Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

ConsenSys Labs обявява инвестиция в atpar

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogPress Release

ConsenSys Labs обявява инвестиция в atpar

Екипът зад протокола ACTUS получава подкрепа за създаване на инфраструктура за оперативно съвместими финансови активи. от ConsenSys, 11 ноември 2019 г., публикувано на 11 ноември 2019 г.

Цюрих, Швейцария и Ню Йорк, САЩ– ConsenSys Labs обяви днес инвестиция в atpar, базираният в Швейцария екип, предоставящ финансови приложения от банков клас чрез разработването на протокола ACTUS. Като един от водещите инвеститори в Ethereum, ConsenSys подкрепя проекти с потенциал да стимулират приемането там, където екосистемата вижда най-голям потенциал – финансови услуги и банкиране. 

Финансовите активи са в основата на всяка финансова услуга и представянето на тези активи в Ethereum по прозрачен и оперативно съвместим начин е ключово обещание за движението на отворените финанси. Изпълнявайки това обещание, протоколът ACTUS е рамка с отворен код за емитиране на финансови инструменти от банков клас по унифициран начин за класовете активи. atpar е отворил своята система за интелигентни договори за протокола ACTUS на GitHub и а демо портал е достъпна в тестовата мрежа Ethereum.  

Рамката на интелигентния договор по протокола ACTUS представлява финансовите активи и тяхната логика на Ethereum като модулни, подобни на „Lego“ градивни елементи с шаблони, които могат да бъдат параметризирани да представляват почти всеки финансов инструмент, от ипотеки и облигации до деривати и след това. Вместо да изграждат от нулата, разработчиците могат да работят с готови за използване финансови договори, които съдържат машинно четими унифицирани термини и график на задълженията на инструмента. Освен това протоколът ACTUS обработва аспекти на обслужване като издаване, записване и актуализиране на промени в състоянието, разделяне и обединяване на активи, разпределение на средства и значително опростява отчитането и анализа на активи и портфейли. Цялостната инфраструктура на atpar предоставя на финансовите институции възможността да управляват и обслужват жизнения цикъл на финансовите активи на части от днешната цена. 

Тъй като развитието на децентрализираното финансиране (DeFi) достигна индустриален връх с над 600 милиона долара, заключени само в блокчейна Ethereum, ConsenSys се ангажира да инвестира в проекти, които ще ускорят евентуалната миграция на трилионните финансови пазари към блокчейн мрежи. По същия начин приемането на стандарта ERC-20 отключи възможността за токенизация в цялата мрежа, като улесни обмена на един ERC-20 маркер за друг и използването му в портфейли и борси, протоколът ACTUS има за цел да позволи същата оперативна съвместимост за финансови активи. В комбинация с ERC-2222 стандарт за разпределение на средства – което беше съвместно усилие, ръководено от atpar – финансовите активи ще заобиколят значителните разходи за интеграция и съгласуване на данните на днешните стари системи.  

Джоузеф Любин, основател на ConsenSys и съосновател на Ethereum, сподели: „Заедно Техническата спецификация на ACTUS и Финансовият протокол ACTUS имат потенциала да бъдат HTML и HTTP на финансовия слой на децентрализираната глобална мрежа, позволявайки на предприятията да преодолеят неефективност на градинската стена на настоящата ни финансова система, която ограничава компаниите и пазарите до собственически затворени системи. В бъдеще протоколът ACTUS има за цел да дефинира всеки финансов договор на планетата с добре дефинирани входове, изходи и алгоритми за кодифициране на потоците от стойности, всеки от които се представя и обхваща в базиран на блокчейн, правно обвързващ интелигентен договор. “

atpar е основана през февруари 2019 г. от разнообразен екип с дългогодишен опит в иновациите във финансовите услуги и децентрализираните мрежи. Екипът на atpar основава протокола ACTUS, за да постави релсите за токенизация на паричните потоци в Ethereum, снабдявайки разработчиците с инструменти за преосмисляне на финансови услуги на отворена, оперативно съвместима и без триене инфраструктура. Екипът надгражда съществуващото Стандарти на ACTUS (Унифицирани стандарти за алгоритмични типове договори), който е разработен от сектора на финансовите услуги и приет като индустриален стандарт за представяне на активи в отговор на световната финансова криза през 2008 г.. 

„Интермодалните контейнери направиха революция в корабоплаването, Atpar има за цел да възпроизведе тези ползи за ефективността за финансовата индустрия. Протоколът ACTUS предоставя инфраструктурата, която да съдържа всички основни финансови активи и да ги описва с унифицирани, машинно четими „товарни документи“. Това ще даде възможност на финансовите институции да намалят производствените разходи почти до нула чрез автоматизиране на обслужването и отчитането на финансовите активи през целия им жизнен цикъл ”, каза Майкъл Свобода, главен изпълнителен директор на atpar.

atpar набира скорост в родината си Швейцария, където наскоро бяха избрани за една от 10 финтех компании, които да се присъединят към 2019 Програма Kickstart Accelerator стартира от Digital Switzerland. участието на atpar в кохортата Kickstart доведе до a Доказателство за концепция със Swisscom, най-големият доставчик на телекомуникации и оператор на банкова инфраструктура в Швейцария. Swisscom проучва протокола ACTUS, за да създаде решения за токенизиран дълг за швейцарската финансова индустрия. Освен това швейцарската агенция за иновации Innosuisse приветства atpar екип към основната си коучинг програма и издаде на екипа грант за професионално развитие. 

Инвестицията от ConsenSys Labs ще позволи на екипа на atpar да премине развитието на протокола ACTUS от тестовата мрежа Ethereum към mainnet. 

За повече информация относно atpar и как да изградите с протокола ACTUS, моля посетете atpar.io и actus-protocol.io.


Повече за atpar:

atpar изгражда финансова инфраструктура на Ethereum, която дава възможност на емитентите и доставчиците на решения за емитиране да токенизират и управляват пълната широта на класовете финансови активи през целия им жизнен цикъл, като част от днешните разходи.

Относно лабораториите ConsenSys:

Consensys Labs инвестира в най-обещаващите основатели на Web3 в света. С инвестиции в над 78 компании в 22 държави, Labs се фокусира върху това да помогне на основателите да изградят по-децентрализирано и надеждно бъдеще. Научете повече на Labs.ConsenSys.net.

Медийни контакти: 

[имейл защитен]

Михаил Свобода, [имейл защитен]

 

 

Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector