Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ethereum by the Numbers – 2019 година

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

НачалоБлогНовини

Ethereum by the Numbers – 2019 година

Вижте мрежовата активност, статистиката за Ethereum, анализа на DeFi и още факти и цифри от блокчейн екосистемата Ethereum през 2019 г. от ConsenSys 11 декември 2019 г. Публикувано на 11 декември 2019 г.

ethereum от числата hero

Година след година екосистемата Ethereum продължава да се разширява и тази година донесе нова вълна от иновации и растеж на блокчейн. Мрежата Ethereum се подобри както чрез надстройки на мрежата, така и чрез по-голям обмен на мисли за разработчици. DeFi донесе стойност на стотици милиони долари в екосистемата Ethereum, докато през годината бяха създадени над 520 нови децентрализирани приложения. Нека отделим минутка, за да размислим аналитично за изминалата година, докато придобиваме оптимизъм за бъдещите години напред.

Мрежа

 • 20м+. Общо акаунти в Ethereum, създадени тази година
 • 4 милиона. Нови активни адреси на Ethereum през 2019 г.
 • 2. Ethereum премина през две надстройки на мрежата
 • 4,728,152+. Етър издаде годината си от блокови награди. 
 • Прибл 2м. Увеличение на средния лимит на газ (от 8 милиона газ до малко под 10 милиона газ)
 • 8,516. Възли на Ethereum на живо

Дапс

 • 520. Нови dapps, създадени през 2019 г.
 • 2019 донесе крипто на мобилен телефон: MetaMask Mobile, Аржент, Coinbase Портфейл и още повече всички портфейли, издадени през изминалата година. 
 • 1-2. Средният собственик на услугата за имена на Ethereum е закупил 1-2 имена на домейни, докато някои „китове“ притежават стотици.
 • The най-дълъг Домейнът на ENS е: За какво ще бъдепрофитамани от целия свят и ще изгуби загубата на душата. 
 • OpenSea се превърна във водещото място за общо продажби на NFT над 7 милиона долара на търгове за двугодишния си живот, от които 1,7 милиона долара са дошли само от октомври. 
 • Gods Unchained, един от най-популярните dapps на Ethereum създаден над 6 714 445 артикула
 • Moloch, MetaCartel, Ethereum Marketing и поне 25 други DAO са били призован тази година.  

DeFi

Историята на DeFi през 2019 г. постоянно се разказва в контекста на Dai stablecoin, който даде възможност за различни нови приложения.

Графика на Ethereum 2019Такса за стабилност и доставка на Dai от Mkr.tools

55 милиона дай. В течение на 2019 г. Dai в крайна сметка постигна управлението на Maker, наложено ограничение от 100 милиона Dai, което изискваше глас за увеличаване на предлагането. Големият спад в края на годината показва миграцията от единичен обезпечен Dai (SAI) към новия и подобрен многостранен Dai (Dai). 

Таксата за стабилност на Maker – показана в синьо по-горе – стартира годината с 2,5%, достигна връх през август от 20,5%, преди в крайна сметка да се върне към по-скромна такса от 3%. Общо годишната начислена такса за стабилност 1,640,555 Dai

Визуализация на CDP през последната година показва как CDP на Maker – или трезори, както се наричат ​​сега – варират по размер, възраст и съотношение на обезпечение. Тази година бяха създадени хиляди Maker Vault и следващата графика показва, че някои Vault имат екстремно количество обезпечение, заключено при относително ниски коефициенти на обезпечение (коефициентът на обезпечение под 150% води до ликвидиране на Maker Vault.

CDP за Eth по числа 2019Исторически CDP от Mkr.Инструменти


Количеството етер, заключено в DeFi, се увеличи драстично в течение на изминалата година, наскоро надминавайки 650 милиона долара. Ether се превърна в актив за обезпечение на платформи и приложения на defi.

Eth заключен в платформата DefiЕтер заключен в платформи DeFi от Алетио

На 1 януари 2019 г. Uniswap имаше общо 31 потребители с малко над 30 ETH в дневен обем и почти година по-късно има стотици потребители с хиляди ETH в дневен обем.  

Synthetix, платформа за създаване на синтетични активи на Ethereum призна безпрецедентен растеж през 2019 г. – с увеличение на общата стойност, заключена в Synthtix от $ 1,6 милиона на над $ 160 милиона. 

Разработчици

 • 25K+. Месечни увеличени изтегляния на трюфели през 2019 г.. 
 • $ 300 000 +. Безвъзмездни средства, отпуснати от ConsenSys през последната година. Вълна 3 вече е отворена!
 • 8. Виртуални хакатони през 2019 г. подкрепа от Gitcoin, която разпредели над 200 000 безвъзмездни средства. 
 • само през ноември 2019 г. Gitcoin улесни трансфера на стойност $ 302 хил. чрез своята платформа с живот над 2,8 милиона долара брутна стойност на платформата
 • Gitcoin куестове бяха изигран 12 157 пъти от над 700 членове на общността

ConsenSys стартира инициативата си да донесе 1 милион разработчици в екосистемата Ethereum. Тази година много повече усилия бяха насочени към анализ на общностите на разработчиците. В средата на 2019 г. Electric Capital публикува доклад, показващ, че общността на разработчиците на Ethereum е 4 пъти по-голяма в сравнение с всяка друга криптосистема. Общността на разработчици на Ethereum продължава да се разширява и разраства с добавянето на вълнуващи полета като DeFi, DAO и др.

Храна за размисъл

 • 12. Дни на зимата
 • 2019. Годината на DeFi
 • 5. Количеството служители на Twitter, работещи върху децентрализирана инфраструктура

DeFiNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector