействие и достъп до образование.

Разбивка на текущото финансиране

Инфраструктурните проекти получиха най-много финансиране от петте категории през първите две вълни на безвъзмездни средства. Това се дължи отчасти на броя на проектите, които отговарят на категорията инфраструктура и на обширния хляб, включен в инфраструктурата. По същия начин използваемостта и инструментите за разработчици са широка категория и в момента са готови за прекъсване. Екипите, които улесняват Ethereume за потребителите и разработчиците, ще помогнат на предприемачите да изградят още по-големи приложения на върха на Ethereum. ConsenSys вярва, че всяка категория е изключително важна за изграждането на бъдещето на Ethereum. Ако сте предприемач, разработчици или хакнете на страничен проект, който ще помогне на Ethereum да продължи напред – кандидатствайте за третия кръг от безвъзмездни средства! 

ConsenSys финансира безвъзмездни средства по категорииConsenSys финансира безвъзмездни средства по категории

По-долу е даден списък на всички проекти, финансирани през 2019 г. според категорията: 

Използваемост и инструменти за разработчици

Алис  – Мобилно приложение за лесно изграждане на собствени мобилни приложения Ethereum.

25 000 долара


Ethers.js – Пълна библиотека Ethereum JavaScript за изграждане на портфейли, рамки и инструменти, с фокус върху сигурността, компактността и простотата.

25 000 долара

Откат – Помага на организаторите на блокчейн събития да привличат нови участници с малко или никакви познания или опит в взаимодействието с dapps и интелигентни договори.

 10 000 долара

**Достигнат – Език за програмиране / платформа за разработка, която абстрахира от усложненията на блокчейна, като автоматично официално проверява целия dapp.

25 000 евро

**Mailchain – Лесно изпращайте и получавайте мултимедийни HTML съобщения между публичните адреси на блокчейн чрез прост интерфейс, подобен на имейл.

25 000 евро

**Eth Dev Tools – Инструмент за разработчици на Chrome, който дава на разработчиците силни възможности за инспекция, отстраняване на грешки и ръчно тестване по време на разработката на dapp – разширение, което действа като швейцарски нож за разработчици на Dapp и любопитни потребители.

10 000 евро

**Почит – DeFi абонаментен слой за микроплащания, задвижван чрез насочване на лихвени потоци от крипто активите към доставчици на съдържание или към каквото притежателят иска да подкрепи

10 000 евро

ConsenSys Grant Winners, обявени на Devcon V[Hao Fu (Alice), Mark Pereira (Alice), Mehdi Zerouali (SigmaPrime), Paul Hauner (SigmaPrime), Yadira Blocker (ConsenSys), Gabrielle Micheletti (ConsenSys Grants), Patrick McCorry (PISA)]

Инфраструктура

Dappnode – Децентрализирана мрежа от лично притежавани възли с удобен за потребителя интерфейс.

25 000 долара

PISA – Изграждане и защита на глобални, запазващи поверителността, без разрешения, интелигентни договори извън веригата.

25 000 долара

Теллор – Децентрализиран оракул, който предоставя ефективна, ненадеждна и децентрализирана алтернатива за данни извън веригата.

25 000 долара

Zeropool – Платформа за напълно анонимни и непроследими транзакции на Ethereum, поддържаща множество ERC20 токени, етер и анонимни атомни суапове.

25 000 долара

Мрежа на бензиностанции / EIP-1613 – Решаване на проблема с включените безгазови потребители по недоверен децентрализиран начин, чрез мрежа от стимулирани релета.

25 000 долара

Нотус – Услуга, която позволява на потребителите да задействат уеб куки от интелигентни договори на Ethereum или абонаменти за GraphQL Graph Protocol.

10 000 долара

**Trueblocks – Рамка, която индексира появата на адреси, предоставяйки светкавично бърз достъп до пълна, пълна история на транзакциите с качество на одит за всеки адрес.

25 000 евро

Снимка на победителите от Grants Wave 2 в Devcon 5[Скот Мур (Gitcoin), Никълъс Фет (Tellor), Бренда Лоя (Tellor), Майкъл Земроуз (Tellor), Ричард Мур (Ethers.js), Габриел Микелети (ConsenSys Grants)]

Сигурност

фар – Клиентът на Ethereum Serenity, който позволява на потребителите да се насладят на предимствата на остър, доказан за участие Ethereum платформа с 1000x капацитет

50 000 долара

**Уникеи – Хардуерни портфейли на биометрични карти, които дават възможност на потребителите на крипто-активи да уютно и сигурно валидират плащанията, използвайки своите карти със смартфони

25 000 долара

Социално въздействие

Лента Blockchain: App за насърчаване на общественото здраве – Използване на токенизирани стимули за извършване на положителни промени в начина на живот & намаляване на тежестта върху медицинската система

25 000 долара

Нори – Използването на блокчейн технология за стимулиране на отстраняването на въглерод има смисъл. Nori предотвратява измамите и двойното отчитане на пазара на въглерод, а токенът NORI дава възможност на света да определи наистина пазарно ориентирана цена за премахване на тон въглероден диоксид от атмосферата

10 000 долара

Образование и технически знания 

Black Girls CODE Blockchain Immersion Program – Тристепенна блокчейн програма, която се фокусира върху образованието, потапянето и предоставянето на „хакерски умения“ за тестване на практически знания за екосистемите

10 000 долара

Африканска програма за разработчици на блокчейн – Даване на възможност на африканските разработчици да придобият уменията, необходими, за да станат готови за индустрията разработчици на блокчейн

10 000 долара

ConsenSys Grants Wave 3 е отворена!

ConsenSys Grants Wave 3 вече е отворена за кандидатстване и първоначалните победители се планират да бъдат обявени на ETHDenver през февруари 2020 г. Крайният срок за подаване на заявления е 14 януари 2020 г.. 

„Ясно е, че сега летвата е поставена високо с качеството на подадените от нас предложения за Wave 2 въз основа на наградените бенефициенти“, каза Йохана Моран, ръководител на грантовете на ConsenSys. „Също така сме доволни, че много от тези проекти са насочени към спешна инфраструктура и разработчиците трябва да подкрепят нарастващата общност на Ethereum.

ConsenSys Grants Wave 3 е отворен! Какво чакаш? Кандидатствайте днес!

Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector