Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

ConsenSys стартира API на Data Code

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Данни за HomeBlogCodefi

ConsenSys стартира API на Data Code

от Никол Адарме 1 април 2020 г. Публикувано на 1 април 2020 г.

Данни за характеристиките

Ние от ConsenSys Codefi Data пуснахме нашия API на Codefi Data като начин за потребители и участници на децентрализирано финансиране (DeFi) да получат директен и в реално време достъп до рейтинги на DeFi и данни за риска като риск от интелигентни договори, ликвидност, обезпечение и централизация. 

Имаме обобщена информация около протоколи за заем на DeFi и интелигентни договори, така че данните имат повече смисъл за потребителите и приложенията. Нашият екип от DeFi Score събра и синтезира информация, разпръсната в момента в множество източници, в обогатен модел на данни, който сега е на разположение на общността за директно използване. С този API разработчиците, инвеститорите, бизнесите и ентусиастите на DeFi вече могат да извличат тези данни за риска от DeFi в лесен за интегриране формат, който по-добре поддържа техните проекти, без да се налага да изграждат или поддържат персонализирана инфраструктура за индексиране.

Ние вярваме, че истинският потенциал на отворените децентрализирани финанси е абсолютната видимост и прозрачност в протоколите, за да се разбере какво, как и защо нещата са такива, каквито са, независимо дали става въпрос за лихвени проценти или различни децентрализирани финансови продукти. Ето защо изградихме платформата ConsenSys Codefi Data – за да предложим на потребителите точни и действащи данни, които да задвижват бъдещето на финансовите услуги. Стартираме Codefi Data API, за да отворим тези данни на DeFi за нашите потребители в лесен за консумация, машинно четим формат. 

Един от основните принципи на нашия екип е подкрепата и развитието на общността. За нас е изключително важно общността на DeFi да се ангажира и да надгражда нашите данни и методология за оценяване. Поради тази причина нашият API ще има ниво на услуга, което е безплатно за използване. Децентрализираното финансиране нараства бързо, но все още се виждаме в по-голямата фаза на тестване, тъй като екосистемата показва какво е възможно с DeFi. Codefi Data страстно желае да донесе повече прозрачност и следователно отчетност и следователно зрялост в нашето пространство и ние обичаме да проследяваме всеки от тези DeFi протоколи, докато се появяват и растат.

Регистрирай се сега за достъп до API за данни ConsenSys Codefi!

Защо данните на DeFi са важни

За всички участници на финансовите пазари достъпът до надеждни, действащи данни е основата за финансов анализ и вземане на решения. Намирането на точните данни рядко е лесно, но на традиционните финансови пазари цели индустрии са изградени върху дейността по снабдяване, организиране и куриране на данни за клиентите, за да се вземат по-сложни решения, базирани на данни. Анализът преди сделката, оценка на активите, управление на портфейла, изпълнение на сделки, сетълмент след сключване на сделка, управление на риска, обработка на портфейл, отчитане на изпълнението и спазване на регулаторните изисквания се управляват от машинно четими данни. 

Това е еднакво вярно и за нововъзникващата екосистема DeFi. Крипто фондовете, криптотърговците, потребителите на платформи за кредитиране, участниците в залагане на мрежа, заедно с платформите и местата за транзакции, използвани от тези инвеститори – всички се нуждаят от качествени данни, за да вземат информирани решения. Данните остават критични за анализ на инвестиционни възможности, създаване на алгоритми, намиране на ликвидност, извършване на сделки, оценка на изпълнението, спазване на изискванията за съответствие и управление на портфейли. За DeFi тези данни могат да бъдат трудни за достъп и могат да съществуват или извън веригата. 


С първоначалното стартиране на приложния програмен интерфейс (API) на ConsenSys Codefi Data, вече можете да осъществите достъп до рейтинга на DeFi Score и критичните базови елементи на данните от протокола за отдаване под наем и извън веригата, които са входни данни за този рейтинг. 

Източник: ConsenSys Codefi DeFi Score

Източник: ConsenSys Codefi DeFi Score

Резултатът на DeFi 

Първоначално замислена от екип на ConsenSys, Резултат от DeFi е методология с отворен код за количествено определяне на риска в пулове без разрешителни заеми и е създадена, за да насърчи прозрачността и разбирането около техническите и финансовите рискове, засягащи пазарите на кредитиране на DeFi. Резултатът от DeFi предлага единна, постоянно сравнима стойност за измерване на риска от протокол, базиран на фактори, включително риск от интелигентни договори, обезпечение и ликвидност. Моделът извежда лесен за разбиране резултат от 0–10, който може да бъде представен на потребителите или интегриран в други системи. 

Предоставянето на данните за рейтинга на DeFi Score чрез API на Codefi Data създава мощен начин за данни и анализ на DeFi да обогатяват нашата екосистема. Като пример си партнирахме CoinGecko, водещ доставчик на анализ на крипто пазара, за да предостави данни, свързани с риска от DeFi, за да предложи на своите потребители по-цялостно сравнение на техните опции за кредитиране на DeFi. Потребителите им сега се възползват от допълнителната информация, предоставена от оценките на DeFi Score, интегрирани в платформата CoinGecko’s Earn.

Източник: CoinGecko Earn Platform

Източник: CoinGecko Earn Platform

През следващите месеци API на Codefi Data ще включва допълнителни данни за цифрови активи и DeFi, черпещи от съществуващите платформи на ConsenSys и външни източници. Радваме се да пуснем този API днес и да чуем от вас за вида данни, които искате да видите на нашата платформа и във вашия живот. API на Codefi Data ще направи всички тези набори от данни достъпни от една, лесна за консумация крайна точка на API.

За да получите достъп до API на Data Codefi, свържете се тук. За повече информация относно API и какво включва той, посетете нашия сайт тук. За да се присъедините към разговора за данни на DeFi и да ни дадете обратна връзка, присъединете се към нашия DeFi Score Telegram група тук. 

Will Janensch, Codefi Data Business Lead

Крис Веселс, технически ръководител на данни от Codefi

Jordan Lyall, DeFi Score Product Lead 

Съобщение за продукта Newsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector