Докладът за работни места в Blockchain 2019

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Развитие на HomeBlogBlockchain

Докладът за работни места в Blockchain 2019

Работните места в Blockchain и Crypto процъфтяват – Включете се в Ethereum Blockchain и Dapp Developer Job Kit. От ConsenSys 24 май 2019 г. Публикувано на 24 май 2019 г.

работа доклад герой bg

Блокчейн индустрията продължава да наблюдава огромна експанзия по целия свят и това явление е довело до едновременен растеж на пазара на работни места в блокчейн. Призванията, вариращи от кодиране до развитие на бизнеса, UX до управление на проекти, разпределение на капитала и творчески роли продължават нагоре, тъй като индустрията показва своята устойчивост и преминава към следващата фаза на развитие.

Докато в миналото пространството на блокчейн се управляваше от стартиращи компании и стартиране на символи, сега много по-големи предприятия се намесиха, инфраструктурните проекти са в изобилие и много от старите стартиращи компании от миналото са израснали в страхотен бизнес сами по себе си с нарастващи нужди от наемане..

За да отговори на развиващия се интерес, ConsenSys представи Комплект за работа за разработчици на блокчейн. Той има всичко, от което един технолог се нуждае, за да се включи в пространството на блокчейн, включително списъци за проверка на знания, учебни центрове и връзки, където можете да започнете търсенето на работа.

Но какво всъщност представлява блокчейн пазарът на работа? Тази поливенна диаграма от Unchained Capital концептуализира блокчейн като функциониращ в връзката на разпределените системи, криптографията, политиката и икономиката:

Спектърът на блокчейн

Въпреки че тази визуализация със сигурност е полезна, важно е да се признае, че тя концептуализира индустрията по плосък начин. Всеки един от записите по-горе може да бъде екстраполиран в безброй роли и да се свърже с по-традиционните процеси в „реалния свят“. Не всичко е криптография и разпределени системи, има нужда от хиляди нетехнически роли, вариращи от публицисти до създатели на съдържание, мениджъри на общността и администраторски позиции.

Въпреки това, голяма част от разширяването на пазара на работни места в блокчейн е фокусирано върху разработчиците и това продължава да бъде областта на най-голямо търсене. Всъщност, Отчет за нововъзникващи работни места в САЩ за 2018 г. на LinkedIn показва, че разработчикът на блокчейн е начело на списъка с работни позиции с най-висок растеж, като е нараснал 33 пъти през предходната година – това не е 33%, това е 33x!

2018 Топ пет нововъзникващи работни местаИзточник: LinkedIn, 2018

Компаниите, които наемат, варират от малки отдалечени екипи до финансирани от VC стартиращи компании до лидери в индустрията и технологични гиганти. Доклад от Hard Fork на TheNextWeb показва, че големи компании като IBM, Ernst & Young и Oracle агресивно търсят наемане на роли, свързани с блокчейн, докато компании, ориентирани към блокчейн, като ConsenSys, Ripple и Axiom Zen се конкурират с големите играчи в привличането на най-добрите таланти.


Hard Fork Blockchain Възможности

Рекламираните заплати за разработчици на блокчейн – използвайки обобщени данни от CNBC, Janco Associates и Burning Glass – варират от 125 000 до 175 000 долара.

Според AngelList заплатите за технически работни места в индустрията на блокчейн надвишават еквивалентни роли в не-блокчейн организацията, подчертавайки голямото търсене на практически знания за блокчейн. Едновременно с това нетехническите работни места в индустрията на блокчейн също изпреварваха подобни роли в компании, които не са блокчейн.

Медийна заплата след работа за работни места в компании за криптовалута и некриптовалута, щ.д.

Публикувана медийна заплата за работни места в компании за криптовалута и некриптовалута, щИзточник: AngelList Data

В доклада на Hard Fork от март се посочва, че Съединените щати водят в световен мащаб за работа в блокчейн: „Glassdoor в момента рекламира общо 5711 работни места в блокчейн в световен мащаб. В момента работодателите в САЩ представляват около половината от тях, като се предлагат 2616 свободни работни места. Великобритания е на второ място с 1015 обяви за работа, свързани с блокчейн, следвана от Индия с 257 свободни работни места. “

На територията на САЩ наличните работни места са в Силициевата долина и Сан Франциско, следвани от „Ню Йорк, Нюарк, Ню Джърси и Джърси Сити, които колективно заемат третата позиция … Закръгляване на първите десет географии, в които се публикуват работни места, включително думите“ блокчейн “,„ криптовалута “или„ биткойн “са Остин, Тексас, Сиатъл, Денвър, Вашингтон, окръг Колумбия, Бостън и Лос Анджелис,“ според Форбс.

Такива локални проучвания обаче могат да имат по-малко значение, отколкото някога, тъй като индустрията на блокчейн показва силно предпочитание към дистанционната работа в сравнение с традиционните компании, както е показано в следващото проучване на AngelList:

Процент работни места, маркирани отдалечено в AngelList

Процент работни места, маркирани отдалечено в AngelListИзточник: AngelList Data

Освен това, an анализ от U * Днес пуснат през 2019 г. посочи Топ 9 на най-търсените роли в индустрията на блокчейн, четири от които са чисто технически роли, три от които са в управлението на бизнеса, една юридическа и една общност.

 • Софтуерен инженер: $ 90 000 – $ 145 000 // Хронично (Сан Франциско), Axuall (Кливланд), Blockstack (Ню Йорк)
 • Технически архитект: $ 100 000 – $ 160 000 // Amazon / AWS (Сиатъл и Лос Анджелис), Bank of America (Шарлот, Северна Каролина), щат Колорадо (Денвър)
 • Продуктов мениджър: $ 85 000 – $ 130 000 // Mediaocean (Ню Йорк), JP Morgan Chase (Ню Йорк), Cynet Corp. (Springdale, Арканзас)
 • Анализатор на риска: $ 85 000 – $ 105 000 // Veem (Отава), Bank of America (Джаксънвил, Флорида), Институт за изследвания на електроенергията (Knoxville, Тенеси)
 • Мениджър за връзки с анализатори: $ 50 000 – $ 125 000 // IBM (Ню Йорк), Accenture (Атланта, Чикаго, Вашингтон, окръг Колумбия), R3 (Сан Франциско)
 • Инженер отпред: $ 70 000 – $ 125 000 // Gem (Лос Анджелис), Binance (Остин, Тексас), Ford Motor Co. (Dearborn, Мичиган)
 • Юрисконсулт: $ 100 000 – $ 190 000 // Consensys (Ню Йорк), BitGo (Пало Алто, Калифорния), Фигура (Сан Франциско)
 • Бизнес анализатор: $ 80 000 – $ 105 000 // IBM (Research Triangle Park, Северна Каролина), NuArca (Woburn, Massachusetts), Bittrex (Washington, DC)
 • Мениджър на крипто общността: $ 35 000 – $ 95 000 // Dolare (South Bend, Indiana), Zeus Protocol (San Francisco), Crowdcreate (Los Angeles)
 • UX / UI Blockchain Designer: $ 80 000 – $ 140 000

Потвърждаващо проучване на 101 Блокчейн намери до голяма степен подобни резултати, като Blockchain Engineer, разработчик, дизайнер и специалист по маркетинг получи 9/10 от гледна точка на търсенето на пазара, а правният консултант и мениджърът на проекта изостава малко след:

Блокчейн колело на възможности

Така че може да е ясно, че работните места в блокчейн нарастват бързо, как се подрежда с по-големи блокчейн операции в компаниите, наемащи? Неотдавнашно проучване на PriceWaterhouseCooper предполага, че 77% от анкетираните компании са на път към решения за доставка и продукти, докато в момента само 14% не планират да интегрират блокчейн.

Колко далеч са компаниите с блокчейн? Проучване на 600 глобални изпълнители

Колко далеч са компаниите с блокчейн?Източник: PwC

Уместно е, че мненията за блокчейн, разпределени мрежи и Web3 бързо се променят сред разработчиците на софтуер, надграждащи Web2. Неотдавнашен доклад на Deloitte, в който са анкетирани разработчици по целия свят, е установил, че 67,6% от анкетираните поддържат положително мнение за технологиите на блокчейн.

Мнения на разработчици за технологията Blockchain (60 165 отговора)

Мнения на разработчици за технологията BlockchainИзточник: Deloitte

Така че сега, когато установихме пейзажа на работни места в блокчейн, вниманието се насочва към усвояване на уменията, необходими за успеха. ConsenSys ’ Комплект за работа за разработчици на блокчейн е отличен ресурс за започване, както и включването в ConsenSys Academy.

Ако сте готови да започнете да търсите работа в блокчейн, ето някои от основните източници, за да започнете:

 • AngelList: AngelList има хиляди работни места от стартиращи фирми с всякакви размери. Платформата е лесна за навигация и едно от най-добрите места за намиране на работа в крипто и блокчейн индустрията.
 • LinkedIn: Linkedin ще ви покаже различни работни места в блокчейн и е полезен за намиране на позиции в по-големи компании. Подсилете профила си в Linkedin, за да сте сигурни, че поставяте най-добрия си крак напред.
 • Списък на крипто работни места: Специално насочен към крипто и блокчейн работни места Списъкът с крипто работни места показва възможности за всяка роля, техническа или нетехническа. В момента наемат Coinbase, Kraken, Protocol Labs и Status!
 • Blocktribe: Blocktribe предоставя списък с над 350 блокчейн работни места, вариращи от BNY Mellon до Coinbase.
 • Indeed.com: Лесен за използване уебсайт, който показва работни места въз основа на заплата, местоположение, индустрия и др!
 • Gitcoin.co: Gitcoin предоставя награди и възможности за свободна практика за разработчиците. Намерете работа или се присъединете към проект с отворен код, за да получите пари, докато изграждате уменията си.
 • Bounties Network: Платформа, която показва възможности за свободна практика както за търсещите работа, така и за технически и нетехнически лица. Бъдещето на работата е тук!
 • Кариера на ConsenSys: Готови ли сте да помогнете на ConsenSys да промени света? Набираме персонал!
Искате ли да започнете да надграждате Ethereum?

Вижте Портал за разработчици на Ethereum →

Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеКак да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Как да настроите и стартирате Ethereum NodeУебинар

Как да настроите и стартирате Ethereum Node

Как да създадете свой собствен API за EthereumУебинар

Как да създадете свой собствен API за Ethereum

Как да създадете социален токенУебинар

Как да създадете социален токен

Използване на инструменти за сигурност при разработването на интелигентен договорУебинар

Използване на инструменти за сигурност при разработването на интелигентен договор

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map