Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Държавата на конюшните 2019

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

НачалоБлогНовини

Държавата на конюшните 2019

С над 200 стабилни монети, от които можете да избирате, ето всичко, което трябва да знаете за един от най-активните сектори в блокчейн технологиите от ConsenSys 16 август 2019 г. Публикувано на 16 август 2019 г.

стабилни монети

2019 г. се оказа огромна година за развитие на стабилни монети и децентрализирано финансиране, особено по отношение на проекти, изградени върху блокчейн Ethereum. Отличен и задълбочен доклад от Blockdata, надграждайки върху неотдавнашната работа на Blockchain.com, Stable Report и ConsenSys, предприе обширно проучване на настоящата екосистема на стабилни монети и разкри множество забележителни прозрения.

Някои акценти: Първо, от началото на 2017 г. бяха обявени над 200 проекта, но само 30% тепърва ще бъдат публично стартирани, като 66 публични и активни стабилни монети са в обращение по време на писането. В доклада се посочва, че 2019/2010 вероятно ще бъде най-големият годишен период досега по отношение на стабилизирането на монети.

От стартиралите стабилни монети, 50% от всички активни стабилни монети са разработени в мрежата Ethereum. Освен това стабилните монети, поддържани от щатски долари като Tether, USDCoin на Coinbase и Gemini Dollar, са най-активни, докато тези, подкрепени със злато, най-вероятно са се провалили. От всички съществуващи стабилни монети, Tether е събрал най-много финансиране, с над 1 милиард долара, събрани чрез IEO тази година.

Stablecoin 101

За начало, ето малко информация за стабилните монети, както е посочено в оригиналното състояние на стабилните монети на ConsenSys (написано от Нейтън Сексър).

Stablecoins са криптоактиви, които поддържат стабилна стойност спрямо целева цена (напр. USD). Stablecoins са предназначени за всяко (децентрализирано) приложение, което изисква нисък праг на нестабилност, за да бъде жизнеспособен в блокчейн.

Волатилността предотвратява широкото възприемане на криптовалутите като запас от стойност. Тъй като те са обект на огромни колебания, те не представляват подходящо средство за обмен, нито разчетна единица. Всъщност нито един бизнес никога няма да приеме цифрова валута, когато стойността им може драстично да спадне в следващия ден.

Волатилността също затруднява всеки да приеме дадена валута като „единица“, тъй като няма общоприето мнение колко тя може да струва или ще струва. Измервателната единица по дефиниция трябва да остане стабилна. Така нестабилността трансформира това, което трябваше да бъде криптовалута, в спекулативни криптоактиви. С по-малка волатилност криптоактивите може би вече са достигнали до много по-широка аудитория.

Волатилността има редица причини, включително:


 • постоянно променящо се обществено възприятие
 • развиващите се пазари
 • статични парични политики
 • нерегулирани пазари

Случаи на използване на Stablecoin

Примери за приложения, при които нестабилността трябва да бъде намалена:

 1. Превод, за покриване на ценови делти, докато плащанията се обработват
 2. Търговия & Плащания, за всеки бизнес да приема ежедневни плащания, fiat или криптовалути, избягвайки волатилността
 3. Заплати & Наеми или други периодични плащания
 4. Кредитиране & Пазари за прогнозиране (дългосрочни емисии)
 5. Търговия & Управление на богатството. В този случай са необходими стабилни монети, защото те:

  • Активирайте деноминацията на търговски двойки в щатски долари вместо биткойн или етер

  • Активирайте излагането на фиат-ставки (различни от ETH или BTC)

  • Осигурете по-лесна видимост и приемане, като просто покажете колебанията във фиатите

  • Дайте възможност за арбитраж

 6. Съхраняване на стойност, за дългосрочно хеджиране: напр. миньори за покриване на повтарящи се разходи, осигуряващи стабилен доход

С други думи, всеки, който иска да се възползва от предимствата на блокчейн технологията (прозрачност, сигурност, неизменност …), без да губи гаранции (напр. Доверие и стабилност), предоставени от фиатните валути, се нуждае от стабилна криптовалута.

Видове конюшни

Съществуват три основни категории стабилни монети – всички много добре детайлизирани в прегледите, споменати по-горе, които ще използваме, за да категоризираме в картографирането, което да следваме:

състояние на стабилни монети 01от Haseeb Qureshi, „Stablecoins: проектиране на ценова стабилна криптовалута“

Фиат-обезпечен

IOU „Централизирани“ стабилни монети / обезпечени с фиатни валути или стоки, обезпечени с обезпечение. Примери за това включват Tether, USD Coin, Gemini и Digix.

Крипто-обезпечени

IOU „Децентрализирани“ стабилни монети / обезпечени с крипто и / или множество активи, обезпечени с обезпечение. Примери за този вид стабилни монети включват MakerDAO, Steem и Alchemint.

Без обезпечение

Акции на Seigniorage / Децентрализирана банка / Алгоритмични механизми за стабилизация. Примери за този вид стабилни монети включват Terra, Ampleforth и Element Zero

Най-популярният блокчейн за стабилни монети

Ethereum е ясният лидер на стабилни монети с 33 стабилни монети, разработени на върха на протокола. Bitshares е на второ място с 8 стабилни монети, а Stellar завършва пакета на трето място с 6 стабилни монети. Доминирането на Ethereum се дължи на редица причини. Първо, Ethereum се възползва от предимството си за първи път и ранните проекти като MakerDAO избраха да издадат dai върху Ethereum. На второ място, стабилните монети на Ethereum се възползват от стабилната съществуваща инфраструктура и лекотата на използване на стандартите за токени ERC20.

Например вече има съвместимост с портфейли, борси и инструменти за анализ като Алетио, Etherscan, MyCrypto и др. Когато новите стабилни монети възнамеряват да се разширяват и растат бързо, е по-лесно да го направите на Ethereum, за разлика от други блокчейн. Корпоративните версии на Ethereum, като Quorum, използвани от JP Morgan, доразвиха Ethereum като основен кандидат за емитиране на stablecoin.

състояние на стабилни монети 02Чрез BlockData

Финансиране на Stablecoin

състояние на стабилни монети 04Чрез BlockData

Първоначалните предложения за обмен се наложиха през 2019 г. като нов начин за набиране на капитал в крипто индустрията. За отбелязване е, че Tether завърши IEO, събирайки над 1 милиард долара. Докато Tether засенчи голяма част от конкуренцията си по отношение на набирането на средства, други топ стабилни монети и компании все още събраха над 500 милиона долара капитал през последните две години. Например Coinbase’s USD Coin събра над 200 милиона долара чрез три кръга на финансиране.състояние на стабилни монети 03

Рисковите капиталисти разбират, че ако стабилната валута успее, тя може да генерира впечатляващи печалби. Най-добрите фирми като Digital Currency Group, Blockchain Capital и Andreessen Horowitz са инвестирали сериозно в крипто, по-специално в стабилни монети. Всъщност почти половината от всички активни стабилни монети са обезпечени с рисков капитал.

Количеството стабилни монети бързо нараства през последните две години. Така че, докато пионерските стабилни монети като Tether, TrustToken и Dai все още притежават преобладаващ пазарен дял, но конкуренцията бързо се приближава. Разбира се, не всички от тези проекти ще успеят, но драстичното увеличение на стабилните монети през последните две години ясно показва, че много хора, предприемачи и бизнеси вярват, че стабилните монети ще имат голямо влияние върху света.

състояние на стабилни монети 05Чрез BlockData

По-долу е изчерпателен списък на стабилните монети, които в момента са в процес на производство или са в производство:

IOU Централизирани, обезпечени със стабилност монети

Подкрепена от фиат (или традиционни активи) резерви

USDCoin: Обвързаната с долари валута на Coinbase.

Долар Близнаци: Фиксиран щатски долар, подкрепен от борсата Близнаци.

Tether: Стабилни токени, подкрепени с щатски долари (USDT) изграден върху Omni, лидер на пазара.

TrueUSD (от Екипът на TrustToken): Стабилна криптовалута, подкрепена с щатски долари (TUSD) фокусирайки се върху прозрачността, изградена върху Ethereum.

Златни токени Digix: Златно стабилни жетони (DGX). 1DGX = 1 грам злато в сингапурски трезор.

EURS (от Stasis): Фиат-обезпечен стабилен токен EIP-20, подкрепен от EUR, с потоци за проверка, поддържани от STASIS.

Globcoin.io: Stablecoins (GLX), фиксирани към кошница с фиатни валути, държани под стража.

PAX: Фиксиран щатски долар, подкрепен от Paxos Standard.

Монериум: Базираната в Рейкявик Monerium е одобрена от Финансовия надзорен орган на Исландия и подкрепена от кошница с финансови инструменти.

StrongholdUSD: Фиксиран щаткойн в щатски долари от финансовите услуги на Stronghold.

Джибрел (от Jibrel Network): Stablecoins (jUSD, jEUR …), подкрепени от широк спектър от активи, изградени върху блокчейн Ethereum.

PHI (от dfinity-network): IOU stablecoins (PHI), подкрепени от обезпечения на заеми, поддържани алгоритмично.

Сага: Обезпечена с активи криптовалута (SGA), поддържана с резерв, държан в регулирана банкова институция, стабилна срещу SDR (кошница с валути).

PHP Bitspark: Стабилна валута от борсата Bitspark, фиксирана към филипинското песо.

GBT: Златна конюшня от Hellogold

Везни: Създаден от Facebook и се очаква да стартира през 2020 г., подкрепен от „кошница с финансови активи“.

Стабилно: Резервни обезпечени стабилни монети (StableUSD) с предлагане, коригирано чрез операции на открития пазар.

Родни жетони на eToro: Базата, базирана в Гибралтар, стартира серия стабилни монети, обвързани с глобални валути, включително eToro рублата (RUBX) и eToro юана (CNYX)

THBEX: Въведен от Everex, THBEX е стабилна валута, обвързана с Thai Bhat

Крепост USD (от Stronghold & IBM): USD токен, подкрепен от множество фиатни валути, базирани на мрежата Stellar, гарантиран от Федералната корпорация за застраховане на влоговете.

USD монета (от Circle & ЦЕНТЪР): Токени на Fiat (USDC) за крипто разплащания и търговия (използвайки ЦЕНТЪР, рамка за проект за стабилни монети, включващ реални резерви от активи, издаден от членовете на мрежата на CENTER и одитиран от CENTER).

X8 валута: Стабилна криптовалута (X8X), подкрепена от кошница с фиатни валути и физически резерв от злато.

„Полудецентрализирани“, обезпечени със стабилни монети

Подкрепена от крипто-активи.

Битшари: Стабилна криптовалута (Smarctoins: BitUSD, BitCNY) със стойност, подкрепена от множество активи (включително крипто), използващи деривативни инструменти.

Havven.io: Stablecoins (nUSD), обезпечени с такси, разпределен обезпечителен пул и механизми за издаване).

MakerDAO: Децентрализирана система, издаваща стабилни монети (DAI), стабилен срещу ETH и подкрепен от множество активи (засега само ETH, но целта е да се отвори версия с много обезпечения). Поддържа се от притежателите на MKR. Приравними към деривативни инструменти.

StatiCoin: Stablecoins, подкрепени от ETH със система, съответстваща на спекуланти за закупуване на жетони срещу хеджъри, които купуват „stablecoins“ (Staticoin), за да създадат стабилност.

Алхимин: Stablecoins (SDUSD), изградени на върха на NEO, подкрепени от група активи (фиати и криптовалути).

Авгминта: Цифрови токени (A-EUR, техният евро стабилен токен), насочени към фиатни валути, копиращи техните механизми, използвайки резерви за стабилност и интелигентни договори.

Бореална (от сияние-дао): Стабилни крипто-активи (Boreals), подкрепени от комбинация от етерни резерви, дълг от заеми и одобрение на dapp.

Чело: Стабилни токени, фиксирани към фиатни валути, подкрепени от диверсифициран, свръхзаложен и ревизируем резерв за криптоактиви.

Равновесие (EOSDT): Базиран на EOS стабилкойн е обвързан с 1USD и е обезпечен с други цифрови активи.

Резерв (от Reserve Research Team): Токени, стабилизирани от крипто-активи, заключени в интелигентен договор, „напълно“ децентрализирани.

Sweetbridge: Обезпечени с обезпечение стабилни монети (Bridgecoins).

Unum: Stablecoins, подкрепени от множество криптовалути и прости резервни механизми.

Акции на Seigniorage

Действа като (частично) децентрализирана банка и включва еластични механизми за предлагане. Често включват някои обезпечителни позиции, алгоритмични разпоредби и сложни механизми за стабилност [Допълнителни показания тук]:

BitBay Official: Криптовалутата (BAY) има за цел да бъде стабилизирана чрез динамично фиксиране, използвайки „течни“ и „замразени“ токени и децентрализирани механизми за управление.

NuBits: Криптовалута (USNBT) стабилизирани чрез механизми за издаване и безвъзмездни помощи.

SteemDollar (от Steemit): Токени (SBD) да бъдат стабилизирани в Steem blockchain с обменен курс 1: 1 USD – на базата на система за конвертируеми бележки.

Въглерод: Криптовалутата се следи (Carbon) чрез еластично предлагане чрез участници на пазара, задвижвано от Hedera Hashgraph.

Корион: Криптовалута, чиято цена се поддържа от автоматизиран контрол на инфлацията / дефлацията.

Фрагменти: Стабилни (с ниска волатилност) токени (USD фрагмент) с ревизируем резерв и политика на парично предлагане.

Ковала (от Kowala Tech): Криптовалутата (kCoin) да бъде стабилна срещу фиати, крипто и други видове активи, поддържани с алгоритми и пазарни оракули.

Topl: Стабилна криптовалута (Polys), подкрепена от кошница с активи, стабилизирани от фондацията Topl, която издава и изкупува токени.

Стабилен: Токени (STB) да бъдат стабилизирани чрез гъвкаво търсене и предлагане с механизми за ограничаване на инфлацията.

StableUnit: Токени, чиято цена се поддържа чрез множество механизми за стабилизиране, включващи DAO, резерви за криптовалути, прилагащи различни парични системи.

TerraMoney: Криптовалутата, фиксирана към кошница с валути (напр. SDR) и активи с алгоритмично стабилизирана стойност; включва децентрализирани еластични механизми за доставка.

***

Искате най-новите новини и анализ на Ethereum направо във вашата пощенска кутия?

Абонирайте се за бюлетини на ConsenSys

CBDCDeFiPaymentsStablecoinNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector