ConsenSys придобива кворума на JP Morgan’s, за да ускори приемането на блокчейн за предприятия

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

НачалоБлогНовини

ConsenSys придобива кворума на JP Morgan’s за по-нататъшно приемане на корпоративни блокчейн

Току-що обявено, JPM Quorum с отворен код вече ще се поддържа от ConsenSys и ще стане съвместим с други корпоративни продукти. От ConsenSys 25 август 2020 г. Публикувано на 25 август 2020 г.

кворум преса 01

Какво се случва

На 25 август 2020 г. JP Morgan и ConsenSys обявиха, че проектът с отворен код Quorum ще бъде придобит и управляван от ConsenSys като част от стратегическа инвестиция от JPM. 

Придобиването е основна стъпка в ускоряването на корпоративното приемане на блокчейн технология и базирани на Ethereum решения. Използвайки Quorum с други корпоративни продуктови предложения на ConsenSys, бизнесът може да изгради изключително персонализирани, сигурни и ефективни решения.

  • Прочетете съобщението за пресата
  • Посетете новия уебсайт на Кворума

Какво е кворум на ConsenSys?

С това съобщение ConsenSys има удоволствието да обяви новото си предложение за протокол с отворен код, ConsenSys Quorum. ConsenSys Quorum е протоколен слой с отворен код, който служи като основа за бизнеса за изграждане на публични или частни корпоративни решения, базирани на Ethereum. ConsenSys Quorum се състои от четири слоя кодова база с отворен код: клиентски софтуер, управление на частни транзакции, външно подписване на транзакции и допълнителни инструменти.

преса за заключване на кворума 03

За помощ при внедряването и поддръжката на слоя с отворен код, разработчиците и фирмите могат да поискат поддръжка, базирана на абонамент, от ConsenSys Quorum Support. Нашият екип за поддръжка се състои от разработчици и експертни сътрудници във всички проекти с отворен код в рамките на кворума на ConsenSys.

В допълнение към слоя с отворен код, разработчиците и бизнесите могат също да внедрят редица продуктови характеристики от институционален клас, разработени от ConsenSys, за да позволят токенизация и управление на активи, плащания, управление на документи, оптимизация на работния процес, спазване на риска и други.

икона на консенсус плекс кръг Семинар на 16 септември: Въведение в кворума на ConsenSys Регистрирайте се сега


Какво означава придобиването за бизнеса и разработчиците

Придобиването на Quorum от ConsenSys сигнализира за важна стъпка в ангажимента на екосистемата за приемане и развитие на предприятието. С Quorum, ConsenSys ще разшири своите корпоративни Ethereum предложения по три основни начина: 1) ангажимент за разработване с отворен код, 2) съгласувана еволюция и развитие както за решения за частни, така и за публични предприятия и 3) по-стабилни производствени характеристики на върха на open бази изходни кодове.

Ангажимент за развитие с отворен код

В рамките на ConsenSys, ConsenSys Quorum ще остане отворена кодова база, достъпна за всеки, който да започне да изгражда производствени приложения. Здравата документация ще се поддържа от екипа на ConsenSys за инженеринг на протоколи. ConsenSys Quorum ще продължи дългата история на ConsenSys за разработване на протоколи с отворен код, особено с продължаващото развитие на Hyperledger Besu, съвместим с mainnet клиент на Ethereum.

ConsenSys предлага също така абонаменти за поддръжка за ConsenSys Quorum, за да ускори времето за пускане на пазара и да осигури доверие в производствените мрежи. Целта е да се гарантира, че способността за изграждане на базирани на блокчейн решения остава без разрешения, като същевременно предоставя услуги за поддръжка за ускоряване на приемането, ако е необходимо.

Решения за частни и публични предприятия

Към днешна дата ConsenSys поддържа Hyperledger Besu, съвместим с основната мрежа Enterprise Ethereum клиент. Под JPM Quorum поддържа много корпоративни решения в частни мрежи, базирани на Ethereum. С придобиването ConsenSys Quorum ще приведе в съответствие развитието както на частни разрешения, така и на съвместими с мрежата корпоративни решения, позволявайки по-пълна и стабилна еволюция на блокчейн технологията сред бизнеса. В близко бъдеще ConsenSys ще работи за постигане на оперативна съвместимост на GoQuorum с Hyperledger Besu, като се приведе в съответствие с визията на ConsenSys за разрешаване на случаи на използване както на частна, така и на публична мрежа.

Производствени характеристики и услуги

С придобиването ConsenSys ще ускори разработването на набор от продукти, работещи на протоколния слой с отворен код ConsenSys Quorum. Тези продуктови модули дават възможност за конфигуриране на подход към корпоративните приложения, позволявайки на предприятията от различни отрасли да създават силно персонализирани решения, отговарящи на специфични нужди. Намерението на тези продуктови модули – съчетани с природата с отворен код на кодовите бази ConsenSys Quorum – е да отворят вратите за теоретично неограничено приемане на бизнеса. 

Като цяло придобиването на Quorum затвърждава ConsenSys като източник за преминаване към предприятия, които искат да научат повече за това, да проучат опции и в крайна сметка да създадат производствени решения, които отговарят на техните бизнес нужди.

Подробен поглед върху кворума на ConsenSys: Пълният слой протокол с отворен код за бизнес блок

С обявяването на придобиването разработчиците на ConsenSys Quorum ще имат избор от два стека с отворен код, върху които да надграждат: GoQuorum, базиран на Go, или Hyperledger Besu, базиран на Java. 

Базираният на Go стек (преди известен като „Кворум“ под JPM) включва клиентския софтуер GoQuorum, мениджъра на частни транзакции Tessera и мениджъра на частни ключове EthSigner. Базираният на Java Hyperledger Besu стек ще се състои от същите проекти, които са известни и използвани от ConsenSys днес, прекатегоризирани в ConsenSys Quorum. Базиран на Java стек включва клиентския софтуер Hyperledger Besu, мениджъра на частни транзакции Orion и външния подписващ транзакция на EthSigner.

ConsenSys Quorum Layer с отворен код

С обявяването на придобиването Hyperledger Besu, Orion, EthSigner ще бъдат включени в офертата на ConsenSys Quorum заедно с GoQuorum и Tessera. Както бе споменато по-горе, ConsenSys Quorum сега ще даде на разработчиците възможност да избират между GoQuorum или Java-базирани Hyperledger Besu стекове. В близко бъдеще ще добавим допълнителна функционалност към Quorum, ще подобрим изживяването на разработчиците и ще предоставим функционалност с добавена стойност по-нататък в стека.

PegaSys Orchestrate ще се присъедини към пакета за приложения на Codefi като Codefi Orchestrate, колекция от основни технически компоненти за всяко корпоративно блокчейн решение. Codefi Orchestrate ще включва разширените възможности за ускоряване на производството на корпоративни блокчейн решения, намаляване на разходите за разработка и ускоряване на времето за пускане на пазара. Той ще свърже редица продуктови модули и функции на Codefi със слоя на протокола Quorum с отворен код.

PegaSys Plus ще бъде заменен от ConsenSys Quorum Support, услуга за поддръжка, базирана на абонамент, предоставяща на разработчиците и бизнеса поддръжка при поискване за проектите на Quorum с отворен код. Поддръжката на ConsenSys Quorum предлага и приставки, които разширяват клиента на Hyperledger Besu Ethereum и предоставят функционалност за справяне с допълнителни корпоративни изисквания.

PegaSys Teku и R&д няма да отиде никъде. През следващите месеци те ще живеят другаде в рамките на ConsenSys, но работата ще продължи непрекъснато. Засега те все още могат да бъдат намерени на Сайт на PegaSys.

Развиване и ускоряване на приемането в предприятието с кворум на ConsenSys

ConsenSys изгражда набор от продукти, които могат да бъдат изградени на ниво протокол с отворен код ConsenSys Quorum. Тези продуктови модули дават възможност на бизнеса да изгражда адаптивни решения, оптимизирани за техните специфични нужди в индустрията. Наред с другите функции, тези функционални модули позволяват токенизация и управление на активи, плащания, управление на документи, optimizatifon на работния процес и спазване на риска.

Всички корпоративни продуктови модули са съвместими със слоя с отворен код Quorum чрез Codefi Orchestrate. Orchestrate дава възможност на бизнеса да изгражда приложения, задвижвани с блокчейн, като опростява разработването и свързаността на бизнес приложения с блокчейна Ethereum.

икона на консенсус плекс кръг Разгледайте нашите корпоративни продуктови модули Разгледайте ConsenSys Quorum Enterprise Stack

Как да започнем с кворума на ConsenSys 

Всичко, от което се нуждаете, за да започнете с Quorum като разработчик или бизнес, може да бъде намерено на сайта на ConsenSys Quorum. Нашата страница за разработчици включва допълнителна информация за базите с отворен код и връзки към нашата документация. Нашата продуктова страница обяснява продуктовите модули, налични в горната част на кворума, и информация за контакт, за да започнем да изграждаме корпоративни приложения върху кворума. Ако сте предприятие или разработчик и търсите практическа поддръжка, свържете се с нас тук.

икона на консенсус плекс кръг Започнете с кворума на ConsenSys

Присъединете се към нашата общност:

Съобщение за продукта Новини Бюлетин Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Ексклузивно съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map